2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Yahu bu bebişleri gece uyandırmak ne zor benim minik uyanmıyor gece. Zar zor memeyi tutturdum 10 dk da bıraktı. Bunun için mi alarm kurup kalktım modundayım şuan
Ben hiç uyandırmadım ya hep alarmdan önce kendisi uyandı Hatta dün akşam 23:30dan sabah 6:30a kadar sürekli ağladı ve emmek istedi

Evetttttt kolikli günlerimiz başladı sanırım kızlar ağlama krizleri memeyle kavgalar uykusu olduğu halde uyuyup 5 dakika içinde geri uyanmalar bugün cildirmak üzereyim
Evet evettttt benim de dün pik yaptı ya 23:30dan sabah 6buçuğa kadar sürekli aynı durum… sabah süt sağıp anneme verdim de öyle bir iki saat uyudum anca. Ağlama sesleri eşliğinde tabi birkaç ay çekeceğiz sanırım bu durumu

Normal doğum yapan hanımlar, korse kullanmaya ne zaman başladınız? İlk gün korse kullanabilir miyim? Bilgisi olan var mı?
Merhaba canım
Ben normal doğum yaptım ve doğumdan 4-5 gün sonra korse kullanmaya başladım .
İlk doğumumda da aynı şekilde yapmıştım ozamanda yine birkaç gün geçmesini bekleyip takmıştım. Doğurusu bu mu inan bilmiyorum ama ben bir zararını görmedim aksine karnımı toparlamam için baya yardımcı oldu.

Benimde 40 cikana kdr hic kanamam olmadi seninki gibiydi ama simdi bildigin regl oldum emzirince genelde olmuyosun ilkindede olmamistm ondan şaşırdım üzüldüm ama nasip napayim
Canım benim çok kanamam oldu uzun sürdü daha yeni yeni kahverengi sarıya dönüp bitti anlamında demek istedim. Bence emzirmekle alakası yok bünye meselesi olabilir

Denediniz mi canım sonuç ne oldu inşallah yolunda gitmiştir hersey bende sipariş verdim bakalım netten kaşık biberonla da olmuyor cünkü
Benim bebek memede yine tutmuyor malesef. O kadad uğraştım ki doğduğundan beri bıraktım artık. Sağıp biberonla içirmeye devam. Sonuçta anne sütünü alıyor bebeğim. Ha emerek ha biberonla ne yapayım

Sağdığınızda sütünüz kaç cc çıkıyor. Benim hala 40-50 cc. Çok canım sıkılıyor artık ya

Selam kızlar benimkini kakasını kopuk kopuk yapmaya başladı son 2 seferdir. Bu ne demek sizde var mı?

4-5 saat bekletmek sıkıntı olmuyor mu? Dün gece öyle bi uykusuz kalmışım ki alarma uyanıp da emziremedim çok vicdan azabı çekiyorum aç kaldı diye sabah uyanır uyanmaz onu da zorla kaldırıp emzirdim

Selamlar bir sorum olacak, sezaryen sonrası kaç gün kanamanız oldu benim 8. Gün kesildi erken mi diye endişe ediyorum
Benim 36.güne kadar azalarak devam etti.
Sağdığınızda sütünüz kaç cc çıkıyor. Benim hala 40-50 cc. Çok canım sıkılıyor artık ya
Ben her seferinde masaj yaparak 5erden 15dk sağıyorum. 200-210cc arası çıkıyor günlük ikisinden de toplam. Benimde çok az sağdıkça artacağını umuyorum

Hepimiz jajindayız hepimiz ana köleleriz bebiklerimizin askerleriyiz
Canım benim olsun elinden geleni yaptın napalım yanii bazen de saygı duymak zorundayız
Evet 2. Gün baktık ağlıyo hemen gitti aldı babası yedi rahatladı zaten 10 cc mi 20 cc mi ancak sonra aralarda 2 sefer daha verdik sonra zaten benim süt indi ondan sonra da mamayı almadı bozamam sonra 6. Gün gittiğimizde 4.5 çıktı sarılık değeri doktor ondan şaşırdı birazda
Yahu bu bebişleri gece uyandırmak ne zor benim minik uyanmıyor gece. Zar zor memeyi tutturdum 10 dk da bıraktı. Bunun için mi alarm kurup kalktım modundayım şuan
Bunu bi 15 gün sonra tekrar konuşalım derim bizimki kurulmuş saat gibi uyanıyoo gerçi senin 10. Gün yazıyo ama daha küçük di mi. Düzelt onu canım yannış olmasın
Evetttttt kolikli günlerimiz başladı sanırım kızlar ağlama krizleri memeyle kavgalar uykusu olduğu halde uyuyup 5 dakika içinde geri uyanmalar bugün cildirmak üzereyim
Canım 1 haftadır belirli saatlerde çatlarcasına ağlıyo kasılıyo ıkınıyo akşam seansımız çok daha uzun sabahta yapıyo bi posta. Dün şu sünnet için gittiğim doktora gaz damlasını sorayım da ona göre alayım diye beklemiştim. O da her bebek için farklısı iyi geliyo denemek lazım birinden başla 5 gün dene fayda görmezsen diğerine geç dedi. Ben de nurse Hatice’yi beğendiğimden ondan başlayayım dedim. 1 seferde etki eder mii yaa dün gece kaç geceden sonra uyuduk. Saat başı uyanıyodu sabah kucakta uyuyordu mıkır mıkır. Neyse sabahta bir kaka yapmış badisi filan hep bok. Rahatladı çocuum yA şükür tabii sorun sıfırlanmaz ama olsun rahatlattı bizi
4-5 saat bekletmek sıkıntı olmuyor mu? Dün gece öyle bi uykusuz kalmışım ki alarma uyanıp da emziremedim çok vicdan azabı çekiyorum aç kaldı diye sabah uyanır uyanmaz onu da zorla kaldırıp emzirdim
Hiçbişi olmaz keşke benimki de uyuşa hiç uyandırmam

Aynen öyle canım minicik yavrum daha fazla üzmek istemiyorum onuda memede hep krize girip ağlıyor çok kıyamıyorum

Benim 36.güne kadar azalarak devam etti.

