2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Al benden de o kadar üç buçuk ay bulantilardan bittim eridim tam duzeldim oh dedim iki haftadir yine bulantilar var.demir hapindanmi acaba dedim gece yatmadn kullanmaya basladim bi nebze iyi geldi ama tamamen bitmedi
Kesinlikle demir hapından diye düşünüyorum. Kullanmayınca iyiyim kullanınca başlıyor bulantı yine. Akşam içmeyi deneyeceğim biri gece uyanınca içiyorum yazmış o da mantıklı ben de her gece muhakkak kalkıyorum tuvalet için

Kizlae besik alanlar veya alacak olanlar nasıl.besik tercih ettiniz
İlk bebeğim olucak özel bir odası yok kiraciyim
Nasil birsey alayim
Zahmet olmazsa herkes alacağı beşiginin resmini atabilirmi
Yoyko park yatak aldım yatak odası için içinede işbir yataktan aldım. Odasına da montessori yatak alacağım 1 yaşından sonra oraya geçirmeyi düşünüyorum.

Selam kızlar ,bende kızımı bugün ilk kez böyle 3 boyutlu gördüm çok hareketliydi ama ben hiç hissetmedim o an. Ama normalde hareketlerini 16.haftadan beri hissediyorum.Demem o ki hareketlerini hissetmeseniz bile onlar içerde hareket ediyor Benim size sorum var,doktoruma şeker yüklemesi öneriyor musunuz dedim,bana bu listeyi verdi,bunlara bakicaz dedi.Ozelde tahliller pahalı olduğu için,zaten 3 testi sağlık ocağı yapıyor daha önce yapmıştı ama 1.saat tokluk kan şekerini yapmaz diye düşünüyorum.Onun için parmaktan şeker ölçen cihazla kendimiz olcsek aynı şey olur mu acaba ? Bilgisi olan varsa çok sevinirim

Eklentiler

• 16533979577012161295127884705088.webp
    19 KB · Görüntüleme: 105
Hem sepet beşik aldım, hem bebek odası takımı, araba olarakta travel denemek istedim.
Bende travel sistem aldım arabasını. Çevremde kullanan herkes çok memnun burdaki bazı yorumlarda çok ağır kullanışsız diyenler çoğunlukta. Bakalım deneyip göreceğiz artık :)

Nasil birsey alayim
Bende kiraciyim besik almadım. Nerdeyse 3 yaşına kadar park yatak yeterli oluyor zaten ilk iki sene senin odanda uyuyacak. Sonra kendi odasına geçeceği zaman odaya uygun bir yatak alırsın. Dolap alacaksan mutlaka büyük boy al bebek odası dolapları 2_3 yaşında yetmemeye başlıyor. Ben ikeadan dolap ve sifonyer aldim. Evlenene kadar bile yeter benim dolabimdan daha geniş valla galiba dolabın fiyatı 3 bin liraydı

Nasil birsey alayim
Bende 60 a 120 beşik almıştım ilk kızım da 3 yaşına gelene kadar yatmıştı. Sonra kardeşi doğunca bi yatak almıştık. Hep beraber yatak odasında yatıyorduk ayrilamadim ben kendi odasında yatsın falan zaten bi süre sonra istemiyo büyüdüm diyo ayrı oda ayrı yatak diyo. Doya doya yanımda olsun istedim.

Yoyko park yatak aldım yatak odası için içinede işbir yataktan aldım. Odasına da montessori yatak alacağım 1 yaşından sonra oraya geçirmeyi düşünüyorum.
Park yatak bende düşündüm ama ilk etapta bebek için derin olur anne yani bir besik al deyip.durdular 1 yaşından sonra parti yatağa geçersin diyolar

Bende travel sistem aldım arabasını. Çevremde kullanan herkes çok memnun burdaki bazı yorumlarda çok ağır kullanışsız diyenler çoğunlukta. Bakalım deneyip göreceğiz artık :)
Travel sistem için herkes ağırlığından şikayet etmiş
Puset gerekli birsey mi karar veremedim eğer gereksiz ise kabin boy bebek arabasi alayim diyorum

