Küçük bir paket dene canim iyi gelirse devam edersin bebekten bebeğe göre degisiyor cildine bağlıYok bittikçe alıyorum molfixi de denesem mi acaba
Sleepy baya pişik yapmıştı geçmesi için epey uğraştık o yüzden başka bir markaya cesaretim yok şu andaKüçük bir paket dene canim iyi gelirse devam edersin bebekten bebeğe göre degisiyor cildine bağlı
Bizim de dilin altındaydı, evet uyusturmadan makasla pıt diye kesti oldu bitti.Aa uyuşturmadan mi şaşırdım ucunda miydi dilin peki? Bizim dilin altında çünkü
Yaaa sizin 40 da geçmiş. Eyvah eyvah4ten beri ayaktayız ıkınmaktan mahvoldu bu gaz damlası hiç bir işe yaramıyor sanki sabah da tam uyumaya ikna ettim altına yaptı ama yan yattığı için bezden çıktı her yer battı ben anlamıyorum bu prima hadi çok yapınca bezden çıkıyor da ufacık sıvı kakayı bile tutamayacaksa işimiz var
BeeyynKuzular bu let down u kim önermişti ya şimdi başladım ilk 5 dkdan sardı tavsiyemdir
Birebir aynı durum bizde de var. Biriken sütü içiyor sonra süt gelmeyince çığlık çığlığa ağlıyor. Emmek istiyo ama süt yok. Çok üzülüyorum ya. Mama veriyorum mecburen. Emzirmekten de soğudum dayanamıyorum onun öyle ağlamasına ama anne sütü de alsın istiyorum. Naparsam yapayım artmadı sütüm. Kafam o kadar karışık ki bu konuda ne yapacağım bilmiyorum. Emzirdikten sonra ne kadar mama vermem gerektiğini de bilmiyorum. Çok kilo almasından korkuyorum. Baya uzun oldu içimi döktüm kusura bakma.Ya bu arada benim bebeğim mememde çok agliyo, ilk 5 dk güzel emiyo sonra basliyo ağlamaya sonra tekrar istiyo mememi sonra tekrar agliyo. Duymadığı zaman mamada veriyorum ben çünkü çok sütüm yok maalesef ve bebeğim doymuyo. Acaba diyorum mememden ilk 5 dkdan sonra az süt geldiği için mi agliyo bilmiyorum. Mamadan geldiği gibi hızlı istiyo galiba bende de o kadar süt yok. Yiyorum bol su içiyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum bu gidişle benim mememi reddedecek gibime geliyo en azından ilk 6 ay emzirmek istiyorum.
Gönder gelsinYaaa sizin 40 da geçmiş. Eyvah eyvah
Beeyynaşırı iyi geliyo bitir de başka da öneririmo
Merhaba biz kakada bir kez kan gördük, peynir hariç süt ürünlerini ve tahini kestik, bı daha görmedik. Bio gaia kullanıyorum ve faydasına inanıyorum. İshal durumu ve yeşil kaka vardı bizde de, şimdi yine sulu kaka ama normaldir diye düşünüyorum çünkü günde 2-3 kakalı bez alıyorum artık. Sen de dilersen gözlemleme amaçlı süt urunlerini ve tüketiyorsan tahini sınırla ve bı bak duruma derimKızlar merhaba
Kızım 25 günlük kakası sulu ve sarı yani ishal poposu isilik doktora götürdüm kaka tahlili yaptırdık süt alerjisi olabilir dedi kesin bir şey söylemedi biogaia damla verdi onu kullanıyorum ama ishali hala devam ediyor poposu için hametan ve hamazing krem kullanıyorum yine bir faydasını göremedim onun yerine zeytinyağı kullanıyorum sanki biraz faydası oldu gibi. İshal geçmediği için tekrar farklı bir doktora gittim o da belirtileri çok kuvvetli değil kilo alımı iyi, kakasında kan görmediğin sürece endişelenmene gerek yok diyet yapma dedi. Böyle bir durumu daha önce yaşayan var mı bu süreci nasıl atlatabildiniz?
