sağol canımcım, inşallah :):)Sağlıkla kavuşun Güneş ‘inizeeAllah yardımcın olsun insallah, her şey cok güzel olacak, güzel haberlerini bekleyeceğiz cok heyecanlandım seni düşünemiyorum, bir iki hafta sonrası icin kendimi de düşünemiyorum
di mi ya. annelik içgüdüsel zaten. şimdiden endişeler iyice sardı beni :)Sağlıkla gelsin Güneşhiç bişey bilmiyo gibi hissedersin ama okuduklarin aklında bı yerlerde kalmıştır eminim. Hem içgüdüsel ilerliyor çoğu şey, sen ne kadar rahatsan bebek de o kadar rahat olacak. Beslenmesi en önemlisi dediğin gibi ona özen gostermen yeterli olacaktır. Mama, sarılıktan daha kötü değil, kaldı ki onun takibini ve tavsiyesini de hastane yapacaktır.
inşallah canım darısı size inşallah :)Canım sag salim kucagına almak nasip olsun bebişini
açılma belirtisi olabiliyor artık canım. benim de çok sancılanınca soğuk terlemeler ve mide bulantısı eşlik ediyor, onun gibi bir şey mi.Kızlar mide bulantısı yaşayan varmı aşırı midem bulanıyor şuan çok rahatsız ediyor durup dururken neyin nesi anlamadm tansiyonumda cok yüksek sayılmaz 13 lerde
Yaaa hayırlısı olsun canım sağlıkla gelsin miniğin ekliyorum listeyeO dudak nedir ya gel benı ye dıyor arkandan bnde gelıyorum cuma gunude bn okucam nasıpse carsamba son kontrol
Sıcaktan oluyor belli ki canim kısa kollu giydir rahatlasn birazTerliyor kuzum evet İzmirde yaşıyoruz klimasız evdeyanaklarda başladı dünden bu yana alnına da yayıldı hızlıca. İnş hassas olduğu içindir canım sağol
Şifa olsun bebeğine bol bol emzir canim yarasınÖyle yaptım emdi 3 saat sonra tekrar verdim
Korkma Allah'ın izniyle bişey olmaz canım olmadı mama ile destekle beslenmesiniKızlar bebeğimin satılık değeri düşmesi gerekirken artıyor, en son Çarşamba günü 13.9 çıkmıştı, dün 15.2 çıktı. Sık sık ve düzenli emziriyorum hem gece hem gündüz ama buna rağmen değeri düşmüyor. Doktor pazartesi tekrardan bakalım duruma göre kan tahlili ile bakarız dedi. Ama benim içim hiç rahat değil galiba birazdan götürüp kan vereceğiz. Bişey çıkacak ya da hasataneye falan yatacak diye aklım çıkıyor. Aranızda bu durumu yaşayıp atlatan var mı?
En hayırlısı hangisi ise o şekilde olsun doğumun canim sağlıkla gelsin miniğin belki o zamana kadar kendisi gelecekBende kontrolden geldim 38 haftalığız tam, doktor yine yerinde sayıyoruz kanala girme falan yok dedi açılma falanda yok, tek bi sancım varmış 100 e yakın oda düzensiz sürekli bu şekilde olmalı dedi ayın 22 sine kadar olmazsa o gün suni sancı veririz dedi, kendiside 23 ünde seminere gidecek olmayacak bizde 22sinde 39+5 oluyoruz gayet iyi bi sıkıntı olmaz daha beklemeye gerek yok en geç 40 ta alıyoruz zaten dedi bizdende böyle herkese sağlıklı doğumlar diliyorum.
Benim de aynı öyle canim çok ağrım oluyor yuruyemeyecek hale geliuroum bazen ayakta çok kalamiyorum aşağı baskı yapıyor bebek bakalım gününde mi gelecek nasıl olacakMaşallah birde poz vermişş minnoş.Bir gün arayla kavuşcaz ne güzell bendede var bu günlerde endişe çünkü fazla sertleşiyor karnım iki bacak aram çok ağrımaya başladı inşallah gününden önce gelmez diye korkmaya başladım bende.sende durumlar nasıl.
