- 22 Aralık 2021
- 320
- 261
- 53
- 31
Benimki dün gece koltukta uyuyakalmış bende bebek uyanınca emzirdim yatırdım bi baktım yok gittim yanına yatağa gelmicekmisin dedim gelmek istemediğini belli etti uykusu bölünüyo diye ama açıkca da söyleyemedi lohusalık halimden korktuğu içinAyy o yağlı sütler gitti mi şimdierkekler tahammülsüz oluyor ya biz de ayrı yatıyoruz uykusu bölünmesin diye beyefendinin
Gerçekten toplum algısı benim kuzenimin sütü hiç gelmedi ne yaptıysa olmadı sadece mamayla besliyor çocuğunu şuan 3 aylık oldu ve maşallahı var evet mamadan dolayı kilolu biraz ama sağlığı yerinde mecbur kalınca başka şansı olmuyor ki insanın bende mama destekli gidiyorum erken doğduğu için kilomuz çabuk toparlasın diye işede yarıyor şükür sağlığı iyi olsunda mamada verilir napalımAynen öyle işte toplumun ağzına düşmüs, tü kaka diye bahsedilmiş mamadan. Ya süt gelmeyebilir, doyurmayabilir, bebek icmeyebilir vs vs. Ne yapalım aç bırakıp , pişman olmasını mi bekleyelim. Valla o an o haldeyken verilebilecek her şeyi denemek istiyor insan. O an konusulabilecek bir ortam yoktu malesef, kaos vardi, mantık yoktu ve o da benim bunu inatla, sinirle söylediğimi tahmin edebilmeliydi. Kimi cezalandırıyorsun bu durumda artık biriz bütünüz görmüyor musun?
Evden çalışıyor az çok cabami görüyor ama onu ikna etmek durumu beni daha da yoruyor, en basiti emzikti ve bu bir ay sürdü. Bı de kvalideme söylerken duydum. Mümkün değil durmuyo anne, mecburduk dedi. Dedim şükür, evden çalışmasa durumu bilmeyecek, keyfi verdim sanacakti. O yüzden herşeyi gösteriyorum ki ihale bana kalmasın. Öyle yada böyle gecicek bu süreç, günden güne daha aiyi olur İnşallah hepimiz için
Aynen öyle sağlıklı olsunlar da ne gerekiyorsa o olsunGerçekten toplum algısı benim kuzenimin sütü hiç gelmedi ne yaptıysa olmadı sadece mamayla besliyor çocuğunu şuan 3 aylık oldu ve maşallahı var evet mamadan dolayı kilolu biraz ama sağlığı yerinde mecbur kalınca başka şansı olmuyor ki insanın bende mama destekli gidiyorum erken doğduğu için kilomuz çabuk toparlasın diye işede yarıyor şükür sağlığı iyi olsunda mamada verilir napalım
Yalnız değilsin bacım 2 saattir tv nin önündeAynısı canım benimde öyle büyüğü 2 buçuk olmasına 3 ay filan var bezden kesmedim daha sabah önce büyüğünü sonra küçüğün alt değiştirme üst baş derken 1 saatim gidiyor ne zaman emzirsem öbürü anne acıktım diyor telefon veriyorum büyüğüne biliyorum kötü ama. Başka türlü yetişemiyorum
Değişir o ya kimisi toplu yapar kimisi cırt cırt zaten büyüdükçe kaka sayısı azalır günde 1 sefer yeterli olur4-5 kakalı bez çok değil mi yabiz doğduğundan beri o kadar kakalı bez değiştirmemişizdir günde. Çiş çokta kaka 2 günde bir bizim. Sizin bebiş o kadar mı yapıyor maşallah vallahi baya iyi besleniyor o zaman
Artı bir sanki etinden et koparıyorlar. En son altını giydirirken katılmaya başlıyoay benimki altı değişirken sanki etinden et kopartıyorum gibi ağlıyokakalı çişli kalmak mı istiyor anlamadım ki
Çok üzgünüm geceden beri o kadar ağladım ki.. 3 kez uyku sersemligi ile emdi. Hepimizin başına gelebilir biliyorum genelde de geçici olurmuş. Elimden geleni yaptım ama bana göre aç uyudu çocukİnşallah kısa sürer surecim
Dualar seninle arkadaşım bir avazda al kucağına inşallahArkadaşlar doğuma gidiyorum dua edin kolayca olsun
3 cm lik açılma var ama sancı yok suni sancı deniyecekler
Dün 3 dk emerek bıraktı memeden devam edemedim o yüzden endişelendim çok. Neredeyse 3 saattir beslenmemisti.
