2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Niye zamlanmış ki ayrıca +4 bin eklemek ne ya öyle birden

Ben de bundan gördüm bundan alcam ama şeker gibi olsn da bar ondan da alsam mı acaba aç gözlülük
sorma yaa 6 gün kaldı her gün gün sayıyorum. son bir enerji evi bölüm bölüm temizliyorum. heyecan endişe birarada. bazrn saf saf gülümsüyorum bazen tırsıyorum
Aynı aynı yaa ben de öyleyim
O da aynıymış zaten canım biri eritiliyo biri de suyla açılıyor tek fark o

Gece ne olmuş ki hiç görmedim bende Bu arada bebişe maşallah tarihinizde hayırlı olsun

İnşallah kalkmiştir sizde de. En azindan gebeler cekmese bu sıkıntiyi, cok stresli bi son dakika testleri. Ocak annelerinde magdur olanlar vardi, insallah daha cok magdur olan olmaz

Hanimlar bu arada ben Adana'da okudum. Orada lohusa şerbeti diye kaynar adi verilen bir karisim yapiyorlardi. Grip olunca hemen ayağa kalkmak için kaynatip iciyorduk biz. Ev arkadasim da lohusayken hep tükettiğini sütünü çok arttirdiğini söyledi. Fikir olmasi acisindan tarifini vereyim.
Zencefil
Zerdecal
Çubuk tarçin
Muskat
Yenibahar
Karanfil
Havlican.
İki kupa kadarlik tarif vereyim. Hepsi odun şeklinde çekilmemiş ve kuru olsa daha iyi olur, hepsinden birer odun tanesi kadar alinir, yenibahar ve karanfil de birer yemek kaşiği kadar eklenir, muskati kirmak cok güzel aroma verir. Temiz beyaz bir tülbente bunlar konulur, iyice baglanip en az 4bardak suda uzun süre kaynatilir. (Bir bucuk yemek kaşigi kadar seker eklenebilir, damak tadiniza göre, aci oluyo koymazsak) rengi koyu kahverengi-bordomsu bi renk alinca alti kapatilir.
Bardaga dökültükten sonra da üzerine ceviz kirilip atilir, ceviz yagini suya verince lohusaya içirilir.
Kalan kaynardan tülbenti cikarip kalan kaynari sonra isitip içebiliyoruz.
Adana'da koca tencerede kaynatip misafire de ikram ediyorlar lohusa şerbetini.

Olsun olsun sende hem hamileliğin son günlerinin tadını çıkar
Hamileliğin tadını (!)çıkarayım
İnşallah kalkmiştir sizde de. En azindan gebeler cekmese bu sıkıntiyi, cok stresli bi son dakika testleri. Ocak annelerinde magdur olanlar vardi, insallah daha cok magdur olan olmaz
Bende orada okuyup etkilendim. İnşallah bizden mağdur olan olmaz. Şansıma okullar tatil olacak, oğlum evde olur,eşiminde doğumdan 3 gün önce izni başlayacak. Artık son derece izole olup riski minimuma indirmeye çalışacağız İnşallah.

Bu malzemelerin bir kısmını bilmiyorum, aktardan mi alacağız?

Ah ah biz yapıyoruz canım kaynar malzemesi kutuda satılır Burda ayrı ayrı akmaya gerek yok bir küçük kutudan iki defa kaynar çıkar pek şifalı doğum yapılan evden mis gibi kokusu gelir nasip olursa bizim evde de kaynayacak üstüne de bol ceviz

Bu malzemelerin bir kısmını bilmiyorum, aktardan mi alacağız?

Evet aktar veriyor hepsini. Aktardan baslangiç icin 100er gram alabilirsin. İlk deneme için her birinden birer oduncuk, yenibahar ve karanfilden de tam dolu olmayan birer yemek kasigi kadar ekleyip deneme yapabilirsin. Şekerle kaynatip ceviz ekleyince, tadina da biraz alişinca kişin vazgecilmez oluyor. Ölü gibi yatan grip hastalarini ertesi günü ayaga kaldiriyor üc dört bardak tüketince.

Evet canim bazi yerlerde direk kaynar malzemesi istiyorum deyince veriyorlar. Benim memlekette aktara bunlari istiyorum diye sayinca, napican bunlarla demişti bilmeyen de cok.

Damla olarak ne verdi doktor? Bende de bir haller var cumartesi kontrole gidicem o zaman idrar testinde çıkar
Hangi hastane o? Toplamda nr kadar olmuş yani bu sene doğum?

Tamam çok teşekkür ederim aldirayim eşime. Bizde olmaz lohusa serbeti, onun yerine vişne yada kayısıdan hoşaf yapılır ama ben çok özeniyorum lohusa şerbetine

İçinde tane karabiber ve kakule de var cnm aklında olsun

Tane karabiberi unutmuşum canim teşekkür ederim ama kakule hic koymadim, adanadaki aktarlar da bana hic vermedi ama yakisacagindan hic şüphem yok. Çok severim kakuleyi
Tamam çok teşekkür ederim aldirayim eşime. Bizde olmaz lohusa serbeti, onun yerine vişne yada kayısıdan hoşaf yapılır ama ben çok özeniyorum lohusa şerbetine

Rica ederim, tane karabiberi unutmusum bu arada, malzemeler de o da var insallah beğenirsin, şifa olsun bol bol sütümüz olsun

Valla onu annem de dedi de eşim gerek yok dedi.
Zaten çok masraf var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…