2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kendimi o şekilde yatıştırmaya çalışıyorum canım; şuan iyiyim mesela ama dün o ben miydim aklım ermiyor. Bir ve ikinci trimesterda biç zorluk yaşamamıştım ruhen ve bedenen galiba onum acısı çıkıyor.

Ben bu zamana kadar her şeyimi kendim yapmaya alışmışım, kayınvalidem sağolsun aşırı aşırı düşünceli bir insan olduğu İçin evin temizliğine kadar kendi halletti etti, belki diyeceksiniz neden kaşınıyorsun yapsın işte diye ama her şeye karışıyor, fazla müdahil oluyor. Kendi annem bile bu kadar çok katılmazken tabağın konacağı dolabı bile önceden söylemesi canımı sıkıyor. Sanki o ev benim değil onların evi gibi hissediyorum kriz de bundan çıktı biraz.

Bakalım allahtan eşim zıt bir insan değil anlayışlı hak veriyor ama işte. Ben anne olacak yaşa geldim, en ufak şeye müdahale edilince canım sıkıldı bir kriz geldi bana, geçer gider inşallah :)

Yaşadıkların gayet normal, ben de alıngan ve duygusalım, en ufak şeye ağlayabiliyorum, kızabiliyorum. Hormonları küçümseme, bunlar doğal ve geçici, hamile olmasaydın da taşınma ve iş stresi yine bunlara sebep olabilirdi. Bebeğin eksiklerini de internetten alırsın bi iki gün sonra elinde olur ztn, yüklenme kendine hiç sen de o da sağlıklı ya gerisi hallolur.
Benim de evim pis bazen iki gün tencereler yıkanmadan bekliyor dışarda, eşim idare etmeye çalışıyor yetebildigince, başta çok söylendim hatta ağladım bile kalkıp yikayamadigım için sonra tartışmanın beni üzmekten başka işe yaramadigini görünce bıraktım. Eni sonu geç de olsa yapılıyor, bırak sen iyi ol dedim. Tecrübeler bişey katmalı insana, aslolan sensin, sen akışta kalırsan herşey daha rahat halloluyor.

İyi ki varsınız

Evin pis olması olayı da inanılmaz yoruyor beni, geçen hafta kalktım cam sildim sonra öldüm ağrıdan tabi. Biliyorum yanlış ama bazen kendime engel olamıyorum, tezgahta bulaşık görmeye tahammülüm yok mesela. İlla toplu olacak her yer ve bu beni inanılmaz yormaya başladı.

Boşvermek lazım bazı şeyleri farkındayım, bu dönemde olmak isteyen yaşamak isteyen ne çok arkadaşımız var kıymet bilip en güzel şekilde geçirmek lazım bunun da bilincindeyim ama işte gel gör ki böyle sorunlar çıkabiliyor bazen.

Kendime 30. Hafta sınırı koymuştum, eşyaların ve diğer eksiklerim alınması İçin. O zamanı geçirsem daha da stres olacağım ama neyseki bir kaç haftam daha var. Halledeceğiz

Öyle valla. İkinci trimestır balayı dönemiymiş sahiden. Gitgide daha kötü olacak olması daha çok korkutuyor insanı. Hamilelikte ağırlaşmak ne demekmiş anlıyorum şimdi
Ay valla ikinci trimestirda herseyi yapiyorfum enerjim tavandi simdi oyle kotuymus anlatamam

Kasık ağrısı var sadece
Bende de ilaclarla gecmeyince korkuyorum kasilmadan dolayimi diye
Kuzum seni cok iyi anliyorum bende oyleyim ozellikle kvde is yapinca boyle olmasada normal sen her isini kendin yapmaya alismissin haklisin da Birde zor bir surec
Bende hergun telde esime agliyorum sonra bebekleri dusunuyorum sakinlesmek zaman aliyor biraz zor bir haftaydi
Inan bana elbise konusunda benim kadar eksigin yoktur hic bisey almadim korktum simdi Hastanedeyim artik bundan sonra da alamam korkidan ama onlar dogsunlar tek hayirlisiyla yavas yavas duzeriz bu sorun olmaz yeterki onlar iyi olsun

