Ya benimde öyle.ama bisey farketmedim yani doğmadığını ne zaman.isterse verdim. Mama.teklif etmedim. Ama doğmadığını sa düşünmüyorum yani düşünmek istemiyorum. Boş da olsa süt oluyo galiba. Ya da şöyle yapıyorum hep aynı memeyi veriyorum bos da olsa. Sonra diğeri doluyorKızlar akşama doğru gögüslerim tamamen boşalıyor. Bebek memede ısrarla bekliyor sinirleniyor ve ağlamaya başlıyor. Ne yapabilirim. Tavsiyesi olan var mı? Mama veriyorum mamayı bitiriyor yine emmek istiyor. Süt gelmeyince yine sinirlenip ağlıyor.
genzine kaçmıyordr ben onu kendımde büyük oğlumda deniyorum, aynı delikten geri cıkıyor. 100tane video izledim yok olmuyorSerum fizyoloji ile canım bi deliğinden sıkıyorum diğerinden cikiyo sonra başaşağı tutuyorum varsa biseyler cikiyo.
Ben hee vakit emzirirken bebeğim sürekli agliyo ya ilk 5 dk güzel sonra basliyo ağlamaya. Çekmek istemiyo biberondaki gibi hızlı gelsin istiyo, valla ağlasa da zorla iciriyorum 20 dakika oldu mu yarabbi şükür diyorum ama sütün yağlı kısımlarını aliyo mu bilmiyorum. En vitaminli en tok tutan kısım da orasıymıs. Bilmem mememi reddediyo nasıl düzelticem, sağma makinesi alsam ordan versem bu sefer benim mememde kalmasına da ihtiyacı var diye düşünüyorum. Ne yapsam bilemedimGece uyandığımda benim de öyle oldu içim gitti mama da yok bende kalktım gece gece kahvaltılık indirip yedim. Özellikle tahin pekmez güzel süt yapıyor bol su içtim sonraki emzirme vaktimde sütüm gelmişti öyle dene bi istersen sen de.
Genzine kaçıyordur illa ki de. Bilemedim ki. Ben yapıyorum cikiyo diğerinden ama.genzine kaçmıyordr ben onu kendımde büyük oğlumda deniyorum, aynı delikten geri cıkıyor. 100tane video izledim yok olmuyor
Ben nötr um ama bazı şeyleri gerçekten çok abartıKadını hiç sevmiyorm da işte bebekleri olanları takip ediyorum.bazen faydalı şeyler cikiyo ortaya. Az önceki yastık gibievet kızları çok tatlı maşallah. Inşallah bizimkiler de öyle iştahlı olur
Ayyy maşallah canım aynısı resmen benimkinin kız versiyonu gibiDun doktora gidince okuyamamıştım dabenim kısa benzettim
En iyisi oymuş zaten gaz damlaları arasında aman çocuğumdan kıymetli değil valla içeriği temiz diye doktor zinco vermişti de asla fayda etmedi meğer ondan uyumuyormuş habire ağlıyormuş yavrucakAynı bizim de, devit 3 ve biogaia kullanıyoruz sadece, süt alerjisinden ishal oldu vs ama yine de uykusundan uyanır ikinarak ağlamadan yapar devam eder uykuya
2 günlükken kestim tırnaklı doğdu yüzünü çizmesin diyekızlar tırnaklarinı nezmn kestiniz? birde emzirirken bebekleriniz kaç dakika emiyor bnmki emiyor ama hemen yatıyor tam yerine bırakıyorum bir daha baştan döngümüz bu şekilde
Ben de aktif şekilde kullanmayı istiyorum denemelere devam edeceğim :)Ben sırtına destek koyarak kullanıyorum, bazen üzerinde uyuyup kalıyor
İlk zaman sevmedi zamanla alıştı
Oyuncaklarını çıkardım ama çok bi şey anlamıyor şuan
Pusetine tam içine sinecek bir çözüm bulamadım.kalçası oturuyor gibi oluyor ama sadece doktpra giderken kullanıyoruz diye idare ediyoruz
Ben eve gelir gelmez kestim hemencecik uzuyor Sanki ama ayak tırnaklarını henüz kesmedim onlar kısaydı hala da çok uzun değil, elleri 2 defa kestim. Ben törpülüyorum gerçi törpü almıştımkızlar tırnaklarinı nezmn kestiniz? birde emzirirken bebekleriniz kaç dakika emiyor bnmki emiyor ama hemen yatıyor tam yerine bırakıyorum bir daha baştan döngümüz bu şekilde
Biz de odamızda kalıyoruz en başından beri, bebiş de yanımızda park yatağında yatıyor. Emzirme,alt değiştirme vs bende geceleri,inatçı gaz olursa direk babası alıyor gazını çıkarıp uyutuyor. Bazen de hiç oralı olmuyor kısacası değişiyorVe @hatibulut :)
Kızlar biz hala yatağımızda yatıyoruz bebek de yatağımızın yanındaki beşikte oluyor. Uyanınca ben kalkıyorum emzirme alt değiştirme hepsi bende.Eşim sağolsun mızırdanınca bi ses veriyor ben gazını çıkarayım mı diye
Yok diyorum sen uyu. İşe gidecek çünkü uykusu kalmasına gönlüm razı gelmiyor.
