Evet bende aniden çıkışıyorum Korkuyo ama onda bebek her an herse y olabilir. Zor gerçekten inşallah geçecek bu günlerde biraz zamanı varAynı ben canım basbasa bırakmıyorum hep gözümün önünde ikiside dediğin gibi sevmeye çalışıyor ama sevgiyide acıyı da bilmiyor korkuyorum kalbini kırdığım da oluyor ama en azından bebeğe bişry olup vicdanını taşımak daha zor
Benimki de öyle, anca altı değişirken susuyor azcıkYa kızlar bu bebek emme dışında sürekli ağlama modunda ya uyuyor ya emiyor uyanık asla kendi kendine durmuyor çok yoruldum
yapıyor canım. doktor bize günde 2 3 kere kakalı bez 4 5 kere çişli bez temizlersen doyuyor demişti. ama sen cok çişli bez değiştiriyorsun demek doyuyor ama kakası rengi falan hersey normalse kabız falan değilse belki bagırsakları oyle calısıyordur kendine özgüdür bi sorarsın yine de doktora.4-5 kakalı bez çok değil mi yabiz doğduğundan beri o kadar kakalı bez değiştirmemişizdir günde. Çiş çokta kaka 2 günde bir bizim. Sizin bebiş o kadar mı yapıyor maşallah vallahi baya iyi besleniyor o zaman
ay benimki altı değişirken sanki etinden et kopartıyorum gibi ağlıyoBenimki de öyle, anca altı değişirken susuyor azcık
Altı alınırken susuyor mu bizimki daha çok ağlıyorBenimki de öyle, anca altı değişirken susuyor azcık
Allah korusun güzelim sen memeden devam et en iyisi senin bebeğin gelişimi çok iyi kendi sütün yeterli ben de memede ağlamasına izin vermiyorum ilk bir kavga ederek alıyor ama ağlamıyor bir dönem silikon ucum kocamandı ağzına sığmıyordu emse bile çenesi çabuk yoruluyordu o zaman çok ağlıyordu memeyi almıyordu artık bitti dedim sağıp vercem. Silikon ucu küçültünce memede ağlatmayı bırakınca döndü tekrar memeye dediğin gibi kafası karışmış olabilirGaliba meme reddine gidiyor bu iş kızlar. Aç oldugunu bilmeme rağmen ne memeyi kabul etti, ne sagdigim sütü verebildim biberonla, mamayı da içmedi, hepsinden bir iki yudum çekip uyudu. Bunlarla uğraşırken çok ağladı, uykusu geldi.. şimdi bı saattir uyuyor. Dilerim uyanınca memeden devam ederiz. Ne olur ne olmaz diye sağdım stokladim. Biberonu bile almadı ya, kafası karıştı sanırım biberon, meme vs.
