- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Hiç bu yönden düşünmedim valla çok mantıklıCanım benimki böyle, bu şey demek istiyor aslında. Bak benim oğlum benimle ilgilendi. Hem kendine bunu kanıtlayacak hem etrafa. Tabiki kızı ile daha rahat edecek ama psikolojik olarak oğluşu var işte
Yaa sevsen yeter aslında. Bir de dediğin gibi kızları kendi ailesini kurmuş oluyor ama oğlandan hep bir beklenti oluyor. Bir de bunu yapmamak lazımHiç bu yönden düşünmedim valla çok mantıklıAllahım nolur gelinlerime iyi olayım şaka bir yana aslında en büyük problem bir çoğu ebeveyn çocuğunun evlendiği ve kendi ailesini kurduğu bilincine varsa miss gibi olacak ama olmuyor
Benim ilk gebeliğim aşılama ile olmuştu ama 16. Haftada kaybettimArkadaşlar aramızda aşılama ile hamile olan arkadaşlarımı var mı acaba?
Çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler içinUmarımbirinde olmadı ikincisinde de 2 yaşına gelip konuşmadı diye doktora götürdüğümüzde aslında damak şu anda iyi konuşması lazım ama isterseniz terapi alın dedi tercihen 3-4 seanslık bir terapi aldılar şu anda maşallah bülbül gibi harfleri telaffuzda zorlanmıyor anne şunu vey diyor o da her çocukda olabilecek şeyler. İnşallah en en en hafif şekilde olur da hiç bir şeye gerek kalmaz canım ha bir de aklıma geldi ilk çocukta konuşmada hiç sıkıntı olmadı ama şöyle bir durum olmuştu, derin yarık damak olduğu için damak ameliyatindan birkaç ay sonra kulak ameliyatı da olmuştu sütü içerken ne kadar dikkat edilse de damak yarık olduğu için biraz kulağa kaçıyordu ama ona rağmen masallah yine normal bebekler gibi içiyordu sütünü sadece biberondan içiyordu
Yok canım çok şükür ben ilk denemede hamile kaldım ancak gelinimize aşılama demişler yumurta tembelliği sebebiyle ama rahim röntgeni dahi çekmedenBende aşılama işe yaramadı kuzum 2. Tüp bebek transferinde hamile kaldım çok şükür.Aşılamayla mı hamilesin
Nerde, hangi doktorla ilerletmiştin süreci? Bir de özel değilse hangi sebeptendi acaba?Benim ilk gebeliğim aşılama ile olmuştu ama 16. Haftada kaybettim
Aşılamada tutma şansı %15 kadar. Ancak rahim filmi çekmeden yapılması açıkçası doktorun para tuzağı gibi ya da ilgisizliği gibi geldi bana. Tüpleri kapalıysa tutma şansı yok çünkü. İlk aşılamada tutan bir sürü insan var ama yumurta tembelliği için öncesinde ilaç alması lazım hem de eşinin sperm kalitesi iyi olmalı.Yok canım çok şükür ben ilk denemede hamile kaldım ancak gelinimize aşılama demişler yumurta tembelliği sebebiyle ama rahim röntgeni dahi çekmedenaşılama da tutma riski çok mu düşük acaba?
Şöyle hem özele hem devlete gitti. Özelde önce çatlatma iğnesi vuruldu, olmadı. Ardından sonraki ay tekrar ilaç kullanacaktı çatlatma için ama doktor sonuçlarına bakmış şu gün gel aşılama yapacağız demiş ve ardından doğuma gitmiş hiçbir açıklama yapmadan. Bunun üzerine devlette de muayene olmaya karar verdi. Devletteki doktor da ben de senin sonuçlarına göre aşılama öneriyorum ama ben yapmıyorum. Şu ve şu doktor yapıyor demiş. Ancak kendisi de rahim filmini çekip bi bakalım dememişAşılamada tutma şansı %15 kadar. Ancak rahim filmi çekmeden yapılması açıkçası doktorun para tuzağı gibi ya da ilgisizliği gibi geldi bana. Tüpleri kapalıysa tutma şansı yok çünkü. İlk aşılamada tutan bir sürü insan var ama yumurta tembelliği için öncesinde ilaç alması lazım hem de eşinin sperm kalitesi iyi olmalı.
