Uzun zamandır yoktu canım endişelendim bendeAlıntı yapmadan cevap yazmışım
Fetal şeysini hiç duymadım ben çevreme bakarak yazmıştım. Bir arkadaşıma tarama testlerinde down sendromlu dediler kız doğurana kadar stres üzüntü yaşadı aldırmak isteyip istemediğinide sordular malesef. Doğduğunda ilk sorduğu şey bebeğim sağlıklımıydı. Yani zehir oldu bi daha asla diyor.Gercektem boyle bir veri var mi? Yani saglam bebege sorunlu teshisi konmus mu fetal DND ile. Bugun doktorumun soyledigi verilere dayanarak %99larda dogru ciktigi. Mesela soyle oluyormus. Diyelim ki fetal DNA yaptirdi bir hamile ve Allah korusun Down sendr cikti %99 oraninda. Ve aile bebegi aldirmak istedi. Yasal olarak bu mumkun degilmis. Yani Fetal DNA sonucuna gore gebeligi sonlandiramiyorsunuz zaten. Bunun icin bir de Amniyosentez yaptirma zorunlulugu varmis. Ve doktorumun soylesigi Fetal DNA ve Amniyosentez sonuclanirinin tutmadigi bir vakam olmadi dedi. Yani baya baya dogru sonuc cikiyor. Allah o durumlara kimseyi dusurmesin tabi durum bu.
Arkadaşıma sordular ama tarama testinden sonra. Down sendromlu diye aldırmak istiyormusunuz diye. Gerçekten zehir oldu hamileliği haa ama evet buna hazırlık olmak isteyende var onlarıda anlıyorum. Sonuçta herkesin kendi tercihiArkadaslarin da dedigi gibi fetal dna yapildi diye bebek aldirilmaz. Sorunlu sonuc cikarsa emin olmak icon amniyosentez yapilir. Bir arkadasimin basina geldi amniyosentez yaptirdi o yuzde 100 sonuc veriyor zaten. Aslinda fetal dna ya %99 denmesinin sebebi bebegin plasentasinin dnasina bakmasi. Amniyosentez direk bebegin dnasina bakiyor.
Herkes aynı şeyi yazmış acaba bu yeni bişey mi. Taramaya göre aldırılmaz diye. Aileye soruluyor arkadaşıma soruldu kız doğurana kadar stres üzüntü yaşadı doğumunda ilk sorduğu şey kızım sağlıklı mı oldu. Hatta o kadar moreli bozuldu ki fotoğrafcıyı bile kabul etmedi. Herkes farklı tepkiler verebiliyor olasılık bile olsa. Ama sorucam tekrarBunlar tarama testi kesin sonuç vermiyor. Bu testlerin sonucuna göre gebelik sonlandırılmıyor.
Tanı testi olan amniyosentez gibi yöntemler uygulanıyor ve kesin sonuç alındıktan sonra sonlandırılması yasal. Karar aileye bırakılıyor.
Tanı testleri yanlış sonuç vermeZ. Tarama testleri sadece olasılık belirler.
Benimde oluyor ama ben kabızlığa bağlıyorumAy evet ya benim de öyle neden acaba
Yok yeni degil hep boyle. Yani arkadasiniza sormuslardir evet dese yine amniyosentez yapip sonuca gore hareket ederlerdi. Yani arkadasiniz aldormak istiyorum dese direk almazlardi. Arkadasiniza konulan teshis muhtemelen 2li, 3lu testlerledir. Ozellikle 3lu testin dogru tani yuzdesi %60. Yani cok da guvenilir degil ki zaten arkadasinizda da sorun var denmis ama cikmamis cok sukur. Amniyosentezde de dusuk riski var evet ama zaten o artik gebeligin sonlanmasi ihtimalindeyken yapilan en son islem. Allah kimseyi mecbur birakmasin.Herkes aynı şeyi yazmış acaba bu yeni bişey mi. Taramaya göre aldırılmaz diye. Aileye soruluyor arkadaşıma soruldu kız doğurana kadar stres üzüntü yaşadı doğumunda ilk sorduğu şey kızım sağlıklı mı oldu. Hatta o kadar moreli bozuldu ki fotoğrafcıyı bile kabul etmedi. Herkes farklı tepkiler verebiliyor olasılık bile olsa. Ama sorucam tekrar
Bu zamana kadar yumurtadan tiksinmiştim şimdi kırmızı et tavuk eti kolonya midemi bulandırıyor. Ekşi ve acıya bayılırım ama gebelikten beri tatlıya düştüm normal şartlarda ağzına bal reçel sürmeyen ben yemek istiyorum9. haftada baya azalmıştı bulantı tekrar başladı ben de anlamıyorum neden böyle.
