2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Yeni doğanken ve bir kaç aylıkken , eliyle kendini uyandırmasın diye , çünkü sıçrayıp kendini uyandırıypr bebekler , yarım( hafif ) kundak yapardım. Sadece kollarını kontrolsüz hareket ettirmesin diye. Bırakırdım uyurdu. Zaten karınları tok ve gazı çıkmışsa hemen dalıp uzun uyurlar.
Daha sonraları besleyip gazını aldıktan sonra yanında uzanıp ( Yatağımda kokumu alırken) dalmasını beklerdim ve sonra usulca kalkardım. Kucakta uyurlarsa , bırakınca uyanıyorlar çünkü.

Bir kez bile sallamadım kısacası.

Kayınvalidem bir keresinde ayaklarına koyup sallarken foto çekilmek istedi. Müsade etmedim çocuk yıllar sonra görür , bak sallamışsınız işte beni , der diye. Sersem yapıyor sallamak çocukları bence. Tabii görüş meselesi.

Teşekkür ederim dün taktirdim bugün tekrar bakıldı dün 9 olan demir değeri bugün 135e çıktı. Kaç aydır bende aslında söylüyordum iğne falan diye (yıllar önce de kullanmıştım çünkü öyle toparlanmistim) tam olarak bisey demiyorlardi. Kaç aydır ilaca rağmen hala çok düşmeye başlayınca serum takıldı. Aslında benim içinde iyi oldu çünkü kırmızı et falan tüketemiyorum. Disardan demir aldığım yok yani
Insallah sizde çözüm yolu bulursunuz

bence bebekken havlu gibi olanlar daha rahattır şimdi sadece havlu aldım biraz büyüyünca bornoz alıcam

Ben bornozu şuan almadım üçgen şapkalı 2 tane havlusu var. Bornozu yaşına girince set olarak şık bir set almayı düşünüyorum.bebekken havlu daha rahat olur bence.
aynen aynen bende öyle havlu gibi olanlardan alayım diyordum
farklı bir düşünce varsa diye sorayım deidm
onlar daha kullanışlı geldi ...

Toz sabun iyiymiş evet duymuştum bi bakayım onlara. Bazı deterjanlar gereksiz uçuk fiyatlar.. göğüs evet çok ilginç kesin bişey yok artık şansa
kimisinde hiç yara olmuyormuş , kiminde de çok fena.. hurafe mi bilmiyorum ama bi arkadaş ilk emzirmeden önce soğan sürünce hiç olmuyor demişti. o denemiş hatta

Bunu bilmiyorum malesef. Dilos6342 yardımcı olabilir. Hemogram testinde hgb değerin en son kaç çıkmıştı?
yineyeniyeniden2 kızlar değerim 10.7 cikmis hgb o da ilaç kullandığım halde dusuyordu ama az az dusuyordu. Demir değerim çok fazla düştüğü için o da en son 9 çıktı, doktor demir serumu taktirdi. Diğer değerde oynama yok yani ama kan ilacını feramat kullaniyordum kullanmaya devam edicem

Benim de ilk saat 163, ikinci saat 161 çıktı beni de endokrinolojiye yönlendirdi. Yarın size ne diyecek buraya da yazar mısınız, inşallah diyetle düzeltiriz.
Merhaba, ben bugün gittim ve kan degerlerim tekrarlandi.
Dün şeker yuklemesinde açlık 103 1. Saat tokluk 210, ikinci saat 149 çıktı.
Bugun açlık 87 tokluk 1. Saat 152 çıktı.
Doktor yükselmeye meyilli, son aylarinda gebelikten dolayı dahada yükselecek önlem amaçlı insüline başlayalım dedi
1 hafta önce takip yapicam, günde 9 ünite alıcam insülini. Sabah öğle akşam şeklinde
Ailemde kimsede şeker yok, ama annem bana hamile kaldiginda hem kendisi çok kilo almış hemde ben 5 kilo doğmuşum. Büyük ihtimal gebelik şekeri annemde vardı ve beni de etkiledi. Doktor şuan hiç bisey kullanmadın dikkat etmedin, bebek kilolu doğabilir, organları büyük olabilir, hiç bisey olmasada o çocuğun 30lu yaşında şeker olarak etkileyebilir dedi
Bende bu yüzden annemden bana etkisi olduğunu düşünüyorum
Zaten 26 haftada 3 kilo aldım yürüyüşte yaptım ailede şeker hastası yok ama buna rağmen doktor genetik olmasa etkilemez dedi
Siz ne yaptınız çıktınız mı tekrar doktora?

Yok canım bugün normal olarak bakıldı önce açlık sonra kahvaltı yaptım 1 saat sonra tokluk bakıldı. Yüklemeye göre daha az çıktı açlık 87 tokluk 153 ama insülin verdi doktor
İlaçla mi devam edeceksin canim evet çok yüksek çıkmamıs ama dikkat etmek gerekiyor her ihtimale karsi

Arkadaşlar doktor amniyotik bant diye bir şey gördü 2 cm uzunluğunda vücuda yapisirsa uzuv kaybı olabilir ama küçük olduğu için bir şey olmaz dedi ancak yine de endişe ediyorum sizce ne yapabilirim başka bir doktora gideyim mi

İlaçla mi devam edeceksin canim evet çok yüksek çıkmamıs ama dikkat etmek gerekiyor her ihtimale karsi
Evet iğne kuzum bakalım 1 hafta denicez değerleri ölçüp. Bundan sonra şekerin yükselmeye devam edecek son aylar daha da artacak, seninde artmaya meyilli diyerek doktor insülin verdi

Uni babyde karar kaldım bugn aldımm gümüş kalkana o kadar para vermek istemedm e bebekten myceyin kalkanını aldım büyük ama bnce iş görür yorumları cok iyiydi
Baktım şimdi evet alınabilir 70 tl şuanda uygunmuş. Sizdemi bu fiyata aldınız? Genelde herkesi iyileştirmiş bence önemli olan o sızdırma şikayeti var bazıların da iyileşsinde artık ona dikkat ederiz boşaltırız sık sıkBir de bu kalkanları gündüz gün boyumu takıcaz , doğumdan sonra mı önce mi takmaya başlanır?

Evet bnde 70 tlye aldım doguma 2 hafta kala filan kullanmayı düşünüyorum ama tekrar gittigimde doktoruma soracagım bu konuyu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…