- 3 Kasım 2021
- 262
- 251
- 18
- 34
1 tane 10 lu yetiyor canım ben öyle almıştım zaten bir sürü ayrı battaniye zıbım aldığımız icin çoklu almaya gerek yok gerisini 5 li yada ayrı alt üst takım almıştım ben bunda da öyle yapcam insaallahKızlar hastane çıkışlarını kaçlı almayı düşünüyorsunuz yada alanlarınız varsa kaçlı aldılar?
Hakkında hayırlısı olsunKızlar merhababaktım bugün 10 kızımız 7 erkek bebeğimiz oluyormus bende yarın ikili tarama testine gideceğim güzel dualarinizi bekliyorum umarim cinsiyetini öğrenebiliriz
Ben oğlumda çok almamıştım hemen büyüyorlar büyüdükçe kilosuna göre yeni yeni alırım diye düşünmüştüm ama bebekte reflü çıktı ne kıyafet yetti ne ağız mendili bazen düşündüğümüz gibi olmuyor her bebek farklı insan yaşadıkça tecrübe ediniyor çok abartmadan benim gibi az da alma derim ben gerçi şimdi hersey kapına geliyor ozamanlar çıkıp almak zor olmuştu küçük bebekleBen 5'li almayı düşünüyorum. Bı tane 3'lü aldım yedek, yenidogan epey küçük oluyor. Tecrübeli anneler yenidoğan için kaç takım yeterli olur?
Travel sistem aldım ben pusetli evet. Pusetler oto koltuğu oluyor ama ısofix özellikleri yok arabaya kemerle sabitleniyorlar yanii ondada bebek şoför tarafına değil tam tersine bakıyor.Bazı arabalarin pusetleri oto koltuğu olarak kullanılıyormuş, aldığınız arabanın puseti yok muydu ayrı mı almistiniz?
Aynen ilk zamanlar illaki insan lazım kusma vs olduğunda
Evet bende katılıyorum. Ilki kusma falan yoktu giydiremediklerim olmuştu ama ikinci de günde kaç defa kustugunu hatırlamıyorum çok kıyafet gerekmişti alt üst hiç bisey kalmıyordu. Yıkaması neyse kurutmak falan. Zor oluyordu. Abladan kuzenden gelenler olduğu halde ihtiyaç olmuştu yine deBen oğlumda çok almamıştım hemen büyüyorlar büyüdükçe kilosuna göre yeni yeni alırım diye düşünmüştüm ama bebekte reflü çıktı ne kıyafet yetti ne ağız mendili bazen düşündüğümüz gibi olmuyor her bebek farklı insan yaşadıkça tecrübe ediniyor çok abartmadan benim gibi az da alma derim ben gerçi şimdi hersey kapına geliyor ozamanlar çıkıp almak zor olmuştu küçük bebekle
Gözünüz aydınHerkese iyi akşamlaaaarrr, bu akşam 1 haftadır beklediğimiz hayırlı haberi aldık çok şükür. Fetal dna sonucumuz negatif çıktı miniğimiz gayet sağlıklı Allahıma şükürler olsunhaberi alınca sevinçten ağladım, Allah herkese güzel haberler almayı nasip etsin inşallah
Cok sevindimm masallah size bu arada ikiz gebelik yaşayan annelere hep hayrandimBen de ikiz gebelik olmama rağmen 63 ile başlayıp 61 e düştüm bir ara. Hiç bir şey yiyemedim. yeni yeni yemeye başldım ama hala et işi yiyemiyorum şimdi 64 ile devam ediyorum devam. İlk 3 ay kilo vermek normalmiş. Bebek için de sakıncası yokmuş zaten. Çünkü ilk 3 ay kadar annenin deposundan besleniyorlar
Tesekkur ederim canim bulantilar geçti azar azar her seyden yiyecegim bende artik insallahBen ilk trmiesterda 1 kiloya yakın almıştım. 2. trimester için aylık 1.5-2 kilo ideal dedi. Valla bebek için de kendimiz için de çeşitli bir beslenme gerekiyor. Taze sebze, meyve,protein,baklagil, kaliteli karbonhidrat, tüm gruplardan dengeli tüketmek gerekiyor.
Gözünüz aydın maşallah, darısı alınacak diğer güzel haberlereHerkese iyi akşamlaaaarrr, bu akşam 1 haftadır beklediğimiz hayırlı haberi aldık çok şükür. Fetal dna sonucumuz negatif çıktı miniğimiz gayet sağlıklı Allahıma şükürler olsunhaberi alınca sevinçten ağladım, Allah herkese güzel haberler almayı nasip etsin inşallah
Ben de onu sorucaktım canım sana ne zaman çıkacak diye. 2 hafta falan sürüyor sanki?Gözünüz aydınNe zaman vermiştiniz biz 3 martta verdik hala bekliyoruz bir türlü çıkmadı
Cok teşekkür ederim neyseki bebek icin olanlari seve seve yiyebilirimBen doktoruma bulantı ve kokulardan dolayı et grubunu yiyemediğimi söyleyince bana bebek için en faydalı şeyler olarak;
ceviz, çiğ badem, muz, kaşar peynir, portakal suyu, pekmez, yumurta beyazı hangisni tüketebilrsen ondan ye demişti. Ben en rahat peynir ekmek yiyorm bi de kivi ,ne yiyebilirseniz onu yiyin bebek alacağını söke söke alır dedi.
3 ayda da 3,5 kilo aldım kusmalara rağmen çünkü hareketsizim hep yatıyorum bence çok ama doktor normal dediSuyu da içemiyorsanız içine elma dilimi salatalık ya da başka bi meyve katıp deneseniz ?
Cok mantikli ben de bir duzen oturtsm iyi olacakCanım bende su içemiyorum çünkü fazla içince midem bulanıyor.Henüz 1 kilo aldım dr eğer kilo almaya meyilliysen dikkat et dedi bana sadece her gün kahvaltıda peynir yumurta tüketmeye gayret ediyorum çok sevmesemde bebegim icin bazen yulaf yapip yiyorum onunda kilo aldırdığını okumuştum Gün içinde ceviz yada badem gibi kuruyemisler yada meyve mutlaka her gün yoğurt yada ballı süt 1 yk kadar tahin pekmez tüketmeye gayret ediyorum suanlik böyle bir düzen oluşturdum kendime bakalım faydası olacak mı
Evet onu biliyorum, bazı bebek arabalarında pusetler oto koltuğu olarak da kullanılıyormuş, yani öne doğru bakarak onu demistimTravel sistem aldım ben pusetli evet. Pusetler oto koltuğu oluyor ama ısofix özellikleri yok arabaya kemerle sabitleniyorlar yanii ondada bebek şoför tarafına değil tam tersine bakıyor.
Bugün meraktan aradım canım evet ortalama 2 hafta dediler gece gündüz aklımda gerçektenGözünüz aydın maşallah, darısı alınacak diğer güzel haberlere
Ben de onu sorucaktım canım sana ne zaman çıkacak diye. 2 hafta falan sürüyor sanki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?