Agrım yok ki hiç sadece karnım cok sertleşiyor.Mide bulantısıyla beraber dedigin gibi soguk terleme gibi bi an bişi oldu tuhaflaştım iyice beynimin içi zonkluyor sanki.çokta zorlanmaya başladımsağol canımcım, inşallah :):)
burada annelerimiz ameliyat öncesi sabaha kadar uyuyamıyordu ya, malum, ben de bu 2 gece uyuyamayacağım muhtemeleninsan hele ilk bebekte nasıl hazır olur bilmiyorum
di mi ya. annelik içgüdüsel zaten. şimdiden endişeler iyice sardı beni :)
gereken neyse yapılır zaten doğru diyorsun. yine de insan istiyor ki önden bileyim her şeyi.
inşallah canım darısı size inşallah :)
yaaa hadi ama bak sırayı bozmayalım sende durumlar nasıl :)))
açılma belirtisi olabiliyor artık canım. benim de çok sancılanınca soğuk terlemeler ve mide bulantısı eşlik ediyor, onun gibi bir şey mi.
ay bi de aynı gün oluyormuş :))Agrım yok ki hiç sadece karnım cok sertleşiyor.Mide bulantısıyla beraber dedigin gibi soguk terleme gibi bi an bişi oldu tuhaflaştım iyice beynimin içi zonkluyor sanki.çokta zorlanmaya başladım
Pazartesi doluyor keşke olsa ama bn pek beklemiyorum müdahale gerekicek sanırımay bi de aynı gün oluyormuş :))
sen bol sıvı almaya çalış canım sertleşmeleri en rahat böyle geçirirsin
İnşallah canım saglikli doğsun yeter kiKgsu çok güzel canım yanaklı olur şiş olsada suda
Benim 4 gün sonra doğum var hala inemedi canimKızlar bebeğiniz ne zaman kanala inmişti? Kanala girmesi için neler yapmalı?
Ayyyy kuzum ne güzel detaylıca anlatmışsın demek biberon meme reddine yol açtı her bebekte olmasa da olabiliyor işte bende yaşamıştım çok sinir bozucu bir durum pes etme emzir sürekli burnunu sık sık tık ağzına göğsünü birde acıların iyileşmesi için bol bol yuru geçecek insalalh çıktınız mi hastaneden naptınız canim bu arada rahmin aşağı indikçe göbeğin de küçülecek merak etmeSelamnkizlar size 2. Günümden anca yazabiliyorum. İlk anneligim ilk sezaryenim tüm detayları paylaş istiyorum. Öncelikle sezaryen spinal oldum, ameliyathaneye ilk alindigimda uzerimi hazirladilar tansiyon damar yolu vs yapildi akabinde anestezi doktoru geldi, iğne yaparken öne egilmeniz isteniyor ben çok heyecanliydim korkuyordum açıkçası, iğne girerken refleks olarak öne doğru irkiliyorsunuz bu istenmeyen bisey ama elinizde olmuyor irkildikce tekrsr gevsemeniz isteniyor ve yine iğneye devam ediyor bunu yaparken de ayakalriniza sicaklik gelebilir korkmayin dediler, sonra da hemen sizi oturduğunuz sedyede yatiriyorlar. Sonra doktorum geldi araya hemen kafanızın önüne bez koyuyorlar paravan olsun diye, benim spinalden sonra uyusmam cok sağlam oldu hiç hareket edemiyordum ve hislerim tamamen kayboldu bu biraz beni gerdi başlangıçta. Doktorum işlemlere başladı bunu tahmin ediyorsunuz, bedeninizin hareketi anlaşılıyor ama his asla yok. Ben derin nefes alıp vererek kendimi sakinleştirmeye çalıştım bi kac kere heyecanlandım bunu söyledim ilaç verildi rahatladim bi gece önceden de uyumamistim nerdeyse ameliyatta uyuyacaktım. Kısa süre içinde oğlumu çıkarttılar ve doktor hemen bana gösterdi zaten sesini duyunca acayip oldum kendisini gördüm bokun pusurun arasından çıkıp bu kadar mı güzel olunur Allah ima sukur olsun o anki sevincimi başka hiç biseyle kıyaslayamam. Sonra benim ameliyatim devam ederken onu temizleyip sarıp hemen yanağıma getirdiler. Deli gibi ağlayan bebegim sustu hemen yanağıma konulunca. Sonra beni yukarı çıkarttılar. Sezaryen acısını anında hissetmeye başladım o kesiklerin. Gaz sancısı ve baş agrisi çekmedim içtiğim kompostolardan ve kahveden mi şansına mi bilemiyorum ama ilk