2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Ben mesleğim gereği özel eğitimde çalışmış biri olarak çocukların ve annelerin durumlarını yakından gözlemledim. "Annem beni neden böyle doğurdu, benim normal olmaya hakkım yok mu?" diyen çok çocuk duydu kulaklarım. Her gece ağlardım. İmkanlar varken bunlardan faydalanmak istedim o nedenle tüm testleri yapıyorum ama buna rağmen rabbim özel gereksinimli bir çocuk nasip ederse, her şeyiyle kabulumdür. Bağrıma basarım.
Bir yandan da Allah der ki ben senin karşına çıkardım, imkanlar sağladım, sen istemedin. Benim bakış açım bu yönde. Hasta çocuğum olursa kanımın son damlasına kadar tedavisi için uğraşırım ama bu bir hastalık değil, sendrom. Tedavisi yok, geri dönüşü yok. Her birimiz bir engelli adayıyız bu göz ardı edilemez ama bile bile kabul etmek bana çok zor geliyor.

Söylediklerim size değil yanlış anlamayın, çok bunaldım bu ara, içimi dökmek istedim. Yıllardır bebek hasreti çeken defalarca tüp bebek yaptıran düşükler yaşayan ben, yine de böyle düşünüyorum. Allah herkese hayırlısını versin inşallah sevgilerle

Canım ben bu mesajı okudum ama yanıtladım mı naptım hatırlayamadım. Az önce aklıma düştü gittim eski bildirimlere buldum
Ölçümlere çok takılma canım ya. Ben de konyrollerde hani elle tutulur sadece bu bilgileri öğreniyoruz her seferinde diye paylaştım
Hem çok milimetrik. Hem de zaten +- sapmalar var. Doktor uyarmadığı sürece normaldir bence. Şimdi benimki de genele bakınca haftasında gibi ama mesela kafası haftasına göre baya önde, bacak boyu da geride çıkıyor. Bir karın çevresi gününde genelde. Düşününce baya asimetrik bir oğlan gibi
Ben 172 cm, eşim 194 cm. Bacak boyunun kısalığı da bizim beklediğimiz birşey değildi
Bildiğim +- 10 güne kadar normal deniliyor. İçini ferah tut

Bu arada su kaçağı şüphem vardı diye turnusollu ped verdiler hastaneden, 2 saat kaldı rengi mor oldu. Mor şüpheliymiş. Maviye dönerse amnion sıvısı olabilirmiş.
Daha kesin sonuç olan Amnisure testi varmış. Vajinal bölgeden sürüntü aldı gebelik testi gibi yaptı, 5 dakikada çıktı sonuç. Benimki temiz çıktı, akıntım varmış ve çamaşırımdaki ıslaklık aslında termiş. Darısı sizin başınıza. Suyunuz zamanla normale döner inşallah :)

Canim benim hiç bir şekilde yanlış anlamam klavyede yazarken bazen tam anlatmak istediğimizi yazamiyorumuyoruz benim 11 yaşında özel bir kızım var 11 sendromu igrasiyiruz bor tanımında yok zamanında bütün testleride yaptırdık ama olmayınca olmuyor bende çok iyi değilim hoc degilse normal bor bebeklik zamanının şimdiki gebeligimde yaşasaydım diyorum ama her şey Allahtan ne kadar araştırdakta çabalamaktan her seybolacagina varıyor kendin diyorsun özel çocukların içinde bulundum genetik hastaliginilanlar ağır vakalar değil soyle düşün doğum sırasında oksijensiz kalıp seraplal partili olan çocukları düşün senin örneklerin daha çok elimizden tek gelen dua etmek Allahim her şeyin hayırlısı ni versin hepimiz için

Cevabın için teşekkürler cnm peki bu amnisureyi kaca aldın dun fındıkzade de toptancı medikalcilerden aldim yarin dr goturcem ucuza aldim gibj doğrumu aldim acaba internetde fiyatlar 3 kati

ay maşallah süphanallah 41 kere maşallah olsun yavruma nasıl güzel bir bebek .

sonuçları olumsuz olup sağlıklı doğan bebek sayısı oldukça fazla rabbimde size ( ve bekleyen hasret çeken tüm ailelere ) sağlıkla hayırla gelen bir evlat nasip etsin inş. amin .

wenebe muhtemelen meslektaşız . Aslında her farklılık bir genetik sendrom olmayabilir benim eşimde de genetik farklılık var üstelik tespit edilmiş ama o bir doktor ve üstelik doçent , belki de ailenizde vardır böyle bir şey ve bebeğinizde de görülmüştür . Ben sadece ikinci bir perinatolog ile görüştünüz mü onu merak ettim .

