Ben mesleğim gereği özel eğitimde çalışmış biri olarak çocukların ve annelerin durumlarını yakından gözlemledim. "Annem beni neden böyle doğurdu, benim normal olmaya hakkım yok mu?" diyen çok çocuk duydu kulaklarım. Her gece ağlardım. İmkanlar varken bunlardan faydalanmak istedim o nedenle tüm testleri yapıyorum ama buna rağmen rabbim özel gereksinimli bir çocuk nasip ederse, her şeyiyle kabulumdür. Bağrıma basarım.Allahim her şeyin hayırlısını versin cnm inslalah sağlıkla alicaz kucağımıza bende sessizce takipteyim sizleri bende girdim.ayrintiliya ense kalınlığı hafif artmış ve kalpte hafif bor parlama gördü down sendromu olabilirdi olmayabilirdi ama benim deneyimlerini göre değil dedi 28 haftada kalp için bir daha gidicem perinatoliye sonuçta bu saatten sonra bizim kızımız herseyiyle kabulumuz bir test yaptırma taraftari degiliz bu arada suyumda hafif bir azalma var bugün kendi dr sonuçlarımi goturdum Çarşamba kaçak varmi acaba diye test yapılacak burda biri daha vardı suyu azalan kimdi acaba.
Canım ben bu mesajı okudum ama yanıtladım mı naptım hatırlayamadım. Az önce aklıma düştü gittim eski bildirimlere buldumCok sukur hersey yolundaymis kuzum cok sevindiim
Baya boyu kilosu artmis, bizim kiz kucuk mu kaldi diye endiselenmekten alamiyorum kendimi
Karnimda hala ayni oyle goren hamile demez yani
20 aralikta gidicem insallah ama cok korkuyorum gelisimi iyi degil diyecek diye
Bugun gitmeyi dusunuyordum bende canim bi bakayim bakayim
Bende yok hala bu yastiktan hic gerek duymadim sanki kiz, alsam mi
Kiz nerdesin seen cok merak ettim seni :) Daha dun aklimdaydin. Herseyin yolunda olmasina cok sevindim hos geldin
Ay canim gecmis olsun sicak tut kendini sicak bi dus al istersen o da iyi gelir
Bu arada su kaçağı şüphem vardı diye turnusollu ped verdiler hastaneden, 2 saat kaldı rengi mor oldu. Mor şüpheliymiş. Maviye dönerse amnion sıvısı olabilirmiş.Allahim her şeyin hayırlısını versin cnm inslalah sağlıkla alicaz kucağımıza bende sessizce takipteyim sizleri bende girdim.ayrintiliya ense kalınlığı hafif artmış ve kalpte hafif bor parlama gördü down sendromu olabilirdi olmayabilirdi ama benim deneyimlerini göre değil dedi 28 haftada kalp için bir daha gidicem perinatoliye sonuçta bu saatten sonra bizim kızımız herseyiyle kabulumuz bir test yaptırma taraftari degiliz bu arada suyumda hafif bir azalma var bugün kendi dr sonuçlarımi goturdum Çarşamba kaçak varmi acaba diye test yapılacak burda biri daha vardı suyu azalan kimdi acaba.
Canim benim hiç bir şekilde yanlış anlamam klavyede yazarken bazen tam anlatmak istediğimizi yazamiyorumuyoruz benim 11 yaşında özel bir kızım var 11 sendromu igrasiyiruz bor tanımında yok zamanında bütün testleride yaptırdık ama olmayınca olmuyor bende çok iyi değilim hoc degilse normal bor bebeklik zamanının şimdiki gebeligimde yaşasaydım diyorum ama her şey Allahtan ne kadar araştırdakta çabalamaktan her seybolacagina varıyor kendin diyorsun özel çocukların içinde bulundum genetik hastaliginilanlar ağır vakalar değil soyle düşün doğum sırasında oksijensiz kalıp seraplal partili olan çocukları düşün senin örneklerin daha çok elimizden tek gelen dua etmek Allahim her şeyin hayırlısı ni versin hepimiz içinBen mesleğim gereği özel eğitimde çalışmış biri olarak çocukların ve annelerin durumlarını yakından gözlemledim. "Annem beni neden böyle doğurdu, benim normal olmaya hakkım yok mu?" diyen çok çocuk duydu kulaklarım. Her gece ağlardım. İmkanlar varken bunlardan faydalanmak istedim o nedenle tüm testleri yapıyorum ama buna rağmen rabbim özel gereksinimli bir çocuk nasip ederse, her şeyiyle kabulumdür. Bağrıma basarım.
