2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192

Ay canim saglikli olsunlar da kilosu az olan da buyuyor valla 2500dogup simdi fistik gibi yanaklari olan bebekler biliyorum ama annelik iste bu doktorun dedikleri de cok dogru aslinda ama annelik hormonlarimiz ve kategoriler bizi tedirgin edebiliyor
Oyyy maşallah ya çok tatlı çıkmış göbeğin benimki öyle görünmüyo su an midemden rahatsizim yediklerini sindiremiyorum diye rahatsız oluyorum çok yememeye calisiyorum

Ben 10 sene once hemoroid ameliyati oldum. Ve hala ara ara hemoroidim kendini belli eder. Hamilelikte de kacinilmaz bi sorun sindirim.. bi ara cok fena oldum, tualete cikamiyodum kremle falan haloldu. Bir daha o sorunu yasamamak adina gun icinde muzu oglen 12-14arasi yemeye calisiyorum. Kabiz yapan seyleri oglen yiyorum ki ertesi gun sindirim sorunu yasamayayim diye. Birde cekirdekli kuru uzum de iyi geldi bana. Havalar sogudu aksamlari bi bardak cay iciyorum. Tatlandirmak adina kuru uzum kayisi yiyorum sabah etkisini goruyorum. Fikir olur belki.

Canim gebelik sekeri olmadigi muddetce bi sorun olmaz ya gorumcem 18kilo almis. Dogumdan ciktiktan sonra 8kilosu gitmis. Kalan 10 kiloyi da emzirince vermis. Bence kilo sagligi tehdit etmedikce hamilelikte cokta kafaya takilmamali. Ben valla 15kilo alsam hic uzulmem saglik sorunu yasamiyorsam tabi.

Insallah bebege yariyodur da yoksa cidden cok uzulurum. Cunku kiloya onem vermiyorum. Onemli olan evladimin iyi olmasi.

Sağlık sorunumuz yok çok şükür o yüzden de kiloyu dert etmiyorum

Çok sağol cnm Allah razı olsun Rabbim bebislerimizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin insAllah onlar için çok şeye katlanıyoruz valla

Kizlar ciddi bi sebep yok ortada aslinda ama goz yaslarim dokuluyor. Annem kendi abla abilerine gidiyor ulke degistirip ama bir kere turkiyeye gelmedi ben evlendigimden beri. Benim gecen ay 2 sene oldu evleneli. Ben bu 2 sene icinde 3 kere ailemi ziyarete gittim. Onlar hic gelmediler. Kucuk kardesim cok gelmek istese de tek basina seyehat etmesine gonlumuz razi olmadi basina bisey gelir diye. Mesela annem bu pazar yine ulke degistirip ailesinin yanina gidecek 1 haftaligina. Cunku bi dayima vize cikti gitti, diger dayimda anneme sen de gel dedi, annem de bana bilet baktirip aldirdi. Neyse ben hep arayip soruyorum. Sanki ben aramasam o aramayacak beni gibi. Kendi kendime kurdum. Dogumda onda olmami cok istiyordu ama esimin islerinden dolayi dogumu turkiyede yapacagimi onun gelmesini istedim. Biraz bozuldu ama tamam dedi. Bozuldu cunku saniyorki turkiyede sogunca cift vatandas olamayacak. Neyse hep magazalara gider begendigi bebek kiyafetlerinin fotografini falan atar. Sen bisey alma ben alirim der. Benimle de aslinda gurur duydugunu biliyorum, evlendim ayaklarimin uzerinde duruyorum, ona gore cok sansliyim iyi bir es ve ise sahibim. Karisanim yok. Kaynana gorumce gibi yani. O yuzden annem der hayat sana guzel. Sanirim beni bu yuzden pek umursamiyor aklina cok gelmiyorum. 2 gun aramadim bugun dayanamadim aradim acmadi. Neyse esimin de son 2 haftadir isleri yogundu. Sabaha kadar projesi uzerinde calisirdi. Bugun artik bitti onumuzdeki 3 gun hicbir sey yapmayacak zaten yarina doktor randevumuzu bilerek almistim. Cuma randevuya gider sonra biraz gezinir ederiz bebise biseyler bakiniriz falan.. neyse dizi film bakiyordu birlikte izleyelim dedi. Hatta dur senin memleketin filmlerinden birini acalim ben alt yazili izlerim dedi. Gayet normal giden bi aksam iste.. Filmi actik annem aramama geri donus yapti. Konusurken biri annemi aradigi icin kesildi ve geri de aramadi zaten konustuk yeter herhalde diye dusundu. Ama cok bozuldum yani. Neyse filme devam baya da komik ama benim icim bi tuhaf. Aglayasim geliyor. Telefonumu elime aldim kafam dagilsin diye. Sonra esim bana dedi ki gidip yatabilirsin. O kadar doluyum ki zaten aglamakli dedim niye sen mi karar vereceksin yatip yatmayacagima. Zorla durma yanimda dedi. Ben de basladim hungur hungur aglamaya. Ne agliyorsun sacmala dedi.. ben aglaya aglaya yatagima gectim. Hic pesimden gelmedi ki gelmesini de beklemiyorum. Dun gece de ruyamda annemi gormustum kulagindan kan geliyordu. Az once aglarken aklima geldi anlamina baktim. "kişinin ailesiyle duyduğu sözlerden ötürü arasının bozulacağına ve uzun süre küslük yaşayacağına işaret eder."
Hepten moralim bozuldu.
Normalde de detayci duygusal biriyim ama bu hamilelik beni cok kotu yapti. Gecen hafta yine baska sebeplerden triplere grip agladim. Bebegimi uzdugum icin kendime cok kiziyorum ama elimde degil. Yalniz degilimdir umarim, suan tek tesellim bu olur.

