2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Ayy o yağlı sütler gitti mi şimdi erkekler tahammülsüz oluyor ya biz de ayrı yatıyoruz uykusu bölünmesin diye beyefendinin

Kendo çalsin kendi oynasin eşin sıkma canını çok biliyo zaten bu erkeler. Bisey sorcam ben sana bu meme reddi aşıdan sonra mi oldu. Bacağına fslan baktın mi şişlik bisey var mı. Ağzının içine falan. Me bilim aklıma bişey de gelmiyo. Banyodan sonra denedin mi rahatlayınca. Ya da acaba kulağı falan agriyo olabikir mi. Ağladığı hirslandigi zaman kulaklarıni ovsan. Kulak ağrısı da baya sıkıntı veriyo çocuklara

Canım sana bi arkadaş tavsiyesi bu kadar düşünceli olma inan üzülen sem oluyorsun. Bebeğin var önceliğin o. Ben hiç alıştırmadım yapabilirsem yaptım yapamazsam nedem gapmadin5 demedi hatta arada yaptığım zamanlar utanıyorum yapma diyo ben yaparım diyo aMa eğer alistirsaydim teşekkür bile etmezdi. Elimden geleni yapıyorum ama şartlari zorlamıyorum.

Bunun yaşanacağı belliydi aslında, emzik konusunda da karşıydı. Tam bir ay savaş verdik. Ben emzik oldum saatlerce aç susuz kaldım. En son dedim ki biz nasıl bı yere gidice, ya da bize birileri gelince nasıl olacak. Konuşunca anlamıyor ki cocuk, yaptığının yanlış olduğunu anlatamıyorsun ki. Sonunda ikna oldu da sıcak yemek giyebildim günler sonra.. ben de en başından beri geceleri ona dokunuyorum ancak kusma riski varsa çocuğa iki dk bak ben bı lavaboya gidicem diye uyandirmisimdir. Yeterki uykusunu alsın. Bu süreçte hassas oluyoruz, büyük bir değişimle yeni bir düzen geliyor önümüze, konfor alanı yok, dümdüz her dk fedakarlık istiyor. Veriyoruz veririz de, bilerek doğurduk. Bu gün gibi ortadayken de insan bı el dokunsun istiyo kendine, yaptıklarının farkındayım, ben de burdayım diye.. Aylarca yattım biliyorsunuz, kahvaltımi fln hep o hazırlardi, bebek doğdu doğalı öğlene doğru ancak ilk lokmayı yiyebiliyorum. Birgün olsun hazırlamadı. Dün sütleri vermeyince çocuk sadece senin değil dedi, farkında yani, kararına hayır demeden de senindi, gece ağlarken, memeyi redderken de senin. Kendimize anlayış göstermek gerek haklısın bunu kendimiz yapmadıkça karşı taraf hak görecek.

Yok aslında bu memede kavga 2. Haftadan beri var, emer emmez yapmaya başlayınca üzüldüm. Kulak benim de aklıma gldi ama hiç elini götürmüyor ve aç uyuduğu gecenin sabahina bile gulerek uyandı. Kulağını ovmayi deneyeyim bakalım

Kızlar mevlid yapıyomusunuz? Hediyelikler uçmuş iyice
Biz yapıcaz ama teyze anneanne filan
Hediyelikte az yaptırdım
Ya kızlar bu bebek emme dışında sürekli ağlama modunda ya uyuyor ya emiyor uyanık asla kendi kendine durmuyor çok yoruldum

Bizimki de öyle, uykudan uyanınca ağlaması yok mu uyandın ilte niye mesele yapıyorsun etrafa bakın kuş var onlara bak ,yok hemen ağlayayım
Emzik verdim sırf bu yüzden

katinaizmir L Lalalala1 Kızlar bu süreçte kendimize ne kadar değer verebilirsek vermeliyiz. Bizler de lohusayiz, hayatımız doğum ile birlikte tamamen değişti. Erkekler sabırsız,daha düz mantıklar. Ne olursa olsun bir kadın her daim kendine bakmalı. İşe gidecekler evet ama uykusuz onlar da kalacak,tek başımıza yapmadık bu çocukları. Bir anne ne kadar huzurlu ise bebek de o kadar huzurlu oluyor. L Lalalala1 nin dediği gibi önce kendimize şefkat göstermeliyiz.