Neyse bakalım simdi 7 dk ya döndük çok şükür, uyku sersemi de değildi. Bu ay gorucez artık, emme süresi, anne sütü CC takibi olmazmış, kilo alımına göre bı yol izleriz artık. Canı 7 dk istiyorsa kendi bilir. Zamanında 15 dk, yada saatlerce kalan da kendisiydi. Belki bu da değişir, ya da yetiyordur.
Çok normal böyle hissetmen yaa. Yorgunuz uykususuz anayız. Adama da çook şeetmeseydin yine de gerçi bu süreçte anlayışlı olması gerekenler onlar ama napcaan. Benimki de emziğe karşı. Annem veriyo o çıkarıyo ben izliyorum artık sadeceDünkü savaş sırasında babasıyla da kavga ettim, ayrı yattık konusmuyoruz şu an için.
Saatlerce bir yudum bişey içsin diye uğraştım, memeyi reddedince biraz sağdım içti, heralde içecek diye sağmaya devam etmek istedim, el pompası ile de ha deyince akmıyor, çocuk susmuyor emziği bile fırlatıyor,derken çıkan sütümü de biberonla reddedince dedim sutumu istemiyor heralde. Bı mama yapayım dedim. Eşim de yanımızdan kalktı gitti. Noldu dedim mamaya karşısın ama çocuk aç nasıl susacak görmüyor musun? O da nasıl biliyorsan öyle yap dedi. Bu cümle dedim verme demenden de kötü, sonra dedim sen yaptın sen alistirdin vs diceksin. Ben çok mu istiyorum bu durumu dedim. Mutfağa geçtim ama elim ayağım boşaldı, elimdeki bardak düştü, aldım lavaboya fırlattım. Bı yerden günlerin stresini atmam gerekiyodu. İlk hafta yogunbakimdayken sagdigim sütler vardı, doktorumuz ek gidada kullanırsın verme demişti. Dün o sütlerden versene dedi. Vermiycem dedim inadına, hem de aklımda heralde bı bildiği var doktorun ek gidadamn önce verme demek istedi diye yorumlamistim. Sonra o sütler nolucak dedi, çöpe atarım yer tutuyosa dedim. O da gitti çöpe attı. Olan sutlere oldu. Sonuç olarak çocuk mamayı da içmedi.
Kendimi boktan hissediyorum.
Ben de doğumdan sonra çalışmadım ama fedakarlık moduna da giremedim. Yapamadım yani beceremedim uzun bir müddet. Zaten gece uykusuz kalıyorum sabah 6.30 da kalkıp kahvaltı hazırlayamadım. Şimdi aradan çok zaman geçti eskisi gibi değilim. Uykum daha hafif. Zorlansam da bazı şeyleri yapabiliyorum. Beklentileri açık konuşmak gerek sanırım. Karşı tarafın anlamasını beklemek yorucu her iki taraf için de...Çocuktan sonra ilişkiler evriliyor derlerdi de doğruymuş.
Biz böyle bir kriz henüz yaşamadık ama ben içimde yaşıyorum, 4 senedir kendim de çalıştığım halde eşimi kahvaltısız işe göndermemişimdir. Ne akla hizmetse gece sürekli uyandığım halde bu alışkanlığı devam ettirmek niyetine giriştim ve sabah uykusuz olduğum halde kalktım kahvaltı hazırladım 6:30’da. Düzenim değişmesin maksat(!)
Eşim de geldi oturdu yaptı, hiç de demedi ki ya sen de gece boyu uyandın zaten yorgunsun neden kalkıyorsun. Ben mesela bebek uyandığında eşim eğer duymazsa kaldırmıyorum bile uykusunu rahat alsın işe gidecek diye, sanırım ondan da aynı anlayışı bekledim. Gerçi kendime göstermediğim anlayışı neden karşı taraftan bekliyorum ki
Ben de sabah sen bana hiç acımıyorsun kalkma bile demiyorsun dedim. O da kendini iyi hissetmiyorsan kalkma dedi erkek düz mantık. İyi ben gidiyorum dedim yattım yatağa, giderken geldi beni bebeği öptü gitti ama içim soğumadı.
