2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar nezle oldu kuzum burnu tıkalı sürekli fizyolojik serumla açıyorum ama burnundan ses geliyor hep napmalıyım başka çok panik yaptım

Kızlar nezle oldu kuzum burnu tıkalı sürekli fizyolojik serumla açıyorum ama burnundan ses geliyor hep napmalıyım başka çok panik yaptım
Serumu damlatıyomusun nasıl uyguluyosun? Şırıngayla sıkıyosan açılır ama hırıltı olması normal

Artık tamamen normal biberona geçtik. Kaşıkla yarısını döküyor sürekli yemek istiyordu. Süreklide veremiyoruz kg fazla gidiyor diye doktor günde anne sütü ve mama toplam 700cc dedi. Biberonla dökmüyor en azından meme umudumuzda kalmayınca tamamen biberona döndük. Zaten int bakıyorum kaşık biberonla bebekler yalana yalana yiyiyor yavru kedi gibi. Bizimki maşallah kaşıkla çorba içer gibi komple sokup ağzına hızlı hızlı içiyordu zaten. Bizim oğlana yemek de meme dışında her şeyden hızlı hızlı içiyor zaten . Parmak edsyi de bıraktık uzun süre devam edemezsiniz dedi doktor. Zaten banada çok hijyenik gelmiyordu. Memeyi tutsa memede eds güzel yöntem ama tutmadığı için tüm mamayı üstüne akıtıp yine aç kaldı. Evet aslında emse sütüm daha artardı emmediği için bu kadar kaldı şu an. Takviyeleri düzenli kullanıyorum artar belki eskiden bu kadarda yoktu çünkü.

ne kadar temizlersek temizleyelim o hırıltı oluyor Normal herhalde diye çok kurcalamıyoruz

Emziği çok seviyoruz ya bir aylık olduktan sonra başladık. Sürekli istiyor. bu arada bizim gündüz ağlamalarıda başladı dünden beri gözlemliyordum rutine döndürdü
Canim hangi emzigi kullaniyosun benimkide hic emzik almiyo gece gündüz orda uyumak istiyo halim kalmadi

20 gunlukken bronsit oldu oğlum burun tikandi hirilti oksuruk en son cigere indi..burun icin bol bol serum fizyolojik kullandim otribebe ile cektim bide doktor demedi ama ben nebulizator aldim tikandigind burnu hiriltisi oldugunda yatiyorken serum suyu ile verdim acildede oyle vermislerdi zaten.o sekilde yapuyorum sonra rahat yatiyor yavrum.abisinden hastalik geldi ikinci kez hasta oldu benimkide 52 gunluguz ikinci kez hastalandik

Bacim hic kafana takma bebek saglikli olsunda her şekil kabul valla benimki emiyor mesela ama cok az emip uyuya kaliyor sagiyorum inanmayacaksin 50 cc cikiyor cok az degilmi elektrikli pompa bide napcamki acaba

Canim hangi emzigi kullaniyosun benimkide hic emzik almiyo gece gündüz orda uyumak istiyo halim kalmadi
Ben avent ultra air almıştım. Hemen kabul etti düşürünce ağlıyor biz tekrar ağzına verene kadar ama meme emmediği için alıyor olabilir.
Bacim hic kafana takma bebek saglikli olsunda her şekil kabul valla benimki emiyor mesela ama cok az emip uyuya kaliyor sagiyorum inanmayacaksin 50 cc cikiyor cok az degilmi elektrikli pompa bide napcamki acaba
Kabullendik artık eşimde bende daha rahatız psikolojik olarak :) doktorunuz ne diyor kg alımı normalse bence bu şekilde beslenmeye devam edebilirsiniz ama azsa mama başlarsınız belki.

Çok çok geçmiş olsun bende aspiratör ile çekiyorum devamlı ciğere inmez inşallah ama benim korkum nefessiz kalıp tıkanırmı ilk 3 ay sadece burundan nefes alıyolarmış diye okudum ondan korktum çok

Masallah bebise Biberon olarak kullandığın markadan süt az az gelmiyor mu peki canım (benimki lansinoh meme reddi yapmadi az geliyor bi de anne memesi gibi ucu) ona öyle alışırsa memeyi deneyebilir belki silikon ucla o aklıma geldi

Bizde lansinohla başlamıştık ya her yöntemi denedik resmen emsin diye. Artık durumu kabullenince biberon olarak avent serilerine geçtik şu an uç yapıları daha ince güzel emiyor. Akış olarak hala yenidoğan uç kullanıyorum tek delik. Normalde 1.aydan sonra iki delik ama bizimki 30sn.de bitirmesin diye takmadım.

Canim cok teşekkür ederim ilk ayda hersey uyiydi ama iki aylik kontrolde bakalim ne diyecek.ultra air emzigide cok duydum alip deneyeyim bende ya cok sağol

Çok çok geçmiş olsun bende aspiratör ile çekiyorum devamlı ciğere inmez inşallah ama benim korkum nefessiz kalıp tıkanırmı ilk 3 ay sadece burundan nefes alıyolarmış diye okudum ondan korktum çok
Yok korkma onuda ogreniyolar inanki burnu tikaliyken agzi acik uyuyordu ,

Bende sizinle aynı şeyi yaşıyorum. İlk zamanlar bebeğim tutuyodu göğsümü 10-15 dakika emiyodu ama benim sütüm az olduğu için doymuyodu mama yapıyodum. Daha sonra biberona alıştı istiyo ki onun gibi benim göğsümden de bol bol süt gelsin. Gelmedikçe ağlamaya başladı, her defasında aç kaliyo diye mama verdim. Şimdi bikac gündür sağma yapıyorum ama benimde sütüm az günlük 150-200 cikiyo benimde. Ve artık göğsüm doluyken emzirmeye çalışıyorum ama nafile belki gönlü olursa tutup emiyo ama çok nadir

Öyle yapıyorum uyudu şimdi ama gece sık sık temizlicem .
Ve bide sürekli emzir canım. Göğsüm boş falan süt yok diye de düşünme boş da olsa geliyo. Tok da olsa emzir çünkü boğazı kurumasın. Bizimki de ablalar hastaydı farkettim burnu tikaniyodu burnunu açtım sürekli ve emzirdim. Küstü ama kusarsa kussun balgam falan biseyler de çıkıyordu kusarken daha iyi bence.

Nefessiz kalma Canım ama burnu tıkalı ağzından nefes alırken kurur. Bizimde öyle oluyor. Boğazı kurur o yüzden emzir sürekli. Kısa sürede geçecektir öyle inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…