Bi KBB doktoruna götürmeyi düşünüyorum yaş sınırı yokmuş sanırımBizim de dilin altındaydı, evet uyusturmadan makasla pıt diye kesti oldu bitti.
Bu kavga ve memeyi itip yeniden isteme bende de var. Anlamadığım sütüm bitmiş değil çoğu zaman, gaz vs deniyorum çok nasir yeniden memeye dönüyor onda da +1dk vs. Kilo alımı normal diye uykuya geçiriyorum emzik desteği ve kolumda sallayıp sakinlestirerek. Az önce yine yaşadık sagdigim sütü verdim, bı 20 CC civarı içip yine biberonla kavga etti. Benimkini çözemedim şahsen muhtemel akışı beğenmiyor ya da doyuyor uykuya memede geçmek isteyip süt geldiği için kızıyor. Her seferinde aynı şekilde olmadığı için sebep birden çok bende. Senin hep aynı senaryo ise ordan yola çıkabilirsinYa bu arada benim bebeğim mememde çok agliyo, ilk 5 dk güzel emiyo sonra basliyo ağlamaya sonra tekrar istiyo mememi sonra tekrar agliyo. Duymadığı zaman mamada veriyorum ben çünkü çok sütüm yok maalesef ve bebeğim doymuyo. Acaba diyorum mememden ilk 5 dkdan sonra az süt geldiği için mi agliyo bilmiyorum. Mamadan geldiği gibi hızlı istiyo galiba bende de o kadar süt yok. Yiyorum bol su içiyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum bu gidişle benim mememi reddedecek gibime geliyo en azından ilk 6 ay emzirmek istiyorum.
Yenidogan ama hep civik sarı yapıyor büyük kızım çok kötü pişik olmuştu travazol ve fusix derma jremi karıştırip kullanmıştık sabaha geçti ama senin yenidogan doktora danışarak sorabilirsinKızlar merhaba
Kızım 25 günlük kakası sulu ve sarı yani ishal poposu isilik doktora götürdüm kaka tahlili yaptırdık süt alerjisi olabilir dedi kesin bir şey söylemedi biogaia damla verdi onu kullanıyorum ama ishali hala devam ediyor poposu için hametan ve hamazing krem kullanıyorum yine bir faydasını göremedim onun yerine zeytinyağı kullanıyorum sanki biraz faydası oldu gibi. İshal geçmediği için tekrar farklı bir doktora gittim o da belirtileri çok kuvvetli değil kilo alımı iyi, kakasında kan görmediğin sürece endişelenmene gerek yok diyet yapma dedi. Böyle bir durumu daha önce yaşayan var mı bu süreci nasıl atlatabildiniz?