Çok üzgünüm geceden beri o kadar ağladım ki.. 3 kez uyku sersemligi ile emdi. Hepimizin başına gelebilir biliyorum genelde de geçici olurmuş. Elimden geleni yaptım ama bana göre aç uyudu çocukAllah korusun güzelim sen memeden devam et en iyisi senin bebeğin gelişimi çok iyi kendi sütün yeterli ben de memede ağlamasına izin vermiyorum ilk bir kavga ederek alıyor ama ağlamıyor bir dönem silikon ucum kocamandı ağzına sığmıyordu emse bile çenesi çabuk yoruluyordu o zaman çok ağlıyordu memeyi almıyordu artık bitti dedim sağıp vercem. Silikon ucu küçültünce memede ağlatmayı bırakınca döndü tekrar memeye dediğin gibi kafası karışmış olabilir
Dün 3 dk emerek bıraktı memeden devam edemedim o yüzden endişelendim çok. Neredeyse 3 saattir beslenmemisti.Allah korusun güzelim sen memeden devam et en iyisi senin bebeğin gelişimi çok iyi kendi sütün yeterli ben de memede ağlamasına izin vermiyorum ilk bir kavga ederek alıyor ama ağlamıyor bir dönem silikon ucum kocamandı ağzına sığmıyordu emse bile çenesi çabuk yoruluyordu o zaman çok ağlıyordu memeyi almıyordu artık bitti dedim sağıp vercem. Silikon ucu küçültünce memede ağlatmayı bırakınca döndü tekrar memeye dediğin gibi kafası karışmış olabilir
Kitapta doğru olanı söylüyor yüzüstü boğulma riskine karşı .ama üzerine yattığı şeyin önemi çok . zaten Gözetim altında uyutuyorum ve bende reflü yataği üzerine muslini serip.yani gömülüp boğulma riski yok.Eki Görüntüle 3138772 kızlar bu okuduğum kitap bunda yüzüstü yatirmanin SIDS yani ani bebek ölümü sendromu riskini artırdığı, sırt üstü veya yan yatirmanin %50 bu SIDS riskini azalttığı yaziyor yine de siz bilirsiniz ben okuduğum bilgiyi paylaşmak istedimGAden @Derenimo2 @temmuzekim
Hadi hayırlısı olsun sağ salim geri dön bebeginle inşallahArkadaşlar doğuma gidiyorum dua edin kolayca olsun
3 cm lik açılma var ama sancı yok suni sancı deniyecekler
Emzirecegimi biliyor diye düşünüyorum. Çünkü her alt değiştirme sonrası meme var.o yüzden alt değiştirme örtüsüne yatırıp, üzerindekini çıkarınca susuyorAltı alınırken susuyor mu bizimki daha çok ağlıyor
Ya kıyamam ben sana hiç üzme kendini her şey mükemmel olsun istiyoruz her zaman ama illaki pürüzler oluyor bu süreçte senin kafan rahat olursa evladına da daha verimli bakarsın hepsi gelip geçici sen kendini üzmeÇok üzgünüm geceden beri o kadar ağladım ki.. 3 kez uyku sersemligi ile emdi. Hepimizin başına gelebilir biliyorum genelde de geçici olurmuş. Elimden geleni yaptım ama bana göre aç uyudu çocukİnşallah kısa sürer surecim
ya kuzucum kıyamam , bebeğin beslenme konusuna lütfen eşini karıştırma ben de karıştırmıyorum bence kimse karıştırmasın onu en iyi biz biliriz anneyiz, gazını aldın ağlıyorsa sustursun kakasını yaptırsın ama beslenmeye karışmasın onlar bizim psikolojimizi de etkiliyor beslenip beslenmediğini de bilemez. o yuzden beslenme konusunda esine fikir sorma bence. sen nasıl için rahat ediyorsa cocugu ac görüyorsan mama verirsin mama vermek kötü bişey değil ki o mamalar da anne sütünden esinlenerek yapılıyor kaldı ki bazı anneler 1 gr bile emziremiyor ama cocuklar hep büyüdü sağlıklı oldu.Dünkü savaş sırasında babasıyla da kavga ettim, ayrı yattık konusmuyoruz şu an için.
Saatlerce bir yudum bişey içsin diye uğraştım, memeyi reddedince biraz sağdım içti, heralde içecek diye sağmaya devam etmek istedim, el pompası ile de ha deyince akmıyor, çocuk susmuyor emziği bile fırlatıyor,derken çıkan sütümü de biberonla reddedince dedim sutumu istemiyor heralde. Bı mama yapayım dedim. Eşim de yanımızdan kalktı gitti. Noldu dedim mamaya karşısın ama çocuk aç nasıl susacak görmüyor musun? O da nasıl biliyorsan öyle yap dedi. Bu cümle dedim verme demenden de kötü, sonra dedim sen yaptın sen alistirdin vs diceksin. Ben çok mu istiyorum bu durumu dedim. Mutfağa geçtim ama elim ayağım boşaldı, elimdeki bardak düştü, aldım lavaboya fırlattım. Bı yerden günlerin stresini atmam gerekiyodu. İlk hafta yogunbakimdayken sagdigim sütler vardı, doktorumuz ek gidada kullanırsın verme demişti. Dün o sütlerden versene dedi. Vermiycem dedim inadına, hem de aklımda heralde bı bildiği var doktorun ek gidadamn önce verme demek istedi diye yorumlamistim. Sonra o sütler nolucak dedi, çöpe atarım yer tutuyosa dedim. O da gitti çöpe attı. Olan sutlere oldu. Sonuç olarak çocuk mamayı da içmedi.
