- 17 Şubat 2020
- 10.722
- 28.213
- 598
Maşallah sen nasıl bilgilisin öyle, tıp yan dal falan mı var kuzuKuzum standarttan farkı boğmaca içeriyor
Bebişlerimize boğmaca aşısı 2. Ayda yapılıyor o 2 aylık süreçte bebekler boğmaca virüsüne karşı savunmasız olmasınlar diye gebelikte boğmacalı difteri tetanoz (tdap) vurunun diyorlar ama ortada aşı yoook
Bu arada benim Kızçem kesinleşti ismimiz Güneş olacak inşallah
Canım yaptırdın mı yüklemeyi?Sağ ol canım :) henüz gidemedim bugün hastanede şeker yüklemem var. Telefonla aradım tabiki sürekli meşgulbende pek sanmıyorum açıkcası bildiklerini ama bakalım haber veririm tabii
GünaydınGünaydın güzel annelerim nasılsınız bakalım bebisler, keyifler nasıl var mı doktora giden cinsiyet öğrenen artık öğrenmeyen kalmaması lazımisimleriniz belliyse onu da ekleyebilirim listeye
Oyyy çok güzel adı maşallah sağlıkla gelsin oğlusun sat tarihin neydi canim ekliyim hemenGünaydınoğlum olacak nasipse adını da poyraz koymayı düşünüyoruz listeye ekleyebilirsin
Evet canımCanım yaptırdın mı yüklemeyi?
Merhaba,bende detayliya gittim bugün ve bana da kalpte parlaklık var dedi.Raporda şöyle geçiyor " sol ventrikülde hiperekojen intrakardiyak odak izlendi ".sizin de bahsettiğiniz aynı şey mi ? Doktor bana bu tek başına bir anlam ifade etmiyor, yanında başka bulgularda olsaydı genetik bir rahatszlık olabileceğini soyleyebilirdik ,bu durumda da amniyosentez onerebilirdim ama 2li testinde temiz çıkmış,kalpteki parlaklık başka bulgu yoksa riskli gördüğümüz bir durum değil dedi.O yüzden benim içim biraz ferah,takmadım bu durumu, inşallah bebislerimizi sağlıcakla kucagimiza alırızMerhabalar. Bugün detaylı ultrason vardı. Bebeğin kalbinde çok minik bir delik olduğunu ama tek başına bir şey ifade etmediğini doğuma kadar kapanabileceğini takip gerektiğini söyledi perinatolog. Bir de rahimde bebeği besleyen sol damarda çentik varmış tansiyon riski oluşturabilirmiş tansiyon takibi önerdi. Güzel haberler alamadım bugün canım sıkkın biraz. Ama buna da şükür diyorum. Bana dua eder misiniz bebeğimin kalbindeki delik kapansın
Çok geçmiş olsun hayırlısıyla kapanır umarım. Doktorunuzda tek başına bir şey ifade etmiyor demiş içinizi ferah tutun. Siz iyi olun ki bebekte iyi olsunMerhabalar. Bugün detaylı ultrason vardı. Bebeğin kalbinde çok minik bir delik olduğunu ama tek başına bir şey ifade etmediğini doğuma kadar kapanabileceğini takip gerektiğini söyledi perinatolog. Bir de rahimde bebeği besleyen sol damarda çentik varmış tansiyon riski oluşturabilirmiş tansiyon takibi önerdi. Güzel haberler alamadım bugün canım sıkkın biraz. Ama buna da şükür diyorum. Bana dua eder misiniz bebeğimin kalbindeki delik kapansın
Sorma ya Masterı kadın doğumda yapıyorumMaşallah sen nasıl bilgilisin öyle, tıp yan dal falan mı var kuzu
Güneş
Canım yaptırdın mı yüklemeyi?
