- 24 Ocak 2021
- 5.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.888
- 123
- 31
Bizimki 2-3 günde bir sıvı yapıyordu. Dün geceden beri top top yapmaya başladı gün içinde de yaptı hep. İlk doğduğunda top yapıyordu şimdi yine öyle olmuşEvet ya ki ben gede uykusunu muhakkak uyuyan, üniversite döneminde bile asla sabahlayacaksan biri olarak gece kalkmakta zorlanıyorum. Yine 3-3,5 saatte bir kalkmak fena değil ama bi 5 saat bandına girsek süper olacak.
Hamilelik döneminde doğru düzgün kilo almayıp Emzirme döneminde kilo alan birini biliyorum, o yüzden ben de korkuyorum açıkçası çünkü kilo almaya meyilliyim.
Neden ağlamak geliyor canım içinden paylaşmak ister misin?
Hepimizin duyguları dalgalı emin ol.
Evet dün aynen anlattığın gibi oldu, meğer kakasını yapamamış. Yapınca rahatladı ama yapana kadar derdini anlayamadık
Biz öyleyiz akşam saatlerinde uyuturken ağlıyor hep böyleydi. Uyaranlar artıyor yorgun oluyor, memeyi istiyor, itiyor, yine istiyor vs en sonunda uyuyor ve en az üç saat dalıyor. Sekizden sonraki uykusu bu şekilde. Emzirmek iyi geliyor ama olurda memenin verdiği rehavetle dalamazsa küfür eder gibi söyleniyor bayilana kadarCanlarim ben her doktora güvenmiyorum ya hiç bisey yok diyorlar her şeye ya da saçma yorumlar yapabiliyorlar mutlaka araştırıp bakıyorum çünkü onlar da insan iyileri de oluyor kötüleri de. Ben bi doktoru izlemiştim ünlü bir doktor ve bir de okuduğum bir kitap var( bi cok prof.un gorusu ile yazilmis kitap). Her gun aynı saatte ve kısa süreli aglamaysa tüm bebeklerde olur diyor. Eger 4 5 saatten uzunsa kolik ağrısıdır diyor kısa süreli agrisi olan bebek kolik olmuyormuş. Ve şunu da soyliyim kolik veya değil ağladığında gazı olduğunda agrisi olduğunda bbegi emzirmek iyitmis hem rahatlatiyormus hem anne sütünde agrinkesici etki de oluyor. T temmuzekim
Valla ben iki uyku arasi 1,5 saat maksimum uyanık kalsın şeklinde uğraşıyorum, bazen 1 saat bazen 3 saat uyumayabiliyor uğraşsam da . Kendi belirliyor bir ara 3 saat fln uyurdu gündüzleri, uyuması önemli ama bı şekilde bı yol bulmalısın bı kaç güne..Kızlar bebeleriniz gündüz kaç saat uyumuyor?
Benimki bi kaç gündür 11-12 gibi uyanıp bu saatlere kadar uyanık kalıyor. Ağlama krizi yok kendi kendine sesler çıkarıyor
Gazımız var ıkınıyor, masaj yapıyorum, arada emişiyoruz filan arada da omuzda kolda gaz çıkarırken minik Kestirmeler yapıyor.
Artık Doğal mıdır sizlerde durum nasıl ?
Azcik bile emzirsem acikiyorum. Hızlıca yiyorum hatta geceleri bile uyanınca yiyorum. Kilom sabitlendi benim de 62-61 dönüşümlü degisiyor. 58 le hamile kalmıştım o kiloya düşerim istesem de malesef kalorisi yüksek beslenmek gerekiyor.Kızlar bu arada bugün tartıldım da 83 kilo ile doğuma gitmiştim 72 yim şuan, o kadar da iştahım açık size anlatamam sürekli tatlı verseler yerim herkes öyle mi?
Gerçekten emzirmek baya bi kalori verdiriyor demek ki. Yediklerimi geçtim aklım hala yiyrmediklerimde :)Azcik bile emzirsem acikiyorum. Hızlıca yiyorum hatta geceleri bile uyanınca yiyorum. Kilom sabitlendi benim de 62-61 dönüşümlü degisiyor. 58 le hamile kalmıştım o kiloya düşerim istesem de malesef kalorisi yüksek beslenmek gerekiyor.
Benim de kolum pert yaa geçse şu sancı bokları valla gitgide ağırlaşıyo zor oluyo böyleRabbimden kollarıma güç kuvvet istiyorum dayanamıyorum bazen. Sensor var çocukda daha yatağa koymadan bağıriyo. Kucak da gıkı çıkmıyo
Tıpkısının aynısı sürekli yiyorum. Kendimde o ışığı bulursam kasımda emziren diyeti alcamKızlar bu arada bugün tartıldım da 83 kilo ile doğuma gitmiştim 72 yim şuan, o kadar da iştahım açık size anlatamam sürekli tatlı verseler yerim herkes öyle mi?
