2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Emzik askısını ben de aynı yerden aldım çok tatlı bir küçük işletme

Ben sen bahsettiğinde bu kadar olduğunu düşünmemiştim hiç:) boyu posu pek yerinde ama maşallah

Kuzum kahvaltı konusu sıkıntı. Ya tatlı grubuna düşüp ekmeğe de abanıyorum. Bu sefer cok çabuk acıkıyorum. 40 çıktıktan sonra kilo da almışım 60 az kalmış. Böyle beslenince ağırlık çöküyor üzerime
Ve ayılamıyorum gün içinde.
O yüzden uyumayacaksam eğer sabah bazen kahve içiyorum.
Sonra Biraz gaz yapıyor sanırım ama suyla yulaf pişirip biraz tarçın katıyorum muz ve üzümle tatlandırıyorum su anda. Yulaf süt de yapıyormuş

Öğlen sebze yemeği yerim diye düşündüm ve öyle uyguladım şimdilik
Bir de karabuğday ile salata vs yaptım ekmek yemeyeyim dedim. Karabuğday hem gaz yapmıyor hem de protein içeriyor. Yanında yeşillik de yemiş oldum süte katkı sağlar umuduyla.
Akşamları da beyaz et, balık filan bu protein grubuyla menü oluşturacağım.
Şuan aşşırı uykuluyum bebenin ilacını içireceğim diye cebelleştik
Saç kurutma makinesi ile uykuya daldı sonunda

Aynısı canım bildiği fışkırtmalı. Sanads denk geliyordur bazende gazını cıkarırken böyle fıskırtmalı. Bende deneyeyim süt ürünleri olayını bi bakayım. Birde canım sen mamayı biberonla mı veriyorsun bugün öğlen mamayı gögüsten ve parmaktan eds yöntemiyle verdim kusması böyle değilde peynirimsi hal aldı ve az kustu. Gece onunla ugrasılmıyor biberondan verdim gene bildiğin bu sekilde dolu dolu kustu. Acaba diyorum hızlı içiyorlarda bir anda onu mu bosaltıyorlar ki. Bizimkilrrde reflü var o bi gerçek reflü oldugu zaman yavas besleyin diyorlar cünkğ

Karabuğday olayı çok mantıklı ona ben de bakayım canım, bu süt diyeti bakalım iyi gelecek mi göreceğiz.
Benim iştahımın açık olmasından sebep o kadar iğrenç beslendim ki son dönemde hem kabızlığım arttı afedersin hem de resmen yataktan kazıyarak kaldırıyorum kendimi. Yediklerimizin enerjimizle yüzde yüz ilgisi var.
Hamile kalmadan önde ve hatta hamilelikte ne kadar sağlıklı besleniyormuşum hey gidi. Şimdi tatlılar börekler çörekler gırla..

Uyuyup dinlenebildin mi bir nebze nasılsın bugün, pıtırcık imkan tanıdı mı uyumaya
3 nöbetini kaçırıp 5 de uyandık Dün çok zor uyuttuk, böyle olduğu zaman uzun uyuyor.
katinaizmir uzun uyuması senin kesintisiz uyku Alman İçin daha iyi aslında ama işte uyuturken ki o zorluk.
Biz ilk haftaya döndük y 2-3 saatte bir mızıklanıp emmek istiyor.
hope2022 kuzum ben henüz mama vermiyorum ama bugün sağlığım sütler ile biberon denemesi yapacağım. Hem bakalım sağlığım sütleri içiyor mu görmek için hem de biberonunda tanısın diye.
Dediğin gibi gaz çıkartırken özellikle fışkırtıyor ama ben gaz çıkarmadan çok yatırmak istemiyorum
Bu arada peynirimsi kıvamdaki kusma İçin iyi diyorlar ilk sindirimim gerçekleştiğini gösteriyormuş. Bizim mi kimi zaman peynirli kili zaman emilen sütün çıkması şeklinde oluyor neye göre ben henüz bir ayrım yapamadım.
Kilo alımı normal mi şimdilik bebeğinin?