Kendime kızıyorum ben aslında, neden zorluyorum ki? Neden eski düzeni devam ettirme çabasındayım.
Yoruluyorum, neden her şeyi tek başıma yapacağım diye diretiyorum. O sadece benim çocuğum mu? Neden uykusuz kalan bir tek ben olmalıyım eşim işe gidiyor uykusunu alsın kafasındayım ki? Acilen kendime şefkat göstermem gerek..
İnşallah doğurmuşsundur kolayca. Darısı başıma inşallah. Sadece ben kaldım doğurmayan.Arkadaşlar doğuma gidiyorum dua edin kolayca olsun
3 cm lik açılma var ama sancı yok suni sancı deniyecekler
Allahım kvye ne onu ne ilgilendiriyor ki bu durum bir de hesap veriyor eşin evlat senin evladın nasıl yetiştireceğine sen karar verirsin madem bu kadar meraklılar doğursunlar bir tane daha kesmemiş demek ki mevcut evlatları.Aynen öyle işte toplumun ağzına düşmüs, tü kaka diye bahsedilmiş mamadan. Ya süt gelmeyebilir, doyurmayabilir, bebek icmeyebilir vs vs. Ne yapalım aç bırakıp , pişman olmasını mi bekleyelim. Valla o an o haldeyken verilebilecek her şeyi denemek istiyor insan. O an konusulabilecek bir ortam yoktu malesef, kaos vardi, mantık yoktu ve o da benim bunu inatla, sinirle söylediğimi tahmin edebilmeliydi. Kimi cezalandırıyorsun bu durumda artık biriz bütünüz görmüyor musun?
Evden çalışıyor az çok cabami görüyor ama onu ikna etmek durumu beni daha da yoruyor, en basiti emzikti ve bu bir ay sürdü. Bı de kvalideme söylerken duydum. Mümkün değil durmuyo anne, mecburduk dedi. Dedim şükür, evden çalışmasa durumu bilmeyecek, keyfi verdim sanacakti. O yüzden herşeyi gösteriyorum ki ihale bana kalmasın. Öyle yada böyle gecicek bu süreç, günden güne daha aiyi olur İnşallah hepimiz için
Valla ben daha rahatım. Onun oflamalarını puflamalarını çekemem. Ağlatma şu çocuğu diyor mümkün mi böyle bir şey? En iyisi böyle en azından ekstra o uyanacak laf söylecek diye ekstra strese girmiyorumBenimki dün gece koltukta uyuyakalmış bende bebek uyanınca emzirdim yatırdım bi baktım yok gittim yanına yatağa gelmicekmisin dedim gelmek istemediğini belli etti uykusu bölünüyo diye ama açıkca da söyleyemedi lohusalık halimden korktuğu içinolmaz burda kalk yerine gel dedim kıyamam kalktı ama gün içinde hep yanlızım zaten annem bu aralar gelemiyo gece de yatakta yanlız olmak psikolojime hiç iyi gelmiyor
Arveles 25 mgKızlar başım ağrıyor hangi ilacı alabilirim?
Kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle davran arkadaşım kahvaltı hatırlamayınca da aç gitti diye üzüleceksen hazırla. Ama kendini zorlama uyanırsan hazırla yorgunsan gitsin poğaça alsın nebliim simit yesinÇocuktan sonra ilişkiler evriliyor derlerdi de doğruymuş.
Biz böyle bir kriz henüz yaşamadık ama ben içimde yaşıyorum, 4 senedir kendim de çalıştığım halde eşimi kahvaltısız işe göndermemişimdir. Ne akla hizmetse gece sürekli uyandığım halde bu alışkanlığı devam ettirmek niyetine giriştim ve sabah uykusuz olduğum halde kalktım kahvaltı hazırladım 6:30’da. Düzenim değişmesin maksat(!)
Eşim de geldi oturdu yaptı, hiç de demedi ki ya sen de gece boyu uyandın zaten yorgunsun neden kalkıyorsun. Ben mesela bebek uyandığında eşim eğer duymazsa kaldırmıyorum bile uykusunu rahat alsın işe gidecek diye, sanırım ondan da aynı anlayışı bekledim. Gerçi kendime göstermediğim anlayışı neden karşı taraftan bekliyorum ki
Ben de sabah sen bana hiç acımıyorsun kalkma bile demiyorsun dedim. O da kendini iyi hissetmiyorsan kalkma dedi erkek düz mantık. İyi ben gidiyorum dedim yattım yatağa, giderken geldi beni bebeği öptü gitti ama içim soğumadı.
