- 24 Ocak 2021
- 5.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.889
- 123
- 31
Şu anlık gebelikte kullandığım tansiyon ilacı alfamet ile devam edecekmişiz canım. Akşam atak geçirmişim bazen olabiliyormuş onca ilaca rağmen dil altı vs düşmedi tansiyonum. Sabah karşı anca düştü mesela gece makinaya bağladılar kalbimi sürekli kontrol etmek için öyle yattım.Çok geçmiş olsun canım, süreci okudum emzirmeye engel değilmiş çok şükür ki. Süt dikkat et hep yanı başında olsun şişen.
Gözünüz aydın, o haftalarda doğum yapan çok arkadaşımız oldu, küvöze girenler de oldu ama çok şükür ki sağlıkla çıktılar. Darısı başınıza inşallah
Bebişimde sarılık her geçen gün artıyor emzirmeme rağmen. Şuan 13 olmuş acaba kaç olunca hastanelik oluyorlar. Çocuk doktoru 3 saatte bir mama ve aralarda bol bol emzir dedi bakalm geçicekmi. Benimde sezeryan sonrası ayaklarım davul oldu grupta biri daha demişti alıntılayamadım ama bugün sordum doktora 1 hafta sonra geçer şişlerin dedi. Birde karnım daha inmedi onun içinde doktor karnını sarabilirsin dedi
Tansiyon cidden çok önemli. Gebeliğin en başından bari bir tansiyona bir kiloya düzenli olarak bakılıyor, demek bu yüzden.Şu anlık gebelikte kullandığım tansiyon ilacı alfamet ile devam edecekmişiz canım. Akşam atak geçirmişim bazen olabiliyormuş onca ilaca rağmen dil altı vs düşmedi tansiyonum. Sabah karşı anca düştü mesela gece makinaya bağladılar kalbimi sürekli kontrol etmek için öyle yattım.Yarın böbrek ultrasonum var artık ona göre hareket edecek nefroloji uzmanı. Bazı kişilerde gebelik zehirlenmesi doğumdan sonrada tansiyon olarak devam ediyormuş bir süre sanırım benimki öyle. Bebeği 38.haftalara bekletmemekle çok iyi yapmışız Allah korusun bu tansiyonla tehlikeye girecekti yoksa.
Vay be maşallah ya. Hamileyken pilatese gidenler de var demek ki. Ben bugün kızımı okula götürdüm (arabayla) bekledim orda 2 saat sonra döndük eve. Yemek yaptım. Derken şuan tüm kemiklerim kıtırdıyorAynıyız canım seninle, takip ediyorum sürecini bebek kendi gelmezse eğer 27-28 Eylül doktor amcası getirecekyarın kontrolüm var günü tam netleştireceğiz.
Bu arada rahmim inanılmaz aşağı çekiyor benim, pilatese gidiyorum hala orda sorun yok ama yürümeye başlayınca inanılmaz bir ağrı var kasık kısmımda acaba diyorum yerleşiyor mu nedir, kesinlikle bir şey oluyor o tarafta buna eminim
Çok şükür bebeğimiz iyi bende iyi olacağım miniğimin annesine ihtiyacı varTansiyon cidden çok önemli. Gebeliğin en başından bari bir tansiyona bir kiloya düzenli olarak bakılıyor, demek bu yüzden.
Çok şükür ki erken müdahale edilip bebeğin geldi dünyaya canım
Gebelik zehirlenmesinin tansiyon olarak devam ettiğini ben de okudum bir kaç yerde, acil şifalar diliyorum.
Ahh benimde en büyük derdim buEe biz bu burun temizliğini nasıl yapacağız az önce serum fizyolojikle yapayım dedim bir daha yapmam sanırım ama genizi de tıkalı hırıltılı nefes alıyor
Off off aglayacagım diye gözlerim şişti.şuan bile yazarkn aglmk geliyorFototerapi sonrası bi de ekstra sağdığım sütü vermeye başlayalı 2 saatte bir kendiliğinden uyanmaya başladı hafiften şükürler olsunşimdi doktordayız değerimiz düştü mü bilmiyorum ama
48 saati doldurmadan 65 gr almışız
Doğum kilosunu aşmaya az kaldı
Şu kimyon çayını iyi hatırlattın ben içeyim onu ya. Ne çektiysem bu gazdan çektim zaten
Teşekkür ederim
Bi de lohusalığımız vardı dimi ya
Ben hep ağlıyorum kan alıyorlar ağlıyorum yüzüne dümdüz bakarken ağlıyorum bana sırıtıyor yine ağlıyorum gözünü dikip bakıyor ona da ağlıyorum
Yarabbim bu ne güzellik diyip bi daha ağlıyorumal sana lohusalık
Mavişim bizim göbüş de fototerapide sıcağı görünce 5. Gün düştü. Ama içte hafif ıslaklık olduğu için henüz yıkamadık doktor da 2 gün sonra yıkayın dedi.
