Oh iyi yaptin para cezasi en iyisi ama benimki izinliydi babyBen geç geldi diye dün 200 TL ceza kestim
Niye zamlanmış ki ayrıca +4 bin eklemek ne ya öyle birdenDoktor kontrolümüz vardi bugün stresten 1 şubatı beklemeden doğuracağım en sonunda nst de 3 düzenli sancı çıkınca tekrar nst istedi orda da azda olsa sancı çıkınca 2 gün sonra tekrar istiyor 36. hafta doğum olacağı için ciger geliştirici iğne vurulucam 24 saat arayla son iki haftamiz dayan kızım diye dualar ediyorum. Bu arada hastanenin muhasebesi ile görüştüm +4 bin zamlanmiş
Ben de bundan gördüm bundan alcam ama şeker gibi olsn da bar ondan da alsam mı acabaMerhaba hanımlar , gece enteresan şeyler olmuş ben gidince . Kızanlar , bozulanlar , üyelik iptalleri falan . Gerçekten anlamadım ben bu olayları . Ne güzel heyecanımızı paylaşıp birbirimizin bilgilerinden faydalanıyorduk .
Bizim randevumuz vardı bu sabah . Kızım 2660 Gr , 47 cm. olmuş . Keyifle yatıyordu içerde . Her şeyi gayet iyi , saçları bile
Her zamanki gibi şekerim düşük çıktı , ara öğün ye denildi . Bir de azıcık idrar yolu enfeksiyonu , suya karıştırılan bir şey yazdı doktor .
8 Şubat a günümüzü aldık , inşallah sıkıntısız kavuşucaz hanıma
Bir arkadaş sormuştu dün , lohusa şerbeti , ben şunu aldım ;
Eki Görüntüle 2991147
Aynı aynı yaa ben de öyleyimsorma yaa 6 gün kaldı her gün gün sayıyorum. son bir enerji evi bölüm bölüm temizliyorum. heyecan endişe birarada. bazrn saf saf gülümsüyorum bazen tırsıyorum
O da aynıymış zaten canım biri eritiliyo biri de suyla açılıyor tek fark oben sordum canım ama babam sabun gibi olanalrdan almış hepsi aynı özelliktedir herhalde hepimize süt olsun.
kızçen de kocaman olmuş maşallah. gün belirlendi artık daha heyecanlı süreç başladı senin de
Gece ne olmuş ki hiç görmedim bendeMerhaba hanımlar , gece enteresan şeyler olmuş ben gidince . Kızanlar , bozulanlar , üyelik iptalleri falan . Gerçekten anlamadım ben bu olayları . Ne güzel heyecanımızı paylaşıp birbirimizin bilgilerinden faydalanıyorduk .
Bizim randevumuz vardı bu sabah . Kızım 2660 Gr , 47 cm. olmuş . Keyifle yatıyordu içerde . Her şeyi gayet iyi , saçları bile
Her zamanki gibi şekerim düşük çıktı , ara öğün ye denildi . Bir de azıcık idrar yolu enfeksiyonu , suya karıştırılan bir şey yazdı doktor .
Eki Görüntüle 2991147
her sene ocakta fiyatlar artıyormuş bin lirayı anlayacağım da 4 bin son dakka gölü oldu ciddenNiye zamlanmış ki ayrıca +4 bin eklemek ne ya öyle birden
Bende soracağım gittiğimde. Zaten artık pcr testini çok zor yapiyorlarmis çok belirti arıyorlarmis. İnşallah kalkmıştır bizde derin bi oh çekeriz.
Bu arada afiyet olsun, şifa olsun
Canim düzenli aralıklarla gelmesi ve her defasında şiddetinin artması gerekiyor senin öyle mi?
Hamileliğin tadını (!)çıkarayımOlsun olsun sende hem hamileliğin son günlerinin tadını çıkar
Bende orada okuyup etkilendim. İnşallah bizden mağdur olan olmaz. Şansıma okullar tatil olacak, oğlum evde olur,eşiminde doğumdan 3 gün önce izni başlayacak. Artık son derece izole olup riski minimuma indirmeye çalışacağız İnşallah.İnşallah kalkmiştir sizde de. En azindan gebeler cekmese bu sıkıntiyi, cok stresli bi son dakika testleri. Ocak annelerinde magdur olanlar vardi, insallah daha cok magdur olan olmaz
Bu malzemelerin bir kısmını bilmiyorum, aktardan mi alacağız?Hanimlar bu arada ben Adana'da okudum. Orada lohusa şerbeti diye kaynar adi verilen bir karisim yapiyorlardi. Grip olunca hemen ayağa kalkmak için kaynatip iciyorduk biz. Ev arkadasim da lohusayken hep tükettiğini sütünü çok arttirdiğini söyledi. Fikir olmasi acisindan tarifini vereyim.
Zencefil
Zerdecal
Çubuk tarçin
Muskat
Yenibahar
Karanfil
Havlican.
İki kupa kadarlik tarif vereyim. Hepsi odun şeklinde çekilmemiş ve kuru olsa daha iyi olur, hepsinden birer odun tanesi kadar alinir, yenibahar ve karanfil de birer yemek kaşiği kadar eklenir, muskati kirmak cok güzel aroma verir. Temiz beyaz bir tülbente bunlar konulur, iyice baglanip en az 4bardak suda uzun süre kaynatilir. (Bir bucuk yemek kaşigi kadar seker eklenebilir, damak tadiniza göre, aci oluyo koymazsak) rengi koyu kahverengi-bordomsu bi renk alinca alti kapatilir.