Rahim büyüyor o yüzden kasıklarda gerilme ve ağrı hissetmeniz çok normal bebek yerleşmeye çalışıyorAy evet ya benim de öyle neden acaba
Doğana kadar öyle düşünmesi yordu onu çok. Ve evet sizlerin dediği gibiymiş özür dilerim kızlardanYok yeni degil hep boyle. Yani arkadasiniza sormuslardir evet dese yine amniyosentez yapip sonuca gore hareket ederlerdi. Yani arkadasiniz aldormak istiyorum dese direk almazlardi. Arkadasiniza konulan teshis muhtemelen 2li, 3lu testlerledir. Ozellikle 3lu testin dogru tani yuzdesi %60. Yani cok da guvenilir degil ki zaten arkadasinizda da sorun var denmis ama cikmamis cok sukur. Amniyosentezde de dusuk riski var evet ama zaten o artik gebeligin sonlanmasi ihtimalindeyken yapilan en son islem. Allah kimseyi mecbur birakmasin.
Yok cnm ozur dilicek bisi ben de yeni ogrendim bu kadar detayini. Cok sukur arkadasinizin bebis saglikli dogmus.Doğana kadar öyle düşünmesi yordu onu çok. Ve evet sizlerin dediği gibiymiş özür dilerim kızlardanyanlış bilgi vermiş oldum.
Al bendende o kadar yaa sabah erken kalktım geri yattım şimdi kalktım canım yine yatmak istiyorYok cnm ozur dilicek bisi ben de yeni ogrendim bu kadar detayini. Cok sukur arkadasinizin bebis saglikli dogmus.
Ayy ben kafami kaldiramiyorum uyumaya yatmaya doyamiyorum nolcak bu halimiz(
Al bendende o kadar yaa sabah erken kalktım geri yattım şimdi kalktım canım yine yatmak istiyor
Benim bu konuda bilgilerim cok taze. Daha dun doktoruma iyicr sordum. Simdi oncelikle dogruluk payi %90lara yakinmis. Doktorun ultrasonla bir takim olcumler yapiyor ense kalinligi fln, senden kan alip tahlile yolluyorlar bir de yas faktorun ekleniyor. Bu uc veriye dayali bir oran cikiyor. Yuzbinde bir, on binde bir fln gibi. Ona gore tahmim yapiliyor. Sonuc hep kotu cikmiyor cnm merak etmeMerhabalar arkadaşlar
Allahın izniyle bende ocak ayında anne olacağım şuan 11+3 günlük hamileyim
Haftaya ikili tarama testim var
Sizlere danışmak istediğim şey bu test nasıl bişey ve hep kötü mü çıkıyor
Sonuç hemen çıkıyor mu
2. Trimester güzel geçecek. Sonra 3.’de ağırlaşmaya başlayıp yine zorlanacağız. Sonra doğumdu, lohusalıktı, süt geldi mi bebek mi ağladı derken…. Bunlar iyi günlerimizCook sinir bozucu gercekten. Agziminda tadi yok, istah yok bi tuhafim. Hayirlisiyla normale donseydik iyiydi.
%90 olduguna emin misiniz benim doktorum sanki %60 fln demisti. Fetal dna testinin%99 oldugunu konusmustuk. Hatta benim bebegim tup bebek pgtli oldugu icin gerek yok bu ikili teste pgt cok daha guvenilir bir veri dediBenim bu konuda bilgilerim cok taze. Daha dun doktoruma iyicr sordum. Simdi oncelikle dogruluk payi %90lara yakinmis. Doktorun ultrasonla bir takim olcumler yapiyor ense kalinligi fln, senden kan alip tahlile yolluyorlar bir de yas faktorun ekleniyor. Bu uc veriye dayali bir oran cikiyor. Yuzbinde bir, on binde bir fln gibi. Ona gore tahmim yapiliyor. Sonuc hep kotu cikmiyor cnm merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?