2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
İyi yaaa. Öyle böyle büyüyecekler bir şekilde. Bal gibi çocuk doğurmasaydın sende nazara geliyo
Valla aynen büyüyecekler ,ilk olunca biraz adaptasyon zor oluyor ama alışıyor insan varlıklarına bin şükür
Canım ben de bir süre silikon uçla emzirdim yara olduğu için sonra silikon uçsuz meme teklif ettim birkac kere asla almadi ben de zorlamadim asla, sonra birkaç kere daha denedim birden kendiliğinden tuttu memeyi ve günden beri de normal emiyor sen de ara ara dene zorlamadan elbet tutar kendisi

Her ay çektirse daha iyi tabi için rahat eder

Kızlar bebeleriniz gündüz kaç saat uyumuyor?
Benimki bi kaç gündür 11-12 gibi uyanıp bu saatlere kadar uyanık kalıyor. Ağlama krizi yok kendi kendine sesler çıkarıyor
Gazımız var ıkınıyor, masaj yapıyorum, arada emişiyoruz filan arada da omuzda kolda gaz çıkarırken minik Kestirmeler yapıyor.
Artık Doğal mıdır sizlerde durum nasıl ?

Evet canım bence doğal öyle de olsun akşam uyumaz yoksa. Benim ki Gece uyuduğu için gündüz hafif kestiriyo gibi. Az z uyuyo zaten hep kucakta.

Evet canım bence doğal öyle de olsun akşam uyumaz yoksa. Benim ki Gece uyuduğu için gündüz hafif kestiriyo gibi. Az z uyuyo zaten hep kucakta.
Evet akşamları da sabit uykuları olmaya başladı gerçekten.
Benim kafamı gelişimiyle alakalı 36 haftalık olması karıştırıyor hep.
Geç prematüre olarak geçiyor ve her yerde atak haftaları ya da aylık gelişimlerde 4 hafta geriden takip yapmamız gerektiğini okuyorum

Yanı bilmiyorum o konu da bisey ama ınslalah böyle devam ederler. Gece uyuyup gündüz uyumasa da olur. Gündüz birşekilde idare ediliyor ama ben Gece çok zorlaniyorum.

Canım doktorumuzda kolik ağrısı bu dedi bugün görüştükte. Zirve haftalarındasınız 6. Ya da 8.haftalarda artar 3.aya kadar azalarak biter dedi. Bacaklarını çekerek ağlıyor ve gaz çıkardığında rahatlamaya başlıyor.

Canım 6. ve 8.haftalarda zirve yaparmış. Biz şu an 6yı bitiriyoruz ve gerçekten yavrum akşamları 1 saate yakın ağlamaya başladı gitgide süresi uzuyor. Doktorumuz kolik dedi çünkü bacaklarını çekiyor ve gaz çıkarınca rahatlıyor çocuk. Bilemiyorum tabi cadı saati diye bir şeyde vardır ama bizimki o değil malesef

Canlarim ben her doktora güvenmiyorum ya hiç bisey yok diyorlar her şeye ya da saçma yorumlar yapabiliyorlar mutlaka araştırıp bakıyorum çünkü onlar da insan iyileri de oluyor kötüleri de. Ben bi doktoru izlemiştim ünlü bir doktor ve bir de okuduğum bir kitap var( bi cok prof.un gorusu ile yazilmis kitap). Her gun aynı saatte ve kısa süreli aglamaysa tüm bebeklerde olur diyor. Eger 4 5 saatten uzunsa kolik ağrısıdır diyor kısa süreli agrisi olan bebek kolik olmuyormuş. Ve şunu da soyliyim kolik veya değil ağladığında gazı olduğunda agrisi olduğunda bbegi emzirmek iyitmis hem rahatlatiyormus hem anne sütünde agrinkesici etki de oluyor. T temmuzekim

Benim bebeğim emmiyor. Sakinleştirmek için sağdığım sütleri veriyorum böyle zamanlarda sakinleşiyor. Korkum ağlama zamanlarını uzatmaya başladı gittikçe. Umarım daha uzun saatleri bulmaz