Bir yandan da Allah der ki ben senin karşına çıkardım, imkanlar sağladım, sen istemedin. Benim bakış açım bu yönde. Hasta çocuğum olursa kanımın son damlasına kadar tedavisi için uğraşırım ama bu bir hastalık değil, sendrom. Tedavisi yok, geri dönüşü yok. Her birimiz bir engelli adayıyız bu göz ardı edilemez ama bile bile kabul etmek bana çok zor geliyor.
Söylediklerim size değil yanlış anlamayın, çok bunaldım bu ara, içimi dökmek istedim. Yıllardır bebek hasreti çeken defalarca tüp bebek yaptıran düşükler yaşayan ben, yine de böyle düşünüyorum. Allah herkese hayırlısını versin inşallahsevgilerle
Cevabın için teşekkürler cnm peki bu amnisureyi kaca aldın dun fındıkzade de toptancı medikalcilerden aldim yarin dr goturcem ucuza aldim gibj doğrumu aldim acaba internetde fiyatlar 3 katiBu arada su kaçağı şüphem vardı diye turnusollu ped verdiler hastaneden, 2 saat kaldı rengi mor oldu. Mor şüpheliymiş. Maviye dönerse amnion sıvısı olabilirmiş.
Daha kesin sonuç olan Amnisure testi varmış. Vajinal bölgeden sürüntü aldı gebelik testi gibi yaptı, 5 dakikada çıktı sonuç. Benimki temiz çıktı, akıntım varmış ve çamaşırımdaki ıslaklık aslında termiş. Darısı sizin başınıza. Suyunuz zamanla normale döner inşallah :)
Teşekkür ederim destek mesajlarınıza, bir yandan çalışmak iyi geliyor kafam dağılıyor ama akşamları dayak yemiş gibi oluyoruz eşimle. İnanın bebeğin görüntülerinin keyfine varamadık. Öyle hareketli, öyle tatlı ki. Gün boyu benimle iletişimde olması kalbimi ısıtıyor. Sanki "Ben iyiyim anne, merak etme." der gibi.
Rabbım sağlık versin isallah doktor yanlış ölçü almıştır. Saglikli bir bebek olarak doğar. Bu vakitten sonra bebeğimiz nasıl olursa hepimizin kabulü diye düşünüyorum. İçimizde bebeklerimizin varlığını hissetmemek o kadar güzel ki bu zamanlar bir daha gelmiyor.Allahim her şeyin hayırlısını versin cnm inslalah sağlıkla alicaz kucağımıza bende sessizce takipteyim sizleri bende girdim.ayrintiliya ense kalınlığı hafif artmış ve kalpte hafif bor parlama gördü down sendromu olabilirdi olmayabilirdi ama benim deneyimlerini göre değil dedi 28 haftada kalp için bir daha gidicem perinatoliye sonuçta bu saatten sonra bizim kızımız herseyiyle kabulumuz bir test yaptırma taraftari degiliz bu arada suyumda hafif bir azalma var bugün kendi dr sonuçlarımi goturdum Çarşamba kaçak varmi acaba diye test yapılacak burda biri daha vardı suyu azalan kimdi acaba.
Icini dök rahatla gerekirse ağla ama sonra toparlan ve hersey güzel olacak diye düşün. Evet yaşayan sensin ve seni senden başka kimse anlamaz ama o bebeğin karnındayken sen annesin ve onun orada mutlu bir bebek olmasi için sağlam dur ki mutlu, sağlıklı bir bebek olsun. Belki de hiçbir şey çıkmayacak bebeğinin. Saglikli normal bir çocuk olacak...Ben mesleğim gereği özel eğitimde çalışmış biri olarak çocukların ve annelerin durumlarını yakından gözlemledim. "Annem beni neden böyle doğurdu, benim normal olmaya hakkım yok mu?" diyen çok çocuk duydu kulaklarım. Her gece ağlardım. İmkanlar varken bunlardan faydalanmak istedim o nedenle tüm testleri yapıyorum ama buna rağmen rabbim özel gereksinimli bir çocuk nasip ederse, her şeyiyle kabulumdür. Bağrıma basarım.
Bir yandan da Allah der ki ben senin karşına çıkardım, imkanlar sağladım, sen istemedin. Benim bakış açım bu yönde. Hasta çocuğum olursa kanımın son damlasına kadar tedavisi için uğraşırım ama bu bir hastalık değil, sendrom. Tedavisi yok, geri dönüşü yok. Her birimiz bir engelli adayıyız bu göz ardı edilemez ama bile bile kabul etmek bana çok zor geliyor.
