İnşallahCanım geçmiş olsun önemli birşey değildir inşallah
Sancın var dedikten sonra nst ye bağladı mı? Ya da herhangi bir ilaç verdi mi?
Geçmiş olsun canım, uzun bir yolculuk olacaksa doktorunu dinle gitme bence.İnşallahprogestanı 4 e çıkart dedi başka birşey yapmadı. Bende öğretmenim izne ayrılıyorum cumartesi günü memlekete gidecektim ama yolculuğa çıkamazsın dedi ne yapmalıyım bilemedim
Teşekkür ederim canım hayırlı olsun bebisinedeTabi ki canimhttps://ty.gl/fpfyky3q7y
Anladim canim cilektekiler de guzel de ben daha farkli bi model arayisindayim. Begendigim model de cok pahali. Bakinmaya devam
Ayy kiyamam oglusuyla kar oynamaya gelmisValla ne desen dusunsen haklisin. Insan 2-3 gunluk yemegi yapar giderdi en azindan. Bak bu banyoyu temiz buldum temiz birakayim bir daha ugrasmasinlar demesi gerekirdi. Dogumda yatili hic gelmesin. Gelse de az kalsin cunku gorduklerin seni uzecek lohusayken uzulmemek gerekir yani.. 2 kisisiniz, riskin var ama kendini yormadan karnini doyurmaya calis canim. Evin isini gucunu bosver annen de gelecekmis zaten o gelince rahat eder keyfine bakarsin.
Valla ispanagi o kadar yikadim ama buradaki pizza cips muhabbetine kapildim pizza hamuruyla pizza yapip yedim. Uzerine 1 paket cips. Cips uzerineyse 1 paket hariboyu yariladim ve karnima agrilar girdi biraktim. Suan resmen kivraniyorum mide spazmi geciriyorum sanki
Canım sancın varsa yolculuk riskli olabilir gerçekten. Ama sancı konusunda farklı bir doktora daha görünme imkanın varsa ihmal etme git bence. İkinci bir görüş iyi olabilir.İnşallahprogestanı 4 e çıkart dedi başka birşey yapmadı. Bende öğretmenim izne ayrılıyorum cumartesi günü memlekete gidecektim ama yolculuğa çıkamazsın dedi ne yapmalıyım bilemedim
Ayy aklına mı düşürdümOhhh az kalmis seninde canimCalisan hamislerrr coktan hak etti dinlenmeyi Cips miii? Kalkmamaliyim kalkmamaliyim
Yok ben hastanede çalışıyorum :) Aslında gebeliğin hiçbir döneminde çalışılmaması gereken yerdeyimSiz öğretmen misiniz merak ettim ne güzel 24.haftada izin imrendim
Keşke bende ayrılabilsem izineAyy aklına mı düşürdümBelki 1 yıldır yememiştim. küçük bir paketi bitirdim. Affet oğlum
Yok ben hastanede çalışıyorum :) Aslında gebeliğin hiçbir döneminde çalışılmaması gereken yerdeyim
Ayy aklına mı düşürdümBelki 1 yıldır yememiştim. küçük bir paketi bitirdim. Affet oğlum
Yok ben hastanede çalışıyorum :) Aslında gebeliğin hiçbir döneminde çalışılmaması gereken yerdeyim
Evet canım cuma günü gideceğimCanım sancın varsa yolculuk riskli olabilir gerçekten. Ama sancı konusunda farklı bir doktora daha görünme imkanın varsa ihmal etme git bence. İkinci bir görüş iyi olabilir.
Özel araç birde mesafede önemli uzun yolcuğu hiç bir risk yoksa da yapma diyor bazı doktorlarEvet canım cuma günü gideceğim
Sezaryen olacağım kızım ev işini halleder de yemek de yapmaz kv allah'tan kayınbabam yapar yemeği kızımda bulaşıkları halleder artıkÖyle alışmış canım doğru diyorsun. Normal zaman olsa hiç umrumda değil valla yapmış yapmamış. Yaptırmam zaten ama yani riskli bir gebeliğim var yatmam gereken zamanda nelerle uğraştım. Herşeyi geçtim eşime en çok üzüldüm valla içim paralandı. Resmen evi çekip çevirdi.
Kötü niyet değil belki hani yapmim gelin yapsın bu haliyle dememiştir ama şu kız da yatsın riskli de demedi yani.
