- 15 Haziran 2021
- 358
- 222
- 23
Allah bağışlasın canım, sağlıkla gelsin sizinki deAhhh sağlıkla gelsin minik kızın isim belli mi canimbenim ikinciye oğlusum geliyor kısmetse
Ay resmen beni anlatmışsınız, göbek deliği ve biraz altında sanki abanıyo baskı yapıyo gibi bu haftalarda herkes aynıymış ama annem de korkma olur diyo doktora gidene kadar yatıyorum bende gidince inş sorun çıkmaz sizde mutlaka hber edinHiç korkmayın doktorunuzu dinleyin, sağlıkla, zamanında doğacaklar inşallah miniklerbenimde bugün kasılma gibi değişik bişeyler oluyor karnımda. Sanki bebek göbek deliğimin etrafında dans ediyor gibi sürekli o bölgede hareket halinde. Yarın kontrolüm var doktoruma soracağım, bişey çıkmaz umarım size de tekrar çok çok geçmiş olsun, hersey güzel olsun inşallah
Şifa olur inşallah, sürekli tekrar etmesine de sağlam psikoloji gerekiyor, zor biliyorumGyno lomexin ile donexyl 2 sini kullandım geçmedi. Şuanda gyno travogen ve Mixovul verdi bakalım bunlar geçirir inş
Benim de sol kasığa dogru baş aşağı pozisyonda, tekmeler sağ göğüse doğru, ellerde aşağıda hareket ediyor. Sürekli istirahat ettiğim için midir bilmiyorum ama aşırı hareketli, bazı günler göğse uzun süre vurunca canım acıyor ve sırt üstü pozisyona geçiyorum mecburenAyy benim bebis 2 gündur karacigerime vuruyor bugunde hep midemin altina vuruslar yapti ayaklariylada sol kasigi gidikliyor çok zorlaniyorum.gece donunce uyanip tekmeliyor yaramaz uyaniyor mu ne tabi ben donemedigim icin bu göbekle baya bi sarsiyorum çocugu
Ay allahım 1 kg olmuş nasip et yarabbim
Maşallah kuzuma annesi
rabbim sağlığınızı sıhhatinizi daim etsin.
Birbasak bak yenidoğan sünneti ile ilgili konuşmuştuk beraber, dr beyden ilk yorum gelmiş
3 haftada yarısı kadar daha büyümüş en son 738 gramdı, bundan sonra daha hızlı büyüyecekler kuzular hem onlar hem bizEn kısa zamanda ben de konuşayım bunu doktorumla, düşünüyordum çünkü yaptırmayı.Sonra pipisiyle mipisiyle uğraşmak istemiyorum.
Benim hemen göbek deliğimin solunda hareketler genelde, ilk defa dün sordum kafası ayağı gövdesi nerde diye. Baş aşağı duruyormuş, başı sol altta ayakları da o nedenle göbek deliğimin solundaymış. Benim de hareketler çok daha net artık ve daha düzenliBenim de sol kasığa dogru baş aşağı pozisyonda, tekmeler sağ göğüse doğru, ellerde aşağıda hareket ediyor. Sürekli istirahat ettiğim için midir bilmiyorum ama aşırı hareketli, bazı günler göğse uzun süre vurunca canım acıyor ve sırt üstü pozisyona geçiyorum mecburenBen de insanım yahu
Biraz vakit geçsin bebek kendine gelsin dedi benim doktorum, bir sonraki kontrolde artık 30. Hafta olacak o zaman daha net konuşur planlarız dedik ama benim takip ettiğim bir kaç doktor 2 aydan önce önermemiş, kimisi de hemen yapılmasında bir sakınca görmemiş. Tıp dünyası karışık:)Maşallah , herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.
Peki, sünnet için önerdikleri bir aralık oldu mu? Şu ay, şu yaş gibi
Bugün soracağım doktoruma, haber veririm tabiki:) ben de bu tarz durumlar olduğunda dinleniyorum sürekli biraz daha İyi geliyor gibiAy resmen beni anlatmışsınız, göbek deliği ve biraz altında sanki abanıyo baskı yapıyo gibi bu haftalarda herkes aynıymış ama annem de korkma olur diyo doktora gidene kadar yatıyorum bende gidince inş sorun çıkmaz sizde mutlaka hber edin
Benim de önceki haftalarda ayaklar göbek deliği civarındaydı, şimdi daha yukarıda, yukarısı daha hassasmış yakındır senin de3 haftada yarısı kadar daha büyümüş en son 738 gramdı, bundan sonra daha hızlı büyüyecekler kuzular hem onlar hem biz
Yeni doğan sünneti konusunda yeni bilgi edinen yazsın vakit var daha belli kararlar değişir. Yapınca aklından çıkıyor ama ufacık şey doktorun söylediği de mantıklı geldi bir an kafam karıştı anlayacağınızBirbasak -Sunshine
Benim hemen göbek deliğimin solunda hareketler genelde, ilk defa dün sordum kafası ayağı gövdesi nerde diye. Baş aşağı duruyormuş, başı sol altta ayakları da o nedenle göbek deliğimin solundaymış. Benim de hareketler çok daha net artık ve daha düzenli
Bu arada crp için son konuştuğumuz şekilde şikayet yoksa tekrar tahlile gerek yok 9 çok yüksek bir değer yok dedi herhangi bir test vermedimkatinaizmir
Kafa aşağıda deyince bi panik oldum yalan yok ama 3 saniye falan sürdü :)Benim de önceki haftalarda ayaklar göbek deliği civarındaydı, şimdi daha yukarıda, yukarısı daha hassasmış yakındır senin deTedavi yok, şikayet yoksa kontrol edilmesi çok da elzem değil. Şikayet olmasa da arada idrar tahlili vermek iyi olabilir, çünkü belirti vermeyen enfeksiyonlar olabiliyor gebelikte.
