• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Z zahrada gördün mü bilmiyorum ama ben doğum yaptım canım 21’inde. Zorlu 2 gün oldu ama yavaş yavaş düzelecek inşallah 🥲
Canım beniim görmez miyim kader arkadaşım biz istisna acılı sezo yaşayanlardanız resmen uyandırdıklarındaki ağrıyo acıyo hala unutamam neyseki sonu güzel oldu bebikler kucakta
10 güne max yan bile yatarsın koşmaya başlarsın inannn

Canım beniim görmez miyim kader arkadaşım biz istisna acılı sezo yaşayanlardanız resmen uyandırdıklarındaki ağrıyo acıyo hala unutamam neyseki sonu güzel oldu bebikler kucakta
Canım bende sizdenim ilk sezeryanda hemşire yat dinlen artık demişti hep ayaktayım ama bunda aynı günde 6kez ağrı kesici istedim hemşire artık yapamam en güçlü ağrı kesiciyi yaptım dedi eve geldim 1 hafta lavaboya ağlayarak gittim resmen ama şuan iyiyim gerçi biraz dolansam hala dikislerde yanma yapiyo

Şunu iyi ki yazdın canım. Bu kadar stresin, agrının arasında bir de bu konu beni o kadar üzdü ki, ya hiç düzelmezse diye.Sadece benim basıma geldi gibi hissediyorum. Çok tesekkürler
Kaslar gevsedigi için normal. Bende çok üzdüm eyvah dedim tutamayacagim galiba dedim ama düzeldi zamanla daha da düzelir

Selam kızlar, öncelikle doğum yapan herkese hayırlı olsun Allah sağlıkla hayırla büyütmeyi nasip etsin.
Ben 11 martta normal doğum yaptım. Gündüz muayeneye gitmiştim, akşamına sancım başladı ama doğum sancısı olduğunu anlamadım muayeneden dolayıdır yalancı sancıdır falan diye düşündüm çünkü açıklığım yok gibi bişeydi 😁 gece nişanım geldi iki saat sonra suyum geldi öylece doktoru arayıp hastaneye geçtik. Evde 6 hastanede 6 saat sancı çektim, tam açıklıkla doğumhanede 2 saatte anca doğurdum, oğluşum biraz keyif ehli olduğu için kafası yan şekilde doğmaya çalıştı vücuduna da iyice kordonu dolamıştı ama elhamdülillah sağlıkla gerçekleşti doğum. Çok kolay değildi ama zorda değildi baş edebildim. Çok küçük bir dikişim oldu. Doğumunu bekleyen tüm arkadaşlara kolay sağlıklı keyifli bir doğum diliyorum 😇

Vallahi çok zor. ağlayarak yürüyorum resmen. Hele memelerimin acısını anlatamam. Ne lansinoh ne ayva jeli… hiçbiri emzirmeye başladıktan sonra işe yaramadı. Çok yanıyor meme uçlarım.

Çok teşekkür ederim😊🙏🏻 Çocuk doktorumuz da aynısını tavsiye etti fakat ben bunu uygulayanlara sormak istiyorum. Emzirdikten sonra sağım yapınca süt geliyor mu? Çünkü ben bebeğin son damlasına kadar emdiğini düşünüyorum. Zaten artık süt gelmediği için sürekli memeyi ağzından çıkarıp, yüzünü burkarak biraz söylenip sonra tekrar alıyo. Ben de hissediyorum yavrum hırsla emmesine rağmen yutkunma sesi gelmiyo hiç ve sonunda emmeyi bırakıyo ve aranmaya başlıyo. Son noktada da baya bağırarak ağlıyo ve mama yapıyoruz biz de:/
Aslinda memeyi agzindan cikarip sinirlendigini dusundugun zaman buyuk oranda gazi oluyor. Aralarda da gazini cikarip tekrar emzirmeye calis. Sagmandaki asil maksat süt cikmasi degil de memeleri uyarmak .
Süt bebegin ihtiyaci kadar oluyor. Bebek emzikce sut gelir. Ama mama alip doydugu zaman , uretilen o az sutün bebege yettigi saniliyor ve daha fazla uretmiyor . Allah ne guzel yaratmis 🥰
Hasta oldugunda farkli sut , gece farkli , günduz farkli süt olurmus . Eger mamasiz yapamiyorsa , sen yorulana kadar emzir , sonra sağ 5 ml bile ciksa onu icir , sonra mama vermeyi dene . Insallah cogalacak. Mama almasi aslinda hic sorun degil kendini kotu hissetme ama emzirmek kolay ve bedava 😊
Cennet hurmasi da bende cok süt yapiyor . Herkesde farkli yiyecekler süt yapabiliyor .