Nasil birsey alayim
Bende böyle bir beşik aldım boyutları 60/120 cm böyle resimdeki takım halinde satılıyordu içi dışı her şeyi ile 3400 e aldım

Eklentiler

• 4FA1DC7A-6DF4-473C-A773-08CC7B5CE6E8.webp
    37 KB · Görüntüleme: 108
Travel mağduru bir kişi daha bende surda bekleyim bakalım normal bı bebek arabası almak istiyorum bu sefer

Puset gerekli birsey mi karar veremedim eğer gereksiz ise kabin boy bebek arabasi alayim diyorum
İlk gebeliğim tecrübem yok ama travel sistemlere ağır diyenlerin sözlerini dinledik biz vallahi, güz bebeği olacağı için muhtemelen gerekmedikçe evden çıkmıycağımızı düşündük ben 2.el temiz bir puset buldum aldım hem ilk aşamada oto koltuğu olarak da kullanabilmek için. kabin boy da arabasını aldım hem hafif hem kullanışlı tek dezavantajı tek yönlü oluşu

Bilemiyorum ki. Yenidoğan uyumlu kabin boy varsa alınabilir tabii. Ben direk travel istediğim için hiç araştırmadım açıkcası kabin boy arabaların özelliklerini. Ama puset arabada da çok iş görür bence.

Merhabalar. Ne kadar sürede sonuç aldınız. Bende aynı durumdayım hekimim progestan 200 mg günde iki defa ve iğne verdi 5 günde bir. Ama progestan enfeksiyon yapar diyorlar çekiniyorum açıkçası. 14. Haftada 25mm düşmüş bir gün hastanede yattım 32 oldu ama hala risk var

Annem ördü bunu fikir olsun diye size de atıyorum travel sistem yoyko aldık biz inşallah zorlanmam gözüm korktu fıtık oldum diyenlerden sonra

Eklentiler

• FDDD2EF8-26FC-476C-B66C-0A830360298E.webp
    175,5 KB · Görüntüleme: 91
Selamlar,

Bebek arabası konusunda benim de nacizane tavsiyem olacak.

5 sene önce, Cybex Priam almıştım. Hala daha pazara falan giderken alırım, oturuyor
Araç içinse yine onunla uyumlu, Cybex Cloud Q almıştım oto için. Tam yatış anakucağı . Şimdi eski nesil olmuştur tabii ama İngiltere'de yaşarken her yere yürüyerek gidiyorduk. Çocuk evde uyuyor gibi uyuyordu. Priam içinde.

Sonra heybetli olduğundan kabin model de aldım 1,5 yaşındaydı , İngiltere’ye Türk plaka aracımızla gidip ülkeden ülkeye bir aylık bir seyahat yapmıştık . Çok pratik gerçekten yer kaplamıyor, ama minik bebekler için uygun değil kesinlikle. Oturan çocuklar için ideal.
Bir diğer dez avantajı, kaldırım taşı , bozuk yol , çok takılıyor çünkü tekerlekleri yaylı değil. Alırken ona da dikkat edin. Belki yenilerde yay koymuşlardır ama hafif olması için bir çok şeyden kısılıyor, 7-8 kg geçmiyor genelde. Türkiye yollarında vibrasyonu çok yansıtıyor. Hele Arnavut kaldırımı tipi bir sokakta oturuyorsanız fena.Uyumaz çocuklar.

Kizlar merhaba bugun bir agrim olustu ama siddetli degildi sonra bebekler donerken sanirim bir sertlesti karnim hala sert tekmelerini dinliyorum ama korktum ya
Neden sertlesirki karin ?

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, ben 1 hafta kullandım progestanı, iğne de 1 kere yapıldı. Sonrasında perinatolog detaylı ultrason sırasında ölçüm yaptı gerek görmedi herhangi bir operasyona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…