Nioli yağını çok arkadaş söylemişti bir türlü alıp kullanamadım henüz ama yarın alıp deneyeceğimSenin ağrın o yüzden çok yüksek benim 200 bakteri lökasit 20 falan mış ağrıyodu kullandım canım seninki baya yüksek rahatlatır ama nioli yağı dene bide benim ağrıma iyi gelmişti monurol sonra kullanmıştım nioli hafifletmişti ne desem bilemedim bende hastaneden geldim kasık ağrım ve bel ağrım var kan idrar verdim ona göre tekrar gidicem
Nipt testi bu yüzden de iyi ki varAy sizi de azcık güldüreyim. Doktor bugün bebeğin cinsiyetine erkek dedi. Hocam dedim mümkün değil hem nipt testinde çıktı hem de sonrasında gördük dedim. Ekranı bana çevirdi bir çıkıntı vardedim nasıl olabilir. Doktor diyor ki şimdi yüreğime inecek. Kahkaha attım hocam her şeyi pembe esas benim yüreğime inecek.
Dur iyice görmeden bırakmam ben bunu diyip evirdi çevirdi ve kordon olduğunu anladıkama kızım küçük bir şaka yaptı bana bugün
Bir de bugün kendi doktorum da değil devlete gitmiştim ondanNipt testi bu yüzden de iyi ki varbebekler maşallah öyle hareketli ki bu haftalarda her pozisyonda bulunuyorlar galiba. Ben de bugün doktorda gördüm bebeğimin ayakları başının üstündeydi C harfi olmuş üstte ayaklarıyla tekmeliyordu
Senin ağrın o yüzden çok yüksek benim 200 bakteri lökasit 20 falan mış ağrıyodu kullandım canım seninki baya yüksek rahatlatır ama nioli yağı dene bide benim ağrıma iyi gelmişti monurol sonra kullanmıştım nioli hafifletmişti ne desem bilemedim bende hastaneden geldim kasık ağrım ve bel ağrım var kan idrar verdim ona göre tekrar gidicem
bende de geçen hafta olmuştu. ayakta fazla kaldım diye mi bilmiyorum. yemek hazırladım sonra yemekleri alıp arkadaşların evine geçtik. yürümekte zorlandım. korktum. geçti birkaç saat sonra. sanki bebek çıkmak istiyor dedim eşime. o kadar aşağıda ki. çoğu zaman oralarda hissediyorum ama bu kez kasılma gibiydi. şu an 24.6'yım ben. sık sık da bu baskı var. batma gibi. arada artıp azalıyor. bebek biraz uzun ona yoruyorum. aşağılara baskı yapıyor pozisyonu. bir de bende miyom var büyük. yarın kontrolüm var. sorucam doktora. derin ve yavaş nefes al gözlerini kapatıp. sakinleş ve güzel düşün. prima uygulamasından gelen mailde okudum sanırım. yalancı sancılar bu haftalarda başlıyormuş. sanki etimi çekiştiriyorlar. kasları sağa ve sola aynı anda çekiyorlar ama altlarda oluyor sadece. belki de idrar yolunda da sıkıntı olabilir. stres kaygı yapmıyorum. gerçek doğum olamaz diyorum. herşey yolundaydı ve ani korku stres vs olmadan da niye erkenden doğsun? böyle düşün ama tabi bir iki saate artarsa doktoruna mesaj at. gerçek doğumda baya sancı oluyor ve geçiyor sonra yarım saat sonra bir daha yoğun sancı oluyor, sonra o aradaki süre kısalıyor vs diye biliyorum. böyle bir durum değil seninki anladığım. kaygı etme derin nefes egzersizleri yap, su iç rahatlatıcı bir müzik açıp uyumaya çalış. kötüleşirsen de eşini uyandırıp acile gidin ama endişe, stres, olmayan doğumu başlatabilir. basit birşeyse yaşadığın, stresten korktuğun başına gelmesin. sakin ol yani. bebeğinle ilgili güzel hayaller kur. karnını okşa. ben öyle yapıyorum iyi oluyor. bir haftadır ara ara sancılanıyorum çünküKorkuyorum ben ya normal bi sancı gibi değil