Ay valla sakin yapma ben boyleydim hastanelik oldum elim kirilsaydi da ise kosmasaydim bu daha buyuk bir korku kaldi simdi Bende
Bende hep 30. Haftadan sonra almak istemistim esyalarini ama simdi bir yanim diyor bosver bizim belki bir zibinimiz yoktu zamaninda ama buyuduk bunlar bos seylermis kendimi bosa uzmusum erken dogacak korkusuyla hic bisey dusunemiyor insan o yuzden kendine iyi bak yeter

Yetersizlik hissi doğurdu bu az evvel bahsettiğim her şeyin benim dışımda düşünülerek yapılması galiba.

En azından ben bunu böyle değil de şöyle istiyorum ya da bunun burda değil de şurda durmasını istiyorum şeklinde biraz fikir beyan edip açık olmam gerek, kırmadan üzmeden. Ben kimse kırılmasın diye tamam tamam deyip geçiyordum ama günün sonunda bu kendimle bir iç savaşa dönmüş meğer.

Sen nasılsın canım ne zaman çıkacaksın hastaneden peki?

Yaaa kıyamam minnoş anne seni aslında bak şöyle düşünelim kendi evi gibi benimsemiş temizlemiş yapmış böyle şeyleri kafana takip hem kendine hem bebisine dert etme o öyle mi yaptı bırak yapsın sonuçta o gidecek ve ev senin sonucta eşine söylersin istediğin gibi düzeltir yerleştirir bence büyüklerin desteği yardımı çok güzel birazcık duygusal olarak düşünmüşsün sadece benim de kv annemden daha çok yardımcı olur bana mesela gelir kendi eviymis gibi yapar eder Hiç ses etmem çünkü o yapmasa yapacak kimse yok buna şükür der geçerim bende ev pis olunca triplere gidiyorum artık eskisi gibi yapamıyorum topluyorum supuruyorum silmeye enerjim kalmıyor cidden eşimde sağolsun bu ara yoğun çalıştığından evle ilgisi yok bı basima kalmış gibiyim demem o ki bırak kendi halind herşey olacağına varır kuzum benim

Birazda cevremiz hassas davranmiyor cok guzel is yapiyorlar felan ama sanki seni eksik hisseder gibi konusmalari seni daha cok geriyor ben seni anliyorum
Kimseden bisey beklemeyen insanlarin
cokus noktasi burda oluyor sanirim
Birak ev pis olsun yeterki siz iyi olun dogurunca gene sen tertemiz yaparsin orayi
Kuzum ben hala gozlem altindayim pazartesi artik ultrasona alacaklar rahim uzunlugu hala 25 mmdeyse eve gonderebiliriz dediler simdi demir takviye yapiyorlar insallah hersey yolundadir hastane de biraz beni bunaltiyor bende girip cikip agliyorum

Yaaaa inanır mısın ev pismis temizmis hiç dert eden bir insan değildim çünkü çocuklu ev sonuçta asla temiz kalmıyor bugün yapayım akşama gene aynı diyordum ama bu hamilelikten sonra tahammülüm yok özellikle sanki yerde ayağıma biseyler batıyor hissi geliyor canlarım pisti cama çıkarım diyerek onu da sildirdim şimdi bide halıları verirsem bitti gitti zaten tadilat yapılacak bayram sonrasi o yüzden çokta şey yapmıyorum