Kendimi boktan hissediyorum.
4-5 dakika aktif emmesi bile yeter çiçeğim ben dakika takibi yapmıyorum artık kendi ne zaman isterse o zaman bırakıyor zaten sen de diyorsun süresi değişken belki uykusunu bölmek istememiştir illa besleyeceğiz diye uğraşmamalıyız sarılık zamanı bir tek o kural geçerliymiş ben de bir iki kere 4 saat oldu diye panik yaptım da kilo alımını yeterli bulunca doktor kasmadım bu iki hafta içinde 2 kere 5 saat uyudu ellemedim gün içerisinde saat başı 2 saatte bir emdi açığı kendi kapattıDün 3 dk emerek bıraktı memeden devam edemedim o yüzden endişelendim çok. Neredeyse 3 saattir beslenmemisti.
Neyse bakalım simdi 7 dk ya döndük çok şükür, uyku sersemi de değildi. Bu ay gorucez artık, emme süresi, anne sütü CC takibi olmazmış, kilo alımına göre bı yol izleriz artık. Canı 7 dk istiyorsa kendi bilir. Zamanında 15 dk, yada saatlerce kalan da kendisiydi. Belki bu da değişir, ya da yetiyordur.
Ben de ben birazdan kızımın karnını doyurcam diye söylüyorum kendisine ki anlasın etsin diye yokk az önce de yıktı geçti ortalığıEmzirecegimi biliyor diye düşünüyorum. Çünkü her alt değiştirme sonrası meme var.o yüzden alt değiştirme örtüsüne yatırıp, üzerindekini çıkarınca susuyor
Çocuktan sonra ilişkiler evriliyor derlerdi de doğruymuş.Dünkü savaş sırasında babasıyla da kavga ettim, ayrı yattık konusmuyoruz şu an için.
Saatlerce bir yudum bişey içsin diye uğraştım, memeyi reddedince biraz sağdım içti, heralde içecek diye sağmaya devam etmek istedim, el pompası ile de ha deyince akmıyor, çocuk susmuyor emziği bile fırlatıyor,derken çıkan sütümü de biberonla reddedince dedim sutumu istemiyor heralde. Bı mama yapayım dedim. Eşim de yanımızdan kalktı gitti. Noldu dedim mamaya karşısın ama çocuk aç nasıl susacak görmüyor musun? O da nasıl biliyorsan öyle yap dedi. Bu cümle dedim verme demenden de kötü, sonra dedim sen yaptın sen alistirdin vs diceksin. Ben çok mu istiyorum bu durumu dedim. Mutfağa geçtim ama elim ayağım boşaldı, elimdeki bardak düştü, aldım lavaboya fırlattım. Bı yerden günlerin stresini atmam gerekiyodu. İlk hafta yogunbakimdayken sagdigim sütler vardı, doktorumuz ek gidada kullanırsın verme demişti. Dün o sütlerden versene dedi. Vermiycem dedim inadına, hem de aklımda heralde bı bildiği var doktorun ek gidadamn önce verme demek istedi diye yorumlamistim. Sonra o sütler nolucak dedi, çöpe atarım yer tutuyosa dedim. O da gitti çöpe attı. Olan sutlere oldu. Sonuç olarak çocuk mamayı da içmedi.
Kendimi boktan hissediyorum.
Dünkü verdiğim beta hcg testi 380 çıktı.Vardır o zaman kan testi verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?