2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Magnormu gebelik öncesinde kullanırdım ve iyi gelirdi uykudan uyandıran kramplara bile, gebelikte bir hafta kadar kullandım kuyruk sokumu ağrıma iyi gelmişti. Şimdi kasılma için bı ilaç kullaniyirum o yüzden magnezyum ilacı kullanmam yasak. Bir şişe maden suyu ve multivitamin icindekiyle idare ediyorum.

Kızlar bu enfeksiyon sizde kanda mı idrarda mı çıkıyor?
İlk tanı koyuldugunda crp 6 civarıydı, idrarda da enfeksiyon vardı. Sonra ilaçlarla crp düştü, idrar devam etti. Kanda wbc hala sınırda o değer enfeksiyon bitse bile bı sure yüksek kalabiliyor. Yani ikisinde de çıktı bende, şimdi sadece idrar

İdrarda lökesite mi bakıyorsunuz enfeksiyon olduğunu anlamak için? Ya da neylere bakmamız gerek?

İdrarda lökesite mi bakıyorsunuz enfeksiyon olduğunu anlamak için? Ya da neylere bakmamız gerek?
Lökosit gebelik kaynaklı da yukselebildigi için tek başına anlam ifade etmeyebiliyormuş. Bakteri, eritrosit, epitel hücresi referans araliklarindan yüksekse enfeksiyona işaret eder. Yine de bunlar normal değerlerde yada hafif yüksek olsa da hasta şikayeti en önemlisidir aslında demişti doktorum. Gördüğüm kadarıyla kültürde üreme olsa da olmasa da ilk başta idrar yolu enfeksiyonu olarak değerlendiriliyor, geçmezse ayırıcı tanı için vajinal enfeksiyon ihtimali için başka etken grubuna ait antibiyotik denenebiliyor.

Lökosit, gebelerde tek başına anlamlı değildir ama hasta şikayeti varsa enfeksiyon düşünülmelidir demek daha doğru oluyor.

Son düzenleme:
Banada doktor ostecare verdi ilacın üzerinde kalsiyum.ve magnezyum hatta vitamin d yaziyor

Benim idrarda sık sık geçiyor ama kültür temiz çıktı bakteri yok dedi. İdrarda enfeksiyon çıkıp ilaç içiyorum geçiyor ayda bir tekrarlıyordu. Suyu az içiyorum zorluyorum ama bilmiyorum ilaç içmek beni çok zorluyor antibiyotik hap içince sudan sanki daha da tiksiniyorum

Kültür benim de hep temiz çıkıyordu. Doktorum her hafta isteyince anlam veremiyordum. Tedavide baslamiyordu artık denediği iki farklı antibiyotik sonrasında, bol su vs. haftaya yine kontrol edelim diyordu. Yeter ki kültür istemesin artık diye araştırmaya başladım. Meğer kültür, hemen ekilmezse bekleyen idrarda bakteriler öluyormuş. Benim gibi düşük oranda olan bakteri topluluğunu bu yüzden saptayamamis. Yani kültür temiz çıkıyor diye enfeksiyon yok demek olmuyor. Takip altinda olmak ve her idrar tahlili ile kültürde vermek gerekiyor. Tabi bu istikrardan önce bir kez de olsa vajinal enfeksiyon düşünülerek farklı bir antibiyotik denenmeli

Valla bilemedim ki doktor nasıl derse ona göre test yaptırıyorum. Şimdi ilaçlarım da bitti tekrar mı test isteyeyim? İdrara sık çıkıyorum ama ağrı veya yanma yok. Bebekten dolayı da çıkıyor olabilirim diye düşünüyorum

Kansızlık kaçın altına dusunce acaba damardan veriyorlar ?
Benimki beni korkuttu biraz bu zamana kadar normaldi plesanta 25 haftada aşa inmiş Rahime 1 cm kadar asadaymis iki hafta sonra kontrole gel dedi gittiğimde birazdaha çıkmış yukarı seninkide çıkar inşallah
Ya benim doktor rahat ama rahim e arası 3 kusur diye mi ra.hat acaba. Corasprin falan verdi. Bazı şeyleri yasakladi

Hepimiz öyleyiz ben de nasil isterse oyle test verdim. İdrara sık çıkma bebekle ilgili de olabiliyor. Başka şikayetleriniz varsa ya da kontrol amaçlı yeniden tahlil vermek isterseniz son ilacın üzerinden en az beş gün geçmeli. Benden kontrol amaçlı istenmişti her hafta, çünkü düşük de olsa enfeksiyon devam ediyordu.

Kizlar bebek hareketlerini sayıyor musunuz ben 27+2 yim. Gün içinde 10 dan fazla hareket oluyor ama 2 saat içinde 10 hareket bazen oluyor bazen 1 -2 kere yapip bırakıyor normal mi acaba yarın doktora gidicem
Bende endişeleniyorum bazen ya, bazı günler iyi hissediyorum bazı günler çok sakin, çok az hissediyorum korkuyorum. Her 2 saatte bir mi 10 kere tekme atacak. Doktora gittiğinizde ne dediğini yine yazar mısınız? Benim ta 7 Temmuzda.

En son ne zaman gittin kontrole. Nst ye girdin mi.

Bilgilendirme için teşekkür ederim

Teşekkür ederim

Pat diye selam vermeden söze girmişim kusura bakma

En son ne zaman gittin kontrole. Nst ye girdin mi.
9 Haziranda gittim doktora. Hersey yolunda demişti ama o günden sonra Bende çok stres yaptım, sınavlarım vardı, birinden kaldım ağladım kaç gün. Ama simdi iyiyim bilmiyorum acaba bi sorun yokta ben mi evham yapıyorum bilmiyorum. Bide herkes kabız oluyo ben ishal oldum afedersiniz onu da anlayabilmiş değilim. Hayırlısı olsun, bebeğim sağlıklı olsun da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…