Maşallah sana da. 4 çocuğu bir arada büyütmek çok büyük bir başarı. Heleki daha 27 yasinda.
Ben o yaşta daha nerede gezsem, ne giysem,
Nerede ne yesemin telasindaydim :cool:
Rabbim kolaylıklar ihsan etsin
Amin Allah razi olsun. Allah kolayliginida veriyor , bir kosturmayla zaman geciyor .
Insallah bende cocuklar buyudugunde gezip tozarim 🤩

Kirazlık bana yakın inşallah tanışmak nasip olur biraz gaz sorunumuz var bizim galiba gazlı bebek nasıl oluyor bilmiyorum ya emin değilim sarılık değerimiz 14,5 çıkmış epey yüksek onunla mücadelem şimdi sürekli besliyorum sürekli alt alıyorum yemek derdi benımde aynı ne yapıcağımı şaşırıyorum bazen ama yemek olmamasını dert etmiyor bizimkiler yapıyorlar birşeyler senin işin daha zor Allah kolaylık versin hepimize cnm hayırlısıyla geçiririz bu günleride
Kendileri yiyebilse sorun olmayacak ama daha kucuk kizlar 🙈 esim sagolsun yardim ediyor eliden geldigince. Zaten ne yapacagimizi bilsek yapmasi max.30 dk sürer . Ne yapicam diye dusunmek sıkinti. Galiba benim vitaminlerim dusuk , kendimi hep yorgun hissediyorum.
Gaz masajlari var onlari dene . Bizim sarilik degeri 16 ydi . Bende mastit olup ateslendigimde hep sagdim , yedim ictim yattim. Galiba o yuzden o ara bayagi cok geldi süt . 2 gecede toparladi. Bebekler altina buyuk tuvaletini yaptikca atilirmis sarilik. Ben dogdugundan bu güne daha 2 kere sadece cişli bez aldim 😊
Cok sukur rengi biraz biraz duzelmeye basladi . Doktorda kontrol etti , yok sarilik dedi. Insallah sende atlatirsin.
Ben mama da vermistim basta ama simdi veremiyorum kusuyor hemen

Kızlar bebeğin kandaki sarılık değeri 12 çıktı. 14 te müdahale edilmeye başlandığı söylendi. Şimdi eve çıkaracaklar yarın tekrar hastaneye olçüme geleceğiz. Akşam evde yükselirse diye panik yaptım. Yükseldiğini nasıl anlayabilirim. Sizde hangi değerlerde tedaviye başlandı. Tedavi süreci ne şekilde oldu?
Canım benim kızın önce 7bucuktan 12bucuga kadar çıktı sonra 8e düştü 1hafta gece hiç uyumadım zorla saat başı uyandırıp emzirdim 2saatte bir sma mama derken geçti uyanmıyor deyip bırakmadım üstünü açtım altını açtım uyandırdım bir şekilde

ışığı yanık bıraktık üzerine sarı örtü bunlarda eskilerin yöntemleri onlarda yapıld
Her bebekte oluyor hemen hemen kiloya vs hicbirseye bakmıyor geçiyor sonunda

Kızlar bebeğin kandaki sarılık değeri 12 çıktı. 14 te müdahale edilmeye başlandığı söylendi. Şimdi eve çıkaracaklar yarın tekrar hastaneye olçüme geleceğiz. Akşam evde yükselirse diye panik yaptım. Yükseldiğini nasıl anlayabilirim. Sizde hangi değerlerde tedaviye başlandı. Tedavi süreci ne şekilde oldu?
16da falan hastaneye yatış oluyor öyle hemen değil.ilk ben hastanede ikinci gün farkettim benim kızın yanaklari sarı geldi gozume sürekli ölçüme gittik 2gubde 3gunde bir seklinde
Doktor uyumak yok 1hafta dayanın bebeği besleyin dedi sarılık uyku yapıyor uyanmıyor diye bırakma