Bence sen çok güçlü bir kadınsın, güzel bir evlilik yapmışsın, işin var kimseye ihtiyacın yok . Bu devirde buna sahip olabilmek o kadar önemli ki.. yanında kimse olmasa bile sen hayatına devam edebilecek güçtesin. Annen de bunu bildiği için sen nasılsa tek basına yetersin her şeye, hayatın da yolunda gidiyordur diye çok üstüne titremiyor olabilir. Herhangi bir olumsuzlukta, kötü bir durumda ilk yanımda olacak kişi de annelerimiz her ne olursa olsun seni umursamaması gibi bir durum yoktur bence . Biz şimdi çok hassas bir dönemden geçiyoruz, eşimiz annemiz babamız kardeşimiz bizimle ilgilensin istiyoruz haklı olarak , manevi desteğe ihtiyaç duyuyoruz dile getirmesek bile . Etrafımızdaki insanlar bu durumun yeteri kadar farkına varamıyorlar bizler gibi bu da çok normal .. güzel canını hiç sıkma moralini bozma , bak eşinin de birkaç gün iş yoğunluğu yokmuş , birbirinize vakit ayırın gezin tozun bebeğinize alışveriş yapın yemek yiyin beraber bundan güzeli var mı İnan bizde de bu tarz problemler var , hem kendi ailemden yana kırıldığım çok şey oluyor hem bazen eşime kırılıyorum ama üstünde durmamaya çalışıyorum . Şu an küçücük bir problemi bile kırk katı yapabilecek durumdayız çünkü hormonlarımız olmuş tavan bunların üstünde durup hamileliği burnumuzdan getirmeyelim hiç

Canim bu hayatta cokta guclu durmamak gerek, yoksa oz annen bile ne hissettigini anlamiyor. En yakinimdakilere cok kirginim. Bir surede bu kirginligim gecmeyecek mesafe koyacagim ama kimse anlamaz o mesafeyi. Fakat insanlarin bu sekilde olmasina ben izin verdim sanirim. Neyse yarin bebegimi gorecek olmak bana huzur veriyor. Inan yarin tek basima gidesim var, keske randevu saatini soylemeseydim cikar tek basima bebegime giderdim. Suanki ruh haliyle kimseyi yanimda istemiyorum. Belki sabah uyaninca gecer.

Malesef orası öyle ,güçlü olan başının çaresine bakabildiği için pek önemsenmiyor.. bizde de aynı problemler var ama gerçekten bebeğimden önemli değil diye sıkmamaya çalışıyorum canımı, üstünde durmuyorum . Bebişlerimiz için böyle bir dönemde hiç üzmeyelim kendimizi Sen yarın oğluşunu bir gör bak hiçbir şeyin kalmayacak

Prensesime trendyol miniyoki den bu önlükleri aldım %100 pamukmuş arkaları havludan yapılmış ıslaklığı emmesi için , hem de çok tatlı göründüler gözüme Sizlere de fikir olur belki

