Bu haftalarda zorunluluk dışında alttan muayene çok da tercih edilmez diye biliyorum. Yerinizde olsam ne olur ne olmaz diye düşünür ben de yaptırmazdım. Ultrasonla amniyon sıvısı miktarına baktirirdim. Sürekli idrara sıkışma hissi enfeksiyon kaynaklı da olabilir idrar tahlili vermek iyi olur. Ayrıca amnisure testi talep ederdim. Eczanelerde bile bu test bulunuyor diye biliyorum.Yani bir bulgu olmadan direkt alttan muayene istenmesi garip olmuş. Belki bir prosedürdür.kızlar size bir şey danısmak istiyorum, kendı dr um izinde pazartesi randevum.bgn sürekli idrara sıkısır gbi hissettim ama gidiyorum birşey yok gbi acaba dedim suyum mu sızıyor.acile gittim dr alttan muayne etmek istedi ama ztn erken doğum riskim var baktırmak istemedim dr. baya söylendı.ilk oğlum da da sızıntı gibi gelmişti ama hic alttan muayneyle anlasılmamıstı 2,3 tane prof. a gitmiştik alttan bakmamıstı,açılmaya ztn müsait bir yapım var. siz olsaydınız napardınz
Türkiye de sezaryen olmak karar meselesi artık. Almanyada sezaryen çok kolay yapmıyorlar diye biliyorum, eğer bir sıkıntı bi aksilik yoksa normal doğum, varsa sezaryen yapıyorlar.Selam kızlar bugün kontrolüm vardı ona gittim doğum tarihi kararlaştırdik. 9 eylülde doğacak hayırlısıyla. Ben sezaryen tercih ettim acı esiğim düşük ve daha konforlu olsun diye. Suan 32 haftalık dedi. Sizlerde var mi normal doğum veya sezaryen karar verdiniz mi? doğum tarihi belirlediniz mi?
içimi rahatlattınBu haftalarda zorunluluk dışında alttan muayene çok da tercih edilmez diye biliyorum. Yerinizde olsam ne olur ne olmaz diye düşünür ben de yaptırmazdım. Ultrasonla amniyon sıvısı miktarına baktirirdim. Sürekli idrara sıkışma hissi enfeksiyon kaynaklı da olabilir idrar tahlili vermek iyi olur. Ayrıca amnisure testi talep ederdim. Eczanelerde bile bu test bulunuyor diye biliyorum.Yani bir bulgu olmadan direkt alttan muayene istenmesi garip olmuş. Belki bir prosedürdür.
Öyle dantelli falan sevmiyorum ben o yüzden oralar iyi benim tarzımİki markaya da bir bakayım canım çok sağol
Rica ederim inşallah herşey yolundadır. Ayrıca sırf alttan muayene istenmedi diye söylenmesi yanlış,(işlemi kabul etmeme hakkı hastaya aittir, hekim kendini korumaya almak için açıklama yazdırarak imza alabilir.) diğerlerini yapmaması daha da yanlış olmuş en azından ultrason yapılmalıydı.içimi rahatlattınyanı idrar testi istemedi ultrason bakmadı.çatı muayenesi de erken doğum riski olan biri için daha kötü yapabiliyor. yrn eczaneden alıcam pazarteside dr. um inşallah guzel şeyler söyler
Kuzucum öncelikle bu bir kax gün iyice dinlen yol yoruyor insanı özellikle hamileyken şişiyor insanın eli ayağı sagsalim varmissinizdir inşallahSon 1 saat direniyorum :)
1,5-2 saatte bir durup iki tur atıyoruz.
Kızlar gecelik alacağım kendime, beyaz çok hoşuma gidiyor ama nasıl olur ki? Kanama vs. Devam etmiyor mu bir süre kullanışlı olmaz diye düşündüm. Aldığınız modeller nasıl?
