- 31 Ekim 2019
- 1.406
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.851
- 133
Bizimkide çok uyurdu uyuyup büyüyecekler annesi çok takma kafana kimisi fazla sever uykuyu kimisi azMerhabalar anneler başından geçen yaşayan vardır belki diye bir şey sormak istiyorum.
Bebeğim 19 günlük gün içinde sürekli uyuyor ilk zamanlar sarılık geçirdi ama geçen hafta bugün değeri 8 e düşmüştü doktor tamam geçmiş demişti.
Diğer tahlilleri de iyi çıkmıştı. Bugün sağlık ocağına gittim 1 haftada 500 gram almış kilo alımı da güzel. Ama hep uykuda. Gözü kapalı mamasını içiyor emiyor geri uyuyor. Bazen gözünü açıyor o zaman da 3 saati geçik uyumuyor sonra yine tüm gün uyuyor. Çok kafama takıyorum psikolojim bozuldu resmen. Normal mi bu durum? Benzer durum yaşayan var mı?
Biz günde 700cc ile besliyoruz anne sütü dahil. Mama olarak hipp ve aptamil prosyneo kullandık. Reflümğz var şu an geçene kadar bebelac antireflü mama ile devam dedi doktorumuz.Evet alışacaz mecbur, ben de mama takviyesi yapıyorum ilk hafta emdiğini sanıyordum emmiyormuş bebeğim kilo kaybı fazla yaşadık artı sarılık değeri çok artmıştı mama takviyesi önerilmişti, şimdi hem emziriyorum hem mama veriyorum mamayı kaç cc ve ne sıklıkta veriyorsunuz bir de hangi marka
Ararsın bu günlerini tadını çıkar benceMerhabalar anneler başından geçen yaşayan vardır belki diye bir şey sormak istiyorum.
Bebeğim 19 günlük gün içinde sürekli uyuyor ilk zamanlar sarılık geçirdi ama geçen hafta bugün değeri 8 e düşmüştü doktor tamam geçmiş demişti.
Diğer tahlilleri de iyi çıkmıştı. Bugün sağlık ocağına gittim 1 haftada 500 gram almış kilo alımı da güzel. Ama hep uykuda. Gözü kapalı mamasını içiyor emiyor geri uyuyor. Bazen gözünü açıyor o zaman da 3 saati geçik uyumuyor sonra yine tüm gün uyuyor. Çok kafama takıyorum psikolojim bozuldu resmen. Normal mi bu durum? Benzer durum yaşayan var mı?
Evet benimki de öyleydi. Diyodum çok uyuyo acaba nedem diye ama gayet normal canım. Uyusun seninde sütun olur.Merhabalar anneler başından geçen yaşayan vardır belki diye bir şey sormak istiyorum.
Ben de öyleyimdir uykuya da çok düşkünümdür, gece uykusu olmazsa yapamazdım bu yaşıma kadar. Hepimizin eşleri işe gittiği için gece uyuyor malesef, keşke moral verebilsem ama bugün ben de bir tık modül düşük dolanıyorum. Belim çok ağrıyor bir de üşüme başladı inşallah hasta olmuyorumdur. İnan çaresi yok, hepimiz geçireceğiz bu süreci.kızlar ben gerçekten kafayı yemek üzereyim annem gideli 10 gün oldu 10 gündür çok zorlanıyorum normalde çok rahat bi insandım keyifçi kendine çok vakit ayıran sorumluluk birden çok ağır geldi bana gece ağlamaları uykusuz geceler özelliklede uykusuzluk. eşimde yardım ediyo ama biyere kadar sabah kalkığ işe gidiyo adam elbet uyuması lazım işinnözü delirmek üzereyim
Günlerimiz yakın canım bizim de uykusu güzel maşallah, gaz olunca ya da kaka yaparken çığlık atıyor ağlıyor bir süre ama ben de eşim de çok uyurmuşuz küçükken.Annem gelip dinlermiş nefesimizi. Sağlıklı olsunlar da hep uyusunlar keşkeMerhabalar anneler başından geçen yaşayan vardır belki diye bir şey sormak istiyorum.
Buzuki orhani deniyorum ben de bazen ise yariyorYoutube’da Happy mom kanalının beyaz gürültüsünü seviyor bir tek diğerlerini de denedim uyumayı bırak sakinleşmiyor bile
Ben yapcam da bi annem gitsin 40 ım dolsun diye bekliyorum kasım da başlicam evde saçma sapan yiyorum çünküSelam, emziren anne diyeti uygulayan var mı? Zayıflamak için değil sağlıklı beslenmek için.