Gece uykuları nasıl canım? Bizimki genelde 12 gibi uyutursam 3 gibi mızırdanıyor kaldırıp altını değiştirip gazını falan halledip genelde uyutuyorum 1-1,5 saat içinde daha sonra da eşim işe giderken 6:30 gibi uyanıyor time aynı döngü.
9:30 gibi kalkmış oluyoruz tam olarak ama tabi bu genelde olan. Bazen daha uzun süre ayık kalıyor gece.
Senin yorumun benim aklıma yattı. Ben de günlük 3-4 saat kesintisiz ağlamanın kolik olduğunu biliyorum. Yoksa gazsız bebek olmaz heralde ve gazı olan bebek de yarım saat bir saat ağlar normaldir heralde diye düşünüyorum.
Bebek ne zaman isterse verme taraftarıyım ben de ama bizimki çok kusuyor artık belli bi zamandan sonda memem çok ağrıdığı için emzik veriyorum, gerçekten memeDen gelen sütü istiyorsa onu da almıyor gerçi

Kuzum senin bebeğin bizden önde ama hafta olarak bakarsak öyle hesap yapabiliriz belki. Bizimkinin de uyanıklık süresi arttı, ufak ufak uyumalar oluyor ama mesela dün 3 ten sonra iş uyumadı gece 11’e kadar diyebilirim. Öyle olunca gece uyuyorlar ama boşver :)

Yanı bilmiyorum o konu da bisey ama ınslalah böyle devam ederler. Gece uyuyup gündüz uyumasa da olur. Gündüz birşekilde idare ediliyor ama ben Gece çok zorlaniyorum.
İnşallah ben de ben de gece uyumayacağı tutarsa bitiriyor beni
Kızlar bu arada bugün tartıldım da 83 kilo ile doğuma gitmiştim 72 yim şuan, o kadar da iştahım açık size anlatamam sürekli tatlı verseler yerim herkes öyle mi?
Tıpkısının aynısı
Uyusunlar da büyüsünler inşallah
Gece sistemimiz az önce senin de yazdığın gibi olmaya başladı son günlerde. Nadiren bozulmalar oluyor. Ya da saatler kayıp süreler uzuyor.

Biz gece kesintisiz 4 saat bandına henüz çıkamadık, bi çıksak daha rahatız gibi

Kızlar bu arada bugün tartıldım da 83 kilo ile doğuma gitmiştim 72 yim şuan, o kadar da iştahım açık size anlatamam sürekli tatlı verseler yerim herkes öyle mi?
Benim de öyle kendimi frenlemeye çalışıyorum olabildiğince ama bu durum canımı çok sıkmaya başladı sanki daha da kilo almaya başladım sütüm artsın diye yiyordum da tartıdaki gerçek beni büyük yıkıma uğrattı habire ağlamak geliyor içimden evladımı da uyandırdım ağlarken

Gece uyuyor canım ama bu aralar huzursuz hep kıpır kıpır ıkınıyor sürekli kıpkırmızı oluyor uykusunda. 3.5 saatte bir besleniyor ona göre kendi uyanıyor saat gibi zaten bazen dayanamıyor 3 saatte veriyoruz.

Ne zaman bitiyormuş peki bu ağlamalar canım Jajinda

Evet ya ki ben gede uykusunu muhakkak uyuyan, üniversite döneminde bile asla sabahlayacaksan biri olarak gece kalkmakta zorlanıyorum. Yine 3-3,5 saatte bir kalkmak fena değil ama bi 5 saat bandına girsek süper olacak.
Hamilelik döneminde doğru düzgün kilo almayıp Emzirme döneminde kilo alan birini biliyorum, o yüzden ben de korkuyorum açıkçası çünkü kilo almaya meyilliyim.
Neden ağlamak geliyor canım içinden paylaşmak ister misin?
Hepimizin duyguları dalgalı emin ol.
Evet dün aynen anlattığın gibi oldu, meğer kakasını yapamamış. Yapınca rahatladı ama yapana kadar derdini anlayamadık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…