2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Ben m beden almışım şuan 70 kiloyum hala m beden oluyor geçen denedim

Bnce kalçadan kilo alımlarına göre değişiyor bu 70 kiloyum m beden bana oluyor

o zaman banada olur ben kalçafan hiç kilo almafım sadece göbek çıktı

Denedm şimdi bana göre iyi oldu senide gördüğüm kadarıyla m sanada olur gibime geliyor
Valla bende öyle demiştim M beden almıştım bana hemşire xl aldılar ve gerçekten rahat oldu.
Şimdi tabi şeyi bilemem ben sezeryan oldum ayağımı bile zor kaldırıyordum giyerken, hatta M olanı giyerken yırttık dar oluyor.
Normal doğumda tabi insan nasıl oluyor bilmiyorum

Aslnda kalça ölçüsü daha önemli kilodan ziyade olmazsa artık büyük bedene geçeriz hastanede

Geçmiş olsun canım pazartesiyi bekleme bencede bizde böyle önceden götürdük şüphelenip mamayı artırdı doktorumuz iyi beslenince düştü değeri. Senin sütün vardı diye hatırlıyorum bol bol emzirmeye devam et bebeğini değeri düşecek inşallah

Gündüz 1.5-2 saatte bir meme istiyor gece de her 3 saate bir alarm kuruyordum kendi alarmdan 5-10 dakika önce kalkardı bu gece böyle oldu insan kendini kötü hissediyor
Ohooo canım kötü hissetme yaa daha kötü hissedeceğimiz şeyler olur durur çok normal
Oyyy tospiloooş yanak
Evet öyleymiş kızlar süt ve doğum sonrası kg kaybından vücut kendini böyle yaparmış. Bebekte anca emmeye başladı sütümü sağım yapıyorum bol bol

Eki Görüntüle 3127947 kızlar kızımın bütün yüzü böyle kırmızı pütürcükler doldu vücudunda yok sadece suratı böyle. Sizce neden olmuş olabilir??
İsilik gibi canım sıcaktan üstünü inceltsen
Korkma tatlım düşer daha şu anda çıkması normal sütün yeni yeni tam anlamıyla geliyordur
Ben dün gece yaşadım sabah normal herşey
Ben emzirme eğitimi almıştım 2 memeyi de vermek gerek ve 30 dakika toplamda 15 dk biri 15 dk diğeri. Ama en son hangisini emziriyosan sıradaki emmede ondan başlaman gerekiyor ki yağlı sütü alabilsin. Bu önemli şekerler rutininizi böyle oluşturursanız rahat edersiniz

Doğrudur ama ben bu şekilde emzirdim 8 günde 450 Gr aldı bebeğim. Mama veriyor olsam dozu azaltacaktı doktorum öyle soyleyeyim

ben küçüğünğ aldım 1 hafta önce 59 kiloydum olur herhalde dimi
Kızlar sezeryan sonrası acayip ödem olduğu için bedeninizin bir büyüğünü alırsanız rahat edersiniz ben 1.72 boy 84 kiloyla doğuma girdim hem l hem xl aldım xlde daha rahat ettim yardımcı olur umarım

İşte vücudunda olmayınca isilik değildir diye düşündüm bilemedim çok kalın giyinmiyor aslında çıtçıtlı body ve bir alt giyiyor sadece

Ben de her emzirmede iki memeyi vermenin prolaktin hormonunun salgılanmasına ve daha çok süt üretimine sebep olduğunu duyduğumdan beri her iki memeyi de veriyorum