Bizim 37.gunumuz hala sarilik devam maalesef
Cuma kan vermistik 13 cikti, bugun idrar ornegi vericez kalca ultrasona giricez bide

16,3’lerden dönduk yoksa bizde ytacaktik 1 gece, anne sutu sariligi dedi doktor. Kime sorsam 2.ay bicak gibi kesildi bitti dedi. Bebegimin teni sari hala goz akı beyaz ama

Tedavi sadece hastnede o makinalarda yatis diye biliyorim baska bir tedavisi yok, ben yatmadan dususe gecti ve kilo alimi iyi diye yirttik hastaneden ama degerin dususu cok yavasladi

Sarilik’i mutlaka fark edersin cocuk gozunu acamiyor. Ne yaparsan yap uyanmiyor en yogun hali o oluyor surekli uyuyor.

Bol bol emzir gunduz 2 saatte 1 , gece 3 saatte bir mutlaka
Benim bebeğim 36haftada erken doğdu kilo 2330du cikarken 2200e düştü düşüyor malum sarılık da başladı gece ben saat başı altını ac üstünü soy ayağına dokun topuğuna cimcik zorla uyandırdım emzirdim şimdi en son 2700oldu kilo sanırım daha da aldı anlıyorum azcok

bir düzenim yok .davranışına göre ayarlıyorum. emsin diye meme veriyorum.ama acıkıyo 😔sinirleniyo. sanırım. memeyle ona yetemeyecrğim.çok üzgünüm. uyuyamıyor.şimdi mama verdim mesela uyudu.
Ben kizimda hic anne sütü veremedim emerek cekip damarlari acmadi mastit oldum ve süt bi daha gelmedi hep mamayla beslendi. Oglum cekerek acti ama yetmiyor sütüm yine de cok sükür diyorum. Kizimda cok aglamistim sut veremedim diye

Merhabalar, doğum yapan arkadaşlarım tebrik ediyorum hepinizi ve kolaylıklar diliyorum, kolay bi süreç değil ben de anne olalı bugün 19.günümüzdeyiz. 3 Mart’ta geldi oğlumuz. Türlü türlü duygular, inişler çıkışlar derken yarın “yarı kırkımız” çıkıyor. Doğumum spinal anesteziyle oldu ve doktorum da sağolsun, nasıl oldu geçti bitti anlamadım. Sadece spinal anestezide nadiren olan bişey oldu, hem operasyon sırasında hem de sonrasında kaburgamın olduğu bölgede ve sağ omzumda kemiklerimde ağrı hissettim. Hatta acaba doğum sırasında bastırdılarda incinme gibi bişey mi oldu diye düşündüm, sonradan doktorum bazen anesteziden dolayı bu ağrılar olabiliyor dedi. Bunun haricinde tertemiz bi operasyon oldu. Anestezi süreci de çok kolaymış, o iğne hiç mi hiç hissedilmiyor. En zorlandığım ilk yürüyüş ve tuvalet oldu ama o kadarı zaten herkesin yaşadığı zorluklar, dayanılmıcak boyutta değil.
Şimdiyse bebeğimle yek vücut olmuş şekilde 7/24 biraradayız. Emzirme, uyuma, bez değiştirme döngüsünde kaybolmuş hissediyorum😊 gerçekten zormuş bu işler😅
Doğum yapıcak arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Bir an önce herkes sağlıkla bebeğine kavuşsun🙏🏻
Doğum yapan annelere de sorularım var;
-Emzirme düzeniniz nasıl? Biz ilk günlerde düzenli emzirmeme rağmen başlayan ağlamaların sebebini bilemeyince mama vermeyi denedik ve sanıyorum açlık ağlamalarıymış ki mamadan sonra kesildi ve direkt rahatça uykuya geçebildi. Bir gündüz vakitlerinde bir de gece olmak üzere 2 kere mama takviyesi yapıyorum. Ne kadar sütüm var diye merak edip ara ara sağıyorum. Başlarda bir göğüsten 20cc, 1 hafta öncesine kadar 30cc, dünkü sağımda da 45cc kadar süt sağdım. Tabi bu miktarlar hiç emzirmeden 2-3 saat bekledikten sonra olabiliyor. Ara ara emzirmek durumunda kaldığımda(uykudan ağlayarak uyanmalar, hıçkırık geçirme vb) maalesef süt birikemiyor ve o zamanda mama takviyesi zorunlu oluyor.
-İlk banyosunu ne zaman yaptırıcaksınız ya da yaptırdınız? Biz göbek deliğinde sızıntı sorunu olduğundan onun tedavisinin bitip tamamen iyileşmesini bekledik. Banyo konusunda endişeliyim, önerileriniz var mı?
Biz 15.günde yıkadık. 2 günde 1 gibi yapmaya çalışıyoruz.göbek düştükten sonra yıkadık.

