En yakın arkadaşlarıma dahi söylemedim fetal sonucu çıkana kadar, nazardan değilde ya bir şey olursa korkusuyla. Biraz takıntı yaptım sanırım.Mutlulukla karşılayacak kişilere söylemek guzel olur tabicevremde ki cogu kisi 3-4 ay soylemiyor artik, nazarin etkisi yuksek
Saglikla gelsin o zaman bebişYa tabi çok takmadık bizde 3 sene olmayınca napsın oda bu haberi bekliyordu herkes
Ne kadar geç o kadar iyiSanırım :) eşim söyleyelim dediğinde geriliyorum :) ama bir şekilde öğrenecekler :)
Bende 2.kizimda söylemedim yakin arkadaşlarıma dogunca foto attım tabiki sokEn yakın arkadaşlarıma dahi söylemedim fetal sonucu çıkana kadar, nazardan değilde ya bir şey olursa korkusuyla. Biraz takıntı yaptım sanırım.
Ama nazara bende inanıyorum canım haklısın, o yüzden paylaşamadım sosyal medyada zaten. Eşimle ne zaman özel bir fotoğrafımızı koysam abuk subuk konulardan kavga ettiğimizi farkediyoruz. Bakalım ne zaman paylaşacağım
Esim ailesinden biraz sogudugu icin pek önemsemiyor herhlde ☺ birde erkek olsa nazar ediyorlarkiz olsa üzüldük diye arıyorlar o yuzden cokta onemli degil
Malesef oyle durumlar hala var, benim esimi de annesi kiz sanarak istememiş, içmediği ilac kalmamış, atlamış ziplamis filan ama doğmuş saglikla ve en sevdigi bebeği olmuş, biraz cahillikten kaynaklanıyor herhlde, esimde herhangi bir etkisi olmuş mu bilemiyorum, annesine cok düşkünmüş ama erken yaşta kaybetmiş. Aslinda ne kadar böyle davransalar da onlarda hep kızlarından hayır görmüşler, sadece baskılardan dolayi istemiyor gibi gözüküyorlar ve tabi ki erkek eskiden geçim kaynağı araciydi ama artık oyle bisey pek kalmadiErkek kiz ayrimi yapanlara sinir oluyorum ya. Anne ister istemez etkileniyor ve bu bebege yansiyor bence. K.validem 2 kiz dogurmus. Tabi o zamanlar ultrason yok. 3.ye hamile dogum sancilari baslamis. Babaanne demez mi "oglum bosver kahvaltini yap bu da kiz nasil olsa" diye.Esim icine kapanik biridir mesela. Kesinlikle annesinin hamilelikte "ya bu da kizsa kaynanamin dilinden kurtulmam tum eltilerim erkek dogurdu ben doguramadim" kaygisini yasadigi icin bu esimin psikolojik halini etkiledigini dusunuyorum. Yani bence travmalar anne karninda basliyor.
Canım benim arkadaşım yıllık iznini kullanarak erkenden ayrılmıştı. Daha sonrada çalışamaz raporunu getirmisti. Eğer varsa yıllık iznin o şekilde yapabilirsin belki.Merhabalar, nasilsiniz?
Çalışan(özel sektör) anne adaylarına bir sorum olacaktı32.haftadan daha önce mesela 29-30.haftalarda izine çıkma hakkımız var mı( doğum sonrasındaki izinlerden doğum öncesine aktararak) bilgisi fikri olan var mıdır?
Doğum sonrası izin öne çekilmez dogum öncesi 8 hafta doğum iznin var ama rapor alırsın doktorundan raporlu görünürsün yada yıllık izin kullanirsin.Merhabalar, nasilsiniz?
Çalışan(özel sektör) anne adaylarına bir sorum olacaktı32.haftadan daha önce mesela 29-30.haftalarda izine çıkma hakkımız var mı( doğum sonrasındaki izinlerden doğum öncesine aktararak) bilgisi fikri olan var mıdır?
İnşallah hep birlikte görelim o güzel günleriSaglikla gelsin o zaman bebiş
Raporluyken ücret ödeniyor muydu ya Bilemedim bır anDoğum sonrası izin öne çekilmez dogum öncesi 8 hafta doğum iznin var ama rapor alırsın doktorundan raporlu görünürsün yada yıllık izin kullanirsin.
maaşın %60 ödeniyor diye biliyorum ben yanlış hatırlamıyorsamkızlar doğum izninde olduğumuz sürece maaşımızın ne kadarını alabiliyoruz . bilgisi olan varm ı
bende internetten baktım da brüt ücretin 3/2 ödeniyormuş . oda dediğin gibi hemen hemen %60 tekabül ediyor teşekkrüler cnmmaaşın %60 ödeniyor diye biliyorum ben yanlış hatırlamıyorsam
Gerçekten stresli başladı gebeliğin ikizini kaybettiğinde de çok üzülmüştüm senin için. Ama çok şükğr ki herşey iyiye doğru gidiyor. Bu haftalara kadar yaşadığın stresler inşallah geride kalsın artık. Bundan sonra bebişin hareketlerinin tadını çıkarırsın canım. Bendr senin yerinde olsam bir süre fazla hareket etmek istemezdim. Ama sonrasında inşallah sende normal yaşantıns döneceksin. Dualarımız seninle ve güçlü bebişinle olucakÖyle çok dua ettimki dün şu evden çıkarken. 3 kişi gidiyoruz, 3 kişi dönelim diye
çok şükür geldik evdeyiz kızlar. Hepinize çok çok teşekkürler iki gündür öyle iyi geldinziki bize güzel dileklerinizle
Herşey yolunda şuan için. Yavrum kafasını çıkarmış sonunda rahim ağzında dayadığı açıklıktan. Kasılma sandığım da meğer normal hareketleriymiş. Ben günlerce kilomdan hissedemiyorum derken doktor muhtemelen kafayı oraya sokunca bu kadar hareket alanı bulamıyordu, basıncın azalmasıyla rahatlamış görünüyor dedi. Kasılma oluyor sandığım yerde de ayaklarını tepiyordu gerinip
He yine kafasının oraya geldiği zamanlara denk geleceğiz elbet ama sebebi artık canı istediği için olacak dedi
3 gün wc dışında kalkıp yürümek yok. 3 gün sonra biraz daha rahatlayabilirsin dedi doktor. Yemeği hemen masada yiyip kalkmak gibi. Ama yapamam sanırım yatmaya devam olabildiğince10 gün sonra uzun süre ayakta kalmamak şartıyla normal hayatına da dönebilirsin dedi. Günlük 15 dkka yürüyüş yapabilirsin mesela dedi. Onu da yapamam ben
İyi olalım da sürekli yatmaya razıyım
İnşallah valla canım çok sağolunGerçekten stresli başladı gebeliğin ikizini kaybettiğinde de çok üzülmüştüm senin için. Ama çok şükğr ki herşey iyiye doğru gidiyor. Bu haftalara kadar yaşadığın stresler inşallah geride kalsın artık. Bundan sonra bebişin hareketlerinin tadını çıkarırsın canım. Bendr senin yerinde olsam bir süre fazla hareket etmek istemezdim. Ama sonrasında inşallah sende normal yaşantıns döneceksin. Dualarımız seninle ve güçlü bebişinle olucak
kızlar doğum izninde olduğumuz sürece maaşımızın ne kadarını alabiliyoruz . bilgisi olan varm ı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?