Siz yıkadınız mı ?
Ah inşallah geçer benim de 3 güne. Bitirdi beni ağlatıyor.
2 kere yaptılar bide bizeGazzz derdi bizde de varr
Topuk kanı bizim kiz küvezdeyken almislar gormedim nasil agladi nasil cani yandi sakinlestrdiler mi bilmiyom uzuldum simdi
Ahh ahhh gel de anlat neyseki durumun farkında varıp korkmuslar lohusa sendromu yaşıyorum diye umarım artık tek kelime etmezler bununla ilgili sende durumlar nedir canim yok mu hareketlilikYeni doğum yapmış bir kadına söylenmemesi gereken yasaklı cümleler arasında bence 1. Sırada ‘sütün yok, bu çocuk doymuyor vs. ’
Allah razı olsun tabi bakıyorlar ama işte insan kafaya takar ister istemez. Allah kolaylık versin canım, bir de geride bekleyen bir minik daha var kolay değil.
Yaaa seni strese sokan anestezi uzmanı olmuş bence tansiyonu da o sebeple düşmüş canim neyse hepsi geçti geri de kaldı çok şükür sen iyisin bebeğin iyiİyiyiz cnm sütüm yetmiyorms sarılık olduk hastaneye yattım 1 gece birlikte. Çok şükür şimdi iyiyizevimize geldik psikolojimi toparlamaya çalışıyorum.
Hikayem aslijnda güzel başladı. Ponçik ponçik gittik herşey yolunda. Apar topar geldiler alıyoruz dediler. Daha aileler bile gelmemişti, eşim şok. Korkuda oldu bende. Epidural i zor girdi. Kadın giremedikce bana sinirlendi, değişik bı kadındı anestezi uzmanı. Operasyon anında tansiyon problemi yaşadım. İnanılmaz bir baş ağrısı ve taşikardi. Kadın bana sürekli sen yapıyorsun iyisin falan diyor. Böyle birşeyi ben nasıl yapabilirim tansiyonum 3 e düşmüş. kadına yalvardm lütfen biri elini alnıma koyabilir mi diye. Bı şekilde geçti. çok iyi, operasyon hızlı bitti. Bebeğimi falan hayal meyal hatırlıyorum. Sonrasında da baş ağrım hiç geçmedi ağrı kesicilerle aşk yaşadımşimdi daha iyiyim. Bebeğime odakliyim . Sen nasılsın nasıl geçti sürecin
ku
Sağol canımsizinkinide inşallah
Belli aralıklarla her hafta bir atakları olacak canim hazırlıklı olBu büyüme atağı bizi erken yakalamış olabilir mi uyku düzeni diye bir şey kalmadı habire memede kalmak istiyor emzikle de asla kanmıyor beni emzik niyetine kullanıyor bütün gün uyumadı asla sabahtan beri ayaktaydı en sonda uykuya yenik düştü yarın da 1. Ay aşımız var
Rabbim en hayırlısını nasip etsin kuzum düşünmemeye çalış belki o zaman kendiliğinden gelir belli mi olurCanım henüz doğurmadım
Ctesi kontrol vardı, kanalın girişinde gibi bir şey söyledi ama daha inmemiş anladığım kadarıyla. Salı bidaha gel dedi, eğer kendi gelmezse 28 Eylülde alacağız dedi, suni sancıyla bi deneyeceğiz. Ama ben 27 Eylül isteyeceğim eşimin doğum gününde.
