- 1 Ağustos 2022
- 1.278
- 1.497
- 53
Ben de biz mi yanlış anlıyoruz diyecektim gayet gülücük saçıyor etrafaGülmek için erken degil bence, uyku hali haricinde de gayet bilinçli olarak gülüyoruz ,doktorumuz da şahit.
Yok canım korkmana gerek yok da. Benim 2. Bebek de ben kapatmisim galiba bezle. Bide yıkayalım.olmaz dediler ondan mıdır nedem kurumamıştı. Hatta komu geliyordu kötü koku doktor güzelce kurula dedi kaldırdı mandali altını falan kurula dedi. Olmazsa yakarız demiş acısız bi işlem dedi. Bende kuruladım.acik bıraktım falan kuruyup kendo düştü. Hafif kaldırıp bakabilir misin sence nemli mi Islak mi o bölge bide kötü koku var miyok kapatmadık baya siyah ams korktm şimdi bişede sürmedik
Bizimde geç düştü 17.Gündü galiba ama biz yıkadık ondan geç kurumuş olabilirmerhaba kızlae göbek bağınız nezmn düştü 10.gün oldu hala düşmedi normal mi
kötü koku yok baya siyah kına gbi, hiç bişeyde sürmedik walla su bebeği büyütürsem stresten ölcemYok canım korkmana gerek yok da. Benim 2. Bebek de ben kapatmisim galiba bezle. Bide yıkayalım.olmaz dediler ondan mıdır nedem kurumamıştı. Hatta komu geliyordu kötü koku doktor güzelce kurula dedi kaldırdı mandali altını falan kurula dedi. Olmazsa yakarız demiş acısız bi işlem dedi. Bende kuruladım.acik bıraktım falan kuruyup kendo düştü. Hafif kaldırıp bakabilir misin sence nemli mi Islak mi o bölge bide kötü koku var mi
Kim.ne sürmüş canım. Ben hiç bisey sürmedim kullanmadım. Stres yapma. Bisey kullanmaya gerek yok ki. Doktorun verdiği de her doktor vermiyo gerçi dezenfektan veriyorlar sadece. Kuru olsun düşer o. Bak yukarda arkadaş yazmış 17. Gün de düştü diye.kötü koku yok baya siyah kına gbi, hiç bişeyde sürmedik walla su bebeği büyütürsem stresten ölcemayy eşeklik ettm herkes bişeler sürmüş bn bişe yapmadım
11. Gün düştü bizim bezi göbek bağının altından bağlamıyordum o yüzden geç düşmüş bezi göbek bağının altından kapatırsanız daha hızlı kururmerhaba kızlae göbek bağınız nezmn düştü 10.gün oldu hala düşmedi normal mi
O da olabilir benim de koluma ağrı giriyor ara ara, tabi büyük bir ameliyat geçirdik neticede aslında çok normal de işte insan hemen iyi olayım bebeğimle gönlümce ilgileneyim istiyor ondan heralde
Aynen öyle ben daha tecrübesizim ama normal gelip sonra yeşil böyle taneli Kendim yazmışım sanki lalam. Uyanmama seansları geceleri o kadar zorluyordu ki.
Sarılık vardı malum.. 4 saat boyunca sadece 15 dk emzirebildiğümi biliyorum geri kalan süre boyunca uyandırmaya çalışmıştım ağlamıştım da bolca:/
3 saat güzel bi süre bence
9-12 arası uyuduktan sonra emzirme süreniz nedir. Benimki sürekli uyuyakalıyor bırakıyorum uyanıyor. Alt değiştir yeniden emzir uyuyakalış, yatağına bırakınca yeniden ağlama derken loop a giriyoruz da biz. Özellikle geceleri
4 saat mibiz -4 haftayla doğduk. 5-6 haftamız mı var acaba bu 4 saatte 1 beslenme için
3 ayı biliyorum canımben de sütleri kullanmayı düşünüyorum cok bekletmeden. Zaten pek stok yapmadım henüz. günlük 1-2 defa sağıyorum.