Rabbım sağlık versin isallah doktor yanlış ölçü almıştır. Saglikli bir bebek olarak doğar. Bu vakitten sonra bebeğimiz nasıl olursa hepimizin kabulü diye düşünüyorum. İçimizde bebeklerimizin varlığını hissetmemek o kadar güzel ki bu zamanlar bir daha gelmiyor.
Icini dök rahatla gerekirse ağla ama sonra toparlan ve hersey güzel olacak diye düşün. Evet yaşayan sensin ve seni senden başka kimse anlamaz ama o bebeğin karnındayken sen annesin ve onun orada mutlu bir bebek olmasi için sağlam dur ki mutlu, sağlıklı bir bebek olsun. Belki de hiçbir şey çıkmayacak bebeğinin. Saglikli normal bir çocuk olacak...
Gönlünü ferah tutmaya çalış

18de başladı hareketleri hala da devam yani çok çok hareketli

Dünden beri çok rahatsızım okudum ama yazamadım . Senin için ve o tatlı bebişin için bol bol dua ediyorum İnsallah her şey çok güzel olacak , testin sonucu temiz çıkacak Yüreğini ferah tut stres yapmamaya çalış lütfen,desteğimizle hep yanındayız

Daha daha iyiz şükür evimde mutluyum rahat huzurluyum ❤

Bizde muayeneden geldik şimdi :) Bir türlü hareketlerini tam hissedemiyordum. Bide çok aşırı terliyorum çamaşırımda ıslaklık gördüm termiydi suyummuydu diye evham yaptım durdum. Strese gireceğime gider görürüm kuzumu dedim :) Herşey gayet iyi dedi doktorumuz suyu filan yeterliymiş 28cm 537gram. Sat a göre 21 ultrasona göre 23 haftalığızTetenoz aşısı olmam lazımmış ama sağlık ocağı beni aramadı halaErkek bebekler bazen geç hissedilebiliyo dedi. Aranızda böyle olan varsa telaş etmesin yani :)

Eklentiler

• IMG_20211214_134510.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG-20211214-WA0007.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 66
pembemanolya sen nasil oldun canim ? Ard arda bi hastalandik. Benimki 1 gun surdu. Sen daha iyisindir insallah.
Dün evde tek basıma o kadar ağladım üzüldüm ailemin yokluğunu çok aradım . Öyle bir tutuldum ki su içmeye dahi kalkamadım eşimi işten erken çağırdım . Karnıma çatlak icin sürdüğüm yağla eşim masaj yaptı sırtıma ve belime o biraz iyi geldi . Bugün ağrı sırtımdan aşağı tam belime oturdu kuyruk sokumuma doğru . Ama düne göre cok iyiyim en azından doğrulabiliyorum ayağa kalkabiliyorum ama hala tam anlamıyla geçmiş değil

Kızlar çok şiddetli bir ağrım var. Doktorla konuştum gel dedi. Çok korkuyorum. Dua edin bşze nolur
Bütün dualarım seninle Bak dün benim de sağ kasığıma inanılmaz ağrı girdi hiç doğrulamadım bi yandan belim de çok kötü dedim heralde bi terslik var çok evham yaptım . Meğer bebeğin ayakları sağ kasığıma gelmiş ordan vurdukça vuruyor dışardan görünüyor vurması Bi süre sonra yer değiştirdi heralde ki hareketi tekrar göbeğimin ortasında hissetmeye başladım ağrı komple gitti . Bi yere toplandıysa eğer orda şiddetli ağrı hissediyor olabilirsin sen de gönlünü ferah tut lütfen canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…