- 1 Şubat 2020
- 1.506
- 3.041
- 133
Canım ben 3.5 saatte 90cc veriyorum. Bir öğün anne sütü bir öğün mama olacak şekilde. Benim süt az tabi ilave anne sütü alıyoruz arkadaşımdan sağıyor her gün. Günlük 600-650cc beslenecek dedi doktorumuz. 7beslenme yapıyoruz toplam.
Birde doktor göğüslerime baktı 200-300cc çıkar dedi zaten dediği gibi ben anca 200leri buluyorum. Çocuk emmiyor diye üzülüyorum ama emsede alacağı süt miktarı en fazla 300cc olur dedi. Sağılan sütlerle bebeğin emebileceği süt arasında bir hesap yaptıda.
Ben de şu an bi öğün anne sütü bi öğün mama olacak şekilde besliyorum. Mama aldığı öğünler çok huzurlu emdiği öğünler 1 saat sonra huzursuzlanıyor. 1 haftada 600 gr aldığı için biz de çok mama vermemeye çalışıyoruz ama gerçekten çok yoruldum artık ağlamasından huzursuzlanmasından. Memeyle kavga ediyor resmen gelmeyinceBirde gündüzleri artık 3.5 saat dayanamamaya başladı 3 saat dayanıyorda. Salı doktor çağırdı artırır umarım. Kilomuz hızlı gidiyor diye kota koyduda. 56cm 3900grdı en son salı günü. Bir önceki haftadan 400gr fazla çıkınca çok dedi tabii haftalık 400gr almasına.
ben doğumdan 1 hafta sonra gönderdim inan uykusuz kaldık zorluklar yaşadık benim ilk bebeğim daha önce bir tecrübem de yok ama dedim ben bakıcam benim bebeğim. bugun 1. ayımız doldu ve emin ol çok daha iyiyim suan bebeğin dilinden anlamaya basladım ne istediğini neden ağladıgını benim için daha kolay oldu. ama senin soyle bir avantajn var annenler aynı sehirdeymiş bence bi yanlız kalmayı teklif et bakarsın denersin yapamayacak gibiysen yine cagırırsın veya mesela bir hafta gelsinler 2 hafta gelmesinler gibi planlar yapabilirsin.Kızlar bugün annelerin işi olduğu için gündüz ikiside yok. Eşimle yalnız bakacağız bakalım bizi neler bekliyorbu arada bizde hala bir gün annem bir gün kv kalıyor bebeğin başında geceleride bekliyorlar ben sadece beslenme saatlerinde kalkıyorum. 40ı çıkınca gelmeyiz falan dediler eşimde ben işe gidene kadar gelin diyor(ocak ayında gidecek) böylede aile hayatımız düzene girmeyecek gibi geliyor bana bilemiyorum.
gaz masajları var onu dene rahat yapmasını saglıyor. i love u masajı falan işe yarıyor. bez olarak ben de prima preminium care kullanıyorum o kadar doldurdu kaka çiş ikisini de defalarca hiç bir kere sızmadı acaba bağlarken tam sıkmıyor musunuz ?4ten beri ayaktayız ıkınmaktan mahvoldu bu gaz damlası hiç bir işe yaramıyor sanki sabah da tam uyumaya ikna ettim altına yaptı ama yan yattığı için bezden çıktı her yer battı ben anlamıyorum bu prima hadi çok yapınca bezden çıkıyor da ufacık sıvı kakayı bile tutamayacaksa işimiz var
Primayi ilk zamanlarda kullanmıştım diğerlerinde taşma sorunu yaşadım ama onda çok memnundum. Ben bel kısmını iyice sıkıyorum valla4ten beri ayaktayız ıkınmaktan mahvoldu bu gaz damlası hiç bir işe yaramıyor sanki sabah da tam uyumaya ikna ettim altına yaptı ama yan yattığı için bezden çıktı her yer battı ben anlamıyorum bu prima hadi çok yapınca bezden çıkıyor da ufacık sıvı kakayı bile tutamayacaksa işimiz var
Sıkmıyormuşum osman gönülalın videosunu izledim şimdi ben karnı acımasın diye biraz gevşek bırakıyordum da 1-2 parmak girerse sıkıntı olmuyormuş bir de bu şekil deneyeceğim bakalımgaz masajları var onu dene rahat yapmasını saglıyor. i love u masajı falan işe yarıyor. bez olarak ben de prima preminium care kullanıyorum o kadar doldurdu kaka çiş ikisini de defalarca hiç bir kere sızmadı acaba bağlarken tam sıkmıyor musunuz ?
