Ben de duydum canım onu, doğumdan kısa bir süre önce başlanıyormuş sanırım daha o aşamalara gelmediğim için pek araştırıp belleği doldurmayayım dedimEvet benim ilk hamileliğim boyunca da acıdı, şimdi de deli gibi acıyor.
O kadar acıyor ki yanlışlıkla değsem , oğlum küçük olduğundan pek coşkun hareketleri var eksik olmasın, çığlık atıyorum bazen.
Doğumdan bir kaç gün önce ebeye sormuştum muayenede, dedim ben dokunamıyorum bile ,
“nasıl yani?” , deyip cart diye sıkmıştı. Aman yarabbim, o acı…
Dedi, sen böyle nasıl emzireceksin. Çok ağladım. Burda da yazdım o zamanlar , nasıl geçer bu acı, diye. Bilenler geçecek az kaldı , alışacaksın , diyordu. Doğru diyorlarmış.
Gerçekten de alışıyorsun. Bütün zorluklar anı olarak geçmişte kalıyor.
Krem sürmek işe yarayabilir , Lansinoh falan hazırlamak için. (Uyarmamak önemliymiş) O acıyla nasıl uyaracaksam zaten.Ben korkumdan sürmemiştim, gebelik sırasında yani.
Bu kez gümüş kapaklardan deneyeceğim meme ucu çatlak ve acısı için nasip olursa.
Canım bugün emin oldum diyebilirim sanırım, 4-5 kez hissettim aynı saat diliminde ama farklı zamanlardaYok beklemiyorum otururken arada hissediyorum canım yatarken daha çok hissediyorum. Dışarıdan elle hiç daha hissetmedim. Baloncuk patlaması gibi halen öyle aşırı tekme gibi bendede yok ama baloncukların şiddeti büyümeye başladısen nasıl hissediyorsun
Ayy çok sevindim canım ya hissetmeneCanım bugün emin oldum diyebilirim sanırım, 4-5 kez hissettim aynı saat diliminde ama farklı zamanlarda
Böyle dışarıdan görülmesi zaten mümkün değil ama çok anlık bir his nasıl tarif edilir bilmiyorum balon patlaması diyorlardı ya o nasıl bir şey ki derdim hep ama yaşayınca sanırım öyleymiş.
Duygulandım falan eşim uyuyordu onu uyandırıp paylaştım. Tam buraya yazarken oldu bir de çok tuhaftı. İnşallah bundan sonra şiddetlenerek artar hareketleri
Peki donan sütü nasıl bebeğe veriyoruz kaynatıyor muyuz oda sıcaklığında çözülmesini mi bekliyoruzBaşlarda süt fazlası oluyor, bebek yeni doğan olduğu için çok fazla ememiyor. Emip doyduktan sonra , o fazla sütleri sağıp (mastit de olmamak için) derin dondurucuda , özel bir ambalajında , 3 ay saklayabiliyorsunuz. Ara öğün olarak verebiliyorsunuz. Biberon o zaman gerekli oluyor. Süt bol bolsa illa ki gerekiyor yani.
Anne sütünü asla ısıtmayanız,denir.Peki donan sütü nasıl bebeğe veriyoruz kaynatıyor muyuz oda sıcaklığında çözülmesini mi bekliyoruz
Evet çok mantıklı, regl zamanı da acırdı benim mesela . Belki bir ilgisi vardırAyy çok sevindim canım ya hissetmenebanada farklı oluyor anlaşılıyor diyorlardı öyleymiş gerçekten çok güzel bir duygu. Eşime söylüyorum telefonda inanmıyordu küçücük daha sana öyle geliyor diyordu ama artık onuda ikna ettim bu arada benim göğüslerde tık yok. Regl zamanıda ağrımazdı hiç ama belki ondandır. Ben yinede ne olur ne olmaz diye lansinoh krem ve phılıps avent silikon kalkanlardan aldım hastane için.