Söylediklerim size değil yanlış anlamayın, çok bunaldım bu ara, içimi dökmek istedim. Yıllardır bebek hasreti çeken defalarca tüp bebek yaptıran düşükler yaşayan ben, yine de böyle düşünüyorum. Allah herkese hayırlısını versin inşallahsevgilerle
Arada var ama eskisi kadar değil canmBitti mi bulantılar ? :)
Benimde kontrol yarin ınsallahBizimde cok guzel gidiyor bu hafta detayli ultrasonum var heyecanla bekliyorum
Bide uzuluyordun esin erkek istiyor diye dogsun bak daha da çok sevecek
18de başladı hareketleri hala da devam yani çok çok hareketliBizde iyiyiz canım çok şükür
kızlar hareket konusunu konuşmuşlar da benimki maşallah 22. Haftada başladı tekmelere22yi doldurduktan sonra her gün hissediyorum artık. İlk gebelik ve kilolu olmama rağmen baya hissettiriyor artık kendini. Hatta bazen karnımın oynadığını bile görüyorum vururken çok hoşuma gidiyo
Dünden beri çok rahatsızım okudum ama yazamadım . Senin için ve o tatlı bebişin için bol bol dua ediyorumGünaydın kızlar, Cuma günü detaylı ultrasonum vardı. Yazmak için kendime gelmeyi bekledim.
Bebeğin her şeyi normal, bir şeyi hariç. Kalpten çıkıp sağ kola giden bir damar var, yemek ve soluk borusunun önünden geçmesi gerekirken arkasından geçiyormuş. Bu teşhisin adı da "aberran sağ subklavyen arter" (ARSA)
Başta ne olacak sanki, bir damar sadece dedim ama durum öyle değilmiş. Buna özellikle bakarlarmış.
3 durumdan bahsettiler;
Bu durum normalin bir varyantı da olabilirmiş, yani belki bizlerde de var bilemiyoruz dediler. Ama Down sendromu veya Di George sendromu da olabilirmiş. Ben zaten fetal DNA yaptırmıştım. Temiz çıkmıştı. Doktorun yönlendirmesi ile düşük paketi yaptırmışım. Yani Down sendromuna bakılmıştı ama Di George bakılmamıştı.
Şimdi diyorlar ki damarın yanlış yerde olmasından başka anormallik görülmüyor, ne kalbinde, ne beyninde. Muhtemelen sağlıklıdır ama isterseniz geniş panel fetal DNA yaptırın. Ani bir kararla cumartesi sabah yeniden kan verdim. Onca masrafa şimdi de bu eklendi. Geri sayıma başladım. Sonuç bekliyorum.
Hadi para kazanılır, Allah güç, sağlık versin ama 2 kere fetal DNA yaptırdığıma mı sinirleneyim, çekeceğim strese mi yanayım yoksa genetik bozukluğu olmasa da bu damar yapısıyla yutkunma problemleri yaşayabilirmiş, buna mı üzüleyim. Çok rahatsızlık yaşarsa basit ameliyatı varmış. Doğumdan itibaren çocuk kardiyoloğu takipli olacakmış.
Canım @Brokilo beni sormuşsun teşekkür ederim. Sessizce okuyorum, buralardayım.
Genetik bir anomali olmasın diye dua etmekten başka çarem yok, elim kolum bağlı.
Daha daha iyiz şükür evimde mutluyum rahat huzurluyum ❤Bende iyiyim caniimBidisimizla yuvarlanip gidiyoruz, detayli ultrasonda hersey yolundaydi cok sukur ama haftasina gore 4-5 gun kucukmus bakalim 20 aralikta ne diyecek doktor gelisimi nasilmis Onun disinda alisverislere devam ediyoruz iste fiyatlar artmadan herseyini almaya devam ediyoruz Siz nasilsiniz bakalim cekirdek aile
Gecmis olsun canim endiselenecek bisey degildir insallah dualarim seninleKızlar çok şiddetli bir ağrım var. Doktorla konuştum gel dedi. Çok korkuyorum. Dua edin bşze nolur
Kızlar çok şiddetli bir ağrım var. Doktorla konuştum gel dedi. Çok korkuyorum. Dua edin bşze nolur
Dün evde tek basıma o kadar ağladım üzüldüm ailemin yokluğunu çok aradım . Öyle bir tutuldum ki su içmeye dahi kalkamadım eşimi işten erken çağırdım . Karnıma çatlak icin sürdüğüm yağla eşim masaj yaptı sırtıma ve belime o biraz iyi geldi . Bugün ağrı sırtımdan aşağı tam belime oturdu kuyruk sokumuma doğru . Ama düne göre cok iyiyim en azından doğrulabiliyorum ayağa kalkabiliyorum ama hala tam anlamıyla geçmiş değilpembemanolya sen nasil oldun canim ? Ard arda bi hastalandik. Benimki 1 gun surdu. Sen daha iyisindir insallah.
Bütün dualarım seninleKızlar çok şiddetli bir ağrım var. Doktorla konuştum gel dedi. Çok korkuyorum. Dua edin bşze nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?