Bardaga dökültükten sonra da üzerine ceviz kirilip atilir, ceviz yagini suya verince lohusaya içirilir.
Kalan kaynardan tülbenti cikarip kalan kaynari sonra isitip içebiliyoruz.
Adana'da koca tencerede kaynatip misafire de ikram ediyorlar lohusa şerbetini.
Ah ah biz yapıyoruz canımHanimlar bu arada ben Adana'da okudum. Orada lohusa şerbeti diye kaynar adi verilen bir karisim yapiyorlardi. Grip olunca hemen ayağa kalkmak için kaynatip iciyorduk biz. Ev arkadasim da lohusayken hep tükettiğini sütünü çok arttirdiğini söyledi. Fikir olmasi acisindan tarifini vereyim.
Zencefil
Zerdecal
Çubuk tarçin
Muskat
Yenibahar
Karanfil
Havlican.
İki kupa kadarlik tarif vereyim. Hepsi odun şeklinde çekilmemiş ve kuru olsa daha iyi olur, hepsinden birer odun tanesi kadar alinir, yenibahar ve karanfil de birer yemek kaşiği kadar eklenir, muskati kirmak cok güzel aroma verir. Temiz beyaz bir tülbente bunlar konulur, iyice baglanip en az 4bardak suda uzun süre kaynatilir. (Bir bucuk yemek kaşigi kadar seker eklenebilir, damak tadiniza göre, aci oluyo koymazsak) rengi koyu kahverengi-bordomsu bi renk alinca alti kapatilir.
Bardaga dökültükten sonra da üzerine ceviz kirilip atilir, ceviz yagini suya verince lohusaya içirilir.
Kalan kaynardan tülbenti cikarip kalan kaynari sonra isitip içebiliyoruz.
Adana'da koca tencerede kaynatip misafire de ikram ediyorlar lohusa şerbetini.
Bu malzemelerin bir kısmını bilmiyorum, aktardan mi alacağız?
Evet canim bazi yerlerde direk kaynar malzemesi istiyorum deyince veriyorlar. Benim memlekette aktara bunlari istiyorum diye sayinca, napican bunlarla demiştiAh ah biz yapıyoruz canımkaynar malzemesi kutuda satılır Burda ayrı ayrı akmaya gerek yok bir küçük kutudan iki defa kaynar çıkar pek şifalı doğum yapılan evden mis gibi kokusu gelir nasip olursa bizim evde de kaynayacak üstüne de bol ceviz
Hiç bir fikrim yok , ilk defa yapıp içicem hayatımdaMaşallah canımbirde bu lohusa şerbetini soğuk mu içiyorsunuz bizim yaptığımız kaynatılıyor
İçinde tane karabiber ve kakule de var cnm aklında olsunEvet canim bazi yerlerde direk kaynar malzemesi istiyorum deyince veriyorlar. Benim memlekette aktara bunlari istiyorum diye sayinca, napican bunlarla demiştibilmeyen de cok.
Gece ne olmuş ki hiç görmedim bendeBu arada bebişe maşallah tarihinizde hayırlı olsun
Damla olarak ne verdi doktor? Bende de bir haller var cumartesi kontrole gidicem o zaman idrar testinde çıkarMerhaba hanımlar , gece enteresan şeyler olmuş ben gidince . Kızanlar , bozulanlar , üyelik iptalleri falan . Gerçekten anlamadım ben bu olayları . Ne güzel heyecanımızı paylaşıp birbirimizin bilgilerinden faydalanıyorduk .
Hangi hastane o? Toplamda nr kadar olmuş yani bu sene doğum?Doktor kontrolümüz vardi bugün stresten 1 şubatı beklemeden doğuracağım en sonunda nst de 3 düzenli sancı çıkınca tekrar nst istedi orda da azda olsa sancı çıkınca 2 gün sonra tekrar istiyor 36. hafta doğum olacağı için ciger geliştirici iğne vurulucam 24 saat arayla son iki haftamiz dayan kızım diye dualar ediyorum. Bu arada hastanenin muhasebesi ile görüştüm +4 bin zamlanmiş
Tamam çok teşekkür ederim aldirayim eşime. Bizde olmaz lohusa serbeti, onun yerine vişne yada kayısıdan hoşaf yapılır ama ben çok özeniyorum lohusa şerbetineEvet aktar veriyor hepsini. Aktardan baslangiç icin 100er gram alabilirsin. İlk deneme için her birinden birer oduncuk, yenibahar ve karanfilden de tam dolu olmayan birer yemek kasigi kadar ekleyip deneme yapabilirsin. Şekerle kaynatip ceviz ekleyince, tadina da biraz alişinca kişin vazgecilmez oluyor. Ölü gibi yatan grip hastalarini ertesi günü ayaga kaldiriyor üc dört bardak tüketince.
İçinde tane karabiber ve kakule de var cnm aklında olsun
Tamam çok teşekkür ederim aldirayim eşime. Bizde olmaz lohusa serbeti, onun yerine vişne yada kayısıdan hoşaf yapılır ama ben çok özeniyorum lohusa şerbetine
Arkadaşlar ya şimdi ben özelde doğurcam ama hiç yol yordam bilmiyoruzHemşirelere bahşiş mi veriliyormuş? Ya doktora? Doktorunda cebine para sıkıştırmak çok komik olur be Sadece annemi ve eşimi alcaklarmış ve ziyaretçi yasak, bu yüzden ne oda süsü ne çikolata ne şerbet hiç bir şey hazırlamadım hastane için ben Ne yapmak lazım? Kek gibi doğuma gidicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?