Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Ben tam kavanozlara bölüştüreceğim vakit 100 derecede açıyorum, en fazla 1 dk duruyordur, hemen kapatıp yerleştiriyorum. Çok sıcak değil de ılık bi ortam oluşuyor fırın içinde:)
Ilık olumca daha iyi tütüyor. 40 derece var benim fırında tencereyi koyunca 15 dk açıyorum.

Esimin halasi hediye almis bugun bizde tam. Bbek arabsi bakiyordk ki adres istedielr ahh ne gzl tesaduf oldu
İnsanların eşlerinin halaları var bizimkiler de kötü haberlerini duysak da kurban kesek demenin peşinde. Allah ıslah etsin ne diyeyim .
Çok güzelmiş canım .Rabbim bebişini içinde, sağlıkla gülüşler attığını görmeyi de nasip etsin sana

Kızlar çok hastayım her yerim ağrıyor hastaneye gitmek istemiyorum sizce gitmelimiyim yani ilaç filan kullanmak istemiyorum nasıl yapıyım bilmiyorum
Geçmiş olsun canım.Bol C vitamini al ıhlamur iç.Maalesef ilaç da kullanamıyoruz hastaneye gitmenin bir anlamı olmaz bence.

Ben bildiklerimi anlatayım hatta sütü dahanyeni kaynattım az önce alışınca zevkli oluyor. Sütü aldığın yer çok önemli aslında, birkaç yerden aldım ama ilk aldığım yerdne çok memnunum sütü kıvamlı zaten kaymağından belli oluyor. Kimi 1 parmak eksilecek şekilde kaynatıyormuş güzel tutsun diye fakat ben onu sağlıklı bulmuyorum zaten mikroplar belli bir dereceden sonra ölüyorlar çok kaynatmak içindeki vitaminler açısından önerilmiyor zaten. Aslında en sağlıklısı çabucak soğukmak ama bu ev ortamında mümkün değil, pastörizenin mantığı bu aslında yüksek derecede çabuk kaynatıp çabuk soğutuyorlar böylece besin değerleri korunuyor ama oraya gelene kadar da yağı bilmem neyi alındığını düşünerek ben pek güvenemiyorum her neyse
Birçok çeşit kapta denedim toprak da dahil en güzel emaye tencerede ve çelik tencerede tuttu yoğurdum kap seçimi önemli. Kabın yüzeyi çok derin olmamalı yani yassı bir kapta mayalama mesela çabuk soğuyor.
Sütü kaynatacağın tencerenin dibini suyla çalkalarsan dibi çok tutmuyor.
Taşmaması için üstüne tahta kaşık koyabilirsin.
Kaynadıktan sonra kapatıyorum altını termometrem var ama parmakla da hızlı hızlı 7ye kadar sayıyorum elimi ısıracak kadar ılıksa mayalıyorum mayalık yoğurt ılık olmalı çok çok eklemeye gerek yok sonra sütle onu açıyorum krema gibi oluyor tencerenin içine koyup birkaç tur karıştırıp bırakıyorum ben fırın içinde mayalıyorum 60-70 dereceye açıp 3-5 dakika kadar ısıtıyorum fırını o şekilde 6-8 saat kadar mayalamaya bırakıyorum yazın 4-6 saat olabilir, kapağını açmadan sallamadan üstünü örtmeden vs.
Eğer süt çok sıcak olursa ekşi olur yoğurt hatta sulanır üstü
Eğer çok fazla mayalanırsa da 8saat üstü ekşimeye başlıyor.
Bir de püf nokta vereyim bu çok önemli eğer oldu da yoğurdunuz tutmadı süt gibi kalmış. Tencereyi 1saat fırında 70 derecede mayalanmaya bırakıyorsunuz sonra kapağını açıp bir süre ortam ısısına dönmesini bekleyip dolaba kaldırıyorsunuz çok güzel bir şekilde tutuyor denmiş onaylanmıştır.
Biraz kimya dersi gibi oldu ama

Bende daha iyiyim az az yiyorum çok şükür. Hapları içmiyorum daha bi toparlanıyım diye düşündüm sevindim iyi olmana
Sağol canım benim valla napim güçlü olmaya çalışıyorum mecbur.

Kizlar çok geçmiş olsun ya . Bol c vit ihlamur limon , bir kaşık zeytinyağ, tereyağ pekmez karışımı için günlük ve de kaynamış su buharına durun bolca. Doktora gitseniz ilaç yazar mı bilemedim . Birde limonu kabuğuyla yemek de iyi geliyormuş.

Ben sansliyim cok şükür o konuda kayna kelimesini sevmem ama esimin annesiylede cok gzl anlasiyoryz sag olsnlar ne benim taraf ne onun taraf bize pek bisi birakmayacaklar gibi ne desem bunu begendm die aldk aliriz biz diolar arada esim saka niyetine banada su lazm dio sansli be bereketli bi bebek olacak minik davsanim. İnşallah sizlerede boyle yardimlar bolca olur

Evet bende öyle düşünüyorum bide üç ay önce kovit oldum 6 Aya kadar tekrar yakalanmaz deniyor ne kadar doğru bilmiyorum
Inşaallahhh yakalanmazzsın canım bende en son nisanda oldum kovid çok zorr üstüne bide eylülde aşı oldum kovid aşısı aradan çıksın dedim hamileyken zorlanmiyim dedim sonra aşı oldum bitti hamile kaldım şok

Ben de az önce bunu düşündüm hala için değil de diğer akrabalar için.
Ne güzel bir jest oysa ki ben bazı akrabalarıma hamileyim demeye korkuyorum.
Kvgile duyurmaya da çok korkmuştum
Hayırlı olsun inşallah

Ayyy ne güzel ya Rabbim bozmasın.
Benim kv ise en son kayın babanın gönlünü almazsan doğuma gelmez dedi. Hediyesi işte bu.
İmreniyorum böyle olanlara vallahi ne güzel biz olamadık olsun napalım

Napim abla
Maşallah canım Allah agzinizin tadını bozmasın. Muhabbetinizi daim etsin.
Ben kendi çekirdek ailem dışında bişey geleceğini düşünmüyorum gerek de yok zaten. Büyüklük herkesin kaldırabileceği bir sıfat değil çünkü . Bazılarında sırıtıyor hatta .

Ayyy ne güzel ya Rabbim bozmasın.
Benim kv ise en son kayın babanın gönlünü almazsan doğuma gelmez dedi. Hediyesi işte bu.
İmreniyorum böyle olanlara vallahi ne güzel biz olamadık olsun napalım
Ahhahahah . Sende deseydin o gelmezse doğuma çocuk içimde kalır dışarı çıkamaz sonra. Tövbe yarabbim ya.

Kızımda öyleydi biz pek bişey almadık iki taraf halletti sağolsun Bakalım bunda ne olacak.Onun kötü tarafı da kıyafet konusu oluyor Gönülleri kırılmasın diye sürekli değiştiremiyorsun da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…