2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kizlar giysi haricinde bu dogum cantasina daha ne konuluyor aceba
Battaniye havlu koydum
Bunlari aliyorum koycam
Sonra islak mendil koydum
Agiz Bezi demistiniz onu unuttum alcam insallah
Ornegin emzik gereklimi
Artik oyle cok olduki valizi cok abartmamayz calisiyorum tasimak istemiyorum benim yerim uzak olacak

Eklentiler

• 1F6297BD-1649-4AC9-848D-F783564D6F4E.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 54
  • 810BA0B3-6FDB-4EB4-9909-B2F46C7C11BD.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 58
Kızlar merhba bugün ben rutin kontrole gittim, bebegimin karın çevresi vs normal fakat kafası 2 hafta önde çıkıyor büyükmüş bu durumu yaşayan var mı ilk gebeliğim ve tedirginim

Emzik koymalısın canım muhakkak sen ve biberon da. Çünkü 2 bebiş illa ki ihtiyacın olabilir diye düşünüyorum. Sağma makinesi hastanede vardır ama sana eve gidince de lazım olabilir belki bilemiyorum da. Ben emzik biberon sağma makinesi ihtiyacım olmamıştı. Ama bu bebeği emziğe alıştırmak istiyorum alicam yanına.biberonda aldim gerekli olur diye. Kendime depend gibi hasta bezi aldim. Terlik aldim. Kendime temiz iç çamaşırı 2 takım biri lohusa takımı gideri normal pijama takimi hatta 3 olabilir. Bebek içinde hastane çıkışı ayridan 3 takım koyarim diğerinde gerek olmamisti ama alayım yanıma corap battaniye puset. Biberon emzik bez ıslak mendil bu şekil. Bide bi öncekinde hemşire bebeği yanıma getirirken yanında şırıngadan yapılmış meme ucu cikartici getirmişti. Yanı şırıngadan yapmışlardı. Hazır da satılıyor sanırım ondan almayı düşünüyorum. Işe yarıyor çünkü.

Kızlar biberon emzik göğüs pompası nasıl yıkayacaksınız. Sirke karbonat ile kaynatayım dedim de yine de kafama takıldı.
Bugün hepsini ebebekden aldığımım baby me biberon emzik temizleyici sıktım üzerlerine bi iki dakika sıcak su döküp üzerlerine kaynattım .sonra tekrar temiz kullanılmamış süngerle biberon temizleyici ile yıkayıp iyice duruladım . Silikon parçalar çok hassas fazla sıcak suda kaynatmayın. Ben daha önce bu ürünleri kullandığım için iki kez kaynar suda bekletip tekrar süngerle iyice ovup yıkadım. Siz kullanma klavuzuna okuyun şöyle bi sıcak suda bi iki kaynasa yeter. Yanlış hatırlamıyorsam yeni alınan biberon vs sıcak suda deterjansız kaynatılıp çıkartılırsa yetiyor diye biliyorum.yinede evde bulunmalı biberon emzik temizleyici deterjan.

Ah dogru ben dépend de unuttum onuda tiklayim netten bezi magzadan alcam biraz zaman gecsin suan cikamiyorum malum benim icin olan hersey tamam disinda
Bu sagma makinasini once orda gormek denemek sonra olmazsa donunce almak istiyorum pusetede ihtiyacim Insallah hemen olmaz dogunca sadece araba koltugu lazim bizim yol uzun olacak cunki onu da kalkinca halletcem

Bez agiz bezi gibi seylere bir bakim ben

İkizlerimde bi kaç çeşit emzik aldım ama hastanede hiç deneme imkanım olmadı çünkü başta emzik ver diyende.Olmadı önerilmiyorda meme reddi yapmasın diye eve gelincede denedim 2 model aventin bi tane ucuz emzik modelinden ama hiç almadılar. Eksikliğini de pek hissetmedim hatta iyiki almamışlR diyorum hem bıraktırılması zor hemde temizliği ile ayrı uğraşmak gerekiyor. Daha çok beni emzik niyetine kullandılar 25 ay boyunca şimdide eski emzikleri kaynattım belki lazım olur diye ama denermiyim emin değilim. Belki uyurken uyumasına yardımcı olsun beni emzik niyetine kullanmasın diye verebilirim. Gün içinde emzikle susturmak istemiyorum yada alışsın.