Aşılama ucuz bir yöntem değil açıkçası ama tüp bebek kadar zorlu da değil. Eğer sadece yumurta tembelliği ise bunu kuvvetlendiren bir sürü ilaç var. Erkeklerdeki azlık daha zor bir durum. Ayrıca küçük şehirlerde de artık çok deneyimli doktor ve hastaneler var. Şimdi onlar çok streslidir birazcık rahatlasalar kendiliğinden bile olabilir. Belki bir iki doktordan daha fikir alabilirler ama ben yine de bir rahim filmi öneririm açıkçası. Tüplerde sorun varsa boşuna uğraşmamış olurlar hem de filmden sonraki aylar hamile kalma şansı artıyorŞöyle hem özele hem devlete gitti. Özelde önce çatlatma iğnesi vuruldu, olmadı. Ardından sonraki ay tekrar ilaç kullanacaktı çatlatma için ama doktor sonuçlarına bakmış şu gün gel aşılama yapacağız demiş ve ardından doğuma gitmiş hiçbir açıklama yapmadan. Bunun üzerine devlette de muayene olmaya karar verdi. Devletteki doktor da ben de senin sonuçlarına göre aşılama öneriyorum ama ben yapmıyorum. Şu ve şu doktor yapıyor demiş. Ancak kendisi de rahim filmini çekip bi bakalım dememişneyse ardından erkek kardeşim de muayene falan oldu; doktorlar yine söylemeden ve çok şükür spermlerde bir sorun yokmuş. İşte şimdi onlar da ne yapacaklarını bilmiyorlar. Hiç memlekette uğraşmadan Ankara İstanbul gibi şehirlerde mi tedaviye başlasak diyorlar ama onlarda aşılama mı tüp bebek mi diye arada kaldılar.
Yumurta tembelliği ve polikistik over’mış. -mış diyorum çünkü sendrom değil demişler, bir ay var bir ay yok demişler. Falan filan. Adet düzensizliği var zaten,35-40 günde olabiliyor. Ben de rahim filmi çektir mutlaka dedim, ona göre ben geldiğimde de il merkezine ya da farklı doktorlara gideriz dedim. Özelde gittiği doktor şu an ilçede bilinen en iyi iki doktordan biri. Rahim filmi sonrası diğer doktora gidelim diyorum, ben şeker yüklemesi yaptırırım o da muayenesini olur dedim. Şu an saldım, kafaya takmıyorum vakti var vs diyor ama ister istemez takıyordurAşılama ucuz bir yöntem değil açıkçası ama tüp bebek kadar zorlu da değil. Eğer sadece yumurta tembelliği ise bunu kuvvetlendiren bir sürü ilaç var. Erkeklerdeki azlık daha zor bir durum. Ayrıca küçük şehirlerde de artık çok deneyimli doktor ve hastaneler var. Şimdi onlar çok streslidir birazcık rahatlasalar kendiliğinden bile olabilir. Belki bir iki doktordan daha fikir alabilirler ama ben yine de bir rahim filmi öneririm açıkçası. Tüplerde sorun varsa boşuna uğraşmamış olurlar hem de filmden sonraki aylar hamile kalma şansı artıyor
Yani insan yapıyor elinde olmadan da olsaYumurta tembelliği ve polikistik over’mış. -mış diyorum çünkü sendrom değil demişler, bir ay var bir ay yok demişler. Falan filan. Adet düzensizliği var zaten,35-40 günde olabiliyor. Ben de rahim filmi çektir mutlaka dedim, ona göre ben geldiğimde de il merkezine ya da farklı doktorlara gideriz dedim. Özelde gittiği doktor şu an ilçede bilinen en iyi iki doktordan biri. Rahim filmi sonrası diğer doktora gidelim diyorum, ben şeker yüklemesi yaptırırım o da muayenesini olur dedim. Şu an saldım, kafaya takmıyorum vakti var vs diyor ama ister istemez takıyordur