Seni çok iyi anlıyorum, bu mükemmelliyetçilik duygusu tamamen, nerde görsem bilirim. Sanırım her işimizi uzun yıllardır kendimiz planlayip hallettigimiz için zaman içinde oluşuyor. Evin tüm alışveriş, yemek, temizlik hatta çöpü atma işi bile bendeydi, çalışmama rağmen.. Evlenmeden önce evle ilgili yapılan tüm tadilatların başında ben vardım ustaları bulma işi bile bendeydi. Hamile kalmak istiyordum ama bu kadar iş ben yapamazsam nasıl olur diye de endişe ediyordum. Robot süpürgeyi sırf bu yüzden aldım yatağın altına eğilemem diye yani eşimden yada birinden rica etme düşüncesi bile yoktu, kaldı ki eşim yapar ama keyfi istediginde ben söylediğim an değil, ona bile tahammülüm yoktu. Hamilelik iyi başladı, yavaşlattı ama yine de işimi görebiliyordum. Enfeksiyonla birlikte ağrılarım arttı eşimden bişey istedim, sonra yaparım dedi. O an dedim ki Allah beni sana muhtaç etmesin. Bir gün sonra doktor beni zorunlu istirahat kararıyla eve yolladı. Korku, endişe bır yandan yüzüme bı tokat yemiş gibiydim. Sanki bı güç artık bu kadar yeter, artık değişmelisin der gibi yatağa serdi beni.. Diyeceğim o ki bu süreci kendine verebileceğin en az zararla tamamlamaya çalış, yalnız değilsin.. Süreç tamamlanınca bı daha düşünürüz

Bende de ilaclarla gecmeyince korkuyorum kasilmadan dolayimi diye
Her gün ortalama aynı sayıda kasilmam oluyor ama kasık ağrısı bazen iki gün şiddetli bazı günler daha hafif oluyor. Kasların gerilmesi, karnın genişlemesi yüzünden olduğunu söyledi doktorum, hareketle de artış azalış varsa kas kaynaklıdır, endişe etme.

Evet bu sabah mantığım da öyle söyledi kuzum, yapsın he de geç o gidince değiştirirsin koyduğu şeyleri yaptıklarını dedi ama bu sefer de benim aklım fikrim yok mu neden her şeye evet diyorum dedim bir daha kızdım kendime. Yani benim sorunum bu ara kendimle galiba, hayır diyememekle

Biraz törpülemeye çalışacağım, iş olayında da 9 haftadan daha az kaldı yasal olarak max seviyede çalışsam bile. 37. Hafta son inşallah bebeklerimiz o zamana kadar beklerler tabi.

Bir de benim kendi annem uzakta, ona Özlem duyduğum İçin mi battı bu yaşananlar bilemiyorum. Hamilelikte anneye düşkünlük başlıyor diye okumuştum, kendi annemi özledim galiba.

Ah canım benim. Ama en azından emin ellerdesin ufak bir şey olsa bile hemen müdahale ederler, bebeklerin mucize ile geldi hem de ikiz. Onlar içerde birbirlerine destek sen de onlara.

Vakit çok çabuk geçiyor bazen inanamıyorum 28+3 olmuşum bugün. Eskiden bu zamanlara gelen insanlar inanılmaz gelirdi bana şimdi yaşıyorum şükürler olsun
Hiçbir şey olmasa bile toz oluyor cinnet geçiriyorum açtım şimdi robotu süpürüyor, kendim zorlanmaya başladım artık.

Hamilelikte normal bence. Üzgün olduğunu hatalı olduğunu anlatırsan eşin de anlayış gösterir bence. Bu dönemde hormonlar birbirine girdiği için bazı hareketlerde anlam aramamak gerekiyor elimizde değil çünkü. Erkekler bilmiyorlar anlatmak gerekiyor. Uygulamada da yazıyordu genelde lohusayken olabilen depresyon hali şimdiden başlayabilir diye. Konuşup düzelt aranı eşinle sen de boş yere olduğunu düşünmüşsün zaten bu dönemi kendimize zehir etmeyelim. Rabbim kalbine ferahlık versin canım musmutlu günler geçir sıkıntın bitsin

Bence tamamen annenin uzakta oluşuyla alakalı yaşadıkların canim o hayır diyememek bende de var hiç sevmiyorum bu huyunu zaten bu saatten sonra hiç yorma kendini bırak sen dinlenme keyfine bak bazı olaylar senin dışında gelişsin dönüşün muhteşem olacak öyle düşün bir de 32 den sonra izne cikabiliyorsun canim 37 yi beklemene gerek yok oğlumda bende çalışıyordum mesela 32 de çalışabilir aldım 35 de çıkmaya karar verdim çünkü sabahları zulüm gibi gelmeye başladı sıcaklar vs zor oluyor eziyet etme kendine