Ben de sıkayım bundan sonra en iyisi bacaklarında iz görünce üzülüp gevşek bağlıyordumPrimayi ilk zamanlarda kullanmıştım diğerlerinde taşma sorunu yaşadım ama onda çok memnundum. Ben bel kısmını iyice sıkıyorum valla
İzlere losyon sür annesi, mok içinde kalmasından iyidirBen de sıkayım bundan sonra en iyisi bacaklarında iz görünce üzülüp gevşek bağlıyordum
Hadi bakalım kolay gelsinKızlar bugün annelerin işi olduğu için gündüz ikiside yok. Eşimle yalnız bakacağız bakalım bizi neler bekliyorbu arada bizde hala bir gün annem bir gün kv kalıyor bebeğin başında geceleride bekliyorlar ben sadece beslenme saatlerinde kalkıyorum. 40ı çıkınca gelmeyiz falan dediler eşimde ben işe gidene kadar gelin diyor(ocak ayında gidecek) böylede aile hayatımız düzene girmeyecek gibi geliyor bana bilemiyorum.
Doğru diyorsun valla benim daha fazla takatim kalmadı temizlemeyeİzlere losyon sür annesi, mok içinde kalmasından iyidir
ayaklarından alması önemli bizde de sınırdaydı güneşe cıkardk iyi geldi inşallah sizinde iner hemnDuymuştum ama çıplak olması gerekiyormuş sanırım kış olduğu için nasıl olacak bilemedim. Bir de Ankara da yağmurlu günler başladıbir ara çıkaralım dedik bu hafta bi türlü güneşli güne denk gelemedik pek. Kıyafetle olur mu ki
Tamam teşekkürler. Gazı çok gazla ne yapsam fayda etmediHayır hayır bebeğe değil, kimyon çayını ben içiyorum
Bebeğe sadece anne sütü lütfen ya da mama
Tamamen mi kesildi? Benimde doğumdan beri hep kesilip geri başlıyor bazen çok çok az damla gibi bazen de normal şekilde geliyor. 10. Gün kontrole gittim sordum doktor normal dediSelamlar bir sorum olacak, sezaryen sonrası kaç gün kanamanız oldu benim 8. Gün kesildi erken mi diye endişe ediyorum
Yapacak bisey yok o zaman canım inan bazen gerçekten bi yere kadar elimizden hiç bisey gelmiyor. Senin yine sütün var 200 cc falan yazmışsın sanırım ben 2 3 saatte bir sagıyorum iki gogusten toplam 10 15 20 cc arası geliyor hatta bazen bi kaç damla hiç yokBenim bebek memede yine tutmuyor malesef. O kadad uğraştım ki doğduğundan beri bıraktım artık. Sağıp biberonla içirmeye devam. Sonuçta anne sütünü alıyor bebeğim. Ha emerek ha biberonla ne yapayım
Canım bizde gaz damlası vermiyoruz alalım dedik ama eşim dedi ki versende vermesen de gazı olacak dedi içeriğinde bitkisel var madem onları ver diyor para tuzağı dedi ama yoruldum sürekli ikiniyor resmen pik yaptı 2 haftadır ve gaz çıkarsana rahatlamiyor gaz çıkarırken ağlıyor uyanık hiç durmuyor hep agliyor4ten beri ayaktayız ıkınmaktan mahvoldu bu gaz damlası hiç bir işe yaramıyor sanki sabah da tam uyumaya ikna ettim altına yaptı ama yan yattığı için bezden çıktı her yer battı ben anlamıyorum bu prima hadi çok yapınca bezden çıkıyor da ufacık sıvı kakayı bile tutamayacaksa işimiz var
Düşüncesine saygı duyuyorum fakat ben verme taraftarı değilim bebeğe ne rezene ne kimyon sonuçta bu damlalar bebekler için üretiliyor sen böyle diyince aklıma kv geldi zıbınları ters giydiriyordu dikişleri batmasın diye sanki bebek kıyafetlerini üreten firma bu kadarını düşünemiyorCanım bizde gaz damlası vermiyoruz alalım dedik ama eşim dedi ki versende vermesen de gazı olacak dedi içeriğinde bitkisel var madem onları ver diyor para tuzağı dedi ama yoruldum sürekli ikiniyor resmen pik yaptı 2 haftadır ve gaz çıkarsana rahatlamiyor gaz çıkarırken ağlıyor uyanık hiç durmuyor hep agliyor