Ben her seferinde masaj yaparak 5erden 15dk sağıyorum. 200-210cc arası çıkıyor günlük ikisinden de toplam. Benimde çok az sağdıkça artacağını umuyorum
Günlük benim de o kadar çıkar büyük ihtimal. Yetmiyor benim bebeğime ya sürekli aç çocuk

Günlük benim de o kadar çıkar büyük ihtimal. Yetmiyor benim bebeğime ya sürekli aç çocuk
Canım ben 3.5 saatte 90cc veriyorum. Bir öğün anne sütü bir öğün mama olacak şekilde. Benim süt az tabi ilave anne sütü alıyoruz arkadaşımdan sağıyor her gün. Günlük 600-650cc beslenecek dedi doktorumuz. 7beslenme yapıyoruz toplam.
Birde doktor göğüslerime baktı 200-300cc çıkar dedi zaten dediği gibi ben anca 200leri buluyorum. Çocuk emmiyor diye üzülüyorum ama emsede alacağı süt miktarı en fazla 300cc olur dedi. Sağılan sütlerle bebeğin emebileceği süt arasında bir hesap yaptıda.

Birde gündüzleri artık 3.5 saat dayanamamaya başladı 3 saat dayanıyorda. Salı doktor çağırdı artırır umarım. Kilomuz hızlı gidiyor diye kota koyduda. 56cm 3900grdı en son salı günü. Bir önceki haftadan 400gr fazla çıkınca çok dedi tabii haftalık 400gr almasına.

Kızlar bugün annelerin işi olduğu için gündüz ikiside yok. Eşimle yalnız bakacağız bakalım bizi neler bekliyor bu arada bizde hala bir gün annem bir gün kv kalıyor bebeğin başında geceleride bekliyorlar ben sadece beslenme saatlerinde kalkıyorum. 40ı çıkınca gelmeyiz falan dediler eşimde ben işe gidene kadar gelin diyor(ocak ayında gidecek) böylede aile hayatımız düzene girmeyecek gibi geliyor bana bilemiyorum.

Olmuyor canım aksine daha iyi bence süt de biriktiriyor o mutlu ben mutlu. Uyusunda büyüsün kuzum

Şuan hepsi yanında ve ocak ayında hepsi bi anda gidecek canım bana göre zor bisey. Kış ayı dışarı çıkamazsın hergun. Yalnız kalmaya alışmalısınız bence. Aileler gitsin beraber hhallein. Sonra kendini boşlukta hissedersin diye düşünüyorum

Ocakta eşim gidiyor sadece canım. Aileler yine burda aynı şehirde yaşıyoruz. Annemle babam bizde kalır zaten o zaman. Ben sadece eşim gidene kadar hiç ailecek baş başa vakit geçiremeyeceğiz onu düşünüyorum. Sonra adaptasyon sürecimiz zor olursa diye korkuyorum

Canım sen elinden gelen her şeyi yapıyorsun bundan sonrası bebeğin keyfine kalmış oluyor, bak ne güzel kilo da alıyor o yüzden hep o taraftan bakacağız bir süreç içerisinde. Tabii insan emsin memeden beslensin ister ama biz neticeye odaklanmalıyız, buradaki neticede bebeklerim beslenmesi. Sabrına çabana sağlık

Bu aile kalma mevzuunda biz de annem ve kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Annem Ptesi geldi cuma gitti mesela, haftasonu siz yalnız kalın dedi. Bizim taraftaki ilk torun herkes çok hevesli gitme desem yine gitmez ama kadın bize yemek yapıp ev temizlemekten helak oluyor e tabi bir de herkesin kendi düzeni var. Kendimden küçük kız kardeşim var onun da bakıma yemeğe ihtiyacı var çalışıyor sonuçta. O yüzden ben de ara sıra gitsin taraftarıyım.

Hem benim eşim biraz çekingen, yani tek olduğumuzda öpülüp sarılıp takılabiliyoruz ama aileler olunca cıks.

bizim de bu dönem en az bebekler kadar ilgiye ihtiyacımız var bence. En azından ben kendim için böyle düşünüyorum o yüzden çekirdek aile de kalmak istiyorum ben.

İlk hafta da yalnız kaldığımız günler oldu, sonuçta o bizim bebeğimiz ve ailelerimiz gelse de onlar bize bakacak biz bebeklerimize.

Kayınvalidem de sevmeye geliyor sadece, zaten istemem sürekli gelsin kalsın. Evlerimiz çok yakın tek kalmayı yeğlerim :)

Size de yalnız kalmak iyi gelecektir diye düşünüyorum ben anneler hiçbir şeye karışmasa ağzı var dili yok gibi dursa da sonuçta evde biri var ve tek kalmak gibi olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…