- 29 Ocak 2019
- 1.871
- 2.248
- 133
Kesinlikle cahillik ve dusuncesizlik, bişey söyleyince de aliniyorlar. Sakince güzel cevap vermişsin ben de aynını soylerdim, o senin suratından da ayrıca anlamıştır. İnşallah daha fazlası olmadan dönerler. Sen sakin kalmaya çalış, değişmiyorlar çoğumuz maruz kaldık, kalıyoruz. Biz güzel insan yetistirdikce düzelecek bu durumilk bir ay memeden ayrılmıyor diye sütü az dedi anneme hep, eşime de doymuyor heralde çocuk o kadar emer mi diyerek, onu yesin bunu yesin dedi ki. Benim sütten her kıyafetim islanirdi. İnandiramadik. Ta ki 40 banyosunu yaptırdık, o gün dedi senin sütün yarıyo kızım diye. Yani kendi onay mekanizmaları var, ne oğlu, ne doktorlar inandiramadi. Ben gelin olarak zaten ne desem boş. Ne kadar seviyorum, iyi anlaşıyoruz vs denilse de ben hiç inanmiyorum içteki denge çok hassas oluyor
Nesil farkı mıdır düşüncesizlik midir bilmiyorum.
Benim kv de iyidir hoştur severim ama geçen gün bebeğim emerken birden memeden çıkmaya kızmaya başladı, ben biliyorum süt o anlık çok ya da tazyikli geldiği için kızıyor. Hep oluyor bu çünkü bu. Ama kayınvalidem bak süt gelmiyor dedi. Şoke oldum. Geliyor neden gelmesin dedim o şokla. Sonra memeyi tutsun da şunlar gününü görsün diye dua ettim içimden, aslında ne kadar yanlış bu ispat çabası..
Aslında kv yanında emzirmemek bile lazım da işte onu en başında akıl edemedim.
Yalnız değilsin diye yazmak istedim canım, yerinde bi tepki olmuş.
BOOSTRIX diye hatırlıyorumKızlar hamileyken yaptırdığım boğmacalı tetanoz aşısının adını unuttum ya bir arkadaşıma önerecektimde. Burda canla başla aradığımız kızlar bir hatırlatırsa bana sevinirim
Şimdi daha da sakinler belki mama dozu arttığı İçin. Maşallah kilosu boyu çok güzel, ne çabuk büyüyorlar dimiKızlar ikinci ay kontrolünden döndük boyumuz 61cm kg 5400gr olmuş.20günde 4 cm uzadığı için mama miktarımız arttı şükür zor dayanıyorduk zaten ilk doz rota aşımızıda olduk tadını hiç sevmedi iğneden daha çok ağladı ya
Ahh evet çok teşekkür ederim canımBOOSTRIX diye hatırlıyorum
Evet ya kucağımda küçük bir koalaydı şimdi zor sığıyor resmen. Sürekli eski fotolara bakıyorum ne çabuk büyüdülerŞimdi daha da sakinler belki mama dozu arttığı İçin. Maşallah kilosu boyu çok güzel, ne çabuk büyüyorlar dimi
aynısını bende yaşadım ada bazen memedeyken ağlıyo geri çekiyo kendini kayınvalidemin yanındada yaptı o da aynı tepkiyi verdi süt gelmiyomu acaba yoo dedim çıkardım memeden sıktım göğsümü bak geliyo dedim sustu abuk subuk laflarla insanı sinir ediyolar.bugün pişik için doktora götürdğm gtmişken tarttılarda 17 günde 660 gr almış aradım hemen onu da söyledim.çünkü hep aranıyo diyede aç diyo aç olsa bu kadar alamazdı herhalde anne psikolojsini hiç anlamıyolar ya sanki kendileri anne olmadı.bide başkasının yanında emzirme eşimin tarafında biri var çok kıskanç bigün emzirirken yanımdaydı emerken ağzının kenarlarında süt taştı adanın ne bol geliyo dedi o gece sütüm azaldı nazarda çok çabuk değiyoNesil farkı mıdır düşüncesizlik midir bilmiyorum.
Benim kv de iyidir hoştur severim ama geçen gün bebeğim emerken birden memeden çıkmaya kızmaya başladı, ben biliyorum süt o anlık çok ya da tazyikli geldiği için kızıyor. Hep oluyor bu çünkü bu. Ama kayınvalidem bak süt gelmiyor dedi. Şoke oldum. Geliyor neden gelmesin dedim o şokla. Sonra memeyi tutsun da şunlar gününü görsün diye dua ettim içimden, aslında ne kadar yanlış bu ispat çabası..
Aslında kv yanında emzirmemek bile lazım da işte onu en başında akıl edemedim.
Yalnız değilsin diye yazmak istedim canım, yerinde bi tepki olmuş.
