2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Ay bu ne kadar doğru; izledim kaydettim ara ara bakıp teyit edeceğim ama bu seslerin hepsi var bizde yani duydum. Teşekkürler paylaşım için
Kuzum ben yulaf lapası yiyorum sabahları ara ara. Dereotu da iyi geliyor diye biliyorum. Şuan düşündüm de ben zaten iğrenç beslendiğim için ben fikir vermeyeyim şimdilik
Neyseki süt diyetine başladım bakalım kusmaya iyi gelecek mi. Şaka bir yana süt ürünü olmayan ne kadar az şey varmış ben şok.

40’ını çıkardık yavrumun. Özel olarak sadece 40 tane ihlas suresi okudu kayınvalidem fasülyeye onu suya attık yıkandığı suyunda giderken ağacın dinine döktük. Ben de abdest aldım psikolojik olarak ne iyi geldi ya yeniden doğdum sanacak gören de

Kızlar bir de instagramda hastalanmayancocuk diye bir hesap var. Bebeklerin bağışıklığı için, süt için neler yapılması gerektiğini anlatıyor. Mutlaka öne çıkanlar kısımlarını okuyun iyice emin olduktan sonra önerileri deneyebilirsiniz ama ben fazlasıyla ikna oldum. Siz de bakın herkesin kendi kararı tabiki bana söylediği şeyler çok faydalı geldi.
Bi örnek vereyim, ben diş hekimiyim gereksiz antibiyotik kullanımı konusunda çok fazla şahit olduğum durum oluyordu. Bu hesapta her hastalığa antibiyotik verilmesinin yanlış olduğunun üzerinde duruyor. Viral hastalıklarda antibiyotik veriliyor mesela en büyük yanlışlardan ( mesela el ayak hastalığı).
gerekli durumlarda elbet kullanmak gerekir ama alternatif doğal yöntemlerle hastalığa yakalanmadan bebeklerimize nasıl iyi gelebiliriz bundan bahsediyor. Ağır enfeksiyonlarda elbette kullanmak gerekecek ama sonrasında mesela tekrar yararlı bakterileri nasıl geri kazanabiliriz. Bunlardan bahsediyor. Bence kesinlikle ona da bakın. Aklınıza yatmaz hoşunuza gitmezse uygulamazsanız ama en azından görmedim demezsiniz.

Süt kalitesi için, tam uygulayamasam da bildiklerim;
Rafine şekeri azaltmak lazım
Olabildiğince peynir yoğurt tüketmek gerekiyor(alerjik bir durum yoksa)
Haftada 1 2 ulaşabiliyorsak Kuzu ciğeri yenmesi öneriliyor özellikle Demir kaynağı olarak
Protein ağırlıklı beslenme olması gerekiyor
İncir bana iyi gelmişti ( bu kişisel görüşüm)

Ben yaklaşık 4 5 gün bu şekilde devam ettim sonra şekerli bişeyler yedim canım çok istedi ama o ara sütün rengi şeffaftan ziyade bildiğin dolu dolu beyaz olmuştu. Dönemsel mi denk geldi yoksa uyguladığım şeylerden mi bilmiyorum ama bu söylenenler zaten sağlıklı beslenme önerisi zararı olacağını düşünmüyorum.
Ama şuna da inanıyorum bş konuda kendimizi kısıtlarken girdiğimiz stres yerine ufak dozlarda almak da zarar yok.
Mesela çikolata istedi canımız yemicem diye strese girmek yerine daha sakin küçük porsiyonlar tüketmek daha mantıklı.
Ay bilirkişi gibi konuşuyorum kendimden sıkıldım kusura bakmayın vallahi ama bunlar tamamen kişisel fikirlerim.

Hemen takibe aldım faydalanmaya başladım bile teşekkür ederim.
hope2022 bakmak istersin canım belki. Mama takviyesi de alıyor senin kuzu ama ben beslenmenin fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Havuç yiyorrum, tadını güzelleştiriyormuş, sabahları mutlaka kaynamış yumurta, tahin pekmez, dereotu yemeğe çalışıyorum
Fındık yiyorum, ceviz yiyorum, üzüm yiyorum

Duşta ve sonrasında şıp şıp damlama bende de oluyor. Bi ara evham yaptım göğüslerm yumuşak süt yetmiyor mu diye ama bezlerini takip ettim normaldi
Çok takıntı yapma

İnanır misin bende yeniden doğmuş gibi hissettim bir yük kalkıyor sanki insanın omzundan bide herşey normale dönecek gibi hissediyoruz ama sanki benim bebiskondaha fena oldu kırktan sonra uyuduğu sayılı diyebilirim

Lifalifin kuru meyvelisini alsam mu böylece tatlı ihtiyacımı da böyle gidermiş olurum

Ciğeri oldum olası sevemedim ama diğerlerini deneyeceğim teşekkür ederim

dereotunu bulamadım sanal marketlerde ama diğerlerini alacağım kilo vereceğim diye hepsini bıçak gibi kestim de evladımdan önemli değil valla

o

Ben hayatımda 2. Kez ciğer yedim geçen hafta. İlk denememde bir daha yemem diye karar almıştım
Sakatata hiçbir zaman ısınamadım kelle paçayı da yaparım ama yemem kokuları yemiş kadar ediyor insanı

Bu arada aşı güncellemesi yapayım
Bizim Minnoş pek huzursuz, sürekli uyku modunda, yorgun mutsuz bi modda ateşi yok ama şükür. Bakalım şu ilk gecemizi atlatalım ateşsiz inşallah. Ama keyfi kaçmış belli

Az az uyuduk bugün de sersem gibiyiz çok şükür
Robot süpürgeyi çalıştırdım sesiyle uyuyor şimdi normalde sessiz ortamda terlik sesine gözünü açıyor
Ekmeği komple mi kessek diyeceğim ama o da çok zor. Başlamışken ufaktan glütensiz mi beslensem dedim ölü gibiyim kahve yapıp kendime gelmeye çalışacağım

Sizin normalde uyku süreniz nasıl ? Bizimki hep 2-3 saat
Gündüzleri 1 saat oluyor bazen
katinaizmir bu arada güncellemeyi paylaşayım seninle de gaita tahlilini verebildik, gaitasında kan ve eritrosit, lökosit, amip görüldü. Antibiyotik şuruba başladık dün. Bir de probiyotik kullanıyoruz. Aynı zamanda yumurtayı, süt ve süt ürünleri ile dana etini de kestim.

Kızlar puset minderi aldım çocuk sanki havada duruyor ya sizinkilerde öyle mi ? Bizim puset maxi cosi kendi minderi var terletiyor diye çarşafla minder aldım başka ama çocuk havada duruyor sanki bilemedim birde alt kemer bağlama yeri için mindere delik yapmışlar tam çocuğun popoda kalıyor aşağı kıvırdım artık kemer yerini anlamadım minder mi hatalı

Eklentiler

• 7DA31297-D108-45A0-AA6F-1860DB05159C.webp
    84,2 KB · Görüntüleme: 92
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…