Oo ucu ucuna çıkmış gerçektenEvet canım
Açlık 90 üst sınır 92
1. Saat 171 üst sınır 180
2. Saat 151 üst sınır 153
Ucu ucuna yırttım herhalde doktorla konuşmadım henüz ama
Sağlık ocağına aşıya geldim. Doktorum biz zaten boğmaca tetanoz hepsini içeren aşı yapıyoruz dedi hemşiresini bekliyorum 13:30ta olacağım kısmetse.-Sunshine
Allah tüm annelere ve bebişlerine sağlık sıhhat versin inşallah.Merhabalar. Bugün detaylı ultrason vardı. Bebeğin kalbinde çok minik bir delik olduğunu ama tek başına bir şey ifade etmediğini doğuma kadar kapanabileceğini takip gerektiğini söyledi perinatolog. Bir de rahimde bebeği besleyen sol damarda çentik varmış tansiyon riski oluşturabilirmiş tansiyon takibi önerdi. Güzel haberler alamadım bugün canım sıkkın biraz. Ama buna da şükür diyorum. Bana dua eder misiniz bebeğimin kalbindeki delik kapansın
Ya canım gerçekten tam sınırda çıkmışEvet canım
Açlık 90 üst sınır 92
1. Saat 171 üst sınır 180
2. Saat 151 üst sınır 153
Ucu ucuna yırttım herhalde doktorla konuşmadım henüz ama
Sağlık ocağına aşıya geldim. Doktorum biz zaten boğmaca tetanoz hepsini içeren aşı yapıyoruz dedi hemşiresini bekliyorum 13:30ta olacağım kısmetse.-Sunshine
Aynen bilmiyorlar canım yaptırmadım bende. Eczaneden bulun istiyorsanız dediler ne markalar var bildiğin bende araştırayım eczanelerde depoda yok diyor çünkü.Oo ucu ucuna çıkmış gerçekten
Kuzu inşallah öyledir imkanın olursa baksana bi aşının ismine
Bana da fikir olsun. Araştırmalarıma o aşıyı da katarım boğmaca varsa
Sadece Difteri tetanoz oluyo sağlık ocaklarında diye biliyordum ben
Sanırım aynı şey değil bendeki raporda muskuler vsd izlendi yazıyor. Bana da size söylediklerinin aynısını söyledi. Tek başına bir şey ifade etmiyor takip edelim 32. Haftada tekrar gel dedi. Umarım sağlıkla alırız kucağımızaMerhaba,bende detayliya gittim bugün ve bana da kalpte parlaklık var dedi.Raporda şöyle geçiyor " sol ventrikülde hiperekojen intrakardiyak odak izlendi ".sizin de bahsettiğiniz aynı şey mi ? Doktor bana bu tek başına bir anlam ifade etmiyor, yanında başka bulgularda olsaydı genetik bir rahatszlık olabileceğini soyleyebilirdik ,bu durumda da amniyosentez onerebilirdim ama 2li testinde temiz çıkmış,kalpteki parlaklık başka bulgu yoksa riskli gördüğümüz bir durum değil dedi.O yüzden benim içim biraz ferah,takmadım bu durumu, inşallah bebislerimizi sağlıcakla kucagimiza alırız
Çok sağolun umarım kapanır zaten çok zor gördüm çok küçük dedi.Çok geçmiş olsun hayırlısıyla kapanır umarım. Doktorunuzda tek başına bir şey ifade etmiyor demiş içinizi ferah tutun. Siz iyi olun ki bebekte iyi olsun
Böyle şeyleri duydukça içim rahatlıyor hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallahAllah tüm annelere ve bebişlerine sağlık sıhhat versin inşallah.
