2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Eski hayatımı ben de çok özlüyorum. Ve böyle düşündüğüm için kendimi suçlu hissediyorum. Geceleri uyanmak öyle zor geliyor ki. Uykusuzluğa dayanamıyorum artık. Doğru düzgün emmiyor o da ayrı canımı sıkıyor. İnan yalnız değilsin.

Alışıyorsun canım bence zamanla. Kırkı çıkınca rahat edersiniz söylemide tam olarak bu bence. Bebeğin huyundan hareketlerinden ne istiyor anlamaya başlıyorsun. Ama bize en azından bir 2-3 sene eskisi gibi uyku olmayacak sanırım
Bazen bende özlüyorum sonrada vicdan azabı duyuyorum yalnız olmadığımı bilmek biraz rahatlattı içimi aslında hepimiz benzer duygular yaşıyoruz demekki

İşte bene vicdan azabı duymak istemiyorum kızlar. Sürecin ne kadar zor olduğunu kabullenmediğimiz kendimize şefkat göstermediğimiz için vicdan azabı duyuyoruz aslında hepimiz. Neyse bu duygu değişimleri olacak. Salya sümüğümü sildim bitki çayımı içtim reflü yatağını aldık ayağımda sallıyorum.

Yapmam dediğim ne varsa yapmak da annelik

Ayyyy geçecek kuzum hepsi bende dedim bu sefer sallamaya alıştırmicam diye ama ağlama krizlerinde mecbur kalıyorum yeter mi uyusun diye yoksa hep göğsümde uyuyor

L Lalalala1 canım hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz,ilk olunca da insan birden ne oldum oluyor. Ben de bazen gazı vs olup çığlıklar atıp uzun süre susmayinca başlıyorum ağlamaya ben bebeğime bakamıyorum, yetemiyorum diye sonra da kendine gel, sütün etkilenmesin, bebişin huzursuzluk hissetmesn diye kendime kızıyorum, toparlanıyorum. Bazen eşime diyorum kesintisiz 10 Saat uykuya ihtiyacım var diye, sen süt bırak ben gece beslerim sen uyu diyor.sonea düşünüyorum 10 Saat ayrı kalamam ki kuzumdan özlerim çok. Annelik cidden delilikmis ama geçecek inan.derdini anlayınca daha kolay yönetiliyor süreç

Kızlar bugün saat 2de 1. Ay asısından sonra benm bebeğim uyluya geçiş yaptı ve devamlı uyuyo emzirmek için uyandrdm memede geri uyudu. Nasıl emzircem bilmiyorum ilk anlarına geri döndü ayaklarına vura vura uyandrdm 15 dk emdi geri uyudu. Böyle olan var mı aşı sonrası başına gelen ?

cok normal bazı bebekler rahattır ve daha kucuk zmnla artıcak

Silikon uç kullanıyorum bıraktr diyolar ama sanki onu kullanmasam hiç ememick gibi geliyo. Bi de göğüslerm şişti hep hani dolu doluydu dünden beri farkındaym yumusack oldular su aralar uykusuzm çok ondan olabilr mi uukusuzluk bı kadar etikler mi? Herseyi yiyorum süt yapack helva rezene komposto

Evet aynen öyle valla ben beşiğe bırakınca resimlerine bakıyorum yattığım yerden o derece özlüyorum . Böyle olacagını düşünmezdim

Bunu reflü yatağını ayağımda sallarken okumam yapmam diyordum tabi
Bi de pış pış yaparak dakikalarca kucakta evi turluyorum. Sözde imkansızdı. Ama saatler gece 3 ü görünce insan her şeyi deniyor
Kesinlikle uykusuzluktan. Yaşadım biliyorum çünkü.
Beslenme ile düzelmiyor. Şöyle bol su içip bi 2+2 saat uyusan bile toparlarsın inşallah

Allah hepimize kolaylık versin

Burası olmasa insan zaten kafayı yer. Çünkü kimse bunları konuşmuyor herkes pembe mavi lohusa dünyasında
10 saat uyusam her şey geçecek gibi hissediyorum ben de ah. Çok şükür bin şükür bu duyguyu yaşamak İçin epey bekledik hep onu hatırlatıyorum ben de kendime..
Saat 3 emzirme nöbeti tekmili
Kalktık emişiyoruz. Reflü yatağı ayakta sallama açısından çok iyiymiş yalnız.

Kızlar şimdi bu meme işini siz napıyorsunuz son olarak?
Ben gün içinde avent kalkan kullanıyorum gece de yine bugün kullanıyorum mesela çünkü meme çamaşırla temas edince sızlıyor hala ve farkettim ki kuruyor krem yağ bile sürsem.

Arada gümüş kapakla uyuduğum da oluyor siz geçtiniz mi artık tamamen hiçbir şey kullanmadan iç çamaşırını memeye çekme aşamasına?

Canım, benim bebeğimde 1. Ay asisindan sonra aynı durumu yaşadık kesintisiz 6 -7 saat uyudu bende çok şaşırdım endişelendim ama yine de iki saatte bir zorla emzirip uyumasına müsade ettim

Sab simplex damla kullanıp kusma yapan varmı bebeğinde kızlar
Ben kullanıyorum canım evet benim bebekte kusuyor bende başı yüksekte olucak şekilde yatağın altından baş kısmını yukstiyorum uyurken, damla olmadan da kaka yapamiyor gazı zor çıkarıyor yapcak bisey yok diye kullanıyorum hala

Benimki aşırı kusmaya başladı 2 gündür canım burnundan bile geliyor ağız dolusu kusuyor reflü yatağı var ona rağmen başını bende yükselttim biraz ama ne yediği kalıyor ne bişey aşırı bi kusma boğulcak gibi daha çok rahatsız etti yavrumu gaz çıkarttırıyor ama evet kaç damla olacak şekilde kullandın sen?

Kullanmaua başladık bizde canim kusuyor ama damla mi etkiliyor bilemedim biz ilk oğlumda da kullandık onun böyle kusması olmadı hiç
Evet canım mahfetti ya böyle kusmamıştı hiç dokunuyormuş bazı bebeklere bırakıcam bugün vermicem hiç huzursuz oldu iyice bağırsakları, zaten kolik bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…