Selamnkizlar size 2. Günümden anca yazabiliyorum. İlk anneligim ilk sezaryenim tüm detayları paylaş istiyorum. Öncelikle sezaryen spinal oldum, ameliyathaneye ilk alindigimda uzerimi hazirladilar tansiyon damar yolu vs yapildi akabinde anestezi doktoru geldi, iğne yaparken öne egilmeniz isteniyor ben çok heyecanliydim korkuyordum açıkçası, iğne girerken refleks olarak öne doğru irkiliyorsunuz bu istenmeyen bisey ama elinizde olmuyor irkildikce tekrsr gevsemeniz isteniyor ve yine iğneye devam ediyor bunu yaparken de ayakalriniza sicaklik gelebilir korkmayin dediler, sonra da hemen sizi oturduğunuz sedyede yatiriyorlar. Sonra doktorum geldi araya hemen kafanızın önüne bez koyuyorlar paravan olsun diye, benim spinalden sonra uyusmam cok sağlam oldu hiç hareket edemiyordum ve hislerim tamamen kayboldu bu biraz beni gerdi başlangıçta. Doktorum işlemlere başladı bunu tahmin ediyorsunuz, bedeninizin hareketi anlaşılıyor ama his asla yok. Ben derin nefes alıp vererek kendimi sakinleştirmeye çalıştım bi kac kere heyecanlandım bunu söyledim ilaç verildi rahatladim bi gece önceden de uyumamistim nerdeyse ameliyatta uyuyacaktım. Kısa süre içinde oğlumu çıkarttılar ve doktor hemen bana gösterdi zaten sesini duyunca acayip oldum kendisini gördüm bokun pusurun arasından çıkıp bu kadar mı güzel olunur Allah ima sukur olsun o anki sevincimi başka hiç biseyle kıyaslayamam. Sonra benim ameliyatim devam ederken onu temizleyip sarıp hemen yanağıma getirdiler. Deli gibi ağlayan bebegim sustu hemen yanağıma konulunca. Sonra beni yukarı çıkarttılar. Sezaryen acısını anında hissetmeye başladım o kesiklerin. Gaz sancısı ve baş agrisi çekmedim içtiğim kompostolardan ve kahveden mi şansına mi bilemiyorum ama ilk andan itibaren kesi acim vardi. Zaten oksurmek hapsirmak tiksirmak gulmek inansilmaz aci verici onu gectim, İlk beni 4 saat sonra yurusuyuse çıkarttılar cok kotuydu daha once ameliyat oldum kesi acısı başka biseymis cok zordu, daha sonra 2 3 4 5 derken bugün ertesi günüm hala acım var ama daha az yine de böyle olduğunu bilsem sezaryen yine de olur muydum emin değilim. Oğluma gelecek olursak ilk odama ciktim emzirdim sütüm hemen geldi bebis de hemen emdi. Bu sorun olmadı ama 3180 gr 48cn 38+2de doğan bebegim akşam 3020gr a düştüğü için (odemler atilinca) ek gıda verdiler. Neymiş 160gr ödem atması fazlaymış. Sonra sütümü emen bebek emmek istemedi aşırı sinirlendim anlatamam. 160 gr ödem atması gayet normal ama hemen ek gıda başlatmak istiyorlar sakın izin vermeyin sutunuz varsa ve bebis emiyorsa. Emziremezseniz emmiyor diye dusunmeyin bebek hemsiresini cagirin mutlaka emzirtiyorlar haberiniz olsun. Sonra zor oluyor tekrar bastan alıştırmak gerekiyor. Tüm zorluklara rağmen kedim mia'dan daha çok sevebilir miyim acaba diye dogurdugum bebek dünyanın en guzel seyi olarak görünüyor. Iyi ki dogurmusum.darisi doğuracak annelere. İnşallah kolaylıkla bir avazda

Ilave: 68 kg ile girdim bugün 65 kgmim sadece cocuk kg gitmis sezaryen olduğu için olabilir mi bilemiyorum. Göbeğim de duruyor aynı şekilde.
Yanınıza silikon meme ucu da götürün her ihtimale karşı memenizi alamazsa büyük avantaj sağlıyor.

Son düzenleme:
Peki bu göğüs ucu yaralarını napıcaz ya, mustela kullanıyorum ama sürekli emdiği için hemen iyileşmiyor.
Lansinoh ‘a mı geçsem?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…