Eklentiler

• FF5B2CC9-448F-4A50-9927-4F2160DB053C.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 52
  • 564EFA67-2481-40A6-8156-DC28DB46BDD9.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 39
  • FF8A3C34-A191-4ED0-8518-897DF8ED1197.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 35
  • DA4BC62B-78C4-4539-A549-16CF2A57BEBF.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 50
Neredeyse ayniyiz canim cakkkk Insallah olmicaz aminnnnnnn
94te sizi bekliyorum kızlar
Devitamini

Gün içinde yememe göre 94-95 değişiyor. Yani +1 diyebiliriz
Doktoruma sordum bebeğin ultrasondaki gelişimi yolunda olduğu sürece kilo vermen bile sorun değil dedi. Fazla kiloyla başladığm için tabi
Ama son günlerde eski tatlı düşkünlüğüm geri geldi. Bu benim sabah öğle akşam 3 öğün aynı yaş pastayı yiyebileceğim ve bitirebileceğim anlamına geliyor. Korkuyorum

Canım haklısın, hormonlar yüzünden zaten çok hassas bir dönemdeyiz. İnsan en yakınlarına daha çok kırılıp daha çok kafaya takıyor. Yine de bebişlerimiz için kendimizi sakinleştirmemiz gerek. Üzüleceğiz elbet bir şeylere bunu engelleyemeyiz ama kendimizi kısa sürede toplamanın yolunu bulmalıyız. Bende anneme çok kırılıyorum bu sıra, beni yeterince önemsemiyor başkalarını benden önde tutuyor gibi geliyor. Tavırda yapıp duruyorum ben, söylüyorum hep. Bence annene hislerini dile getir. En azından ne düşündüğünü bilsin, belki farkında bile değildir yaptığının. Eşine de aynı şekilde. Bazen anlayamıyor çevremizdekiler, anlatmak gerek. Duygusal zamanlardan geçiyoruz. Yalnız değilsin tabi ki, hepimiz bir şeylere takıp duruyoruzdur eminim.

Valla bende yuvarlanacağım bu gidişle, doyma hissini kaybediyorum git gide, birde ben az yerdim geçen ilk defa daha fazla yemesen mi istersen sonra yine yersin diye bir cümle duydum haha. İnşallah gidiyordur doğumdan sonra kilolar napalım artık

Canım öyle garip zamanlardan geçiyoruz ki bazen aklım beynim kalbim hepsi ayrı telden çalıyor gibi geliyor. Dinlemeye çalışırken bunalıyorum.
Ben de annemle her hafta bir konudan kavga etmeyi başarabiliyorum. Ama şunu farkettim. Şimdi kendi evladımı, onla geçireceğim hayatı düşündükçe ister istemez belki asırlık mevzuları; benim annem yaptı ama ben evladıma yapmayacağım diye geçiriyorum aklımdan. Sanırım böyle hatırladıkça da içten içe daha çok içerliyorum ona. İster istemez de bir yaptığı, bir söylediği bin gibi geliyor. Benim tepkim de aynı şekilde katlanıyor o yüzden.
Anne konusunda akıl veremem ben de benzer bir durumdayım çünkü ama eşinle konuşmalısın. Kendince o da muhtemelen yoğun bir zamandan sonra yanyana gelmişken senden beklediği ilgiyi göremediği için bozulmuş olabilir. Ama üzüldüğün konuyu ve tüm bunlar olurken hamile olduğun detayını hatırlatmalısın. Erkeklere bazen bazı şeyleri hatırlatmak gerekiyor. Biliyorum içinden gelmeyecek muhtemelen ama inan bu şekilde düzeliyor ancak. Ben artık konu ne olursa olsun, beni anlamayacağımı bilsem de anlatıyorum. Böyle böyle yaptın ben de böyle hissettim diyorum. En azından içimi döküp bir nebze de olsa soğuyorum
Yarın oğlunu görünce tüm sıkıntıların geçip gidecek inşallah