Ben de peçete kullanıyordum günlük ped rahatsız ediyordu ve kaşıntı yapıyordu peçete kullanırken kaşıntım yoktu ama peçete de enfeksiyonu arttırır demişti doktorum. Temiz tutup sık sık çamaşır değiştir demişti bana bilginiz olsunYok sadece yeşil akıntı peçete falan koyuyorum
Pozisyonun erken doğumla ilgisi yokmuş, içgüdüsel bir hareket yaptıkları ve nasıl rahatlarsa öyleKafa aşağıda deyince bi panik oldum yalan yok ama 3 saniye falan sürdü :)
Rahim ağzına falan da baktı çünkü erken doğum riski gözükmüyor dedi, normal doğumda istenen pozisyon da bu zaten ama bebek daha çok döner o vakte kadar.
Görüldüğü üzere erkenden zınk diye uyanıyorum artık. Günaydın herkese
Vaktinde sağlıkla gelsin bebişler. İkiz olunca daha riskli oluyor herhalde çok çok kısa değil çok şükür bikaç hafta daha sabrederlerse sıkıntısız alırsın kucağına inşaallah canım dikkat et kendineCok tesekkur ederim
Ikiz oldugu icin zaten risk vardi ama kasilmalar yuzunden rahim agzi uzunlugunu olctu ve 27-29 mm cikti
30mm alti oldugu icin korkuttu acikcasi evde uzan is yapma gezme araba surme sadece gunde biraz yuru dedi
Yoksa Allah korusun prématuré olurlar dedi
Aynen ya. Bakıyorum sağlı soğlu aşağılı yukarılı vuruyor. Napıyosun oğlum içerde diye bi bakış atıyorum sakinliyor sesimi duyuncaÇok tatlılar ya bazen aynı anda hem kol hem bacakla vuruyor. Bazen yılan dansı yapıyor oturup izliyorum ben de
Peki her gündemimden sonra happy mom da aynı konunun yer alması gerçeği?Pozisyonun erken doğumla ilgisi yokmuş, içgüdüsel bir hareket yaptıkları ve nasıl rahatlarsa öyleUyusak iyi aslında ama o da bı hazırlık gibi şimdiden
Evet bu uygulama bazen çok şaşırtıcı oluyor
21.haftadan beri yatan biri olarak, yatmak zor gelecek başlarda özellikle psikolojik olarak ama zamanla ona da alışacaksınız. Doktorunuzun tavsiyelerine uydugunuz sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Bu süreçte kasılmalar önemli, henüz ilaç gerek görülmemiş sanırım ama regl ağrısi gibi bir agri, karnın sertlesip gevşemesi sıklaşırsa doktorunuza bilgi vermelisiniz.Cok tesekkur ederim
Ikiz oldugu icin zaten risk vardi ama kasilmalar yuzunden rahim agzi uzunlugunu olctu ve 27-29 mm cikti
30mm alti oldugu icin korkuttu acikcasi evde uzan is yapma gezme araba surme sadece gunde biraz yuru dedi
Yoksa Allah korusun prématuré olurlar dedi
Biraz vakit geçsin bebek kendine gelsin dedi benim doktorum, bir sonraki kontrolde artık 30. Hafta olacak o zaman daha net konuşur planlarız dedik ama benim takip ettiğim bir kaç doktor 2 aydan önce önermemiş, kimisi de hemen yapılmasında bir sakınca görmemiş. Tıp dünyası karışık:)
Yeni doğan sünneti önermeyenler 6 aya kadar yapılmasını istiyor genelde, çünkü 6 aya kadar bebek daha küçük ve daha hareketsiz olduğu İçin lokal anestezi ile yapılabiliyormuş. sonrasında bebek daha hareketli olduğu İçin genel anestezi verilerek yapılması gerekirmiş ki tabi bebeğin o kadar anestezi alması ne derece doğru.
Yeni doğan sünneti öneren bir grup da bebeğin küçük olduğunu organın ona nazaran daha büyük kaldığını bu nedenle işlemin kolaylıkla yapılabildiğini, idrarın iyileştirici etkisiyle iyileşmenin kolay olduğunu, ilerleyen dönemde organın içe battığını bebeğin de yapısal olarak büyüdüğünü ve işlemin zor olduğunu anlatıyorlar. Zor zor karar vermesi
Ben de peçete kullanıyordum günlük ped rahatsız ediyordu ve kaşıntı yapıyordu peçete kullanırken kaşıntım yoktu ama peçete de enfeksiyonu arttırır demişti doktorum. Temiz tutup sık sık çamaşır değiştir demişti bana bilginiz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?