2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Bencede normal sadece karnı ağrır mı acaba diye şüpheleniyorum ama ağrısa ağlardı çok. Gazını sürekli çıkarıyor zaten

Tabi ya mama hazırlamak adeta zulüm gece uykunu bölüyorsun hazırla et mamayı da sevmedi bizimki zaten gazdan öldük. Bunun da kaynatılması sterilize edilmesi taşıması var ama o kadar olur ya
Evet hadi evde neyse de dışarda çok zor oluyor ya. Sıcak su bulundurmak lazım hazırlayacaksın vs. Her yönden emzirmek gibisi var mı inşallah şu sütüm artar da iyice azaltırım bende

Benimki eylülde 3 yaşına girdi. Seninki küçükmüş canım. Ama aynen benimki de oyuncak atiyo güzellikle söylüyorum olmuyo kızıyorum.olmuyo. bebek ağlarken eliyle ağzını kapariyi veya üstüne yüzüne bisey koyuyo. Sussun diye. Aslin da seviyo ama ne bilim o da çocuk işte. Geçen akşam ağzına kuruyemiş sokuyordu büyük kız bağırdı öyle farkettim. Nasıl çıkartırdım napardim bilmiyorum. Ikiside hep gözümün önünde. Bebiş zaten hep kucağımda. Bende 3 yaşında planı mutfakta isim varsa yanımda tutuyorum beraber yapalım diye.

canım her cocuk özelinde değerlendirmek de lazım ama genelde günde 4 5 kere kakalı bez değişir 4 5 ten de fazla yapar aslında yine de uzman bir doktora görünebilirsin.
4-5 kakalı bez çok değil mi ya biz doğduğundan beri o kadar kakalı bez değiştirmemişizdir günde. Çiş çokta kaka 2 günde bir bizim. Sizin bebiş o kadar mı yapıyor maşallah vallahi baya iyi besleniyor o zaman

Evet hadi evde neyse de dışarda çok zor oluyor ya. Sıcak su bulundurmak lazım hazırlayacaksın vs. Her yönden emzirmek gibisi var mı inşallah şu sütüm artar da iyice azaltırım bende
Ay eskiler ne derdi. Tarakla tarayın göğsünuzu diye. Süt gelmesi için. Emiyo mu canım.senin ki. Emiyorsa arttirirsin süt arttirici damlalar falan var. Diğer türlü emmeyince olmuyo maalesef.

2 günde bir hariç hiçmi kaka olmuyo bezlerinde adanında nerdeyse her bezimdr kakada oluyo bazen çok bazen az ama kaka oluyo

Hastanede ki ebe, emzirme danışmanı böyle yaparsa biz ne yapalım işte çaresiz kalıyoruz. Tamamen kolaya alışıyorlar göğsüme mama damlatınca direk tutuyor valla tutamadigi da yok aslında. Çok acıkmadan sakinken denedim tutamiyormuş gibi yapıyor mama damlatıyoruz şak diye kapıyor.
Gorümcemin göğüs ucu hiç yokmuş, silikon uçla 13 ay emzirmis her emzirmeden sonra sağmış kendini hiç mama kullanmamis böylelikle de sütü artmış. Silikon uçla emmiyor mu seninki yoksa emerken onu da reddetmeye mi başladı?
Bende o kadar uğraştım ki artık uykusuzluktan bayılacaktim ve teslim oldum silikon uçla bari emsin diye. Sütüm gelmeye başlamıştı bestlak damlayla uykusuzluktan o da azaldı baya sagolasin canım bende manisanin ilçesindeyim fırsatım olursa gitmek isterim

2 günde bir hariç hiçmi kaka olmuyo bezlerinde adanında nerdeyse her bezimdr kakada oluyo bazen çok bazen az ama kaka oluyo
Yok canım hiç olmuyor hep çiş değiştiriyoruz. 2 günde bir akşamları yapıyor ama tam yapıyor full 2 bez dolduruyor bacaklarına kadar

Ay eskiler ne derdi. Tarakla tarayın göğsünuzu diye. Süt gelmesi için. Emiyo mu canım.senin ki. Emiyorsa arttirirsin süt arttirici damlalar falan var. Diğer türlü emmeyince olmuyo maalesef.
Ay o nasil oluyormuş ki
Canım benim şöyle oldu ilk süt çok azdı sonra bestlak damla ile gelmeye başladı ama benimki kolaya alıştığı için emmek istemedi süt hemen gelmiyor diye. Silikon uçla emiyor anca. (hastanede ebe direk ağzına biberon soktu beni hiç denettirmedi bile bende emzirmeyi beceremedim ilk günler)
Sonra ben emzirmeyi deneyeyim diye dogurdugum günden beri uğraşıyorum üstüne hasta oldum uykusuzluk derken yine azaldı aşırı yorgunum yani
Şuanlik silikon uçla emiyor üstüne mama içiyoruz