Merhaba biz kakada bir kez kan gördük, peynir hariç süt ürünlerini ve tahini kestik, bı daha görmedik. Bio gaia kullanıyorum ve faydasına inanıyorum. İshal durumu ve yeşil kaka vardı bizde de, şimdi yine sulu kaka ama normaldir diye düşünüyorum çünkü günde 2-3 kakalı bez alıyorum artık. Sen de dilersen gözlemleme amaçlı süt urunlerini ve tüketiyorsan tahini sınırla ve bı bak duruma derim
Nurse harvey damlayı ne kadar kullanıyorsunuz?Hepimiz jajindayız hepimiz ana köleleriz bebiklerimizin askerleriyiz
Canım benim olsun elinden geleni yaptın napalım yanii bazen de saygı duymak zorundayız
Evet 2. Gün baktık ağlıyo hemen gitti aldı babası yedi rahatladı zaten 10 cc mi 20 cc mi ancak sonra aralarda 2 sefer daha verdik sonra zaten benim süt indi ondan sonra da mamayı almadı bozamam sonra 6. Gün gittiğimizde 4.5 çıktı sarılık değeri doktor ondan şaşırdı birazda
Bunu bi 15 gün sonra tekrar konuşalım derim bizimki kurulmuş saat gibi uyanıyoo gerçi senin 10. Gün yazıyo ama daha küçük di mi. Düzelt onu canım yannış olmasın
Canım 1 haftadır belirli saatlerde çatlarcasına ağlıyo kasılıyo ıkınıyo akşam seansımız çok daha uzun sabahta yapıyo bi posta. Dün şu sünnet için gittiğim doktora gaz damlasını sorayım da ona göre alayım diye beklemiştim. O da her bebek için farklısı iyi geliyo denemek lazım birinden başla 5 gün dene fayda görmezsen diğerine geç dedi. Ben de nurse Hatice’yi beğendiğimden ondan başlayayım dedim. 1 seferde etki eder mii yaa dün gece kaç geceden sonra uyuduk. Saat başı uyanıyodu sabah kucakta uyuyordu mıkır mıkır. Neyse sabahta bir kaka yapmış badisi filan hep bok. Rahatladı çocuum yA şükür tabii sorun sıfırlanmaz ama olsun rahatlattı bizi
Hiçbişi olmaz keşke benimki de uyuşa hiç uyandırmam
Primada hangisini kullanıyorsun. Ben 6 saat açmadığımı biliyorum çişler kakalar havada uçuşmuş4ten beri ayaktayız ıkınmaktan mahvoldu bu gaz damlası hiç bir işe yaramıyor sanki sabah da tam uyumaya ikna ettim altına yaptı ama yan yattığı için bezden çıktı her yer battı ben anlamıyorum bu prima hadi çok yapınca bezden çıkıyor da ufacık sıvı kakayı bile tutamayacaksa işimiz var
Evet yaKızlar bu arada pişik için öneride bulunacağım. Prima premium care ve bepanthol baby krem kullanıyorum yine de pişik oldu kızım. Göğüs ucum için lansinoh krem kullanıyordum onu sürdüm kızımın pişik bölgesine. Ertesi gün geçmişti tavsiye ederim. Hem içeriği doğal hem de pişikler için de kullanılabildiğini okudum bir yerde. Gerçekten işe yarıyor aklınızda olsun
İşte gevşek bağladığımdan bir iki kere poposundan kaymıştı o zaman kaka yapsaydı ne olurdu halim artık sıkı bağlıyorum sırt kısmından ufacık taşmış onu da yelek ve tulum tutmuş zatenNurse harvey damlayı ne kadar kullanıyorsunuz?
Doktor Günde 3 kez 20 şer damla dedi bize
3 saattir uyumuyoruz arada ağlama krizi geliyor arada emiyor
Suan daldı uykuya ama birazdan sancıyla kriz gelecek muhtemelen
Bu akşam süte karıştırıp 20 damla verdim, birazı biberona bulaştı tabi.
Uyandı uyanacak telaşından ben de uyuyamıyorum
Eller ayaklar durmuyor. Yine yarım kundak denemesi başarısız oldu feryat figan çözdüm sonunda.
Ağlama duvarı yaptım burayı da kusura bakma yagece olunca sürekli uykusuzluk yorgunluk sinirlerim yıpranıyor
Primada hangisini kullanıyorsun. Ben 6 saat açmadığımı biliyorum çişler kakalar havada uçuşmuştaşma yapmadı ve yine cok sık değiştirmiyorum.
Bel bölgesinde 2 parmak boşluk bırakıyorum. Sırt kısmı aşağıda kalırsa taşma yapabiliyor
Working momGönder gelsin
Nere ağlican tabii buraya ağlican birbirimizin halinden anca biz anlarız. Ben sadece akşam 20 damla veriyorum yeni başladık ya duruma göre arttırırım dedim. Kaşığa damlatıyorum mama kaşığına babası eğil tutuyo yapıştırıyorum. Ama şimdi mesela gazı var sabah seanslarına da dayanamazsam bi postada sabah yapıcam. Dün akşam mercimek çorbası yemiştimNurse harvey damlayı ne kadar kullanıyorsunuz?
