2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Dün detaylı ultrason da perinatolog öyle fazla bastırdı ki nefesim kesildi bazen, korkmayın amnuyon sıvısı onları koruyor

Ben hissetmiyorum henüz, bir kaç gün evvel bir pıt oldu ama bebek miydi emin değilim

Canım aklım seneydi şükürler olsun
Kolaylıkla geçip gitmesine çok sevindim.
Korktuğum kadar değilmiş, inşallah sonrası da güzel olacak. Desteğiniz çok iyi geliyor, hepiniz iyi ki varsınız

Üstten bakılan rahim boyu ölçümü daha uzun çıkabiliyor, 14. Hafta sonrası her rutin kontrolde zaten bu ölçüm yapılmak zorunda. Dileyenler doktorlarından fikir alabilir, yada ricada bulunup vajinal ultrason ile bakılmasını isteyebilirsiniz. Genetik faktörlerin etki ettiği drumlarda hiç bir ağrı sızı olmadan da kısalma olabiliyormuş.

Çok şükür bundan sonraki süreç çok daha sağlıklı devam eder inşallah

Üzerinden baya zaman geçmiş gibi. Sorun olsaydı şimdiye dek yine bir uyarı verirdi sanki.
Benim başından beri üç- dört kez kanama alanım oldu. Hep bir problem vardı yani, hiç alttan bakılmadı , taa ki işini bilen bir doktora denk gelinceye dek.
Ayrıntılı ultrason zamanı geliyor artık Eylül sonu annelerinin de. Perinatoluğun gözden kaçıracağını pek sanmıyorum. Arzu edersen böyle böyle olmuştu , ölçer misiniz diye sorarsın ve için rahat eder.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım, çok sevindim Bol bol dinlenme zamanı şimdi

Bana detaylı ultrasonda karından baktı. Rahim ağzı iyi bir sorun yok dedi ilk haftalar iki kere alttan bakmıştı ondan beri alttan bakmadi bana

Bana detaylı ultrasonda karından baktı. Rahim ağzı iyi bir sorun yok dedi ilk haftalar iki kere alttan bakmıştı ondan beri alttan bakmadi bana
Bana da 18. Haftamda karından bakıldı serviks boyu 3.9 mm yazıyor ama buradan öğreniyorum ki asıl uzunluk vajinal tespit ediliyor.
Doktoruma soracağım 2 hafta sonraki kontrolde bu durumu.

Ağustos anneleri grubuna insülin ile ilgili bir şey sormuştum, glifor diye bir ilaç kullanıyordum ben mesela 13. Haftaya kadar insülin direncim olduğu İçin. Bir kaç arkadaş asla kullanılmaması gereken bir ilaç doktorun neden kullandırdı ki falan demişler içime kurt düştü tabi; ama sonra düşününce bugüne kadar doktorumun söyleyip de yanlış çıktığı bir şey hiç görmedim. Biraz da güvenip yola devam etmek lazım sanırım..
Önce allaha sonra gittiğimiz doktorlara emanet bebeklerimiz.

Bizim bildiklerimiz burdan ya da başka yerlerden okuyup araştırdıklarımız ama işte insan birine emanet ediyor bu süreçte kendini. İnşallah bilgili tecrübeli insanlara denk gelmişizdir her birimiz

L Lalalala1 canım selam insülin direnci ile ilgili konuşmuştuk hatirliyorsan aklıma geldide yazayım dedim sana.benim 5 kusur çıkmisdı insülin direncim şeker yuklemesini yaptırdım 25.haftamda hicbisey çıkmadı çok şükür icin o konuda rahat olsun bizim grupda başkalarında da var direnci olan gebelik şekeri çıkmayan, insülin direnci olmayanlardan gebelik şekeri cikanda çok.yani cokda kesin bir kıstas değilmiş söyleyeyim sana da dedim

Kızlar birkaç defadır akşam yemeklerinden sonra şeker ölçüyorum yüksek çıkıyor 180-195falan eskiden böyle sorunum yoktu sanırım bende gebelik şekeri var Doktoruma soracağım ama siz neler yapıyorsunuz bende yemeklerden sonra aşırı halsizlik geliyor üstüme.

Çok geçmiş olsun. Allah sağlık sıhhat versin.
Allah vakitli sağlıklı doğum nasip etsin inşallah

Evet canım konuşmuştuk seninle, çok iyi haber çok sevindim çünkü ben o kadar şartlamıştım ki kendimi zaten bende gebelik şekeri çıkar diye..
Makarna pilav vs yiyorum o kadar çok dikkat etmiyorum açıkçası ama tatlıyı eskiye nazaran baya baya azalttım. Ekmek de hiç yemiyorum diyebilirim.

Bir de ben 13. Haftama kadar glifor diye bir ilaç kullanmıştım, bir kaç gruba sordum doktor neden kullandırdı ki asla kullanılmamalı falan tarzı yorumlara denk geldim canım sıkıldı.
Sonra biraz araştırdım aksine faydası var yazılmış doktor sitelerinde, doktoruma da güveniyorum açıkçası ama pimpirikliliğim üstümde bugün nedense
Senin de şaka maka geçti gitti zaman ne kada az kalmış

Canım ben ölçmedim daha hiç, pek bir bilgim yok açıkçası ama yemek üstü ağırlık çökmesi az çok hepimizde olan şeyler.
Randevuna az kaldı inşallah not et hep soruları ben öyle yapıyorum telefonun not defteri kısmına yazıyorum.

Hiç kendini şartlandırma, bende öyle yapmisdim kesin çıkacak diye insülin direncini öğrenince ki ben birde geç öğrendim yalan olmasın 18 19. haftam falandı galiba.dikkat de etmedim daha, yanlış çıkıp yanıltmasin bari beni bu saatten sonra dedim
Hayırlısıyla herşey güzel gider inşallah, doktorun verdiyse vardır bir bildiği canım güven bencede kafanda büyütme hiç yok yere.detayli ultrason zamanın geliyor sanki yaptircakmisin nasıl geçiyor sürecin
Ayy sorma sorma 29+4 um bugun çok hızlı gecdi hatta bizim grupda doğum yapan bile oldu 27.haftasinda, Allahım sağlıkla kucağimiza almayı nasip etsin inşallah hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…