Bir de tüm bağlantılar ayakta ya ayağına da masaj yapmayı dene bi istersen

Bugün kontrolümüzde sordum çok normal dedi. Kimisi her gün azar azar yapar kimisi 6-7 günde bir yapar dedi

Bugün kalça ve karın ultrasonu çektirdik biz canım. Doktorumuzun yönlendirdiği ofisinin oradaki bir radyoloji doktoruna gittik 1350tl tuttu. Nakitte 1200müş. katinaizmir
Medicalparka gitmedik orada da muayene ücretide girecekti işin içine aşağı yukarı aynı paraya denk gelecekti.

Bunun adı gerçekten ‘fazla düşünceli olmak’ çok haklısın canım. Bir de galiba hani eski düzenim devam ediyor bir şey değişmedi ki iyiyim her şey yolunda mesajını kendime verip ispatlayabilmek.

Alıştırınca dediğin gibi rutin bir şey oluyor aslında arada yapmak lazım o zaman daha değerli olur.
Böyle durumlarda ne yapmak lazım mesela kendimi senin yerine koydum da, objektif bakınca tabi oturup konuşup çözmek gerek gerek ama insan her zaman objektif bakmıyor.

O da babası evet onun da beslenme dahil çocuk üzerinde hakkı var ama onunla tüm gün vakit geçiren sensin. Tüm süreci bilen sensin, babalar akşamdan akşama görüyor malesef ki.
Ki biz bile burda senin bebeğin beslenmesi için ne kadar çaba gösterdiğini görüyoruz eşin de görmeli.

Hayır mamaya öcü olarak bakanları da hiç anlamıyorum ki. Ne yani bebeğin aç kalmasından da mama Yemesi çok daha iyi. Hayır hiç anne sütü de alamayabilir ne var bunda.
Kalpleriniz yumuşasın yeniden, tabi bizim de.

Önümüzde zorlu bir yol varken bir de bu lohusa kafası ile yaşamak kolay değil çünkü.
Kendimize en azından ben kendim için konuşayım çok acımasız olduğum zamanlar oluyor. Az evvel bebek uyurken ben de uyudum iyi geldi. Biraz toparlamışım, öncesinde ağladım tabi bir posta.

Eli ayağı tutuyor çok şükür bir süre kendi hazırlasın kahvaltısını sadece ben kendimle savaşımda galip gelmek için bunu uygun bir dille söyleyip o şekilde yapacağım. Bu şekilde hem kızıp hep kalkıp kahvaltı hazırlayıp hem de sonrasında güvenmek tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış oluyor.

Kızlar bizdede gündüzleri eşim çok yardımcı oluyor bebekle ilgilenip ediyor ama geceleri kalkmıyor tabiki. bizde halen 40 çıkmadığı için bir gün annem bir gün kv kalıyor eşimde işe ocakta gidecek o zamana kadar hep gelsinler istiyor geceleri rahatı kaçmasın diye

Gece gerçekten bi ağırlık çöküyor bu beylere

Zamanı geldi bizim de evet. İyi yapmışsınız fiyatlar ozellerde böyleymis malesef. Bakalım biz de arkadaştan hala heber bekliyoruz randevu için, inşallah hallolur vakitlice

Aynen öyle işte toplumun ağzına düşmüs, tü kaka diye bahsedilmiş mamadan. Ya süt gelmeyebilir, doyurmayabilir, bebek icmeyebilir vs vs. Ne yapalım aç bırakıp , pişman olmasını mi bekleyelim. Valla o an o haldeyken verilebilecek her şeyi denemek istiyor insan. O an konusulabilecek bir ortam yoktu malesef, kaos vardi, mantık yoktu ve o da benim bunu inatla, sinirle söylediğimi tahmin edebilmeliydi. Kimi cezalandırıyorsun bu durumda artık biriz bütünüz görmüyor musun?
Evden çalışıyor az çok cabami görüyor ama onu ikna etmek durumu beni daha da yoruyor, en basiti emzikti ve bu bir ay sürdü. Bı de kvalideme söylerken duydum. Mümkün değil durmuyo anne, mecburduk dedi. Dedim şükür, evden çalışmasa durumu bilmeyecek, keyfi verdim sanacakti. O yüzden herşeyi gösteriyorum ki ihale bana kalmasın. Öyle yada böyle gecicek bu süreç, günden güne daha aiyi olur İnşallah hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…