66 yaşında 2 gün önce kar yağdı eşimi aldı kartopu oynamaya gitti öyle diim sanane kulağı ağrıdı ona giderken ne başka yeri
insan ister istemez kendi annesiyle kıyaslıyor işte. O zaman da işin içinden çıkamıyor. Sonuçta bana bakmaya geldi sözde ve o gelmese annem gelecekti. Ama gezmeye gelmiş benimki belli oldu. Bana da doğum öncesi güzel bir tatbikat oldu
Ben de ıspanak yaptım. Az önce yedim azcık ama akşama hamburger söylicem sanırım bugün
Bak giderken bu kız da 2 gün yalnız kalacak yemek yapayım bile demedi yani. Sormadı bile istediğin birşey varsa yapayım bırakayım diye.
Eşimle beraber kendim yaptım akşam bir kaç çeşit
Bana herşey onu hatırlatıyor
Allah kolaylık versin canım. Kızın destek olur sana yine elinden geldiğince. O da az biraz birşey yaparken bebeği oyalasa bile yeter inşallah
Benim farklı bir durumum var serklajlıyım ama çok araştırdım bu sancı meselesini de biraz ordan biliyorum. Genelde progestan ve yanına nidilat, adalat gibi tansiyon ilaçları veriliyor. Ben de kullandım hatta operasyondan sonra 10 gün boyunca kasılma olup dikiş zarar görmesin diye.Evet canım cuma günü gideceğim
Off senin de işin zormuşSezaryen olacağım kızım ev işini halleder de yemek de yapmaz kv allah'tan kayınbabam yapar yemeği kızımda bulaşıkları halleder artık
4-5 haftalık gebeliklere | 1 aylık denilir. |
8-9 hafta bittiğinde | 2 ay bitmiştir. |
12-13 hafta bittiğinde | 3 ay bitmiştir. |
16-17 haftalar bittiğinde | 4 ay bitmiştir. |
20-21 haftalar bittiğinde | 5 ay bitmiştir. |
24-25 haftalar bittiğinde | 6 ay bitmiştir. |
28-29 haftalar bittiğinde | 7 ay bitmiştir. |
32-33 haftalar bittiğinde | 8 ay bitmiştir. |
36 hafta bittiğinde | 9 ay bitmiştir son aya girilmiştir. |
40 hafta bittiğinde | 9 ay 10 gün tamamlanmıştır |
Teşekkürler bilgiler için dikkat edicem. Evet nst için devlete gideceğim cuma günü doktoruma güvenim çok az zaten onun için memlekete gitmek istiyorum biran önce burada sağlık sektörü çok geri maalesef. inşallah canım önemsiz bir konudurBenim farklı bir durumum var serklajlıyım ama çok araştırdım bu sancı meselesini de biraz ordan biliyorum. Genelde progestan ve yanına nidilat, adalat gibi tansiyon ilaçları veriliyor. Ben de kullandım hatta operasyondan sonra 10 gün boyunca kasılma olup dikiş zarar görmesin diye.
O yüzden farklı bir doktora görünmende fayda olur dedim. Bir de hem sancın var diip hem de nst ye bağlamaması ilginç geldi. Var ama ne sıklıkta ne şiddette.
Magnezyum kullanıyorsan onu da ihmal etme. O da rahim kaslarını yumuşatıyor. Soda da içebilirsin günde bir tane yine onun da rahatlattığını söyleyenler var. Olabildiğince de sol yanına uzan dinlen.
Benim doktorların söyledikleri bunlardı canım
Cuma da güzel haberler alır rahatlarsın inşallah
Aile hekimi veya kendi doktorunuzdan 24 haftalık gebedir raporu alıp , iş yerinize dilekçe vermeniz yeterli dedi benim idarecim ..Hayırlı geceler kızlar, 24.hafta gebelik izni için herhangibir belge ya da rapor alınıyor mu.
Amin.gunaydın kızlar eskısı kadar yazamasamda gırıp okuyorum Allah bize güç kuvvet versin kimseye muhtac etmesin ilk dogumumda ramazan ayıydı annem yanıma Ankaraya geldı ama evdekıler haklı olarak gel deyıp durdular herkes calısıyor ıftarı sahuru yapmakta zorlandılar annem erken dondu.... kayınvalıdem ıyıdır ama asırı enerjıktır yorulmak bılmez senınde oyle olmanı bekler mastıt oldum goguslerım sıstı ateslendım ıstıyorum yataga yemek getırsınler gel kızım yemek hazır dıyor gıdıp mutfakta oturabılıyormuyum acaba :) yanı nazlandırmaz kuvvetlı ol ıster bende buyuk konustum 2. yı asla ramazana denk getırmem annem 1 ay kalacak dedım ama malum gene dırek ramazanın ılk gunune denk gelıyor.... o yuzden ınanın hep dua ederım Allah bıze guc versın annelere dahı muhtac etmesın sız ıyıysenız hersey kolay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?