Delik çok sık rastlanıp doğumdan sonra bile kapanmaya devam ediyor diye biliyorum. çok yakın bir arkadaşımın oğlunda vardı 3 yaşına bastı kalbindeki delik kapanmış örneğin
Bebeğinin de daha doğmadan kapanır inşallah
Evet benimde biraz kırışıktı şuan açılmış gibi yuvarlaklaştı hatta eşim bile farkettiKızlar göbek deliğinizde bir değişiklik farkettiniz mi? Böyle delik dışarı çıkıyor gibi, tam öyle de değil de orda bi boşluk oluşmuş düz şekilde. Eskiden daha buruşuktu. Bugün de böyle bir aydınlanma yaşadım
Aha demiştim işte doktor bile He He yapıyoruz modunda daha dinlemeden.Aynen bilmiyorlar canım yaptırmadım bende. Eczaneden bulun istiyorsanız dediler ne markalar var bildiğin bende araştırayım eczanelerde depoda yok diyor çünkü.
Merhaba, benimde alt dişim kırıldı dün, bugün detaylı ultrasonum vardı çok şükür hersey yolunda. Dişimi de söyledim tedavi olabilir miyim diye. Doktor da olabilirsin tabi git dedi lokal anestezi ile sıkıntı olmaz dedi. Bende randevu alicam.merhaba size 2 konu hakkında danışmak istiyorum
1. Üst dişimin yarısı kırıldı ve biraz da sallanıyor hamilelikte daha önce bu durumu yaşayan var mı ya da bilgisi olan.bu daha önce dolgulu olan dişimdi öyle bir ağrı sızım yok Doktor randevum haftaya pazartesi gidince ona da soracağım tabi ama sizden de bilgi almak istedim.
2. Dün eşimle bebek arabası bakmaya gittik fikir edinelim diye ama bu sefer olan fikrimizde gitti kafamız daha çok karıştı. Travel sistem alırız diye düşünmüştük aslında ama en son. Baston Bebek Arabasını gördüm biraz anlattılar ama o zaman sormak aklıma gelmedi pusetli olanlar da varmış siz hangisini önerirsiniz ya da alıpta memnun kaldığınız bir marka model varsa söyleyebilir misiniz benim ilk hamileliğim hiç bir bilgim yok
Bunlar bebeğin boyu, kafasının, karnının boyu fln. Değerlerin gayet güzel bence.ayrıntılıda bu ölçümlermi yapılıyo bileniniz varmı doktor hiçbi açıklama yapmadı her zamanki gibi nette biraz araştırınca ayrıntılıdada ölçümler yapıldığını gördüm beyin kalp falan bakılıyomuş organlar v.s benimde beynine falan baktı bu tuhaf doktor ayrıntılı yaptıda banamı demedi gerçekten kafam karıştı bilen biri varsa beni aydınlatsınbu doktora son gidişim oldu galiba değiştirecektim ama kesin karar verdim artık
Allah şifa nasip eylesin iyi olacaktır inşallah bebeğiniz.Merhaba anneler sizlere yaşadığımız sorundan bahsetmek istiyorum bilgisi olan yaşayan varsa yazarsa çok sevinirim.
4 gün önce sezeryan la doğum yaptım ve bebeğim iri bi bebekti ilk saatler emzirsemde sütüm damla damla geliyordu yetmedi ona ve hemşireler iyi beslenmemiş kan şekerinin düştüğünü söyledi mama verin dediler ve akşamına mama vermeye başladık ama sabah sürekli ağlayan yavrum akşamına uyku halindeydi sürekli ve hemşireler kan şekerinin daha da düştüğünü söyleyip yatırdılar ve 3 gündür yatıyor hastanede küvezde ve sütümü sağıp götürüyorum ve kan şekeri in düşüremediklerini söylüyor doktorlar. 2 gündür sadece şeker yüklemesi yapılmış bu sabahtan sütümle beslemeye başlamışlar ve yatışının olduğu gece 3 kere havale geçirmiş o sıra da şekeri normalmiş beyin tomografisi çektiler onda çok şükür Allaha bişey çıkmadı en az 10 gün daha burda diyorlar kan şekerinin düşmemesi bizi çok endişelendiriyor ve bende gebelikte şeker çıkmadı ailemizde de yok buna benzer yaşayan duyan var mı acaba
Allah razı olsun inaşallahAllah şifa nasip eylesin iyi olacaktır inşallah bebeğiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?