Ne güzel yazmışsınız çok doğru aslında ama hamilelik psikolojisi midir nedir bi an etkilendim, aslında öyle bir kıstasım hiç yoktu en başında.Tabii muhakkak, inanç konusunda haklısınız ama bu konu, biraz yorum meselesi. Yani yazılmış bir kaynak yok, veri yok.
Programın birinde , kaç yılıydı hatırlamıyorum, hocanın biri konuşuyor.
Diyor ki , aileniz Salih, Kadir, Kerim gibi isimler koydu , Kuran’da geçiyor diyerek. Ama eksik koydu. Bu isimler Allah’ın 99 isminden biri olduğu için başına Abdul (Kul demekmiş ) almak gerekiyor. Eğer gidip mahkemeye başvurmazsa büyük günah , falan diyor .
Şimdi adam gelmiş 65-70 yaşına , bunu ilk kez duyuyor diyelim. Ne yapsın?
Anlatabildim mi ne demek istediğimi :)
İsim konusu çok hassas zaten , tüm bu bakış açılarını geçtim, eşle ortak bir isimde anlaşmak , aile baskısı bir taraftan… Kimi aile büyüğü ister onun adı olsun vs.
Ama illa ki annenin gönlüne göre versin Allah
Bebekti bebekAz evvel karnımda bir pıt hissettim ama hiç bilmiyorum ya bebek hareketi miydi? Bugün tam 19+0T temmuzekim
kullanıyosun dimi rahatlarUcu sungerlileri var resim attim.ben bunu pazardan bulabildim.
Benim herhalde can olcak içim ısındı bi kısa isimleri seviyorumKizlar masallah gobekleriniz cikmis
Benim daha az kimse anlamiyor
Isim kônusunda ne koyacaginiz bellimi Peki
Hiçbir şey almadım arkadaşım hediye almış bitekBebek için başladınız mı peki ben daha başlamadım ama artık başlamam lazım
Kız isim diye adak mı olurmuş büyüyünce de doktor olacaktık çoğumuz boşver sen. Gönlüne nasıl iyi geliyorsa o ismi koyKızlar iyi aksamlar isim konusuyla ilgili fikrinizi istiyorum.
Ben ergenlik yıllarımdan beri bi kızım olursa ismini zehra koyucam diyordum yakın çevrem biliyor, çok şükür rabbim kız nasip etti sağlıkla doğmayı nasip etsin;hepimizinkini de insallah. simdi öğrenen zehra olacak ismi di mi diyor ama eskisi kadar istemediğimi farkettim eşim de pek sıcak bakmıyor. Benim bu isteğim adak gibi bir şey midir koyulmasa ne olur acaba ne dersiniz bu konuda?
Böyle vizyonlu bakış açılarına bayılıyorum yaaBu Kuran'da isim geçme mevzusuna şöyle bir örnek vereyim de içiniz rahat olsunpeygamberimizin kızınin adı mesela Zeynep,ama Zeynep kelimesi Kur'an'da gecmez.Boyle birsey olsaydı buna ilk dikkat eden kişi peygamber efendimiz olurdu İsim konusunda evet ebeveynlerin sorumluğu var ama anlamı güzel isim seçme konusunda.Mesela peygamberimiz döneminde anlamı kötü olan isimleri bizzat kendi başka isimlerle değiştirmiştir.Âsiye (isyankâr, itaatsiz kadın) ismini değiştirip Cemîle (güzel kadın) yapmistir.
Benim herhalde can olcak içim ısındı bi kısa isimleri seviyorum
Tesekkur ederim adiyla buyusnler hepsiHayir neden adak olsun ki
Sadece hayal kurmussun hayal de kalir
Ya cok guzel rabbim hepimize sag salim kucagimiza almayi nasip etsin
Anladm canm doktorum yönlendirdi bni radyaloji uzmanına kendi özel muayenesi.devletten almaya kalksam günüm geçer burda
[/QAynen insllah zamaninda buluruz bizde
Ya evet cok kararsizim yanina isim bulamiyorum simdilik huma diyorum ikrada guzelmis aklimda bulunsinHüma Çok güzel bence. Yanına da bi isimle güzel oluyo. Hümanur. Veya ikra hüma koymuştu bi tanıdık gibi.
Benim de bugün tam 19+0, plasentam anterior ve ilk defa bu sabah çok net pıt pıt hissettim çok şükür bence bebeklerimizin hareketleridir bu pıt pıtlarAz evvel karnımda bir pıt hissettim ama hiç bilmiyorum ya bebek hareketi miydi? Bugün tam 19+0T temmuzekim
Benim de anterior canım o yüzden bu zamana kadar hissedemedik bence, bu hissettiğim de tam olarak bebek hareketi mi çok emin değilim ama :)Benim de bugün tam 19+0, plasentam anterior ve ilk defa bu sabah çok net pıt pıt hissettim çok şükür bence bebeklerimizin hareketleridir bu pıt pıtlar
Ben çakmaktaki erdeme gidiyorum. Doktorum funda gayet mennunum. Onun karşısındaki doktorada eltim gidiyor oda memnun ama çok bekliyorlar doktoru. İçeri giren çıkmak bilmiyorKızlar merhabaçakmak Erdem hastahanesine giden arkadaşlar vardı yanlış hatırlamıyorsam hangi doktora gidiyorlar memnunlar mı acaba ?
Bizde bebek odamızı bir de bebek arabasını aldık pahallanıyor diye büyük parça aradan çıksın istedikBiz de beşik kanguru ana kucağı gibi araç gereçleri bu ay aradan çıkardık. Geriye ufak bi şifonyer ve bebek arabası kaldı bi de minnak hastane çıkışlarıÇok hoşuma giden bişi görünce almaya başladım. Rabbim kullanmayı da nasip etsin hepimize
Benimki sabah akşam ama yinede doktorunuza danışınMerhaba osteo formula günde kaç alıyorsunuzben kendim almıştım düzensiz içiyorımd a
Bebektir o canım benimde öyleydi herkes bebek demişti ayyy gözün aydın yaAz evvel karnımda bir pıt hissettim ama hiç bilmiyorum ya bebek hareketi miydi? Bugün tam 19+0T temmuzekim
Ben kızım olsaydı umay ismini çok beğenmiştim ‘Umay Ada’ hatta ikisini çok uyumlu buluyorum 2 isimlerde her isim biribiriyle çok uyumlu bulamıyorum tek bunu sevmiştimYa evet cok kararsizim yanina isim bulamiyorum simdilik huma diyorum ikrada guzelmis aklimda bulunsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?