Hem annelik gem eşlik ikisini de düşünüyor beyin otomatik olarak.
Hatta az evvel mesajlaşırken emsallerine sor bakayım sen kadar uyuyan var mı demiştim:)
İşyerinde de eşi doğum yapan arkadaşları var çünkü.
Bence özellikle bu ilk süreçte herkes aynı, anneler olarak biz ilgileniyor onlar susturmayı bile bilmiyorlar ki. En azından benim bebeğim genelde acıkınca ağlıyor ve onun çözümü de bende.
Biberondan sonra meme reddi çok oluyor. Arkadaşım ve yengem de bu yüzden emziremedi mesela ama kuzenim inatlaştı. Onun da oğlu küvezde kalmıştı ilkin sonra memeyi reddetti valla inatlaşa inatlaşa hem sütünü çoğalttı hem memeye alıştırdı tabi çok zorluk da yaşadı aç bıraktı ki sade meme tutsun ben o kadar uğraşabilir miydim aç kalmasına direnebilir miydim bilemiyorum ama mesela 3. Aydan sonra o şekil deneyebilirsin alışması için. Ben kaşıkla mama verdim başlarda sütüm yoktu çünkü emen bebek emmeyi unuttu mesela meme verince ağzı açık bekliyordu mama ağzına girsin diye. Keyiflerine düşkün yani bu minnaklar memeye döndürmek zorlu bi süreç umarım başarırsın sen deBen hee vakit emzirirken bebeğim sürekli agliyo ya ilk 5 dk güzel sonra basliyo ağlamaya. Çekmek istemiyo biberondaki gibi hızlı gelsin istiyo, valla ağlasa da zorla iciriyorum 20 dakika oldu mu yarabbi şükür diyorum ama sütün yağlı kısımlarını aliyo mu bilmiyorum. En vitaminli en tok tutan kısım da orasıymıs. Bilmem mememi reddediyo nasıl düzelticem, sağma makinesi alsam ordan versem bu sefer benim mememde kalmasına da ihtiyacı var diye düşünüyorum. Ne yapsam bilemedim
Bu arada çok ısrar edersen illa 20 dk olsun diye bu da meme reddi yapabilir. Doyup bırakınca zorlama bence mama da veriyorsan. Sarılık zamanı dışında hiç dk tutmadım memeyi bırakınca bekliyorum tekrar dudağına değdiriyorum açmazsa bırakıyorum bez sayısı ve kilo alımı falan da gayet iyi. Bazen 10 dk da doyuyor bazen 15 dk bazen aralıklı şekilde 20 dk hatta yarım saat tamamen değişiyor.Ben hee vakit emzirirken bebeğim sürekli agliyo ya ilk 5 dk güzel sonra basliyo ağlamaya. Çekmek istemiyo biberondaki gibi hızlı gelsin istiyo, valla ağlasa da zorla iciriyorum 20 dakika oldu mu yarabbi şükür diyorum ama sütün yağlı kısımlarını aliyo mu bilmiyorum. En vitaminli en tok tutan kısım da orasıymıs. Bilmem mememi reddediyo nasıl düzelticem, sağma makinesi alsam ordan versem bu sefer benim mememde kalmasına da ihtiyacı var diye düşünüyorum. Ne yapsam bilemedim
Ya evet bı de ilaç etkileri ekleniyor el kadar bebeğin vücuduna , çok üzülüyorum öyle oluncaEn iyisi oymuş zaten gaz damlaları arasında aman çocuğumdan kıymetli değil valla içeriği temiz diye doktor zinco vermişti de asla fayda etmedi meğer ondan uyumuyormuş habire ağlıyormuş yavrucak
Evet normal bir durum. Çok komik oluyor bazen sesleri amaBenimki de bazen inliyor mızıldıyor ağlayıp gülüyor bile. Normal diye okumuştum çok takılmadım o yüzden