Doktor Günde 3 kez 20 şer damla dedi bize
3 saattir uyumuyoruz arada ağlama krizi geliyor arada emiyor
Suan daldı uykuya ama birazdan sancıyla kriz gelecek muhtemelen
Bu akşam süte karıştırıp 20 damla verdim, birazı biberona bulaştı tabi.
Uyandı uyanacak telaşından ben de uyuyamıyorum
Eller ayaklar durmuyor. Yine yarım kundak denemesi başarısız oldu feryat figan çözdüm sonunda.
Ağlama duvarı yaptım burayı da kusura bakma yagece olunca sürekli uykusuzluk yorgunluk sinirlerim yıpranıyor
Primada hangisini kullanıyorsun. Ben 6 saat açmadığımı biliyorum çişler kakalar havada uçuşmuştaşma yapmadı ve yine cok sık değiştirmiyorum.
Bel bölgesinde 2 parmak boşluk bırakıyorum. Sırt kısmı aşağıda kalırsa taşma yapabiliyor
Evet canım daha fazla üzüp ağlatmak istemiyorum memede sinir oluyor yavrumCanım sen elinden gelen her şeyi yapıyorsun bundan sonrası bebeğin keyfine kalmış oluyor, bak ne güzel kilo da alıyor o yüzden hep o taraftan bakacağız bir süreç içerisinde. Tabii insan emsin memeden beslensin ister ama biz neticeye odaklanmalıyız, buradaki neticede bebeklerim beslenmesi. Sabrına çabana sağlık
Bu aile kalma mevzuunda biz de annem ve kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz. Annem Ptesi geldi cuma gitti mesela, haftasonu siz yalnız kalın dedi. Bizim taraftaki ilk torun herkes çok hevesli gitme desem yine gitmez ama kadın bize yemek yapıp ev temizlemekten helak oluyor e tabi bir de herkesin kendi düzeni var. Kendimden küçük kız kardeşim var onun da bakıma yemeğe ihtiyacı var çalışıyor sonuçta. O yüzden ben de ara sıra gitsin taraftarıyım.
Hem benim eşim biraz çekingen, yani tek olduğumuzda öpülüp sarılıp takılabiliyoruz ama aileler olunca cıks.
bizim de bu dönem en az bebekler kadar ilgiye ihtiyacımız var bence. En azından ben kendim için böyle düşünüyorum o yüzden çekirdek aile de kalmak istiyorum ben.
İlk hafta da yalnız kaldığımız günler oldu, sonuçta o bizim bebeğimiz ve ailelerimiz gelse de onlar bize bakacak biz bebeklerimize.
Kayınvalidem de sevmeye geliyor sadece, zaten istemem sürekli gelsin kalsın. Evlerimiz çok yakın tek kalmayı yeğlerim :)
Size de yalnız kalmak iyi gelecektir diye düşünüyorum ben anneler hiçbir şeye karışmasa ağzı var dili yok gibi dursa da sonuçta evde biri var ve tek kalmak gibi olmuyor.
İyi almış aslında bence karnı doyuyordur. Hiç emzik denedin mi biz 1 aydan beri kullanıyoruz aranmıyor hiç sevdi.Ben de şu an bi öğün anne sütü bi öğün mama olacak şekilde besliyorum. Mama aldığı öğünler çok huzurlu emdiği öğünler 1 saat sonra huzursuzlanıyor. 1 haftada 600 gr aldığı için biz de çok mama vermemeye çalışıyoruz ama gerçekten çok yoruldum artık ağlamasından huzursuzlanmasından. Memeyle kavga ediyor resmen gelmeyince
ben doğumdan 1 hafta sonra gönderdim inan uykusuz kaldık zorluklar yaşadık benim ilk bebeğim daha önce bir tecrübem de yok ama dedim ben bakıcam benim bebeğim. bugun 1. ayımız doldu ve emin ol çok daha iyiyim suan bebeğin dilinden anlamaya basladım ne istediğini neden ağladıgını benim için daha kolay oldu. ama senin soyle bir avantajn var annenler aynı sehirdeymiş bence bi yanlız kalmayı teklif et bakarsın denersin yapamayacak gibiysen yine cagırırsın veya mesela bir hafta gelsinler 2 hafta gelmesinler gibi planlar yapabilirsin.