Bir an önce 4.aya geçsek valla psikolojim bozuldu başım ağrıyor devamlı ağlıyor resmenDüşüncesine saygı duyuyorum fakat ben verme taraftarı değilim bebeğe ne rezene ne kimyon sonuçta bu damlalar bebekler için üretiliyor sen böyle diyince aklıma kv geldi zıbınları ters giydiriyordu dikişleri batmasın diye sanki bebek kıyafetlerini üreten firma bu kadarını düşünemiyor
Yaaa şifa olsun bebeğine canim inşallah iyi gelmiştir rahatlar oda biz dayanamıyoruz bebiskolar nasıl dayansın yazık onlara daHepimiz jajindayız hepimiz ana köleleriz bebiklerimizin askerleriyiz
Canım benim olsun elinden geleni yaptın napalım yanii bazen de saygı duymak zorundayız
Evet 2. Gün baktık ağlıyo hemen gitti aldı babası yedi rahatladı zaten 10 cc mi 20 cc mi ancak sonra aralarda 2 sefer daha verdik sonra zaten benim süt indi ondan sonra da mamayı almadı bozamam sonra 6. Gün gittiğimizde 4.5 çıktı sarılık değeri doktor ondan şaşırdı birazda
Bunu bi 15 gün sonra tekrar konuşalım derim bizimki kurulmuş saat gibi uyanıyoo gerçi senin 10. Gün yazıyo ama daha küçük di mi. Düzelt onu canım yannış olmasın
Canım 1 haftadır belirli saatlerde çatlarcasına ağlıyo kasılıyo ıkınıyo akşam seansımız çok daha uzun sabahta yapıyo bi posta. Dün şu sünnet için gittiğim doktora gaz damlasını sorayım da ona göre alayım diye beklemiştim. O da her bebek için farklısı iyi geliyo denemek lazım birinden başla 5 gün dene fayda görmezsen diğerine geç dedi. Ben de nurse Hatice’yi beğendiğimden ondan başlayayım dedim. 1 seferde etki eder mii yaa dün gece kaç geceden sonra uyuduk. Saat başı uyanıyodu sabah kucakta uyuyordu mıkır mıkır. Neyse sabahta bir kaka yapmış badisi filan hep bok. Rahatladı çocuum yA şükür tabii sorun sıfırlanmaz ama olsun rahatlattı bizi
Hiçbişi olmaz keşke benimki de uyuşa hiç uyandırmam
Bana sorarsan yalnız kalın canim en azından eşin gidene kadar çekirdek aile kavramını daha iyi anlamış olursunuz zorlanacaginizi düşünmüyorumKızlar bugün annelerin işi olduğu için gündüz ikiside yok. Eşimle yalnız bakacağız bakalım bizi neler bekliyorbu arada bizde hala bir gün annem bir gün kv kalıyor bebeğin başında geceleride bekliyorlar ben sadece beslenme saatlerinde kalkıyorum. 40ı çıkınca gelmeyiz falan dediler eşimde ben işe gidene kadar gelin diyor(ocak ayında gidecek) böylede aile hayatımız düzene girmeyecek gibi geliyor bana bilemiyorum.
Primaa kaliteli ama sızdırıyor maalesef bende ilk çocuğum da kullandım kakasını sizdjrinca bırakmıştım Molfix iyi gelmişti canim stok mu yapmistin4ten beri ayaktayız ıkınmaktan mahvoldu bu gaz damlası hiç bir işe yaramıyor sanki sabah da tam uyumaya ikna ettim altına yaptı ama yan yattığı için bezden çıktı her yer battı ben anlamıyorum bu prima hadi çok yapınca bezden çıkıyor da ufacık sıvı kakayı bile tutamayacaksa işimiz var
Yok bittikçe alıyorum molfixi de denesem mi acabaYaaa şifa olsun bebeğine canim inşallah iyi gelmiştir rahatlar oda biz dayanamıyoruz bebiskolar nasıl dayansın yazık onlara da
Bana sorarsan yalnız kalın canim en azından eşin gidene kadar çekirdek aile kavramını daha iyi anlamış olursunuz zorlanacaginizi düşünmüyorum
Primaa kaliteli ama sızdırıyor maalesef bende ilk çocuğum da kullandım kakasını sizdjrinca bırakmıştım Molfix iyi gelmişti canim stok mu yapmistin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?