Aslinda memeyi agzindan cikarip sinirlendigini dusundugun zaman buyuk oranda gazi oluyor. Aralarda da gazini cikarip tekrar emzirmeye calis. Sagmandaki asil maksat süt cikmasi degil de memeleri uyarmak .
Süt bebegin ihtiyaci kadar oluyor. Bebek emzikce sut gelir. Ama mama alip doydugu zaman , uretilen o az sutün bebege yettigi saniliyor ve daha fazla uretmiyor . Allah ne guzel yaratmis 🥰
Hasta oldugunda farkli sut , gece farkli , günduz farkli süt olurmus . Eger mamasiz yapamiyorsa , sen yorulana kadar emzir , sonra sağ 5 ml bile ciksa onu icir , sonra mama vermeyi dene . Insallah cogalacak. Mama almasi aslinda hic sorun degil kendini kotu hissetme ama emzirmek kolay ve bedava 😊
Cennet hurmasi da bende cok süt yapiyor . Herkesde farkli yiyecekler süt yapabiliyor .
bu mesajını okuyunca ilk lohusalığım geldi aklıma. doydu mu doymadı mı süt var mı yok mu göğsüm yumuşak süt yok gibi şeyleri dert edinirdim. topige yazardım da 2.-3. çocuğu olan annelerin yazdıkları bana güven verirdi. şimdi hiç öyle dertlerim yok kızım maşallah huzurlu bi bebek. anne sütünün fizyolojik mantığını anlamam büyük kızımda uzun sürmüştü şimdi çok kolaymış diyorum bazen süreci sadece biz zorlaştırıyoruz. şimdi bunu okuyunca bana bile güven geldi altına imzamı atıyorum🥰

Normal doğum yapan arkadaşlar dikişleriniz kaçıncı günde düştü? 😕
Bnm dışta olanlar düştü .ilk 12. Gün düşmeye başlamıştı .sanırım dışta çok az dikişim vardı .içte olanlardan düşen görmedim henüz . Bnde merak ediyorum ne zamn dusucek .kızımda 17. Gün falan düşmeye başlamıştı sanırım

Kızlar emzik olarak hangisini aldınız bebeğim ogurup çıkarıyor ağzından direk o yüzden daha fazla emiyor emzik olarak da
Marka olarak yazarsanız sevinirim inşallah bu sefer kabul eder kauçuk olanlar mi iyi acaba silikon ucuz birşeydi aldığım

Kızlar emzik olarak hangisini aldınız bebeğim ogurup çıkarıyor ağzından direk o yüzden daha fazla emiyor emzik olarak da
Marka olarak yazarsanız sevinirim inşallah bu sefer kabul eder kauçuk olanlar mi iyi acaba silikon ucuz birşeydi aldığım
Wee ve chicco aldım yüsrada atıyor ogullarım ne verdiysem almıstı. Alirmi bundan sonra bende bilmiyorum

Ben chicco,avent ve bibs denedim yok benimkide almıyo aynı seninki gibi ben tutunca emiyo gibi yapıyo sonra midesi bulanır gibi geri çıkarıyor .yuvarlak uçlu olan ve diğer damak uçlu gibi olan denediklerim ısrarla denemeye devam ediyoruz sanırım kabul etmeyecek gibi 🥲ama çoğu bebek aventi kabul ediyo istersennonu bi dene

Back
X