18 hafta bitti bugün. 4 ay 6 günlükMaşallah maşallah kaç aylık oldu
Bebeklerimiz notmal yetişkin uykusuna geçme döneminde şu an. 40-45 dakikada bir uyanma döngüleri var. Tam o sırada krndilerini tekrar uyutamayıp uyanıyolar. Yani 50dk tam uyanma döngüsüne yakın. Aaa demekki uyanmam lazım bir hareket oldu bir olay oldu diye anlıyor olabilir. Uyuduysa çok vakit kaybetmeden yerine yatırın. İlk döngüde uyanılıyor genelde. İlk 45dakikayı atlatmak için o sırada önceden yanında olun. Mızıdığı an dokunun veya alıyosa emzik verin, patpat pişpiş o döngüyü atlatın. Sonraki döngülerde uyanmıyor brnimki mesela.Zaten oyle yapiyorum ama cok da serinletemiyorum, yikayip yatirdigim icin. Uykuya gecme sorunu var kac gundur zaten, az once 50dk durdu memede sonuc: yataga koyunca acti gozunu
Verdim tabi ki, aşıyı yapar yapmaz doktor verdi, sonra 4 er saat arayla 3 defa daha verdim. Gece de fitil koydum fitili baya küçültüp. 2. Gün akşam ateşi anca düştü, 3. Güne bişey kalmadıAgri kesici, ates dusurucu vermis miydin canim?
Bizde çok terliyoruz ya gece mecbur üst değişiyoruz kaç kere, en korktuğum şey inşallah hemencecik geçer canimKizim sabahtan bu yana öksürüyor kizlar ya. Gece 3defa degistirdim ustunu.terlemisti ondan mi oldu acaba? doktorunu arasam mi beklesem mi biraz daha
Acaba memede besige götürüp, besige de memeyle beraber mi koysanızki ya besige deyince çekseniz memeyiYa ben de bir daha deneyeyim dedim şimdi. Memede uyudu götürüp beşiğine bıraktım çığlıklar kıyametler havada uçuştu. Ne yapacağız bilmiyorum
Kıyamam ya ağlayan bebeklere dayanıyorum, geçen bizimki de hemşirelere cok ağlamıştıAşıları oldu miniğim ama cook ağladı yabide yabancılama var,hemşire tartmak için kucağına aldı orada başladı zaten bağırmaya. Şimdi uyuyakaldı arabada ama hickiriyor hala
Bu arada 600 gram almış tam 6 kilo olmuş boyuda 62 cm olmuş ❣
Ben de kalbi yüzünden doktora aynı şeyi sordum, daha erken mi beklesek mi dedim memenjiti, aslında okula giden başka çocuğunuz yok, ailede eczacı doktor öğretmen gibi, insanlarla sürekli temas halinde olan bir birey yok, çok dışarı çıkmıyosunuz misafir kabul etmiyorsjnız, yani bı virüsü kapacak bir ortamınız görünmüyor dedi, bize bıraktı, biz de yaptıralım aradan çıksın dedikİşte doktorlar başka başka şeyler diyor. Benim de kafam allak bullak. Bizim doktor şu anda sünneti bile erteleyin diyor çünkü 10 haftalıkken anestezi almak zorunda kaldı. Tekrar almasın diyor. Ben zaten yaşadıklarımızı düşününce aklıma mukayyet olamıyorum. Öyle olunca "Tamam aşı kalsın doktoru dinleyelim, bir yaşında yaptırırız" diyorum. Bir yanım da dürtüklüyor "Yaptırsak mı?" diye. Bilemedim arada kaldık öyle
4 aylık aşıları iki tane ve bacaktan. Bizde yan etki olmadı, hatta aksine o gün bayağı iyiye gitmişti, acaba atak bitiyor mu dedim. Gerçi dün de öğleden sonra yine iyiydi. Bizde menenjit aşısı yoktu, o nasıl etki eder bilmiyorum. Rotanın ilkini 3'te yaptı, diğerini 5'te yapacak
Verdim tabi ki, aşıyı yapar yapmaz doktor verdi, sonra 4 er saat arayla 3 defa daha verdim. Gece de fitil koydum fitili baya küçültüp. 2. Gün akşam ateşi anca düştü, 3. Güne bişey kalmadı
Biz de ondan şüphelenip doktorunu aradık, ateş düşürücü böyle bişry yapmaz dedi, ter atması çok iyi bişeymiş, aşının etkisiymiş. Bundan sonra yan etki yaşamazsınız dedi, gerçekten de terden sonra ateş de düştü aşının etkisi de geçtiSoguk terler doktu demistiniz ya o yuzden sormustum, bebim kizim da soguk soguk terlemisti. Googleda baktim agri kesici ates dusurucu dozunu fazla verince oyle olur yaziyordu