Canım arkadaşların cevabını tek tek okudum hepsine de katılıyorum.. çok hassas bir dönem biz de normalde olacağımızdan daha detaycı ve hassas olabiliyoruz.. Annen için çok bir şey diyemeyeceğim ama ben de şu an yurtdışında yaşıyorum. Muhtemelen hollanda-belçika-almanya-fransa arasında kardeşleriyle görüşüyordur, bu mesafeler şehirlerarası gezmek gibi algılanıyor ama türkiyeye gelmek yılda bir yapılan gurbetçi aktivitesi gibi ve gözde çok büyütülüyor. Herkesin algısı bu şekilde, biz hollandaya taşınırken de hep yılda bir geleceğimizden korktular, sırf bu algıyı yıkmak için 2-3 ayda bir bilet alıp gittim kısa kısa coronaya kadar.
Annenle normalde konuşma sıklığınız sohbetleriniz nasıldı bilmiyorum ama belki onun da günlük yaşamda canını sıkan şeyler oluyordur ve seni üzmemek için anlatmıyordur. Bir de senin eşinle mutlu bir düzende huzurla olduğunu yeterince güçlü olduğunu bilince kafasını seninle ilgili rahat tutuyordur her ne kadar aslında duygusal desteğe ihtiyacın olsa da
Ama eşinle aklından geçeni, o an nasıl hissettiğini hemen anında paylaş, paylaş ki fark etsin o da elinden geleni yapsın senin için.. zaten o da zor bi hafta geçirmiş bak; o normalde olduğundan daha odun, sen olduğundan daha hassas olunca işler iyice zorlaşmıştır belki sen uyandığında iyi düşün bi sünger çek, bebeğini ve çekirdek aile olarak bir arada olacağınızı düşün, pozitif başla güne bebeğin için de senin için de çekirdek aileniz için de en iyi olan bu canım benim

Prensesime trendyol miniyoki den bu önlükleri aldım %100 pamukmuş arkaları havludan yapılmış ıslaklığı emmesi için , hem de çok tatlı göründüler gözüme Sizlere de fikir olur belki
Canım bunlar çok şeker çok tatlı görünüyor güle güle kullan naçizane duyduğum bi tavsiyeyi seninle paylaşayım; bebekler oturana kadar arkadan değil yandan bağlamalı önlükleri tavsiye ediyorlarmış (foto ekliyorum), çoğunlukla yatış pozisyonunda oldukları için enseleri rahatsız olmasın diye ama senin aldıkların da çok şeker mama sandalyesine geçince böyle bi sıkıntı da kalmaz

Eklentiler

• DF5E7855-A36B-4F28-A1A5-09141E2DBC03.webp
    44,7 KB · Görüntüleme: 47
  • 10817C6E-786B-4DAE-8185-575A59D32BC4.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 40
Canim o kadar haklisin ki.. Bende sun ayni olayi yasadim sayilir.. Amcamla yengem aradilar dogum icin Belcikaya gelmeyecek misin diye baya bir uzerime geldiler. Cocuk icin dogru bi karar olmadigina ikna etmeye calistilar. Ben cok fazla strese gelebilen biri degilim malesef hemen çöküyorum, onlar anlattıkça boğuluyorum gibi hissettim.. Çocuğum benim gibi Belçika vatandaşı olabiliyor ama giriş çıkışlarda çok zorluk çekermiş vs vs dedi durdular. Yengem anlayislidir ona bunlarin beni strese soktugunu soyleyince sustu devam etmediler ama o konu bir kere girdi kafama.. Esim de saolsun moral vermeye calisti ama o da uzuluyor, aile birlesimine basvururuz vize cikarsa dogumunu orda yaparsin surekli gelip giderim diyor. Aklim cok bulanik ne yapcam bilmiyorum.

Annenle acik acik konus tatlim herseyi soyle, annelerimize de dusunduklerimizi soyleyemeyeceksek biz daha napalim yani. katmoeder a da katiliyorum turkiyeye gitme konusu gozde cok buyutuluyor eminim oyuzden gelmiyordur canim yoksa senin yaninda olmayi istemez mi hic.

Biz seni seviyoruz, burda guzel bir bag kurduk Hepinizi ayri ayri seviyorum iyi ki varsiniz.. Bende sayende icimi dokmus oldum..

InsAllah gider cnm ya çok kafaya takmamak gerek kiloyu takmayınca daha cabuk gidiyo

Boyum da kısa yuvarlancam yakında

Günaydın kızlar,
Ben şu kafadayım nasılsa hamilelik geçici bir süre hayatımızda ilk defa kilo alırken bu kadar mutluysak tadını çıkartalım
Doğumdan sonra mutlaka gidecektir.
Bebeğimiz geceleri uyumayacak, evin işi, koştur dur nasıl kalsın kilolar dimi :)

O yüzden boş verelim bebişlerimiz iyi olsun yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…