Yok canım hiç olmuyor hep çiş değiştiriyoruz. 2 günde bir akşamları yapıyor ama tam yapıyor full 2 bez dolduruyor bacaklarına kadar
GAyet normal canım her birey farklı sonuçta. 2 kardeş benim çok farklı mesela. Ilki aynen seninki gibiydi kaka işi diğeri hergun yapardı.kafaya takılacak bi sorun değil yani

Bizimki bir ara güzel tutuyordu emiyordu silikon ucu sadece solda kullanıyordum sağdaki mememin ucu güzeldi. Sonra çocuk iyice kaşığa alışınca bıraktı memeyi. Her seferinde çıldırıyor meme ağzına girince. Eds ile dediğin gibi mama gidince emiyor ama her zamanda mamayla emziremeyiz ki bebeğin öğrenmesi lazım aktif emmeyi. Yakınmışsın canım bence kesinlikle git ufakken memeye dönmeleri daha kolaymış. Peşini bırakma bak bu bizim 3.danışman son şans vermiştim artık bu seferde olmazsa biberonla sağıp vermeye devam ederim hiç değilse çok çabaladım vicdanım rahat bir anne olarak.

GAyet normal canım her birey farklı sonuçta. 2 kardeş benim çok farklı mesela. Ilki aynen seninki gibiydi kaka işi diğeri hergun yapardı.kafaya takılacak bi sorun değil yani
Ya bencede her çocuğun farklıdır bu durumu canım

Reactions: Zzy
Birde sağıyor musun düzenli göğüslerini canım oda çok önemli sütü artırmak için

Sen kendi.memeni vermeye devam et canım dediğin gibi mama.damlatinca emiyorsa öyle.dene. bi kere aldıysa alır yine. Sütünde öyle artar amca. Sürüm az diye düşünme. Nerden biliyorsun. Benim mesel bi gün doluysa sertse göğsüm ertesi gün sönmüş balon gibi. Ama emziriyorum yine de. Ne zaman ne kadar isterse. 15.gün olmuş sarılık tehlikesi de geçmiştir. Dene sen. Ama dinlen uyumaya çalış.

Yaa bu bebeler var ya ahh ahh
Evet bi kaç kere denedik bayilacaktim artık yorgunluktan dogurdugum günden beri uğraşıyorum zaten. Bi ara dedim tamamen mamayi bırakayım beni emsin silikon uçla da dahi olsa. Ama bu sefer açlıktan çığlığı basıyor en son kafayı koyduğum seyde iyice sagip sütümü arttırayim hemen mamayi bırakayım şeklindeydi ama ha diyince gelmiyor ki süt
Yani canım ne yapacaksın insanın elinden bisey gelmiyor ki. Bazen hayat sürüklüyor benim yeğenim de çok zorlu bi çocuktu annesini emiyordu ama ablamın sütü az geliyordu üstüne yüz felci geçirdi süt veremedi tamamen kesildi. Mamayı da ne şırınga ne biberon zorla alıyordu çocuk açlıktan kötü olacak artık diye bekliyorduk başında ah bu analık gerçekten çok zor

Ah valla denemediğim şey kalmadı en son dün gece bayılmışım resmen çocuk yanımda çığlık çığlığa ağlıyormuş gram duymadım annem kalkmış mama vermiş vs. Sabaha kadar ölü gibi yatmışım
Ben de sürekli emziriyorum uçla ama mama damlatmadigim sürece asla tutmuyor silikon uçsuz

Aynı ben canım basbasa bırakmıyorum hep gözümün önünde ikiside dediğin gibi sevmeye çalışıyor ama sevgiyide acıyı da bilmiyor korkuyorum kalbini kırdığım da oluyor ama en azından bebeğe bişry olup vicdanını taşımak daha zor

Genetik faktörler önemli tabii sütüne baktı mı doktorunuz göğüs potansiyeline. Bende yok sanıyordum gayette varmış doktorumuz kontrol etti fışkırıyor sütler. Bebeğini memede ağlatma benimkide öyle ağlıyordu iyice soğudu gitti artık memeden. Memeyi almak istemiyorsa bebeğinin durumuna göre yönlendirecek bir danışman şart canım. Yoksa insan kafayı yiyecek sürekli aynı döngü memeye tut bebek çıldırsın sonra biberonla doyur üzüntüden kahrol vs. aynı yollardan geçtiğimiz için o kadar iyi anlıyorum ki seni bende kahroldum hep emmiyor diye. Ama stres en büyük düşmanmış biraz akışına bırakmak lazım. Şu an kendimi tamamen danışmana bıraktım olursa olacak olmazsa dediğim gibi biberona devam bebeği memede sinir etmenin bir mantığı yok sağıp vermeye devam ederim gittiği yere kadar. Birde düzenli ve masaj yaparak sağmak çok önemli 3-4 saatte bir 15er dk toplam 30dk sağıyorum ama 5er dk şeklinde ve masaj yaparak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…