Bizimki değiştirdi ya kgsuda hızlı gidiyor aslında ama bilemedim canımT temmuzekim doktora kusmayı sordum canım epey kilo alımında bir sıkıntı yoksa herhangi bir şey yapmaya gerek yok dedi. Küçükken ben de çok kusarmışım ondan sebep heralde :)
Uyumaya ihtiyacı var uyanıkken sevsen vs desen alınır mı ki? Valla bizimki geçen gekisinde, 'Ben geldim babaannem hadi kalk vs.'dedi. Benden önce eşim atladı uyardı. Aynı şekilde kendi annem de uyutmak için kollarimdayken uyutma azcik da sevelim dedi, şu an uyuması gerek yolda uyuyirdu bölündü. Uyanınca seversiniz dedim. Kırılan kırılsın alınan alınsın, eşimle bile tartışıyoruz bazen. Uyku vaktinde sevme su çocuğu diye..Öpme falan neyse de kayınvalidem az evvel yine özlediği için gelmiş, memede unuttuğum çocuğumu uyan diye aldı
Sonra da hiç ağlamıyorsun ağla da sesini duyalım diye sevdi yaaa, geliyor bana gelmekte olan
Ben de uyutup öyle gidersiniz artık dedim de anlamadı tabi. Of düşüncesizlilten nefret ediyorum.
İmzamı atıyorum altına.Uyumaya ihtiyacı var uyanıkken sevsen vs desen alınır mı ki? Valla bizimki geçen gekisinde, 'Ben geldim babaannem hadi kalk vs.'dedi. Benden önce eşim atladı uyardı. Aynı şekilde kendi annem de uyutmak için kollarimdayken uyutma azcik da sevelim dedi, şu an uyuması gerek yolda uyuyirdu bölündü. Uyanınca seversiniz dedim. Kırılan kırılsın alınan alınsın, eşimle bile tartışıyoruz bazen. Uyku vaktinde sevme su çocuğu diye..
Annelik icgudume güvenerek davranıyorum, çocuğum soz konusuysa isteyen istediğini düşünsün diyorum.
Yeri geliyo ac kalıyoruz, tuvalete gitmiyoruz uyusunlar diye, doysunlar diye.. Keyfi davranan kişiler, en başta bana hakaret etmiş oluyor bu hareketleriyle.. Masum göremiyorum ben ya, yok öyle sevmek vs.
Ya bide böyle sarsa sallaya seviyorlar ona da çok takılıyorum ben daha minnacık kusar diyip uyarıyorum her seferinde bikaç kereden sonra sarsmayı bırakıyorlar anca. Annelik demek pimpirikli olmak da demek galiba. Uzaktan dümdüz sevsinler istiyorumİmzamı atıyorum altına.
Ben de daha net bir tavır ortaya koymalıyım sanırım böyle biraz arada kalıyorum ne desem nasıl davransam konusunda.
E tabi 10 dk gördüğün çocuğu hep uslu ya da hep yaramaz zannedebilirsin çok normal, o yüzden de ağla bi sesini duyalım dersin. Normalde o uyuduğu vakitte ben de uyumayı planlıyordum uyandı tabi ve yeniden emmek istedi dolayısıyla benim uyku planım da diğer uyumasına kalmış oldu.
Hayır o değil de bak şimdi eşime de kinlendim ben annesinden dolayı, bu adaletli değil
Gelse de kucağına koysam çocuğu diye bekliyorum.
Şaka bi yana dış müdahaleler olmadan çocuk büyütebilsek keşke, tabiki anneannesi babaannesi sevecekler ona hiçbir lafım yok ama uyuyan çocuğu da alıp hoplatma gözünü sevdiğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?