İşte doktorlar başka başka şeyler diyor. Benim de kafam allak bullak. Bizim doktor şu anda sünneti bile erteleyin diyor çünkü 10 haftalıkken anestezi almak zorunda kaldı. Tekrar almasın diyor. Ben zaten yaşadıklarımızı düşününce aklıma mukayyet olamıyorum. Öyle olunca "Tamam aşı kalsın doktoru dinleyelim, bir yaşında yaptırırız" diyorum. Bir yanım da dürtüklüyor "Yaptırsak mı?" diye. Bilemedim arada kaldık öyleYa bizim doktorda artık vurulabileceğimizi söyledi ve göç aldığıniçin ülkemiz meningokok yapan mikrop daha çok ülkemize girmiş bu sebeple kesinlikle tavsiye ediyorum dedi , üst komşum yaptırmış ve daha da bitmemiş ayları varmış belirli aylar belirli dozlarmış. Bir yaş altı aşılama için önemliymiş falan dediler. Kafam karışık bekliyorum
Yarın 4 aylik aşıları ve rota aşısı var.
Ufaktan korkmuyor değilim, ayağa birde aşı yan etkisi eşlik etmez umarım.
Önceki gibi sıkıntısız atlatırsınız inşallah canım, bu aykiler yine bacaklardan dmi
4 aylık aşıları iki tane ve bacaktan. Bizde yan etki olmadı, hatta aksine o gün bayağı iyiye gitmişti, acaba atak bitiyor mu dedim. Gerçi dün de öğleden sonra yine iyiydi. Bizde menenjit aşısı yoktu, o nasıl etki eder bilmiyorum. Rotanın ilkini 3'te yaptı, diğerini 5'te yapacakinşallah sıkıntısız geçer canım. 4 aylık aşısını olmadı daha bizimki 4 aylık oldugunda menenjiti yaptırdık arada bikaç hafta olsun dedi hemşire. haftaya yaptırıcaz.
nimenrix i yaptıranlar doktorunuz bexeroyu ne zmaan önerdi
Valla bu atakta ben de ya sabır çekiyorumElime bir döküman geçti, paylaşılması ve çoğaltılması yasak olanlardan Nasıl olduysa çoğalıp beni buldu 4.ay sonuna kadar herhangi bir uyku etiğimi verilemiyor özetle. Ama rutin oluşturursanız bu dönem bitince çocuk sıfırlanmış olmaz bir edebi bir terbiyesi olur diyo ben en başından beri zorla şerle rutin yapıyodum biliyorsunuz, inancım benim bu dönemden ucuz yırtacağım yönünde ama kader İki gün önce kundak istemeyip resmen yatakta kurtcuk gibi hareketler yapan bebişim bu gün sabrımı zorladığından kundakladığım için resmen mutlu oldu ve 3saniyede uyudu. Kundağı yaptım, emziği taktım hooop kafasını sola çevirdi ve uyudu Yani benimde vericek tavsiyem yok bu atakta. Bitmesini beklicez
Bizim de eskiye oranla biraz iyileşme vardı yavrum yine eskiden betere döndüKızım geceleri güzel uyurdu burda arkadaşlarının yaptıklarını duydukça onları örnek aldı2 buçuktan beri ayaktayiz , gece kaka yapmazdı 2 gündür aynı saatte kaka yapıyoruz, bugün uykumuz da açıldı
İnan ilk 3 ayı hiç özlemiyorum ben. Öyle zordu kiHem az buyumesini istiyorum böyle düşününce, hem de arada 40 gunlukku minnacik, o emmeye çalışan halini özlüyorum
Bende zamanla düzenin oluşacak diyenlere inanmıyorum artık
İnşallah cnm evet bacakta bide rota aşısı var.Önceki gibi sıkıntısız atlatırsınız inşallah canım, bu aykiler yine bacaklardan dmi
Menenjit bidahaki ay olsun diyorum bu ay 4 aylık aşıları ve rota aşısı var. 5. Ayda aşı yok ya onun yerine menenjit olur.inşallah sıkıntısız geçer canım. 4 aylık aşısını olmadı daha bizimki 4 aylık oldugunda menenjiti yaptırdık arada bikaç hafta olsun dedi hemşire. haftaya yaptırıcaz.
Terlediğinde ben de çok korkuyorum. Değiştirince daha çok üşür diye. Ağız mendillerinden koyuyorum sırtına aşırı aşırı terlememişse. Kuruyunca onu çıkarıyorum. Ara bence ne olur ne olmaz. Belki de sadece takip et diyecekKizim sabahtan bu yana öksürüyor kizlar ya. Gece 3defa degistirdim ustunu.terlemisti ondan mi oldu acaba? doktorunu arasam mi beklesem mi biraz daha
o nimenrix degil mi canım3.-5. ve 13.aylar canim, biz yaptik iki uc gun ateslendi.