andan itibaren kesi acim vardi. Zaten oksurmek hapsirmak tiksirmak gulmek inansilmaz aci verici onu gectim, İlk beni 4 saat sonra yurusuyuse çıkarttılar cok kotuydu daha once ameliyat oldum kesi acısı başka biseymis cok zordu, daha sonra 2 3 4 5 derken bugün ertesi günüm hala acım var ama daha az yine de böyle olduğunu bilsem sezaryen yine de olur muydum emin değilim. Oğluma gelecek olursak ilk odama ciktim emzirdim sütüm hemen geldi bebis de hemen emdi. Bu sorun olmadı ama 3180 gr 48cn 38+2de doğan bebegim akşam 3020gr a düştüğü için (odemler atilinca) ek gıda verdiler. Neymiş 160gr ödem atması fazlaymış. Sonra sütümü emen bebek emmek istemedi aşırı sinirlendim anlatamam. 160 gr ödem atması gayet normal ama hemen ek gıda başlatmak istiyorlar sakın izin vermeyin sutunuz varsa ve bebis emiyorsa. Emziremezseniz emmiyor diye dusunmeyin bebek hemsiresini cagirin mutlaka emzirtiyorlar haberiniz olsun. Sonra zor oluyor tekrar bastan alıştırmak gerekiyor. Tüm zorluklara rağmen kedim mia'dan daha çok sevebilir miyim acaba diye dogurdugum bebek dünyanın en guzel seyi olarak görünüyor. Iyi ki dogurmusum.darisi doğuracak annelere. İnşallah kolaylıkla bir avazda
Ilave: 68 kg ile girdim bugün 65 kgmim sadece cocuk kg gitmis sezaryen olduğu için olabilir mi bilemiyorum. Göbeğim de duruyor aynı şekilde.
Yanınıza silikon meme ucu da götürün her ihtimale karşı memenizi alamazsa büyük avantaj sağlıyor.
Bu kişiye göre değişebilir ama bana lansinoh çok iyi gelmişti canim şimdi de gümüş kapak aldım doğuma kadar takacağımPeki bu göğüs ucu yaralarını napıcaz ya, mustela kullanıyorum ama sürekli emdiği için hemen iyileşmiyor.
Lansinoh ‘a mı geçsem?
Yaaaa kontrolun vardı dimi kuzummm ne dedi doktorun neden böyle bı karar verdi erken de değil aslında sağlıkla kucağına alırsın insalalh güneş kızınıKızlar 12 eylül pazartesi günü 36+2 de Güneş'imiz doğacak
dualarınıza talibiz:)
sanki yeni ana baba olacağımızı öğrenmiş gibi şoktayız:)
maviss_34 ekleyebilirsin listeye
sanırım spinal anestezi uygulanacak. haliyle biraz minik de olacağız.
aslında burada herkesin sürecini de okudum ama şuan hiçbir şey bilmiyor gibiyim :))
emme sürecidir, ilk zamanlar geç prematüre bebeler için önerileriniz varsa alırım.
rh uyuşmazlığımız da var, muhtemelen sarılık başımızı biraz ağrıtacak :)
Doğum belirtisi olabilir bebitommm bu gece mühimKızlar mide bulantısı yaşayan varmı aşırı midem bulanıyor şuan çok rahatsız ediyor durup dururken neyin nesi anlamadm tansiyonumda cok yüksek sayılmaz 13 lerde
Ben suyum gelince bulantı yaşamıştımKızlar mide bulantısı yaşayan varmı aşırı midem bulanıyor şuan çok rahatsız ediyor durup dururken neyin nesi anlamadm tansiyonumda cok yüksek sayılmaz 13 lerde
Boynun altı vs nasıl? Oralarda da varsa sicaktandir diye düşünüyorum. Gün aşırı banyo yaptırın derim, hiç olmazsa kaynamış soğumuş suyla silerek deneyin bakalımTerliyor kuzum evet İzmirde yaşıyoruz klimasız evdeyanaklarda başladı dünden bu yana alnına da yayıldı hızlıca. İnş hassas olduğu içindir canım sağol
Napacağız yaTam ben yazacaktım benim iki gogus ucu bitik ilk kizimda yaşamamıştım resmen ilk aldığı an çığlık atıyorum o kadar açıyor ya zeytin yağı sürdüm ama şimdi bebek emince ya tiksinirse
Evet İzmir sıcağı ve klima yok evdeAslında çoktaa giyinmiyo bilemedim ki ev mi sıcaaak
Çok hassaslar değil mi? Ben alerji falan olmasın diye endişelendim ama değil sanırım evham yapmayayımDoğumdan sonra bebeğin vücudu dış ortama ayak uydurmaya çalışırken oluyor böyle silmeyin yıkayın duru su ile kaynanmış ılınmış şekilde.