İnsanın korktuğu başına gelirmiş ya o misal.
İnan öyle haklısın ki..
Ben de kimseden bir şey isteyemem, biri benden yardım istese seve seve yaparım çok da hoşuma gider asla yorulmam ama kendim bir kap yemek bile isteyemem bir başkasından.
Eşim haftaiçi olmuyor genelde, şehir dışında oluyor uzun zamandır. Giderken tembihliyor bana anneme söyle ondan yemek al nasıl olsa kendilerine yapıyorlar senin yiyeceğin bir kap yemekten ne olacak diye, hatta kayınvalideme de haber bırakıyor ama yok alışmamışım ya arayıp da benim de bugün canım bunu çekti diyemiyorum.

İşten 6,30 da gelip tin tin kendi yemeğimi kendim yapmaya çalışıyorum. Ne bu dik başlılık anlamıyorum ki benim de bu huyumu törpülemem lazım biliyorum.

Robot süpürge benim de elim ayağım, hatta şimdi çalışıyor :)
En azından ortalıktaki tozu alıyor ya ev temiz hissiyatı veriyor bana.

Kasılmalar hala devam ediyor mu canım? Nasıl anlıyorsunuz? Bazen düşünüyorum acaba ben de yaşıyorum ama hissetmiyor muyum diye? Ama yaşasam anlarım heralde?
geçtiğimiz hafta uyanıp gerinirken biraz ağrı yaşadım ama devamı gelmedi.

Ya seninle aynıyız bir teyit et bakalım sende de var mı bu haller:)

Şaka bir yana ben de okudum onu, bezen de diyorum ki acaba bu uygulamayı okuyup ona göre bir tavır mı alıyor ruhum. Yani depresyonda değilsem de depresyona mı itiyorum kendimi kafalar karışık.
Evet kuzum 32. Haftada çalışabilir raporu almak lazım işe devam etmek için. Ama ben doğum sonrası kullanmayı planlıyorum o izni, o zaman daha çok ihtiyacım olacak diye gidebildiğim çalışabildiğim yere kadar gideyim diyorum.
Allah sağlık versin.

30. Haftadan sonra 2. Haftada bir görüşeceğiz dedi benim doktorum bana sende de öyle mi?

Devam ediyor ama kabul edilebilir düzeyde, karnın bir bolgesi sertleşip, yumru haline geliyor. Toparlanma hissini farkedersin, bazen ağrılı da olabiliyor onu farketmemek mümkün değil zaten. Tehlikeli sayılacak kadar olsa zaten anlarsın, kaldı ki belli bir sayıya kadar zaten normal kabul ediliyor.

Ben ilkinden yaşamadığım ağrılar yaşıyorum mesela karnım sertlesiyor taş gibi oluyor sanki çocuk bı taraflarını dayıyor canım yanıyor bazen dün akşam da sol kasigima bicaklar saplandı sanki çatı ağrımı anlatmıyorum bile yürürken çok zorlanıyorum her hamilelik farklı oluyor kızlar onu anladım.
Bu arada robot süpürge markası nedir canim memnun musun annem de xiaomi vacuum mop pro almıştı şuan memnun değilim diyor

Anladım canım nasıl rahat edeceksen kuzucum bugundu benim randevum doktor çalışmıyor diye iptal ettiler cumaya almak durumunda kaldım randevuyu yani bu ay gidemedim bakalım ne diyecek bende merak ediyorum randevuyu iptal ettiler ama bugün full dolu görünüyor bende ona sinir oldum

Bu arada takvime baktım da 70 gün kalmış diyor
Şaka maka azalttık günleri burda böyle.
Canım bizimki bu bak ekliyorum ama biz yaklaşık bir sene önce kadar 2000 TL’ye almıştık, bakınca şoke oldum

tabi öyle senin elle sildiğin kadar olmuyor ama tozu pisi alıyor ben memnunum. Biraz beklentiyle alakalı galiba, elektrik süpürgesini bile çok açmıyorum artık 2-3 haftaya bir o da keyfim gelirse.

Eklentiler

• 681D71C8-89E8-4252-89E9-F1CD0CFF1C7B.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 65
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…