Kendime kızıyorum ben aslında, neden zorluyorum ki? Neden eski düzeni devam ettirme çabasındayım.
Yoruluyorum, neden her şeyi tek başıma yapacağım diye diretiyorum. O sadece benim çocuğum mu? Neden uykusuz kalan bir tek ben olmalıyım eşim işe gidiyor uykusunu alsın kafasındayım ki? Acilen kendime şefkat göstermem gerek..
Gözün aydın güzelce ilerler inşallahDünkü verdiğim beta hcg testi 380 çıktı.
3 ay canım buzluktaBen de öyle biliyorum ama nedense öyle demişti
Parol ya da minosetKızlar başım ağrıyor hangi ilacı alabilirim?
Minoset plus yazşmıştı bana taburculukta doktorum. Baş ağrısına çok iyi geliyor. Parol ya da minoset harici olanlar süt ile bebeğe geçmesi istenmeyen ilaçlar. İçtikten sonra en azından yarı ömrü kadar bebeğin beklenmemesi gerekiyorKızlar başım ağrıyor hangi ilacı alabilirim?
Arveles 25 mg
Arveles yok galibaParol ya da minoset
Haklısın bu beni çok yorar, tecrübesizliği de eklenince stres daha da artıyor, rahat davranmak lazım aslında ama dün neredeyse 6 saat bı iki yudum sütle durdu çocuk. Bugün de saat başı uyanıyor, insan bilmeyince bu durum hep böyle sürecek eyvah ne yapicam oluyor. Bakalım fırsat yaratmak kendime zaman ayırmak da lazım, yemek, temizlik vs bı düzen kurucam inşallah, şu an ancak balkonda bişeyler içmekle kendimi dinlendirebiliyorumYalnız değilsin bacım 2 saattir tv nin önündeahh ahh yılların emeği çöpe gitmiş gibi Çek pampam öbürü derin uykuya geçemiyor şu gazdan. Ama geçici süre derin uyumalara başlayınca telafi ederiz umarım
Değişir o ya kimisi toplu yapar kimisi cırt cırt zaten büyüdükçe kaka sayısı azalır günde 1 sefer yeterli olur
Artı bir sanki etinden et koparıyorlar. En son altını giydirirken katılmaya başlıyo
Dualar seninle arkadaşım bir avazda al kucağına inşallah
Çok normal böyle hissetmen yaa. Yorgunuz uykususuz anayız. Adama da çook şeetmeseydin yine de gerçi bu süreçte anlayışlı olması gerekenler onlar ama napcaan. Benimki de emziğe karşı. Annem veriyo o çıkarıyo ben izliyorum artık sadeceama şu aç kaldı hissiyatından kurtul canım o seni çok yorar ileri de ek gıda serüvenimiz var yicek yemicek diş çıkarıcak yemicek hasta olcak yemiceek. Bunları şunun için söylüyorum ilk çocuğumda öyle davrandım ve çocuğu yemekten soğuttum. Hala seçiyo iştahla yemiyo. Yemek yemeyi gereksiz görüyo. Doyuyorlar red filan yoktur annesi iyi düşünelim bi de sen gerildikçe o da gerilir rahat ol. Varsa Netflix let down izle emzirirken filan kısa kısa zaten bölümler acayip iyi geliyo. 2. De izlemiştim kendimi çok iyi hissetmiştim yalnız değilim ve benden beterleri de var
Ya işte emzige alismasin da şöyle böyle.. ,emzir at yatağına diyor.. keşke olabilseydi onu da denedik yani kendime kastım yok saatlerce emzireyim. Konuşacak çok şey var da, takmamaya çalışıyorum ama içerde birikiyo malesef. Çocuk diyoruz alabileceği maksimum kiloyu almış diyo ki daha alcak o alcak. Biliyoruz böyle kalmayacak da bı sevin, bı maşallah de.. demez iyi olan hiç biseyi demez, laf çevirir ancak. Çocuğu gözü gri lacivertti, şimdi ortası yeşil gibi kenarları mavi, diyo ki siyah olcak bunun gözleri, bizim renkli istediğimizi bilmesine rağmen böyle diyo.. dedim goruyo ya o bize yeter çok şükür..Sütüm fazla olmasına rağmen bebek sürekli memede diye yetmiyo mu acaba diyodu eşime, 40 banyosunda görünce çocuğu, senin sütün yariyo kızım devam et dedi nasıl olduysa.. dogdundan beri tek olumlu cümlesi bu olduAllahım kvye ne onu ne ilgilendiriyor ki bu durum bir de hesap veriyor eşin evlat senin evladın nasıl yetiştireceğine sen karar verirsin madem bu kadar meraklılar doğursunlar bir tane daha kesmemiş demek ki mevcut evlatları.