Sen nasılsın
Çok geçmiş olsun canim şuan nasılsınKızlar ben hastanelik oldum saat 18den beri tansiyonumu düşüremiyorlar ilaçlarla. 18lerde 15lere iniyor seviniyoruz yine yükseliyor. Kardiyolojiye yatış verdiler böbreklerimde sıkıntı varmış gebeliktede idrar kaçağı olmuştu zaten. Bebeğim yeni yeni memeye alışıyordu ki ilaçlardan emziremeyeceğim. Dualarınıza talibim
Ters pozisyon da emzirdim ikisini de rahatladı canim aman olmasın çok fena mastittt sabah akşam mama veriyorum meme reddi yaşamadım şükür kanama olmuyor çareyi silikon göğüs ucunda buldum gene acıyo ama şiddetli değilMastit olmazsın inş canım sağma makinen varmı bol bol sağarsan rahatlar aslında ben meme uçlarım çok acırken bi iki gün biberonla verdim sağıp mamada kullanıyoduk zaten o sürede nemli tuttum iyileşti dr browns gaz önleyici meme reddi yapmayan biberon kullanıyorum tommy tippe de meme reddi yapmıyo onları bi dene istersen meme ucunun sağlıklı kalması çok önemli yara kanama yine bebeğe zarar
Çok şükür diloşum ikiniz de iyisinizdir inşallahÇıktım mavisimtesekkur ederim kendime gelince yazmaya çalışacağım inşallah
Kuzum biz 3.günü yıkadık o zaman göbeği düşmemişti göbeğini sarıp öyle yıkadık onun gecesi baktık göbek düşmüş bugün doktor kontrolü vardı gayet iyiymiş göbeği ama dediğin gibi içte ıslaklık olabilir yıkarken dikkat edin dediFototerapi sonrası bi de ekstra sağdığım sütü vermeye başlayalı 2 saatte bir kendiliğinden uyanmaya başladı hafiften şükürler olsunşimdi doktordayız değerimiz düştü mü bilmiyorum ama
48 saati doldurmadan 65 gr almışız
Doğum kilosunu aşmaya az kaldı
Şu kimyon çayını iyi hatırlattın ben içeyim onu ya. Ne çektiysem bu gazdan çektim zaten
Teşekkür ederim
Bi de lohusalığımız vardı dimi ya
Ben hep ağlıyorum kan alıyorlar ağlıyorum yüzüne dümdüz bakarken ağlıyorum bana sırıtıyor yine ağlıyorum gözünü dikip bakıyor ona da ağlıyorum
Yarabbim bu ne güzellik diyip bi daha ağlıyorumal sana lohusalık
Mavişim bizim göbüş de fototerapide sıcağı görünce 5. Gün düştü. Ama içte hafif ıslaklık olduğu için henüz yıkamadık doktor da 2 gün sonra yıkayın dedi.
Siz yıkadınız mı ?
Ah inşallah geçer benim de 3 güne. Bitirdi beni ağlatıyor.
Çok geçmiş olsun canım gözünüz aydınSelam kızlar, geç oldu ama anca yazıyorum.12 eylülde yüksek tansiyon sebebiyle acil sezaryene alınmıştım. Çok şükür ikimizde iyiyiz.Belden aşağısı uyuşturularak doğum gerçekleşti. 3.160gr 50,5cm doğdu oğlumuz. İlk gece çok ağrılı geçti ama sonra hızlı bir şekilde ağrılarım gitti. 2. Gün taburcu olduk ama 4.gün sodyum yüksekliği çıkınca yoğun bakıma 1 geceliğine aldılar, 2.800gr oldu diye. Şuan iyi, bende durumlar böyle.