Aklıma çok geldi de beşiği alçakta kalıyor oraya memeyle yetişmem mümkün değilBizde çok terliyoruz ya gece mecbur üst değişiyoruz kaç kere, en korktuğum şey inşallah hemencecik geçer canim
Acaba memede besige götürüp, besige de memeyle beraber mi koysanızki ya besige deyince çekseniz memeyi
Kıyamam ya ağlayan bebeklere dayanıyorum, geçen bizimki de hemşirelere cok ağlamıştı
Zor bir karar gerçekten :/Ben de kalbi yüzünden doktora aynı şeyi sordum, daha erken mi beklesek mi dedim memenjiti, aslında okula giden başka çocuğunuz yok, ailede eczacı doktor öğretmen gibi, insanlarla sürekli temas halinde olan bir birey yok, çok dışarı çıkmıyosunuz misafir kabul etmiyorsjnız, yani bı virüsü kapacak bir ortamınız görünmüyor dedi, bize bıraktı, biz de yaptıralım aradan çıksın dedik
Biz de ondan şüphelenip doktorunu aradık, ateş düşürücü böyle bişry yapmaz dedi, ter atması çok iyi bişeymiş, aşının etkisiymiş. Bundan sonra yan etki yaşamazsınız dedi, gerçekten de terden sonra ateş de düştü aşının etkisi de geçti
Zor değil aslında, evet ağır bir aşı ama 2 gün sürüyor sadece, kızım ateşliydi ama keyfi yerindeydi, ilk gün akşama doğru biraz halsizleşip erken uyudu(akşam 6 da) gece uyanıp kakasını yaptı tekrar uyudu, arada ben uyandırıp emzirdim. Ertesi gün ateşli ama keyifliydi, enson ter döküp uyudu bitti, bişeyi kalmamıştıAklıma çok geldi de beşiği alçakta kalıyor oraya memeyle yetişmem mümkün değil
Zor bir karar gerçekten :/
Geçmiş olsun , öğlen oldu gerçi ne yaptınız bilmiyorum ama serum fizyolojik ile burnunu açıp odayı nemlendirin biraz , azalacak mı izleyin değil hala sık kuru öksürüyorsa doktorunuza danışıraınız, inşallah hemen geçerKizim sabahtan bu yana öksürüyor kizlar ya. Gece 3defa degistirdim ustunu.terlemisti ondan mi oldu acaba? doktorunu arasam mi beklesem mi biraz daha
Ne zaman yaptırdınız ?Canim biz ikisini ayni anda yaptik doktor oyle istedi, hangisi ates yapti bilemiyorum o yuzden.
Hangisini oldunuz ? Yada nimerix ve bexero aynı anda mi oldunuz ?Pazartesi günü menenjit aşısınolduk. Bugün 3. Günü iyi çok şükür ateş kalmadı. Dün soğuk soğuk ter döküp üşüdü ağladı, kaç kez üstünü değiştim bez yatırdım sayamadım. Bi ara ateşi 35,5 du buz gibi oldu çocuk. Hemen ısıttım neyse. Ama sıcak duşa sokmak aklıma gelmedianalık vicdan azabını çekiyorum şuan
Maşallah annesi uykuyu açık hava da almış mis gibi evde uyur mu artık o , dün de benimki arkadaşalrla dışarı çıkmıştık 2 saat uyudu millet amannne uslu bebek diye diye bi haller oldu , gece 2 de bana gülümsüyordu halaDerdi uykuymuş. Park saatinin geldiğini anladı da ondan mı çıldırdı acaba "Hala neden evdeyiz be kadın?" diye. Parkta ilk yarım saat bir saati sürekli sürmeli, durunca uyanmalı toplamda üç saat uyudu. Evet, ÜÇ. 3.
Sabah uyumadıklarının hepsini parka saklamış meğer. Eve gelince çıldırmaya devam. Hala uyutmaya çalışıyorum okyanus dalga sesleriyle
Sürekli parkta yatacaksa çadır kuralım ne bileyimMaşallah annesi uykuyu açık hava da almış mis gibi evde uyur mu artık o , dün de benimki arkadaşalrla dışarı çıkmıştık 2 saat uyudu millet amannne uslu bebek diye diye bi haller oldu , gece 2 de bana gülümsüyordu hala
Geçmiş olsun , öğlen oldu gerçi ne yaptınız bilmiyorum ama serum fizyolojik ile burnunu açıp odayı nemlendirin biraz , azalacak mı izleyin değil hala sık kuru öksürüyorsa doktorunuza danışıraınız, inşallah hemen geçer
3.ay yaptirdik ilk dozlari biz. Doktor 3-5 ve 13.aylarda yaptirmamizi tavsiye ettiNe zaman yaptırdınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?