2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Mutlulukla karşılayacak kişilere söylemek guzel olur tabi cevremde ki cogu kisi 3-4 ay soylemiyor artik, nazarin etkisi yuksek
En yakın arkadaşlarıma dahi söylemedim fetal sonucu çıkana kadar, nazardan değilde ya bir şey olursa korkusuyla. Biraz takıntı yaptım sanırım.
Ama nazara bende inanıyorum canım haklısın, o yüzden paylaşamadım sosyal medyada zaten. Eşimle ne zaman özel bir fotoğrafımızı koysam abuk subuk konulardan kavga ettiğimizi farkediyoruz. Bakalım ne zaman paylaşacağım

Bende 2.kizimda söylemedim yakin arkadaşlarıma dogunca foto attım tabiki sok ben kizima bile 4 ay dolduktan sonra soyledim, hem mutlu hem endiseliydi, ya bisey olursa diye, daha önce bir kaybımız vardi ve onu unutamıyor

Esim ailesinden biraz sogudugu icin pek önemsemiyor herhlde ☺ birde erkek olsa nazar ediyorlar kiz olsa üzüldük diye arıyorlar o yuzden cokta onemli degil

Erkek kiz ayrimi yapanlara sinir oluyorum ya. Anne ister istemez etkileniyor ve bu bebege yansiyor bence. K.validem 2 kiz dogurmus. Tabi o zamanlar ultrason yok. 3.ye hamile dogum sancilari baslamis. Babaanne demez mi "oglum bosver kahvaltini yap bu da kiz nasil olsa" diye. Esim icine kapanik biridir mesela. Kesinlikle annesinin hamilelikte "ya bu da kizsa kaynanamin dilinden kurtulmam tum eltilerim erkek dogurdu ben doguramadim" kaygisini yasadigi icin bu esimin psikolojik halini etkiledigini dusunuyorum. Yani bence travmalar anne karninda basliyor.

Malesef oyle durumlar hala var, benim esimi de annesi kiz sanarak istememiş, içmediği ilac kalmamış, atlamış ziplamis filan ama doğmuş saglikla ve en sevdigi bebeği olmuş, biraz cahillikten kaynaklanıyor herhlde, esimde herhangi bir etkisi olmuş mu bilemiyorum, annesine cok düşkünmüş ama erken yaşta kaybetmiş. Aslinda ne kadar böyle davransalar da onlarda hep kızlarından hayır görmüşler, sadece baskılardan dolayi istemiyor gibi gözüküyorlar ve tabi ki erkek eskiden geçim kaynağı araciydi ama artık oyle bisey pek kalmadi

Merhabalar, nasilsiniz?
Çalışan(özel sektör) anne adaylarına bir sorum olacaktı 32.haftadan daha önce mesela 29-30.haftalarda izine çıkma hakkımız var mı( doğum sonrasındaki izinlerden doğum öncesine aktararak) bilgisi fikri olan var mıdır?

Canım benim arkadaşım yıllık iznini kullanarak erkenden ayrılmıştı. Daha sonrada çalışamaz raporunu getirmisti. Eğer varsa yıllık iznin o şekilde yapabilirsin belki.

Doğum sonrası izin öne çekilmez dogum öncesi 8 hafta doğum iznin var ama rapor alırsın doktorundan raporlu görünürsün yada yıllık izin kullanirsin.

Merhaba nasılsınız?
Benim bir sorum olacak benimle birlikte aynı haftalarda olan arkadaşlara..
19+2 yani 20. Haftadayım ama şimdiye kadar 2 kilo aldım bu normal mi bebeğin kilosu normal benim düşük değil mi kilom?
Bu konuyu doktorum ile konuşmalı mıyım?
Herşey yiyorum özellikle tuzlu tatlı dan uzak duruyorum ve abur cubur yemiyorum sadece sağlıklı ve yeterli besleniyorum..

Özel sektordeyım eger yıllık ıznın varsa kullanırsın yada ucretsız ızne cıkarsın rapor vs alıp.... bende 32. haftayı zor beklıyorum şuankı asgarı ucrete gore alacagın tum paralar sut parası vs dahıl 10 bıne yakın 9 kusur edıyor 16 hafta dogum ıznı ıcın

Gerçekten stresli başladı gebeliğin ikizini kaybettiğinde de çok üzülmüştüm senin için. Ama çok şükğr ki herşey iyiye doğru gidiyor. Bu haftalara kadar yaşadığın stresler inşallah geride kalsın artık. Bundan sonra bebişin hareketlerinin tadını çıkarırsın canım. Bendr senin yerinde olsam bir süre fazla hareket etmek istemezdim. Ama sonrasında inşallah sende normal yaşantıns döneceksin. Dualarımız seninle ve güçlü bebişinle olucak

İnşallah valla canım çok sağolun
Çok şükür iyiyiz şimdilik. Çok ilginç hareketleri falan daha bir hisseder oldum bir de karnım büyüdü ve yukarı çıktı bir günde. Aşağıya nasıl baskı yapıyorsa artık önceden şimdi farkediyorum aradaki farkı
Harekette falan yok gözüm valla. Ben elimden geldiğince yatacağım yine

kızlar doğum izninde olduğumuz sürece maaşımızın ne kadarını alabiliyoruz . bilgisi olan varm ı

Bu bu siteden son 3 aylik brut girerek hesapladim. Tabi ocak 2022 itibariyle de enflasyona gore zam olacak brut maas da degisecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…