Bende de biraz fazla ve tazyikli süt sorunu mevcut. ben de bebeği rahatsız etmesin diye önden sağıyorum. Onu da çok huzursuz olduğu uyumadığı zamanlarda ekstra içiriyorum. Sağmazsam göğüsler cok fena:/
Bence kendine eziyet ettin 1 aydır. Benim doğduğundan beri 3 saatte de oldu 4 5 saatte de oldu beslenme. Neden böyle sartliyo doktorlar anlamıyorum 2 saatte bir diye. hele sarılık riski yoksa. Bebek ne zaman isterse o zaman bence. O da uyuyo bende uyuyordum güzelce süt olup duyuyordu. 2 saatte süt topkanmiyo bile.
Kızlar bizim sarılığımız vardı ve şekeri düşüyordu mecburdum 2 saatte bir vermeye. Bu arada biz 4 saatte bir mamayla besleniyoruz malum bebeğim emmiyor. Anne sütüyle beslenen bir bebek 4 saat dayanamaz bence kalorisi düşük çünkü.Çok şükür zamanla daha da iyiye gidiyor canım demek. Aslında hakkını yiyemem bebeğimin dalmada zorluk çekiyor ilk etapta ama sonra uyuyor :)
Birbirimize böyle böyle alışacağız
Evet gümüş kapak ve emzirme sütyeni sebebiyle meme ucum tişörtten taşıyor gibi oluyor. Bence de hepsi yorgunlukla alakalı yoksa hepsi Melek hepsiii
Dün ben de 3-3,5 saati bulur aralıkla kalkabildim çünkü uyumuştu ve kaldırıp ne ona ne kendime eziyet etmek istemedim. Gün içinde meme telafisi yapıyoruz zaten bence de 2 saate çok çok takılmamak gerek
Bende bazen çok zorlanıyorum karnı tok gazı çıkıyor altı temiz ama ağlıyor gezinip duruyoruz evde sussun diyeYok ama istiyorum artık, kucağımda eğlendirmek zor oluyor uyumakta istemiyor,ana kucağına bende yatırıyorum oda bi yere kadar.etrafa bakınıyor odalarda gezdiriyoruz ağlıyorsa susuyor,halıyı denicem ya
Gülme yok ama bakınıyor
Benim annem çörekotuna dua okudu beze sardı yıkama suyuna atıyoruz, sünnet mi değil mi bilmiyorum
Evet bazen kaşınıyor ,bazen geriliyor,iyileşiyor diye sanırım
altından kapatıyorum bnde baya yanından ufalanmış ama bgn aklımıza geldı düşmedi diye.11. Gün düştü bizim bezi göbek bağının altından bağlamıyordum o yüzden geç düşmüş bezi göbek bağının altından kapatırsanız daha hızlı kurur
2.cocuk daha rahat oluyorsun diyorladı ama nerde yok bn bın tanede yapsam ilk 0-6ay dönem cok zor stres stres oluyorumKim.ne sürmüş canım. Ben hiç bisey sürmedim kullanmadım. Stres yapma. Bisey kullanmaya gerek yok ki. Doktorun verdiği de her doktor vermiyo gerçi dezenfektan veriyorlar sadece. Kuru olsun düşer o. Bak yukarda arkadaş yazmış 17. Gün de düştü diye.
Bugün yarın düşeraltından kapatıyorum bnde baya yanından ufalanmış ama bgn aklımıza geldı düşmedi diye.
Bende öyle valla. Incelemedigim bo yeri yok vücudunda bisey var mı kızarmış mi acımış mi. Bi anormallik.var mı. Elim sürekli alninda aman ateso var mı diye. Kucağımda uyuyo mesela. Yemekleri fslan sabah erkenden yapıyorum. O da uyuyo oluyo. Gün içinde hep kucağımda uyuyo. Bi şekilde büyüyecekler . Hasta olmasında 24 saat kucağımda olsun diyorum ben. Coo korkuyorum hasta olur hastaneye yatmak zorunda kalır diye durup durup kuruyorum öyle.2.cocuk daha rahat oluyorsun diyorladı ama nerde yok bn bın tanede yapsam ilk 0-6ay dönem cok zor stres stres oluyorum
Maşallah ne güzel kilo almış sarılığa rağmen.bebeğimin bugün kontrolü vardı 14 günlük sarılığı azalmış kilosuda 2998 gr olmuş 2450 gr doğmuştu doktor normal anne sütüyle devam dedi 1 ayda oetalama ne kadar alması lazım bilen varmı?
