• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar detaylı ultrasonda iki böbreğinde de genişleme var dedi doktor 6mm ne üzüntüden dinleyemedim çok korkuyorum bi bilgisi olan var mı 6 yı geçmese iy olur dedi kontrollere gelcez 19+2 yiz dua edin 😢

İnşallah yavaş yavaş düzelir kaybolur. Ultrasonda bazı sıkıntılı durumlar çıkıyor da sonra düzeliyor doğuma kadar diyorlar, öyle bi şeydir belki. Tekrar çağırdı mı yakın zamanda bakmak için?

Haklısınız, detaylı ultrasyon için bile 800 dediler randevu aldık bugün gittiğimizde zamlanmış 1090 ödedik 😔
Kan uyusmazligindan dolayi her ay indirek coombs testi yaptiriyorum. gecen ay 200 lira olan test bu ay 240 lira, ben aylik duzenli gelen hasta oldugum icin bir de bu insafli fiyat.

Ben 1 numaradan 4 e kadar aldım . Sleppy tercih ettim inşallah iyi gelir bebeğe. Doğal içerikli en azından.

Goon diye bir marka var onu da öneriyorlar denemek lazım aslında. Ben belki 1 paket 1 numara alıcam bir kaç paket de 2 numara almayı düşünüyorum.

1 paket 1 numara 1 paket de 2 numara aldım molfiks aldım ilk oğlum da prima premium care kullandım sonra bütün bezleri denedim en güzeli molfiks yani primadan sonra absurt bi bez kullanamazsın cok fark ediyo bildiğim için direk molfiksle basladım bebişe de zaten hiç bısey yerinde durmuyo aldı basını gidiyo Allah sonumuzu hayır etsin 🤲🙏

En azından bir paket 1 numara almznızı favsiye ederim göbek bağı için oyuntu oluyor onlarda daha sonra bebeğinizin gelişimine göre karar verirsiniz 🌼

Ben oğlumda molfix kullanmıştım şimdi yine alırım.
Tesekkur ederim kızlar, trendyol yorumlarina falan da baktım molfixin 1 ve 2 numarasının boyut olarak farkının pek olmadığını söylemişler, ben de başlangıçta 1 ve 2 alayim diyordum onları bi araştırmak gerekiyor sanırım fark yoksa mesela adet olarak fazla olanı tercih etmek daha mantıklı yenidoganlarda günde 6 7 değiştiriliyormuş bez o hesaba gore en azından 2 üç aylık alasım var, bu güne kadar hep bebişin kilosu çok olur da elimde kalırsa diye almadim simdi elimde kalsa bile daha karlı olcam gibi duruyor ağlanacak hale güler oldum artık, goon hic aklıma gelmemişti ona da bakayım sleepy ve baby turco bunları da bi arastircam teşekkür ederim tekrar 🌸

Bugun sabahtan cikip, Yildiz Park'inda kahvalti yaptik (ben hazirladim ve hersey saglikli ve tuzsuzdu). Sonra cikip biraz Ortakoy'de yuruduk. Ellerim ozellikle sag elim efsane sisti. Ayaklarimda birsey yok. Sizde de oluyor mu boyle ellerin sismesi? Ilk defa bugun basima geldi bu seviyede tek el sismesi.

İnşallah yavaş yavaş düzelir kaybolur. Ultrasonda bazı sıkıntılı durumlar çıkıyor da sonra düzeliyor doğuma kadar diyorlar, öyle bi şeydir belki. Tekrar çağırdı mı yakın zamanda bakmak için?
Perinatoloğa yönlendirdi detaylı bi inceleme yapılsın dedi tek başına birşey diyemem başka bi bulgu olursa yönlendirir keseden su alınır testler tahliller falan bi sürü işten bahsetti bilmiyorum .. bi kaç hafta sonra başka bi doktora gitçem onu da dinledikten sonra ne gerekiyorsa yaparız artık 🤷🏻‍♀️ Kendisi gel demedi tecrübem de yok bu konuda başk detaylı inceleme yapılsın dedi

Bugun sabahtan cikip, Yildiz Park'inda kahvalti yaptik (ben hazirladim ve hersey saglikli ve tuzsuzdu). Sonra cikip biraz Ortakoy'de yuruduk. Ellerim ozellikle sag elim efsane sisti. Ayaklarimda birsey yok. Sizde de oluyor mu boyle ellerin sismesi? Ilk defa bugun basima geldi bu seviyede tek el sismesi.
benimde sol elim ve iki ayağım sabahları şişiyor

Canım bana ilk cocugumda söylemişlerdi. Sonrasında hiçbir şey çıkmadı. Umarım sizde de bir şey çıkmaz. Güzel haberlerle gelirsin inşallah 🙏
İnşallah Allah büyüktür herkese şifa versin canı yanıyor hasta gibi hissediyorum yavrumu içim çıktı ağlamaktan Allah sağlık versin gerçekten gerisi ne varsa halloluyor ..

Perinatoloğa yönlendirdi detaylı bi inceleme yapılsın dedi tek başına birşey diyemem başka bi bulgu olursa yönlendirir keseden su alınır testler tahliller falan bi sürü işten bahsetti bilmiyorum .. bi kaç hafta sonra başka bi doktora gitçem onu da dinledikten sonra ne gerekiyorsa yaparız artık 🤷🏻‍♀️ Kendisi gel demedi tecrübem de yok bu konuda başk detaylı inceleme yapılsın dedi

Ben durumu teşhis eden kişi de perinatolog sandım. Şimdi seni ona yönlendirmesi çok iyi olmuş. Perinatologların uzmanlıkları zaten bu, anne karnındayken durum tespiti yapmak. Tecrübeli bi hoca araştırıp bulsan yakın zamanda, için rahatlar biraz daha.

Kızlarr bir şey soracam 😐
21. Haftadayız yarın 22 oluyoruz ama ben hala hareketleri kasıgımda hissediyorum sizler nerede hissediyorsunuz

Arada pıt pıt yapıyor dimi göbek deliginin en aşağısında ortada
Valla hissetmiyor hissetmiyordum 3 gündğr bu ne hareketlilik diyorum 😅😅😅 durmuyor ki 🤭 o usg deki haraketliliği resmen 2 3 saatte bir hissediyorum ben ne kadar hareketliysem kızımda o kadar haraketli oluyor 🙈
Aynen göbek deliği hızası gibi ilk hareketliliği sonra sağa doğru kayıyor sanki ☺️☺️

Valla hissetmiyor hissetmiyordum 3 gündğr bu ne hareketlilik diyorum 😅😅😅 durmuyor ki 🤭 o usg deki haraketliliği resmen 2 3 saatte bir hissediyorum ben ne kadar hareketliysem kızımda o kadar haraketli oluyor 🙈
Aynen göbek deliği hızası gibi ilk hareketliliği sonra sağa doğru kayıyor sanki ☺️☺️
Böyle en altta ortada pıt pıt yapıp dalgalanıyor sonra tepik yada yumruk olabilir 🤣benim 1 gün çok hareketli 1 gün az
Az hareket hissedersende korkma 3 güne kadar normalmiş. 😍🥰

Back
X