İdrar yolu enfeksiyonu olabilir canim belirti o yönde mutlaka doktora görün alttan muayene konusunda bişey diyemiyorum bende çok sıcak bakmıyorum onakızlar size bir şey danısmak istiyorum, kendı dr um izinde pazartesi randevum.bgn sürekli idrara sıkısır gbi hissettim ama gidiyorum birşey yok gbi acaba dedim suyum mu sızıyor.acile gittim dr alttan muayne etmek istedi ama ztn erken doğum riskim var baktırmak istemedim dr. baya söylendı.ilk oğlum da da sızıntı gibi gelmişti ama hic alttan muayneyle anlasılmamıstı 2,3 tane prof. a gitmiştik alttan bakmamıstı,açılmaya ztn müsait bir yapım var. siz olsaydınız napardınz
Belki gittiğiniz doktor rahim ağzı uzunluğunı ölçmek için alttan muayene etmek istemiştir.su sızıntısıyla ilgisi yok diye biliyorum. Çünkü karondan tam net anlaşılmıyor açılma varmı yokmu diyekızlar size bir şey danısmak istiyorum, kendı dr um izinde pazartesi randevum.bgn sürekli idrara sıkısır gbi hissettim ama gidiyorum birşey yok gbi acaba dedim suyum mu sızıyor.acile gittim dr alttan muayne etmek istedi ama ztn erken doğum riskim var baktırmak istemedim dr. baya söylendı.ilk oğlum da da sızıntı gibi gelmişti ama hic alttan muayneyle anlasılmamıstı 2,3 tane prof. a gitmiştik alttan bakmamıstı,açılmaya ztn müsait bir yapım var. siz olsaydınız napardınz
ben dr. u anlıyorum yazılı beyan verebilirim dedim ama ilk oğlumda o da erken doğdu okdr acemilik yaptım ki şimdi aynısını yapmak istemedim.şu 5 hafta ömür gibi hayırlısyla gecseydi.Rica ederim inşallah herşey yolundadır. Ayrıca sırf alttan muayene istenmedi diye söylenmesi yanlış,(işlemi kabul etmeme hakkı hastaya aittir, hekim kendini korumaya almak için açıklama yazdırarak imza alabilir.) diğerlerini yapmaması daha da yanlış olmuş en azından ultrason yapılmalıydı.
Aynen öyle naparsak yapalım olcağı varsa oluyoBen de dünyanın kremini yağını sürdüm ama kasıklarımdan göbek deliğime kadar full çatlak var yine de sürmeye devam ediyorum
Kuzum aceba bu magnetlerde cok mu buyuk duruyor elinde boyutu nasilBnde bulundugum şehirde yaptırdım canım bir çikolatam kaldı oda agustosun ortasında sipariş vericem nasipse
Benimde ayni mavi damarlar gerci vucudumda damar gorunmeyen yer yok gerciBenim epeydir mavi yeşil damarlar var, dün de bı göğsümden sıvı gelmişti bugün o kısımda nokta kadar kabuk oluşmuş. Sabah Kağan Kocatepe'yi dinledim, bu haftalar için normal olduğunu söylüyor. Süt aslında hazırmış, akmasını saglayacak hormon doğumla salgılanıyormuş.
Bende de basladi aynen ozellikle kokular ve yemek yerken yavas yavas bulantilar geliyorAynen benimde başladı sabahları kalkınca özellikle ağzım birbirine yapışıyor bazen kahvaltı yapana kadar öğürme bir de sarı su geliyor. Bazende olmuyor bişey hemen kahvaltıyı yetiştiriyorum. Çok açlığa dayanamıyorum galiba. Ama kötü bir koku da veya ağır bir yemek kokusunda da öğürme,bulantı oluyor.
Ahh benim hep alttan muane ediyorlar 28 haftadan beri rahim uzunlugu icinBu haftalarda zorunluluk dışında alttan muayene çok da tercih edilmez diye biliyorum. Yerinizde olsam ne olur ne olmaz diye düşünür ben de yaptırmazdım. Ultrasonla amniyon sıvısı miktarına baktirirdim. Sürekli idrara sıkışma hissi enfeksiyon kaynaklı da olabilir idrar tahlili vermek iyi olur. Ayrıca amnisure testi talep ederdim. Eczanelerde bile bu test bulunuyor diye biliyorum.Yani bir bulgu olmadan direkt alttan muayene istenmesi garip olmuş. Belki bir prosedürdür.
Tabi ki öyle, o da siz de haklısınız sadece seçim size ait, sorumluluk gereği de bu yazıya dökülür o kadar. Siz yine de, gidebilirseniz yarın bı şansınızı tekrar deneyin, ya da kendi doktorunuzun görüşünü alın derim. Hepimizin dileği zamanında kavuşalım inşallahben dr. u anlıyorum yazılı beyan verebilirim dedim ama ilk oğlumda o da erken doğdu okdr acemilik yaptım ki şimdi aynısını yapmak istemedim.şu 5 hafta ömür gibi hayırlısyla gecseydi.