Birden oldu valla, gün gün gidiverdi 1 kilo 1 kilo gitti. Ya evet acayip tatlı istiyor bünye, ki normalde çok aramam. Sütlü tatlıları yerime de yiyin. En basiti 3 bardak süt,1 çay bardağı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un karıştır, kaynamaya yakın vanilya, dilersen de bir yemek kaşığı tereyağ ekleyebilirsin. Oldukça pratik oluyor, doğum sonrası çok yaptım, artık yiyemiyorum.Gerçekten emzirmek baya bi kalori verdiriyor demek ki. Yediklerimi geçtim aklım hala yiyrmediklerimde :)
Öğlen emzirirken YouTube’den kolay tatlı tarifleri izlediğimi söylemeden geçemem
Sen biraz sabretmeye çalış canım her şey bebeklerimiz için ne yapalım, insan nefsini köreltmek istiyor bir yerde ama ufacık Yemen bile etki etmiş olabilir diye suçluluk duymaktansa yememem daha iyi.Birden oldu valla, gün gün gidiverdi 1 kilo 1 kilo gitti. Ya evet acayip tatlı istiyor bünye, ki normalde çok aramam. Sütlü tatlıları yerime de yiyin. En basiti 3 bardak süt,1 çay bardağı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un karıştır, kaynamaya yakın vanilya, dilersen de bir yemek kaşığı tereyağ ekleyebilirsin. Oldukça pratik oluyor, doğum sonrası çok yaptım, artık yiyemiyorum.
Öyle tabi ki, bile bile mümkün değil tüketmem. Okuduklarimda göre süt alerjisinl olanlarin yarısı kadarinda soyaya da olabilirmis.Ya o kadar çok var ki alerjen besin, anlamak için süre gerekiyor, bı de değmez gerçekten çocuk her kaka yaparken aglayasim geliyor, benim yüzümden acı çekiyor gibi hissediyorum. Hele bı 6 aylık olsun, tolere artmış mi diye o zmn denemelere girerim heraldeSen biraz sabretmeye çalış canım her şey bebeklerimiz için ne yapalım, insan nefsini köreltmek istiyor bir yerde ama ufacık Yemen bile etki etmiş olabilir diye suçluluk duymaktansa yememem daha iyi.
Ben de şerbetli tatlıdan ziyade sütlü tatlı çok severim ama şimdi ayrım yapmıyorum.
Peki bu soya sütü falan da zararlı mı ki onlardan tüketsen?
Canim genellikle 3. Aydan sonra bitiyormuş.Gece uyuyor canım ama bu aralar huzursuz hep kıpır kıpır ıkınıyor sürekli kıpkırmızı oluyor uykusunda. 3.5 saatte bir besleniyor ona göre kendi uyanıyor saat gibi zatenbazen dayanamıyor 3 saatte veriyoruz.
Ne zaman bitiyormuş peki bu ağlamalar canımJajinda
Bu 3.ay fos çıkmaz inşallah kandırılmıyoruzdur aminCanim genellikle 3. Aydan sonra bitiyormuş.
Bu üç ay 90 gün dolunca mi yoksa 60 gün 90 gun arası mi.insallah 60 dan sonradir.Canim genellikle 3. Aydan sonra bitiyormuş.
Hamilelikte toplam 10 kilo aldım 3 kilo bebekti zaten ilk başta çok hızlı kilo verdim ona güvenerek yedim geri kilo almışım kilo benim hassas konum küçükken de kiloluydum ordan gelme bir kilo takıntısı var o yüzden en ufak kilo benim psikolojimi altüst ediyorEvet ya ki ben gede uykusunu muhakkak uyuyan, üniversite döneminde bile asla sabahlayacaksan biri olarak gece kalkmakta zorlanıyorum. Yine 3-3,5 saatte bir kalkmak fena değil ama bi 5 saat bandına girsek süper olacak.
Hamilelik döneminde doğru düzgün kilo almayıp Emzirme döneminde kilo alan birini biliyorum, o yüzden ben de korkuyorum açıkçası çünkü kilo almaya meyilliyim.
Neden ağlamak geliyor canım içinden paylaşmak ister misin?
Hepimizin duyguları dalgalı emin ol.
Evet dün aynen anlattığın gibi oldu, meğer kakasını yapamamış. Yapınca rahatladı ama yapana kadar derdini anlayamadık
ÜzdüCanim genellikle 3. Aydan sonra bitiyormuş.
aynısı abiside 5e kadar yanımızda yattı yenisi güncelleniyorAyyy bitanede bende var öyle ne pusette duruyor nede yatmakta ciyak ciyak yattigim yatağa koyarsam y uyuyor
Canim kesin bi rakam olarak düşünme her bebek bir degil genellikle 3 ay bazıları 2,5 olur bazıları 3,5 olur nasipBu üç ay 90 gün dolunca mi yoksa 60 gün 90 gun arası mi.insallah 60 dan sonradir.
Hayatim sen ağladıkça emzir emzirerek kucağında uyumuyor mu?Üzdüherkes kırkınız çıksın rahatsınız diyordu güyaa. Şimdi umutlar 3.aya kaldı
Ben de bugün başladım direkt ağzına damlattım 5 tane. İnşallah faydası olur çok ağlıyor yavrumMerhaba evet biogaidan bahsediyorum,günde 5 damla veriyoruz ya sağdigim süte katıyorum icirirken ya da silikon kaşıkla veriyorum direk
Bilmiyorum ki benim ilim halq var canm 36 gün oldu doğum yapaliSen diyince hatırladım benim de bir haftanın sonunda kontrole gittiğimde ufak bi ip kesti dikiş yerinin ucundan doktor. Estetik dikiş olduğu için çok anlam verememiştim. Aklım bebekteydi sormadım da hiç. Onunla alakalı olabilir mi acep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?