Kızlar 40 çıkartması İçin bir ritüel yapmayacağım. Bebeği sonra da kendimi yıkıyacağım. Kanamam yok abdest alırım.
Ama yine de dua okuyarak yapmak istiyorum.
Hangi duaları nasıl okuyayım sizce. Dinimizde bir yeri yokmuş da siz nasıl yaptınız bana da örnek olsun yoksa düz yıkadınız mı

Bir de önce benim mi yıkanmam gerek? Bebeği yıkayacak kişinin abdestli olması iyi olur denmiş, kayınvalidemle beraber yıkayacağız öncesinde ben de abdest alsam mı
Bir de 40 tas su ile tıkayın diyor okuduktan sonra ama ben suyu 40 defa okusam su buz gibi olur onu nasıl yapacağız? Dua okuma Faslı sürecin hangi aşamasında? Şu kardeşinize bir destek olun maviss_34 yumosamber

3 nöbetini kaçırıp 5 de uyandık Dün çok zor uyuttuk, böyle olduğu zaman uzun uyuyor.
Dün bizim de öyleydi ya neden böyleydi anlamadım uyuttuktan sonra uzun sıcak bir duşa gireyim dedim ya uyanırsa diye suyu kapattım etrafı dinledim ses yok dedim devam edeyim içim rahat etmedi işim bitince çıktım şimdi uyanır anında müdahale etmem gerekir diye kendisine uyku konusunda güvenim sıfır

Bizimki de ben her duşa girdiğimde uyanıyordu travma olmuş bende, geçen gün duşa girdim sürekli bebek sesi geliyor kulağıma meğer halüsinasyonmuş, çıktığımda uyuyordu bebeğim

Hamilelikte toplam 12 kilo almıştım kilolu hamile kaldım diye çok dikkat ettim 8. Gün tartıldım 8 kilo gitmişti ona güvenerek yemeye abandım ve geri sağlıklı beslenmeye başladım bu ödem attırıcı, diyete yardımcı bromelain diye bir ananas enzimi var hap formunda satılıyor eskiden kullanırdım hamilelik düşününce bırakmıştım düşük yapıyor diye şimdilerde geri başlasam nasıl olur acaba çocuğa zararı olur mu net bir bilgi edinemedim

Güzelim suyu biraz daha sıcak koy bekleme aşamasını düşünerek sen dua okurken ılıklaşır zaten abdest alıp yıkadım ben tek olduğum için. kv yıkayacaksa sen sonra alsan da olur ben bildiğim tüm duaları okuyorum illa suya okumasan da olur yıkarken okuyabilirsiniz

Hamilelikte ideal kilo alıp emzirme döneminde aşırı kilo alanlar bildiğim için korkuyorum ben de açıkçası. Kilo alınır verilir diyenler çok ama kilo almak beni mutsuz eden yaşam kalitemi moralimi inanılmaz düşüren bir şey. O yüzden ben dengeli gitmek istiyorum. Hem çok yemek insanım enerjisini sömürüyor resmen. Kısa bi enerji veriyor sonrasında böyle yataktan kazınarak çıkıyorsun.

O çaylar hakkında bir bilgim yok yanlış bir şey söylemeyeyim canım.

Evet böyle yapacağım zaten dinimizde yeri de yokmuş herkes kendi ritüelini oluşturuyor aslında.
Sağol canım öncesinde abdest alacağım sadece

Bizimki de ben her duşa girdiğimde uyanıyordu travma olmuş bende, geçen gün duşa girdim sürekli bebek sesi geliyor kulağıma meğer halüsinasyonmuş, çıktığımda uyuyordu bebeğim
Sesi kulaklarımızda çınlıyor artık o kadar alıştık ki ağlamalarına

Tabi bir kilo almak bile bele yük emzirirken 300 kcal fazla almak lazımmış bu ek kalori es geçilirse kilo veriliyormuş zamanla sadece su ve uyku bende süt yapmadı sebzeli bulgur pilavı pişireceğim bugün

Evet böyle yapacağım zaten dinimizde yeri de yokmuş herkes kendi ritüelini oluşturuyor aslında.
Sağol canım öncesinde abdest alacağım sadece
Evet işte o yüzden yok para yok alyans yok tuz makas falan bana saçma geldi herkesin kendi düşüncesi tabi

Evet işte o yüzden yok para yok alyans yok tuz makas falan bana saçma geldi herkesin kendi düşüncesi tabi
Valla üstüm başım kusmuk hiç o ritüellere giremeyeceğim. Açıkçası ben dinen yapılması gerek diye biliyordum meğer 40 olayı bebek için değil anne içinmiş yıkar paklarız oh mis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…