Bu süreçte hep “derler” akıl veren çok olur he diyip kendi bildiğimizi yapmaktan başka çare yok bu arada benim kızımın gözleri de öyle herkes renkli olacak diyor çok şükür görüyor ya bana yeter diyorum meme ucum yok diye kınanıyorum eş kişisi sülalesi tarafından şükür en azından sütüm var diyorum böyle böyle bitireceğizYa işte emzige alismasin da şöyle böyle.. ,emzir at yatağına diyor.. keşke olabilseydi onu da denedik yani kendime kastım yok saatlerce emzireyim. Konuşacak çok şey var da, takmamaya çalışıyorum ama içerde birikiyo malesef. Çocuk diyoruz alabileceği maksimum kiloyu almış diyo ki daha alcak o alcak. Biliyoruz böyle kalmayacak da bı sevin, bı maşallah de.. demez iyi olan hiç biseyi demez, laf çevirir ancak. Çocuğu gözü gri lacivertti, şimdi ortası yeşil gibi kenarları mavi, diyo ki siyah olcak bunun gözleri, bizim renkli istediğimizi bilmesine rağmen böyle diyo.. dedim goruyo ya o bize yeter çok şükür..Sütüm fazla olmasına rağmen bebek sürekli memede diye yetmiyo mu acaba diyodu eşime, 40 banyosunda görünce çocuğu, senin sütün yariyo kızım devam et dedi nasıl olduysa.. dogdundan beri tek olumlu cümlesi bu oldu
Aynen hep bişeyler diyorlar, bitmiyor bitmeyecek.. Ben de inanıyorum bı yerde kırılacak inşallah bu düzen, biz yetistirdikce böyle böyle bitireceğizBu süreçte hep “derler” akıl veren çok olur he diyip kendi bildiğimizi yapmaktan başka çare yok bu arada benim kızımın gözleri de öyle herkes renkli olacak diyor çok şükür görüyor ya bana yeter diyorum meme ucum yok diye kınanıyorum eş kişisi sülalesi tarafından şükür en azından sütüm var diyorum böyle böyle bitireceğiz
Bu arada ailede renkli gözlü var mıAynen hep bişeyler diyorlar, bitmiyor bitmeyecek.. Ben de inanıyorum bı yerde kırılacak inşallah bu düzen, biz yetistirdikce böyle böyle bitireceğiz
Babası ela, kvalide yeşilBu arada ailede renkli gözlülük var mı
Canım bu meme ile kavga bizde de yeni başladı. Çözebildin mi?Kızlar aranızda bebeği memeyle kavga eden var mı? Resmen savaşıyor benimle, aranıyor memeyi veriyorum. Biraz emip basıyor bağırtıyıçıkarıyor ağzından elleriyle ittiriyor beni biraz sonra tekrar ağzını açıp emiyor sonra tekrar aynı şeyler…
Evet eşime uzun bir mesaj attım işte olduğu İçin o da aslında sürecin kendisi için de yeni olduğunu daha dikkatli olacağını söylemiş, akşam yeniden konuşuruz tabii..Ben de doğumdan sonra çalışmadım ama fedakarlık moduna da giremedim. Yapamadım yani beceremedim uzun bir müddet. Zaten gece uykusuz kalıyorum sabah 6.30 da kalkıp kahvaltı hazırlayamadım. Şimdi aradan çok zaman geçti eskisi gibi değilim. Uykum daha hafif. Zorlansam da bazı şeyleri yapabiliyorum. Beklentileri açık konuşmak gerek sanırım. Karşı tarafın anlamasını beklemek yorucu her iki taraf için de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?