Ben ikeadan aldım bile canım :) çok tatlı beşikler ve dolaplar var. Hatta dolabın içinin düzenini kendin yaptırabiliyorsun hem tarz hem kullanışlı :)Haklısın canımbende 28 falan düşünüyordum ama öyle bir durumda yetişmeme ihtimali bile olabilir
Bence kesinlikle 1 numara o kadar yeterli 2 de çok almayın 3 ve 4 numara en çok kullanılan numaralarBu konuda tecrübeli anneler sayıyla yorum yaparlar, başta 1 paket bez yeterli dedikleri için 240lı bez aldım@Al_pi Spring05 trueliving_ ve diğer kızlar görev başına
İzmir Tınaztepe hastanesi ama doktorumdan hiç memnun değilim öyle işinin ehli falan değildi, İzmirde çok daha güzel doktorlar var öneri istersen veririm. Benimde yumurta tembelliğim olduğu söyleniyordu ama rahim filmi dahi çekilmeden aşılama önerilmesi aşırı mantıksız. Belki tüpler tıkalı? Mesela klomen benim yumurtalarımın büyütülmesinde hiç işe yaramadı. Femera kullandığım ay çok güzel büyüyordu. Bunlar denendi mi acaba gelininizde?Nerde, hangi doktorla ilerletmiştin süreci? Bir de özel değilse hangi sebeptendi acaba?
Yumurta büyütme ilaçlarından birini kullandı ramazan bayramında ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Sanırım ilk yapılması gereken rahim filmi çekilmesi. Sonrasını artık kendileri karar vereceklerİzmir Tınaztepe hastanesi ama doktorumdan hiç memnun değilim öyle işinin ehli falan değildi, İzmirde çok daha güzel doktorlar var öneri istersen veririm. Benimde yumurta tembelliğim olduğu söyleniyordu ama rahim filmi dahi çekilmeden aşılama önerilmesi aşırı mantıksız. Belki tüpler tıkalı? Mesela klomen benim yumurtalarımın büyütülmesinde hiç işe yaramadı. Femera kullandığım ay çok güzel büyüyordu. Bunlar denendi mi acaba gelininizde?
Bence kesinlikle 1 numara o kadar yeterli 2 de çok almayın 3 ve 4 numara en çok kullanılan numaralar
Sanırım sleppy alacaksanız onun bedenleri daha küçük oluyormuş ben primacıyım
Tamam teşekkürler . 100 tane falan 1 numara alsam iyidir o zaman dimi?
İnşallah tez vakitte alır o güzel haberiYumurta büyütme ilaçlarından birini kullandı ramazan bayramında ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Sanırım ilk yapılması gereken rahim filmi çekilmesi. Sonrasını artık kendileri karar vereceklerİzmir bize uzak kalıyor, İstanbul Ankara civarı daha uygun onlara
Allah sabır versin tuvalet eğitimi en zorlayıcı meseleydi benim için. Benim kızımda daha yeni 27 aylık oldu ve tam 40 gün önce tuvalet eğitimine başladık. Hala ara ara kaçırma durumu oluyor. Bazen oyuna dalıyor bazen oyunu bırakmak istemiyor ve kaçırıyor. Tam anlamıyla ne zaman normalleşir bilemiyorum ama her zaman tetikte olmak çok zor. Bir de dışarda olunca yabancı tuvalete bazen yapmak istemiyor tutuyor bu durum da beni rahatsız ediyor.6 yaş çok iyi artık diğerinin sana hiç ihtiyacı kalmamış oluyor çok güzelbende belki eylülde yarım gün okula vericem arkadaşım yeni okul açtı yoksa çok zor olacak çocuk sürekli anne ders çalışalım modunda 26 aylık daha
Yaa çok şükür bugün kakasını da yaptı, hiç kaçırmadı da denize de mayo bezsiz gittik sen bunu kardeşime takarsın diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?