Emzik yer tutmaz onu atarim ama bende senin gibi dusunuyorum hemen emzik vermem sanirim
Gerci buyuk konusmamak gerek susturmak zor olunca emzik degil tablet dahi verebilirim

Canım benim, emzirme ile alakalı konu geçince söylemek istedim.
Türkiye’de hastane tipi süt sağma cihazları evlere aylık olarak kiralanabiliyor. Sizin orada da vardır muhakkak. Başlangıçta ev tipi elektrikli pompalar ile bile süt gelmeme ihtimaline göre aklında bulunsun. Hastane tipleri daha iyi oluyor diye biliyorum. Gerekli olursa 2 Bebiş ile zorlanma, vakit kaybetme hiç. Aklının bi köşesinde olsun sütün memenin temas ettiği tüm parçalar tek kullanımlık oluyor diye biliyorum.

Daha bununla ilgili hic bisey bilmiyorum acikcasi nasil oluyor kiralikmi oluyro sadece burda okuduguma gore dedigin gibi hastane tipleri daha iyi oluyormus bunlari ebeye soruyum carsamba gerekirse alir yada kiralarim cok tesekkur ederim
Ben bu islerde o kadar bilgisizim ki anlatamam
Sayenizde cozuyorum

Satın da alabilirsin sanırım ama aylarca kullanmıyorsun diye biliyorum o yüzden bi kaç ay ihtiyaç olduğu kadar kiralamak daha mantıklı.
Benim de ilk bebe olacak okuya okuya çözeceğiz deneyimleyeceğiz beraber.
Süt işini ekstra stres yapma ama :)
2 bebeyi nasip eden rabbim rızıksız bırakmaz onların sütünü de verir
Başta ne olur ne olmaz gereksiz yorgunluk çekme diye aklında bulunsun

Emzirme demişken forumda denk geldim
Kendisine teşekkür edip paylaşıyorum

Hastanedeyken kadin 28 haftalik dogum yapti
Sut sagma makinasiyla bile hemen gelmemisti haklisin aslinda ben bunlari unutuyorum
Ay sorma beni stres aliyor simdi bile kac kilo dogacaklar buyuyeceklermi diye ama insallah olur ya sutumuz felan
Cok haklisin sonra sut gelmezse bununda sorununu cekerim simdiden dusunmek gerek bunu bir arastiriyim alim olmadi

Süt işi ilginç bi iş. Kiminde hiç çaba göstermeden geliyor kiminde biraz uğraştırıyor :)
Ama oralara takılma. :) elbette büyüyecekler.
Çok şükür günler bir bir sağlıkla geçiyor şuanda, önlemlerin alındı.
En önemli şeylerden biri kafanın bu konuda rahat olması.
Şahsen, ben önlem alabiliyorsam ya da o zorluk karşısında çözüm yolu olduğunu biliyorsam kafam daha rahat oluyor.

Şimdiden alma bence, araştır nerede satılıyor/kiralanıyor. Eğer ihtiyaç olursa anında ulaşırsınız hemen gönderirler eve

Teşekkür ederim

Kızlar merhba bugün ben rutin kontrole gittim, bebegimin karın çevresi vs normal fakat kafası 2 hafta önde çıkıyor büyükmüş bu durumu yaşayan var mı ilk gebeliğim ve tedirginim
Normal bir durum 2 hafta + - olabiliyorlar. Bizimde öyle çıkıyor

Normal normal bizimkinin de baş çevresi 1 hafta önde gidiyor, yuvarlakmış 29 haftalık ama 30-31 haftalık gibiymiş.o daha değişir diyorlar

Kızlar biberon emzik göğüs pompası nasıl yıkayacaksınız. Sirke karbonat ile kaynatayım dedim de yine de kafama takıldı.
Ben karacadan homend buharlı sterilizator aldım

Eklentiler

• 5252824F-92D2-4C7E-8711-5C6F771683C8.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 59
Benim yeğenim öyleydi 12 cm olduğu için kafası ve yengemde enfeksiyon olduğu için bebeğe geçmesin diye sezeryan yaptılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…