Rabbim hayırlı kolay doğumlar nasip etsin canım benim de ilk bebeğim kanala inmemişti o sebeple sezaryeni alınmıştımSelam kızlarforumda dogurmayan sayılı gebelerdenim 38+6 yiz bugün nst de sancı çıkmasına rağmen bende ağrı olmadığı için doktorum yine onemsemedi bekliyorum bakalım keyfi yerindeymis kanala da inmemiş daha bekliyoruz 40+0 da gel dogurmazsan çatı muayenesi yapalım dedi
Ay onu bugün biz de yaşadık kuzum çok fena ağladı Bir de kan gelmiyor diye sıktıkça sıktı kadınSeninkide saglıkla büyüsünniyiyiz cok şükür saglık ocagına geldk topuk kanı aldılar ona üzüldüm biraz sizin nasıl gidiyor
Bana sorarsan spinal olmuş biri olarak spinal tercih etmeni isterim çünkü bebeğinin her anını şahitlik ediyorsun ve ilk sen görüyorsun korkacak hiçbir şey yok çünkü hiçbir şey hissetmiyorsun önüne kocaman bir örtü seriyolar zaten o arada seni konuşturuyorlar 5 dakikada bebeğin çıkıyor belki bebeği çıkartırken bastırdıkları için onu hissedebilirsin ama asla acı yok korkma yani içini ferah tutArkadaşlar Spinal anestezi ile doğum yapan arkadaşlara bir kaç soru sorabilir miyim ben ameliyat olmaktan çok korkuyorum ameliyat nasıl geçti ses falan duyuyor musunuz korkup olan var mıydı
Canım bol bol emzir gerekirse mama da verebilirsin sarılık olmasından iyidir diye düşünüyorum karnını neyle sarmayı düşünüyorsunBebişimde sarılık her geçen gün artıyor emzirmeme rağmen. Şuan 13 olmuş acaba kaç olunca hastanelik oluyorlar. Çocuk doktoru 3 saatte bir mama ve aralarda bol bol emzir dedi bakalm geçicekmi. Benimde sezeryan sonrası ayaklarım davul oldu grupta biri daha demişti alıntılayamadım ama bugün sordum doktora 1 hafta sonra geçer şişlerin dedi. Birde karnım daha inmedi onun içinde doktor karnını sarabilirsin dedi
Aynı şeyleri duymak da biraz iyi geliyor vallahi ne yalan söyleyeyim benim de rahim ağrım baya arttıAl benden de o kadar.
Sadece rahim ağrım baya bir artmış durumda. Benim de yarın kontrolüm var bıçak kemiği dayandı psikolojik olarak
Benim ki öyle, saatlerce memede kaldığı oluyor malesef, ağlayarak kusturuyor kendiniKızlar benim bebiş uyanıkken hep meme istiyor doktor her seferinde verme kucak arsızı olur dedi ama bu seferde ağlama krizleri başlıyor sizinki de böyle mi
Bunu bende merak ediyorum, arada hapsurarak kendisi de temizliyor ama bazen yeterli olmuyor tabiEe biz bu burun temizliğini nasıl yapacağız az önce serum fizyolojikle yapayım dedim bir daha yapmam sanırım ama genizi de tıkalı hırıltılı nefes alıyor
Çok teşekkür ederim canım ay bu arada hayırlı olsun seninde ben takip ediyordum doğumu kaçırmışım seninBana sorarsan spinal olmuş biri olarak spinal tercih etmeni isterim çünkü bebeğinin her anını şahitlik ediyorsun ve ilk sen görüyorsun korkacak hiçbir şey yok çünkü hiçbir şey hissetmiyorsun önüne kocaman bir örtü seriyolar zaten o arada seni konuşturuyorlar 5 dakikada bebeğin çıkıyor belki bebeği çıkartırken bastırdıkları için onu hissedebilirsin ama asla acı yok korkma yani içini ferah tut
Rica ederim canim Amin inşallah teşekkürler darısı sana ve bekleuen bütün annelerime inşallahÇok teşekkür ederim canım ay bu arada hayırlı olsun seninde ben takip ediyordum doğumu kaçırmışım senin
inşallah sağlıklı hayırlı uzun güzel bir ömrü olsun bebişinin
Amin inşallah en kısa zamanda herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsinRica ederim canim Amin inşallah teşekkürler darısı sana ve bekleuen bütün annelerime inşallahRabbim hayırlı kolay doğumlar nasip etsin
Allah daha beterinden sakınsın diyoruz hepÇok şükür bebeğimiz iyi bende iyi olacağım miniğimin annesine ihtiyacı vardr. Gebelik vücuda yapılan efor testi gibidir tetikte bekleyen her hastalığı ortaya çıkarır dedi doğru gerçektende. Bir doğurdum şeker,tansiyon çıkmayan kalmadı her şeyde vardır bir hayır diyoruz artık. Eşim çöktü resmen başta bebek emmiyor sıkıntısı şimdi benim sorunlarım
Yarın kontrol kaçta pekiii?Aynı şeyleri duymak da biraz iyi geliyor vallahi ne yalan söyleyeyim benim de rahim ağrım baya arttıay hadi hayırlısı inşallah hakkımızda
Bu takımdan ben de aldım, çok duygulandım şuanBir minnoş el fotosu da bizden gelsin kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?