Hadi bakalım kolay gelsinbiz de eve geçince 2 gece kaldı annem, sonra ben istemedim eşimle başbaşa bakalım diye. İlk günler annem eşim ise gidince geliyordum sabahları artık gelmiyor ben alışmak için gelme diyorum,biz oglusla başbaşa takılıyoruz. Gün içinde uğruyor ama annem sağolsun. Bazen çok yorucu oluyor ama alışıyor insan
Nasıl sağıyorsun eskiden benimde öyleydi bi göğüse makinayı takıp 15-20dk çıkarmazdım. Meğerse bu yanlış sağmakmış. Doktor öğretti şu an 5dk sıcak su torbası 5dk sağma olacak şekilde iki göğsüde sırayla 5erden 15dk olacak şekilde sağıyorum ve sağarken bastıra bastıra çektiriyorum süt damarları rahatlasın aksın diye. Bu yöntemle arttı benimki ve günde 3 bazen 4 sağıyorum.Yapacak bisey yok o zaman canım inan bazen gerçekten bi yere kadar elimizden hiç bisey gelmiyor. Senin yine sütün var 200 cc falan yazmışsın sanırım ben 2 3 saatte bir sagıyorum iki gogusten toplam 10 15 20 cc arası geliyor hatta bazen bi kaç damla hiç yoksağip kendi sütünü verirsin öyle böyle o sütü içiyor dediğin gibi zaten faydasını alacak hiç canını sıkma ben bi yandan emzirmeye sütüm gelsin bi hissedeyim hani çoğalır diye de çok çabalıyorum ama 3 gündür aynı bakalım dua etmekten başka elimden bisey gelmiyor benimde en azından sürüm gelsin diye
Kızlar gayet güzel geçti günümüz dışarı çıktık gezdik ailecek vakit geçirdik. Akşam biraz gaz sancısı oldu o zaman çok ağladı sadece bebeğim. Gecede kv üşütmüş gelemedi yine ben baktım çok güzeldi. Zaten beslenme saati gelince kendiliğinden uyanıyor artık. Salonda yattık oğluşumla o beşiğinde ben koltukta ☺ banada cesaret geldi yalnız bakamam diye korkuyordum ama hiçte öyle olmadı. L Lalalala1Yaaa şifa olsun bebeğine canim inşallah iyi gelmiştir rahatlar oda biz dayanamıyoruz bebiskolar nasıl dayansın yazık onlara da
Bana sorarsan yalnız kalın canim en azından eşin gidene kadar çekirdek aile kavramını daha iyi anlamış olursunuz zorlanacaginizi düşünmüyorum
Primaa kaliteli ama sızdırıyor maalesef bende ilk çocuğum da kullandım kakasını sizdjrinca bırakmıştım Molfix iyi gelmişti canim stok mu yapmistin
Bende ilk mustela kullandım memnun kalmadım. Sonra bepanthol deneyin dedi doktorumuz memnun kaldık. Bebekten bebeğe değişiyor herhaldeEvet ya
Bepanthol babyden hiç memnun kalmadım ben de. önlemiyor. Pişik olmayan hafif kızarıklıklar bile geçmiyor.
Ben de iva natura pişik kremi kullanıyorum arada. bembeyaz pamuk gibi totisko sürekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?