2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar aile sağlığı merkezinden arandım hemşire tarafından. 12. Haftada demir başlıyoruz gelip kilo ve tansiyon için kontrol olman gerek filan dedi. Ama doktorum bana demir ilacı vermedi. Açıkcası yazmadım sa doktora sadexe çok iyi bir demir değeriyle hamile kaldığımı biliyorum. Sizler kullanıyor musunuz?
Hangi marka hangi tür takviyeleri alıyorsunuz?

Ben imom kullanıyorum doktorum demir ilacı vermedi ama çoğu kişi kullanıyor Cuma günü randevum var bunu mutlaka soracağım benimde kafama takıldı

Bana doktorum bu hafta demir, d vitamini ve omega yazdı, folik asite devam etmene gerek yok dedi 12. hafta bittiği için

Ben kızımda kullanmamıştım bunda verdı ama bence ezbere verılen birşey değer normalse neden kullanıyoruz boşa .. Ben kullanmıyorum yutamadıgım içinde daha iyi oldu . Ben vıtamın kullanıyorum sadece ben

Günaydın,
Bana yalnızca imom başlattı (demir de var içinde bir miktar), dvit ve magnezyum devam dedi. Demiri sorduğumda bir ay sonra yeniden kan testi isteyecekmiş, o zaman duruma göre dedi. İlk gebeliğimde kullanmıştım ama ne zaman başlatmıştı hatırlamıyorum.

Haftasonu biraz mobilya baktım artık çoğunluk montessori tercih ediyormuş büyüyen beşik çok tercih edilmiyor dediler banada mantıklı geldi. Evet bende yataşın juno yatağını alacağım ama anne yanı olarak park yatak mı yoksa beşik tarzı bir şey mi ona karar veremedim :)

Evet demir düşüklüğü beklendiği için hiç bakmadan ezbere veriliyor genelde. Ama demir emilimi kolay olmayan bir mineral zaten. Ben yıllarca çok eksikliğini çektim ilaç kullansam dahi kolayca da yükseltemedim. O yüzden doktorlar herkese veriyor daha önce kullandıklarım çok kötüydü, kokusunu paketi açmadan bile alıyordum. Üstelik mide bulantısı , kabızlık yaşardım. Şimdiki öyle değil baya rahat gidiyorum . Doktorun önerirse ben benim kullandığımı tavsiye ediyorum açıkçası

Gidince söylerim . Ben bu yaşıma kadar ne kansızlık ne demır ne baska bıseyın eksıklıgını hiç yaşamadım takı aralık ayına kadar aralık ayında demır d vıtamını b12 hepsı dusuk cıktı hatta kan bile 1 aylık ılacla hemen eskısıne döndüm şükür. Bana şimdi kullanmak cidden saçma geliyor degerlerime bakıldı birde hersey normal neden baslıyorlar.
Devlettekı doktorda kendı doktorumda dırek baslamalısın artık dedi.

benim oglanlarda hizli cikardi bunda uzamiyor sanki kaş aldirma sürem uzadi bakalim butun tezleri çürütecekmiyiz ben belirti aramiyorum ama cidden diger hamileliklerim guzelmis simdiki cok zorluyor

Tüm değerlerin normalse başlamak bence de çok gerekli değil

trueliving_ Ben kızıma mustela almıştım yenidoğandan itibaren kullanılabilen bir ürün beraber kullanıyoruz onu şimdi o var diye başka bişe bakmadım.

Öpücükleri aldım kabul ettim akşam eve giderken ben de alayım bari sağlıklı bir şeyler girmiş olur vücuduma

benim oglanlarda hizli cikardi bunda uzamiyor sanki kaş aldirma sürem uzadi bakalim butun tezleri çürütecekmiyiz ben belirti aramiyorum ama cidden diger hamileliklerim guzelmis simdiki cok zorluyor
Ahahah bakalım teoriler bizi nereye sürükleyecek.
Öpücükleri aldım kabul ettim akşam eve giderken ben de alayım bari sağlıklı bir şeyler girmiş olur vücuduma
Yaa çoook çoook tesekkur ederız bızı saglıklı birşeyle tanıştırdığın için

Bebek annedeki depoları öyle hızlı emiyor ki inanılmaz .. değerlerin iyiyken birden düşüyor çünkü bebeğin senden beslenmesi günümüzde yeme içme ile pek mümkün olmuyor malesef bu yüzden depolara yükleniyor ve depolarin boşalıyor yanlış hatırlamıyorsam 16. Hafta sonrası omega demir kalsiyum d3 başlanıyor eğer kramp sıkıntısı varsa magnezyum da . Değerlerin iyi olsa da bu bir kaç gün içinde düştüğü için doktorlar başlatıyor

Günaydın arkadaşlar, haftasonu ve hatta düne kadar biraz şehirdışında dinlenme modundaydık. Tek tek okudum buradaki mesajları herkes iyi keyifler yerinde ne güzel çok şükür Şu alışveriş işlerine ben de daha tam başlayamadım. Bir de benim göğüslerin çok büyüdü Şöyle söyleyim hamilelik öncesi A cup veya destekli B cup kullanan ben şimdi C sıkıyor kocaman oldular normal mi bu kadar büyümesi

İyi olmana çok sevindim :)
Benim de normalde anca A cup şimdi biraz büyüdü ama çok fazla değil, keşke benim de öyle olsa

Ben 95A ya da B giyerdiiim. Şimdi sütyen bile takamıyorum düzgünce. İnanılmaz büyüdüler benimkiler de.

Konudan bağımsız 16. hafta itibariyle bağışıklığımız biraz düşmeye başlarmış. Benim bugün bademciklerim kocaman oldu bile. Halsiz halsiz işe geldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…