Boyun altı hafif kızarık sadece, o da katlanma bölgesi olduğu için normal olduğunu düşünüyorum pişik gibi değil. Bariz yüzünde var sadece ve bir günde bu kadar olunca alerji olabilir mi diye korktum ama değil sanırım. Banyoyu sıklaştıracağız biraz bakalım teşekkürlerBoynun altı vs nasıl? Oralarda da varsa sicaktandir diye düşünüyorum. Gün aşırı banyo yaptırın derim, hiç olmazsa kaynamış soğumuş suyla silerek deneyin bakalım
Hiç belli olmaz bu işler Z Zzy tam gününde doğurdu diye hatırlıyorumPazartesi doluyor keşke olsa ama bn pek beklemiyorum müdahale gerekicek sanırımsadece adet sancısı gibi hafif agrılarım oluyor oda geçiyor o yüzden sizler dogurun bosverin beni
Kuzum bugün doktorcum bebekle tanıştıYaaaa kontrolun vardı dimi kuzummm ne dedi doktorun neden böyle bı karar verdi erken de değil aslında sağlıkla kucağına alırsın insalalh güneş kızınıprenses bizi solladı gördün mü ahhh yerim onuuu
Var canım . BizKızlar bebeğimin satılık değeri düşmesi gerekirken artıyor, en son Çarşamba günü 13.9 çıkmıştı, dün 15.2 çıktı. Sık sık ve düzenli emziriyorum hem gece hem gündüz ama buna rağmen değeri düşmüyor. Doktor pazartesi tekrardan bakalım duruma göre kan tahlili ile bakarız dedi. Ama benim içim hiç rahat değil galiba birazdan götürüp kan vereceğiz. Bişey çıkacak ya da hasataneye falan yatacak diye aklım çıkıyor. Aranızda bu durumu yaşayıp atlatan var mı?
Alerji olduğunu düşünmüyorum başka yerlerde de olurdu. Bizim de boyun ve kol kıvrımlarinda var üzerini incelttim ve siliyorum yıkamadığım günlerde, daha iyi durumdayızBoyun altı hafif kızarık sadece, o da katlanma bölgesi olduğu için normal olduğunu düşünüyorum pişik gibi değil. Bariz yüzünde var sadece ve bir günde bu kadar olunca alerji olabilir mi diye korktum ama değil sanırım. Banyoyu sıklaştıracağız biraz bakalım teşekkürler
Şöyle bi evi toparlayıp yattım hayırlısı artıkİnşallah canım saglikli doğsun yeter ki
Benim 4 gün sonra doğum var hala inemedi canim
Ayyyy kuzum ne güzel detaylıca anlatmışsın demek biberon meme reddine yol açtı her bebekte olmasa da olabiliyor işte bende yaşamıştım çok sinir bozucu bir durum pes etme emzir sürekli burnunu sık sık tık ağzına göğsünü birde acıların iyileşmesi için bol bol yuru geçecek insalalh çıktınız mi hastaneden naptınız canim bu arada rahmin aşağı indikçe göbeğin de küçülecek merak etme
Bu kişiye göre değişebilir ama bana lansinoh çok iyi gelmişti canim şimdi de gümüş kapak aldım doğuma kadar takacağım
Yaaaa kontrolun vardı dimi kuzummm ne dedi doktorun neden böyle bı karar verdi erken de değil aslında sağlıkla kucağına alırsın insalalh güneş kızınıprenses bizi solladı gördün mü ahhh yerim onuuu
Doğum belirtisi olabilir bebitommm bu gece mühimyediğin bişey dokunmuş olabilir mi
Dursun bakalım cimcimeHiç belli olmaz bu işler Z Zzy tam gününde doğurdu diye hatırlıyorum
İçerde sağlıklı sağlıklı kolayca duruyorsa dursun kuzucuk son güne kadar
Kuzum bugün doktorcum bebekle tanıştıkafasına dokundum dedi. Açılmam net şekilde var ek olarak benim belirtilerim sıkıntılarım vs. net şekilde anlattım. Kendisinin gelmesini beklemek çok riskli, hastaneden de cok uzaktayız.
Ve bu beni çok strese sokuyor.
Normalde Cuma’ya düşündü ama sonra biz anlatınca bi de nst sonucu gelince pazartesiye çekti. Çıkarken pazartesiye kadar doğurma diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?