Canımın içi stres yapma lütfenkötü koku yok baya siyah kına gbi, hiç bişeyde sürmedik walla su bebeği büyütürsem stresten ölcemayy eşeklik ettm herkes bişeler sürmüş bn bişe yapmadım
merhaba kızlae göbek bağınız nezmn düştü 10.gün oldu hala düşmedi normal
sarılığımız öncekindede çok yüksek değilde 37. haftada doğduMaşallah ne güzel kilo almış sarılığa rağmen.
Kaç haftalık doğmuştu Bebiş.
Bizimki 36. Haftada 2410 doğmuştu 2. Hafta kontrolünde 2700 e ancak ulaşabildik. Sarılık bela oldu başımıza
Canımın içi stres yapma lütfen
Bizimki de simsiyahtı
Doktor bize göbek bakım kiti aldırdı günde 1 -2 kez ondan beze sıkıp temizliyorduk.
Fototerapi etkisiyle erken düştü bizde.
Olabilir her bebek şahsına münhasırKızlar bebeğim normalde mamasını yiyince uykuya dalardı 2 gündür mamasını yiyiyor gazı çıkıyor başlıyor ağlamaya büyüdükçe ağlaması arttı oyalayamıyoruz bazen odadan odaya geziyoruz şarkı dinletiyoruz yok büyüme atağı dediğiniz şeye biz erken girmiş olabilir miyiz acaba
Benimki de. Kucakta hep geziyoruz. Dolaşıyoruz kucakta uyuya koyunca uyaniyo. Hele bugün hep kucağımizda.Kızlar bebeğim normalde mamasını yiyince uykuya dalardı 2 gündür mamasını yiyiyor gazı çıkıyor başlıyor ağlamaya büyüdükçe ağlaması arttı oyalayamıyoruz bazen odadan odaya geziyoruz şarkı dinletiyoruz yok büyüme atağı dediğiniz şeye biz erken girmiş olabilir miyiz acaba
Tabi ki canım her bebek kendi özelinde değerlendirmeli, bu süreçte herkes için tonlarca doğru olduğunu gördüm ben. Bir doğru her bebek için doğru olmuyor. Sen bebeğini en iyi tanıyan kişisinKızlar bizim sarılığımız vardı ve şekeri düşüyordu mecburdum 2 saatte bir vermeye. Bu arada biz 4 saatte bir mamayla besleniyoruz malum bebeğim emmiyor. Anne sütüyle beslenen bir bebek 4 saat dayanamaz bence kalorisi düşük çünkü.
Bende bazen çok zorlanıyorum karnı tok gazı çıkıyor altı temiz ama ağlıyor gezinip duruyoruz evde sussun diyebizimde bakınıyor ama sonu hep ağlamaya bağlanıyor malesef
Bizimki gezerkende ağlıyor birwz bakınıyor 5dk falan sonra basıyor ağlamayı. Emzik veriyoruz sussun diye ama çok ağlarken onuda atıyor. Uykuyada zor dalmaya başladı umarım çabuk düzene girerBenimki de. Kucakta hep geziyoruz. Dolaşıyoruz kucakta uyuya koyunca uyaniyo. Hele bugün hep kucağımizda.
bnde şimdi aldım ondan, inşallah bgn yarın düşer.Maşallah ne güzel kilo almış sarılığa rağmen.
Kaç haftalık doğmuştu Bebiş.
Bizimki 36. Haftada 2410 doğmuştu 2. Hafta kontrolünde 2700 e ancak ulaşabildik. Sarılık bela oldu başımıza
Canımın içi stres yapma lütfen
Bizimki de simsiyahtı
Doktor bize göbek bakım kiti aldırdı günde 1 -2 kez ondan beze sıkıp temizliyorduk.
Fototerapi etkisiyle erken düştü bizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?