Kemer yerine patik öneririm. Karnına sıcak pek önerilmiyor. Biz kullanıyoruz ama bilemiyorum faydası var mı ilaçta alıyor çünkü gaz için düzenliKızlar kiraz çekirdekli gaz giderici kemer kullanan ve sonuç alan var mı?
bizim hemşirede aynı 1. ayda 3600 çıktı aynı tepkiyi verdi doğum kilosunu2. Ay aşısından geliyoruz çocuğun canı çok yandı öyle böyle değil 3 gün banyo yok hemşire artık havalar soğuk siz niye bu çocuğu giydirmiyorsunuz diye kızdı ben de aşıya geleceğiz diye kat kat giydirmedim üzerini polar battaniyeyle örttüm dedim kilomuz 4700 olmuş geride kalmış diyor. 2700den geldik diyince tamam o zaman dedi ne istiyorlar anlamıyorum ki çocuk bir anda 10 kilo mu olsun pusetimize bile laf etti bunların içinde iki büklüm oluyor çocuklar diye böyle her şeyi eleştirenlere sinir oluyorum bu 2-3 günü de sağa salim bir atlataydık
evet mecbur geçircez bu süreci bebişler dünyaya geldiğine göreBen de öyleyimdir uykuya da çok düşkünümdür, gece uykusu olmazsa yapamazdım bu yaşıma kadar. Hepimizin eşleri işe gittiği için gece uyuyor malesef, keşke moral verebilsem ama bugün ben de bir tık modül düşük dolanıyorum. Belim çok ağrıyor bir de üşüme başladı inşallah hasta olmuyorumdur. İnan çaresi yok, hepimiz geçireceğiz bu süreci.
Annen gelemez mi yeniden?
Günlerimiz yakın canım bizim de uykusu güzel maşallah, gaz olunca ya da kaka yaparken çığlık atıyor ağlıyor bir süre ama ben de eşim de çok uyurmuşuz küçükken.Annem gelip dinlermiş nefesimizi. Sağlıklı olsunlar da hep uyusunlar keşkeUyusun da büyüsün diye ninni bile var, büyüme hormonu sadece uyurken salgılanır bence tadını çıkar o uyuyunca hemen sen de yat. Ne kadar sakin bebekler olsa da süreç yıpratıcı çünkü.
Hmm onu da deneyeyim. Çünkü ilaç pek fayda etmiyor gibiKemer yerine patik öneririm. Karnına sıcak pek önerilmiyor. Biz kullanıyoruz ama bilemiyorum faydası var mı ilaçta alıyor çünkü gaz için düzenli
Geçecek diyorlarBaşım çok ağrıyor öğlen de üşüme titreme geldi hasta olacağım diye korkuyorum. Az evvel yine lohusalık perileri geldi hep böyle mi olacak dedim ağladım salya sümük.
Uyan alt al emzir yine aynı döngü, çok yorucu kızlar bazen eski hayatımı özlüyorum. O saatsiz uyuduğum sorumluluğum olmadığı zamanları.
Geçecek değil mi?
Bende ayni durumdayim bebek surekli karnimin istunde uyuyor bir tek gece düz uyutuyoruz ayakta sallamadik biz mamada veriyoruz emziriyorumda 4 saatte bir bezimiz doluyor.3,4 mama gerisi emzirme bende hic bir sey yapamiyorumgelenin kucana veriyorum uyuyor.ilk 3 ay boyleymis bebekler temeas istiyorlarMerhaba tecrübeli anneler benim bebeğim 19 günlük, 2850 gram doğdu, hastaneden çıkarken 2650 idi. 12 gün kontrolünde 3 kilo çıktı . Ebe yeterli emzirmeye devam et dedi. şükür emiyor sütüm de var, günde 6 7 cisli bez ,3-4 kakali bez alıyorum. ama son üç gündür kızım mememden ayrılmıyor. Kucağımda uyuyor, biraknca uyanıyor. Memede 5 dk durup uyuyor sonra bir saat içinde tekrar uyaniyor. Ve surekli aranıyor. acaba sütüm mu azaldı bunu anlayabilirmiyim? Her bezi cisli kakali olmasa doymuyor diyecem ama napacam bilmiyorum. Sürekli kucahimda . Hicbirsey yapamıyorum. Kontrole de var 31 Ekim'de gidecez. Acaba doymuyor mu? Lütfen bana bir akıl verin ya sürekli ayağımda salliyorum. Ya da kucağımda. Başka uyumuyor yoruldum.yemek bile yiyemiyorum.
Bende geceleri uyumadığında beyaz gürültüyü aciyorum çok yardımcı oluyo, kendini anne karnında gibi hssediyomusSpotify> beyaz gürültü>enter
O ne biçim sesmiş yahu ilk defa açtım, çocuk boş boş tavana bakıyor şuan kim bulduysa bravo
Kemer değil de biz de yastık gibisi var ister karnına ister ayağına koy yanii fırında 15 dk ısıtıyoruz biraz rahatlatıyo evet ama süper bi icatta değil benceKızlar kiraz çekirdekli gaz giderici kemer kullanan ve sonuç alan var mı?
Bebitoom sana Ümit vermeyi çok isterdim ama bayaa büyüyene kadar zorBaşım çok ağrıyor öğlen de üşüme titreme geldi hasta olacağım diye korkuyorum. Az evvel yine lohusalık perileri geldi hep böyle mi olacak dedim ağladım salya sümük.
Uyan alt al emzir yine aynı döngü, çok yorucu kızlar bazen eski hayatımı özlüyorum. O saatsiz uyuduğum sorumluluğum olmadığı zamanları.
Geçecek değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?