1.5den daha fazla zorla en az 3 bn 2 ltre içiyodum 4 e kadar cıkaardımOff su icmek izdirap bana cok sukur gunde 1.5 a zorluyorum ama bir bilsen nasil zor
Oy masallah sana nasil yapiyorsun onu ya1.5den daha fazla zorla en az 3 bn 2 ltre içiyodum 4 e kadar cıkaardımbn sürekli bişeyler atıştırıyorum içmesi daha rahat oluyor yoksa bnde zor içiyorum
Yine de soğuk olmaz mı epey beklemek gerekir sanırım ılıması içinAnne sütünü asla ısıtmayanız,denir.
Ben de hep oda sıcaklığında bıraktım. Zaten sütü özel poşetlere koyduğunuzda , yatık koyarsanız, ince bir katman olarak donuyor. Hem yer kaplamıyor, hem de çabucak eriyor.
Benmari usulü poşetli halde ısıtabilirsiniz, yani ılık ya da çok sıcak olmayan su dolu kabın içinde kenarda bekletip. Asla ısıyla temas etmemeli önemli olan kısım bu ve çözülen süt geri dondurulmamalı, 1 saat içinde tüketilmeli. Bu yüzden de sağımlar bebeğin içebileceği kadar yapılmalı malum anne sütü altın değerinde.Yine de soğuk olmaz mı epey beklemek gerekir sanırım ılıması için
Canım linkle biziKızlar geçen hafta eşim ebebkten sırt ve bel desteği olan hamile yastığı almış bana, sürecim yatarak devam ettiği ve ağrılarım olmaması için. Gerçekten harika bir ürün, kullanmaya başladığımdan beri geceleri çok rahat uyuyorum karnımın üzerine yatma vs ihtimalim olmuyo. Hatta göbeği hafif yana yatırıp sırt üstü de bebeği etkilemeyecek şekilde yatabilyorum. Eğer yatarken uzanırken beli sırtı vs ağrıyan varsa kesinlikle tavsiye ederim. Doğum sonrası da emzirme yastığı olarak kullanılabiliyormuş, cırt cırtlı olduğu için de yer kaplamıyor çok fazla ve makinede yıkanabilir özellikte
İnanki alışınca bırakamıcaksn kramplara bile faydası oluyor.Oy masallah sana nasil yapiyorsun onu ya
Bulantilarim gitti ama istahta sifir bende zorla aklima gelirse yiyoruminsallah zorluycam ama rekor sende
Ay daha 1 hafta önce 95ti fiyatı neyseCanım linkle bizi
Teşekkür ederimBenmari usulü poşetli halde ısıtabilirsiniz, yani ılık ya da çok sıcak olmayan su dolu kabın içinde kenarda bekletip. Asla ısıyla temas etmemeli önemli olan kısım bu ve çözülen süt geri dondurulmamalı, 1 saat içinde tüketilmeli. Bu yüzden de sağımlar bebeğin içebileceği kadar yapılmalı malum anne sütü altın değerinde.
Şimdi o dönemler kasım- Aralık gibi olacak ya? Çok kolay ılınır. Sıcak oluyor evler kışın.Yine de soğuk olmaz mı epey beklemek gerekir sanırım ılıması için
Cam biberona koyup sicak suya batirip ısıtılıyormuş ben bu yüzden bir tane cam bor tane plastik biberon aldim. Sütü atese koymamak tencereye dökmemek gerekiyor.Yine de soğuk olmaz mı epey beklemek gerekir sanırım ılıması için
Avent mi aldınız acabaCam biberona koyup sicak suya batirip ısıtılıyormuş ben bu yüzden bir tane cam bor tane plastik biberon aldim. Sütü atese koymamak tencereye dökmemek gerekiyor.
Süt serin , daldırılan su sıcaksa cam şişe çatlayabilir. Dikkatli olmak lazım. Hani dondurma yiyince , sıcak bir şey içerseniz diş sızlar ya? Onun gibiCam biberona koyup sicak suya batirip ısıtılıyormuş ben bu yüzden bir tane cam bor tane plastik biberon aldim. Sütü atese koymamak tencereye dökmemek gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?