Bunları aldım. Kumaşı fittilli ve yumuşacık. Yıkadım ütüledim hiç birşey olmadı uzun süre giyerim. Beyaz rengi de var. Bunların yanına bir tane daha gecelik ekleyeceğim.Son 1 saat direniyorum :)
1,5-2 saatte bir durup iki tur atıyoruz.
Kızlar gecelik alacağım kendime, beyaz çok hoşuma gidiyor ama nasıl olur ki? Kanama vs. Devam etmiyor mu bir süre kullanışlı olmaz diye düşündüm. Aldığınız modeller nasıl?
Zorunluluk halinde tabi ki bakmak gerekir, kar / zarar oranı üzerine kurulu bazı islemler ama sık idrar hissi şikayeti ile alttan muayene biraz anlamsız, sancı durumu, karında sertlesme, regl ağrısi gibi bir agri, lekelenme durumunda rahim boyu ölçümü için alttan ultrason, rahim ağzı degisiklige uğramış mi diye de spekulum ile gözle muayene gerekir bunlar ayrı seyler. Durumunuzla ilgili olarak bakılması mecburi olduğu için yapılmıştır, kar payı daha fazladır. Yani daha kötü bir durum gözden kaçmasın diye riskler göze alınır.Kuzum aceba bu magnetlerde cok mu buyuk duruyor elinde boyutu nasil
Benimde ayni mavi damarlar gerci vucudumda damar gorunmeyen yer yok gerci
Ay ben o kabuklari soyuyordum gordukce
Bende de basladi aynen ozellikle kokular ve yemek yerken yavas yavas bulantilar geliyor
Ahh benim hep alttan muane ediyorlar 28 haftadan beri rahim uzunlugu icin
Birde bende su geliyor sandim onun icin bile 3 kez alttan test aldilar bunun zararli oldugunu dusundum hep ama doktorlar yapiyor sonucta diye bisey demedim umarim bisey olmaz
Aynı aynıMalesef onca şeye rağmen benimde çatlaklar ilerliyor alttan genetik herhalde birazda tek tük vardı şimdi sayılıyor 4-5 tane
Benim var bugün sarı suya döndü akşama doğru da sarı pıhtı gibi oldu acaba kötü birşey mi merak içindeyim bendeKızlar merhaba herkese
su gibi akıntısı olan var mı
Off herseyi yanlis yapiyormusumZorunluluk halinde tabi ki bakmak gerekir, kar / zarar oranı üzerine kurulu bazı islemler ama sık idrar hissi şikayeti ile alttan muayene biraz anlamsız, sancı durumu, karında sertlesme, regl ağrısi gibi bir agri, lekelenme durumunda rahim boyu ölçümü için alttan ultrason, rahim ağzı degisiklige uğramış mi diye de spekulum ile gözle muayene gerekir bunlar ayrı seyler. Durumunuzla ilgili olarak bakılması mecburi olduğu için yapılmıştır, kar payı daha fazladır. Yani daha kötü bir durum gözden kaçmasın diye riskler göze alınır.
Meme ucu ile ilgili olarak da bilinçli müdahale hormonları uyarabilir diye doktorlar önermiyor. Doğumdan günler önce meme ucu kremi fln sürmeyin diye uyarılar okumuştum.
Kaşımak uyarmayabilir pek, meme ucunda sinirler daha yoğundur, ucu ile pek ilgilenmesen olur aslındaOff herseyi yanlis yapiyormusum
Goguslerimi kasimadan duramiyorum ki tum yara oldu kasiniyor ozellikle sol tarafim dadokunmadan cok zorlancam
Ama dediklerini anliyorum dogru benimki zaten mecbur bakilmasi gerektigi icin
Benim bugün kontrolde bebeğin suyu gayet iyi muhtemelen enfeksiyon kaynaklı diyerek 7 günlük bi fitil verdi siz yine doktorunuzu bilgilendirin önemliymiş bu konuBenim var bugün sarı suya döndü akşama doğru da sarı pıhtı gibi oldu acaba kötü birşey mi merak içindeyim bende
Woodbabydecor sayfasına yaptırdım bunu da. Fikir olabilirAyy bayildim muthis olmusbende yaptirmayi dusundugum aynilari hemen hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?