Hayallerim yikildi
Canim, benim kizim ataga ozel olarak bu sekilde degil, zaten hep boyleydi. Memede uyutma isinden besikte uyuma moduna gecmem icin ne gibi bi rutin izlicem hic bilmiyorum. 4.ay bitince insallah rutini oturturum bakayim. Ayagimda sallarim arada belki uyur.
Canim biz ikisini ayni anda yaptik doktor oyle istedi, hangisi ates yapti bilemiyorum o yuzden.o nimenrix degil mi canım
Degistirirken sirtini kurutmam gerekiyor o kadar terliyorTerlediğinde ben de çok korkuyorum. Değiştirince daha çok üşür diye. Ağız mendillerinden koyuyorum sırtına aşırı aşırı terlememişse. Kuruyunca onu çıkarıyorum. Ara bence ne olur ne olmaz. Belki de sadece takip et diyecek
Kıyamam ya rahatsız da oluyordur. O sıcaklık hissi de uyumalarına engel oluyorDegistirirken sirtini kurutmam gerekiyor o kadar terliyorbezi ben de atiyorum ama bi dahaki sefere hem bez hem de zibini islanmis oluyo, yeniden bez koymak mantikli gelmiyor degistiriyorum bu durumda
Sicakliyordur diye ince giydirip yatiriyorum, kundak yapiyorum diye sadece zibin giydirdim. Kundaksiz da hic mi hic uyumaz ki.. oda 28-29 bazen 30 derece, ne yapacagimi sasirdim. Klima acmak zorunda kalcaz butun yaz. Bi de onun kahrini cekecez. Klima da cok carpar.Kıyamam ya rahatsız da oluyordur. O sıcaklık hissi de uyumalarına engel oluyor
Onu uyutmadan önce açıp ortamı serinletip kapatsan işe yarar mı acaba? Kundak da iyice pişirir ama alternatifi ne olur bilemedim. Bizde de uykuya geçme ve bırakınca uyanma sorunu var gündüzSicakliyordur diye ince giydirip yatiriyorum, kundak yapiyorum diye sadece zibin giydirdim. Kundaksiz da hic mi hic uyumaz ki.. oda 28-29 bazen 30 derece, ne yapacagimi sasirdim. Klima acmak zorunda kalcaz butun yaz. Bi de onun kahrini cekecez. Klima da cok carpar.
ha ikisini aynı anda yaptırdınız. tamam canım sağolCanim biz ikisini ayni anda yaptik doktor oyle istedi, hangisi ates yapti bilemiyorum o yuzden.
Onu uyutmadan önce açıp ortamı serinletip kapatsan işe yarar mı acaba? Kundak da iyice pişirir ama alternatifi ne olur bilemedim. Bizde de uykuya geçme ve bırakınca uyanma sorunu var gündüz
e uykusunu almış annesiZaten oyle yapiyorum ama cok da serinletemiyorum, yikayip yatirdigim icin. Uykuya gecme sorunu var kac gundur zaten, az once 50dk durdu memede sonuc: yataga koyunca acti gozunu
Ya ben de bir daha deneyeyim dedim şimdi. Memede uyudu götürüp beşiğine bıraktım çığlıklar kıyametler havada uçuştu. Ne yapacağız bilmiyorumZaten oyle yapiyorum ama cok da serinletemiyorum, yikayip yatirdigim icin. Uykuya gecme sorunu var kac gundur zaten, az once 50dk durdu memede sonuc: yataga koyunca acti gozunu
e uykusunu almış annesi
Ya ben de bir daha deneyeyim dedim şimdi. Memede uyudu götürüp beşiğine bıraktım çığlıklar kıyametler havada uçuştu. Ne yapacağız bilmiyorum
Mecburen buna döndüm çünkü uyuyamıyor diye daha çok ağlamaya başladı. Benimle yetinemedi babasını işinin başından kaldırıp yanımıza getirdik. O elini tuttu konuştu sakinleştirdi ben dizimde sallarken. Arada yine ağlama krizini hatırladıkça arkaya yağmur sesi, yarış arabası sesi falan açtık. Son çare yine benim ağzımla çıkardığım garip sesler oldu. Boğazım acıyor günlerdir bu sesleri çıkarmaktanAynisi bendeki iste. Bilmiyorum ki, memeden dizime aktariyorum hemen sallamaya basliyorum geri uykusuna doner diye. Begenmiyo benim kontes
Maşallah maşallah kaç aylık olduBazı güncellemeler yüklendi kızlar. Son birkaç gündür heceler çıkıyor ve kendi uydurduğu "geeekın" ne demekse onu tekrarlayıp duruyor. Bir de gece uykusunda uyanınca ağlamak yerine konuşmaya başladı. Konuşma sesine uyanmak ağlama sesine uyanmaktan milyor kat iyi bir şey. İnşallah güzel şeyler olurken güncellemelere uyku normalleşmesi de eklenir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?