Valla canım öyle bi yaz geçirdik ve hala geçiriyoruz ki insan soğuğu yağmuru bile özlüyormus hakikatenBende tokattayım burası bile çok sıcak♀ oluyor dün arkadaşlarla piknik için yaylaya çıktık allahım bir serin esiyor oh dedim dünya varmış akşam 17den sonra da sis sıcaklık 17-18 dereceye kadar düştü en son titriyordum
İnsan üşümeyi bile özlüyor ya
Yok yok ben dememAhahah azcık serinlesinde mutlu olalım canım vallahiekimden sonrada ay çok soğuk donduk diyeceğiz gibi..
Aldım ss merak etme senYok yok ben demem
Dersem bana cehennem gibi geçen bu yazı hatırlatın
Her türlü sıkıntı vallaKuzum uyku tulumu olmazsa kalın battaniye ile kundak yapman gerekir üzerine bir şey örtmeyeceksen sanırım moro refleksi yüzünden kendilerini uyandırıyorlar çünkü elleri kolları sıkışık olması lazım tecrübeli anneler daha iyi bilir tabi ama bana bu şekilde söylendi
Kundağı aç yeniden yap o da uzun iş tulumların fermuarı var daha rahat geliyor bana
Bir de gece çok sık alt değiştirmem ben kaka yapmadıkça kuzenim şöyle yapıyordu mesela daha uzun süre kuru tutan kaliteli bezleri gece takıyordu sık değiştirmemek için gündüz daha normal uygun fiyatlı bez takıyordu çocuğa
İlk doğduğu zamanlar için çok önemli değil ama tabi zaten o zamanlar istesek de istemesek de 2 saatte bir uyandırmak zorundayız beslemek için uyanmaları için de bahane olur
Hımm sağol kuzum salı kontrolüm var orda sorarım zaten doktorada artıkBugün bunu okudum canım , bir de benim de ara ara sarı akıntım oluyor enfeksiyonum da yok çok şükür normal gebelik akıntısı kuvvetle muhtemel
Togg dediğiniz ne ben okadar uzağım ki konuyaHer türlü sıkıntı vallaevet dediğin gibi beslemek için uyanacaklar ama alt değişimi beslemekten daha çok uyku açar gibi kimisi uyku halinde bile emiyor bebeklerin
Bakalım bende uyku tulumu kullanma taraftarıyım ama ilk bir kaç gün tulumu düşünmüyorum sonrasında alırım diye düşünüyorum
Bir de bizim ev felan belli olmadığı için nasıl bir sıcaklık olur bilemiyorum tog değerini de kestiremiyorum haliyle
Bir de uyku tulumudayken altını kirletip tuluma taşarsa sonuçta içine sadece zıbon ile giydiriliyor o zaman da yedek tulum mu almak gerek?
İlk bir hafta falan ben de hemen kullanmam kundakla idare ederiz gibi boyuna kilosuna da bağlı tabii çok minik doğarsa hemen tulumun içine koyamam heraldeHer türlü sıkıntı vallaevet dediğin gibi beslemek için uyanacaklar ama alt değişimi beslemekten daha çok uyku açar gibi kimisi uyku halinde bile emiyor bebeklerin
Bakalım bende uyku tulumu kullanma taraftarıyım ama ilk bir kaç gün tulumu düşünmüyorum sonrasında alırım diye düşünüyorum
Bir de bizim ev felan belli olmadığı için nasıl bir sıcaklık olur bilemiyorum tog değerini de kestiremiyorum haliyle
Bir de uyku tulumudayken altını kirletip tuluma taşarsa sonuçta içine sadece zıbon ile giydiriliyor o zaman da yedek tulum mu almak gerek?
Evet kirletme durumu olursa o gece normal kundak ertesi gün hemen yıkama olur mantıklıİlk bir hafta falan ben de hemen kullanmam kundakla idare ederiz gibi boyuna kilosuna da bağlı tabii çok minik doğarsa hemen tulumun içine koyamam heralde
Ben yedek almadım canım kurutma var zaten yıkar atarım makineye hemen gece kirlettiyse de o geceyi kundakla geçiririz diye düşündüm benim uyku tulumu 0-3 ay zaten sonra yenisini alacağım daha büyük boy olanlara yedek alırım ama uzun süre kullanılacak olanlara
Canım uyku tulumlarının oda sıcaklığına göre kalınlık değerini gösteren bir parametre gibi düşün çok soğuk evlerde 3 üzeri soğuk evlerde 2-2.5 normalse 1 tog gibi kullanılıyor odanın sıcaklığına göre üretilmiş tulumlar zaten uyku tulumu satan markalarda tog değeri gösteren çizelgeler varTogg dediğiniz ne ben okadar uzağım ki konuya
6 Eylül
Kizlar 4/09 - 10/09 arasi rdvulari olanlar beni etiketlesin tablo yapicam :)
Canım benim de 5inde
Ekliyorum cnm7 Eylül canım
Bizim yatak odası serin oluyor ya camı apartman boşluğuna baktığı için güneş falan almıyor uyku için güzel ama kışın üşüyoruz. Elektrikli ısıtıcımız var onu kullanmayı düşünüyorduk ama şimdi battaniye örtmeye de korkuyorum 2 tog alsam yeterli olur mu biraz da odayı ısıtıp öyle yatarız.
Kizlar hepimiz gercektende 5inde doktordayiz5 Eylül Salı benim de
Ekliyorum cnm6 Eylül
Bende de 1 tog sare baby nin bir tulumu var, başta kolsuz kullanırım sonra büyüyünce kollarını eklerim içine de bir kat kıyafetle sıcak tutar diye düşündümDışarısı için kalın astronot montu olacak zaten ama ev o kadar soğuk olmaz bence 2.5 çok fazla. 23-24 için 1 tog diyolar. Ben internetten sıcaklık tog değerline baktım da. Öyle öneriliyordu. Ama eviniz daha soğuk oluyorsa 1.5 2 tog bence. 2.5 tog için 12-13 derece yazıyor mesela
Acaba tulumun üzerine hafif battaniye ile kurtaramaz mıyızsoyasosu little gusto gerçekten yenidoğan için benim çok hoşuma gidiyor da tog değeri hep 1 bende sanırım 2 alacağım o yüzden üzdü
Teşekkür ederim canım 2.5 tog için içine zıbın çorap giydirmen yeterli olabilir sankiOlur canım bence ev soğuksa 2, 2.5 ideal eğer doğu tarafında yaşamıyorsak oralar için 3 ler 3.5 lar gerekir sanırım ama harici yerler ev soğuksa 2 ideal
Ben 2 alacaktım aslında ama yoktu 2.5 vardı onu aldım
Duruma göre içine giydireceğim şeyleri değiştiririm diye düşündüm
Canım sen belki kurtarırsın da ben zor Kütahya İstanbul'dan çok daha soğuk oluyorAcaba tulumun üzerine hafif battaniye ile kurtaramaz mıyız
Canım sen uyku tulumu aldın mı malum bizim iklimler aynı sayılırTeşekkür ederim canım 2.5 tog için içine zıbın çorap giydirmen yeterli olabilir sanki
Evet kuzum içine bir şey giydirmeyeceğim sadece tulumuyla yatar 3. Ayından sonra değiştireceğim zaten o zaman 2 falan alırım yedeğini de 1.5 alırımTeşekkür ederim canım 2.5 tog için içine zıbın çorap giydirmen yeterli olabilir sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?