Evet dikkat edeyim buna, açıkçası evde tek oluyorum mesela sevmemeye geliyor e o Ars ağlayınca bebeği alıp başla odaya gitmek hoş gelmiyor bana. Kalabalık olunca bahaneyle gidiyorum zaten ama.aynısını bende yaşadım ada bazen memedeyken ağlıyo geri çekiyo kendini kayınvalidemin yanındada yaptı o da aynı tepkiyi verdi süt gelmiyomu acaba yoo dedim çıkardım memeden sıktım göğsümü bak geliyo dedim sustu abuk subuk laflarla insanı sinir ediyolar.bugün pişik için doktora götürdğm gtmişken tarttılarda 17 günde 660 gr almış aradım hemen onu da söyledim.çünkü hep aranıyo diyede aç diyo aç olsa bu kadar alamazdı herhalde anne psikolojsini hiç anlamıyolar ya sanki kendileri anne olmadı.bide başkasının yanında emzirme eşimin tarafında biri var çok kıskanç bigün emzirirken yanımdaydı emerken ağzının kenarlarında süt taştı adanın ne bol geliyo dedi o gece sütüm azaldı nazarda çok çabuk değiyo
ben domatesli şehriye çorbası yapıyorum sık.az zeytinnyağı birazda tereyağı koyuyorum 1 yemek kaşığı un ekliyorum unun kokusu gelince kışlık konserve domates döküyorum göz kararı 1 dakka falan karıştırıp su ekliyorum sonra kayanyana kadar karıştırıp kaunayınca göz kararı şehriye ekliyorum şehriyeler pişince tamammKızlar hangi çorbaları yiyorsunuz?
Kabızlığım devam ediyor kolay pratik bir tarifi plan var mı ne yapacağımı şaşırdım artık.
aynen başka odaya gitmekte tuhaf oluyo biraz ama eşimde evdeyken direk gidiyorum ben ya da altını alcam diye gidiyorum hemen dönmeyip emziriyorumda alınırsa alınsınlar.bidr sürekli sevmeye geliyolar dediğin gibi sadece kayınvaldrm olsa neyse ama hep akrabalar sanki hiç bebek görmediler yaEvet dikkat edeyim buna, açıkçası evde tek oluyorum mesela sevmemeye geliyor e o Ars ağlayınca bebeği alıp başla odaya gitmek hoş gelmiyor bana. Kalabalık olunca bahaneyle gidiyorum zaten ama.
Domates çorbası yapıyordum ama şehriye ile daha doyurucu olabilir teşekkür ederim.ben domatesli şehriye çorbası yapıyorum sık.az zeytinnyağı birazda tereyağı koyuyorum 1 yemek kaşığı un ekliyorum unun kokusu gelince kışlık konserve domates döküyorum göz kararı 1 dakka falan karıştırıp su ekliyorum sonra kayanyana kadar karıştırıp kaunayınca göz kararı şehriye ekliyorum şehriyeler pişince tamamm
ohh mis şifa çorbası gibi ben de yapayımDomates çorbası yapıyordum ama şehriye ile daha doyurucu olabilir teşekkür ederim.
Sebze çorbası da çok güzel oluyor tavsiye ederim, yağda soğan havuç patates kapya biber normal kabak bak kabağı koy karıştır kavur ben varsa et suyu yoksa normal su koyuyorum kaynayınca bızzt. Bazen un yoğurt limondan terbiye yapıyorum bazen öncesinde ın kaçırıyorum lezzetli oluyor.
neye çarpmamak için kendınızı zor tuttunuz, evet fikrini daha güzel ifade etseymiş keşke ama, keşke sizde böyle bir tabir kullanmasanız.Kızlar dün eşimin annesi ve babası geldi torun görmeye -ilk defa geliyorlar başka şehirden- , dün onlar geldiğinde bebeğim uyuyordu akşam üzeriydi sonra da ara ara uyandı ben de geri uyuttum düzeni bozulmasın diye. sabah kahvaltı yaparken uyandı oğlum kv gördü kucağına aldı öpmeye çalıştı izin vermedim asla. Sonra dedi ki anne sütü yararsa kilo alır cılız bu!!! Orada kan beynime sıçradı bı tane çarpmamak için zor tuttum kendimi yemin ederim. Sakince sağlığı yerinde doktoru gayet iyi diyor ki kilo demek sağlık demek degil dedim,hala kendi kendine yok yok cılız diye söylendi. İnsanlar neden böyle patavatsız ve cahil cidden tahammül edemiyorum umarım çok kalmadan geri giderler evlerine.
Suratına çarpmamak için, kaldı ki dünya bir yana, evladım bir yana kırmızı çizgim çok net. Siz böyle bir durum yaşarsanız daha güzel bir tabir kullanırsınızneye çarpmamak için kendınızı zor tuttunuz, evet fikrini daha güzel ifade etseymiş keşke ama, keşke sizde böyle bir tabir kullanmasanız.
Çocuk doktoruna gittim açık şuan daha geniş olabilirdi ama bı sıkıntı yok d vitaminine devam et dedi ama ben o günden beri d vitamini veremiyorum Elim gitmiyor kaç gündür vermiyorum doktor ver demesine rağmen bı sıkıntı yok dedi ama yinede içim rahat etmiyorCok gec gördüm geriden geliyorum kusura bakmayin. cevap yazıldı mi onu da bilmiyorum ama önemli bir konu 6 aydan önce kapanmaması gerek kapanırsa açıyorlar o deliği tekrar çünkü zeka geriliği yapıyor dikkat edin lutfen. Arkada bi de delik var kafalarında onun da 3 aydan önce kapanması gerek.
Rota olmadık ama 2. ay zorunlu aşıları ilk.iki gün uyku yapıyor.Kızlar rota 1.doz uyku yaptı mı sizde. Bizimki sabahtan beri sadece mama için uyanıyor yarım saat içinde geri uyuyor hoş aşıdan öncede böyleydi geceden beri şaşırtıcı geldi normalde bakınır
Onlarıda yarın olacak verem hariç. Veremi ayın 9una çağırdılar. Çok ateş yaptı mıRota olmadık ama 2. ay zorunlu aşıları ilk.iki gün uyku yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?