şuan benim de sancım var hatta. uyuyamadım. çok hareket edip yürüyüş yapamıyorum korkudan. belki de aslında hareketsizlik yapıyordur bunu. iyi düşünelim. uyumaya çalışıcam tekrar şimdi.bende de geçen hafta olmuştu. ayakta fazla kaldım diye mi bilmiyorum. yemek hazırladım sonra yemekleri alıp arkadaşların evine geçtik. yürümekte zorlandım. korktum. geçti birkaç saat sonra. sanki bebek çıkmak istiyor dedim eşime. o kadar aşağıda ki. çoğu zaman oralarda hissediyorum ama bu kez kasılma gibiydi. şu an 24.6'yım ben. sık sık da bu baskı var. batma gibi. arada artıp azalıyor. bebek biraz uzun ona yoruyorum. aşağılara baskı yapıyor pozisyonu. bir de bende miyom var büyük. yarın kontrolüm var. sorucam doktora. derin ve yavaş nefes al gözlerini kapatıp. sakinleş ve güzel düşün. prima uygulamasından gelen mailde okudum sanırım. yalancı sancılar bu haftalarda başlıyormuş. sanki etimi çekiştiriyorlar. kasları sağa ve sola aynı anda çekiyorlar ama altlarda oluyor sadece. belki de idrar yolunda da sıkıntı olabilir. stres kaygı yapmıyorum. gerçek doğum olamaz diyorum. herşey yolundaydı ve ani korku stres vs olmadan da niye erkenden doğsun? böyle düşün ama tabi bir iki saate artarsa doktoruna mesaj at. gerçek doğumda baya sancı oluyor ve geçiyor sonra yarım saat sonra bir daha yoğun sancı oluyor, sonra o aradaki süre kısalıyor vs diye biliyorum. böyle bir durum değil seninki anladığım. kaygı etme derin nefes egzersizleri yap, su iç rahatlatıcı bir müzik açıp uyumaya çalış. kötüleşirsen de eşini uyandırıp acile gidin ama endişe, stres, olmayan doğumu başlatabilir. basit birşeyse yaşadığın, stresten korktuğun başına gelmesin. sakin ol yani. bebeğinle ilgili güzel hayaller kur. karnını okşa. ben öyle yapıyorum iyi oluyor. bir haftadır ara ara sancılanıyorum çünkü
Benimde vajinal bölgede aşırı baskı hissettiğim bir hafta oluyor ama bebeğin pozisyonunda kafa aşağıda olduğu için öyle oluyor diye düşünüyorum. Bazen gerçekten çıkmak istiyor gibi batma ve rahatsızlık oluyor. Ama normal bunlar hep normal diye biliyorumKızlar tam göbeğimin altında 2-3 saattir ağrı gibi olmayan bi sancı var yalancı sancılar bu haftada mı başlıyordu ? 25.hafta şuan
Hangi antibiyotiği kullanıyorsunuz. Kullandığınız antibiyotik türüne göre ishal yapması normalAranızda ishal olan var mı? Yarın tam 22 haftalık olacağız. Ne zaman idrara çıksam, idrar ile birlikte az da olsa dışkıda yapıyorum ama ishal şekilde. Bunu yaşayanlarınız var mıdır? Enfeksiyon çıktı bir de bende hem idrarda hemde crp de. Antibiyotik kullanıyorum.
Evet ben de bu tabloya gore telefonumun takvimine ay bitimlerini işaretledim.Kafam karıştığında bu tabloya bakıyorum ben
23 hafta: 6. Ayin icinde oluyor. 5.5 aylik diyebilirsin. 26. Hafta bittiginde 6 aylik olacaksin.Kızlar 23. hafta kaç aylık oluyor? 5 bucuk mu 6 mı?
Yaaa zaman çok hızlı gerçektenAma ben bu arada 6 yı bitirdiiimhatta sanırım artık 3. trimestera da girmiş oldum
Merhaba benim de idrar yoku enfeksiyonum çıktı, monurol kullandım dün gece bir de aksef antibiyotik verdi doktorum onu da dun akşam aldım 5 gün devam edecek sabah akşam şeklinde, monurol sadece 1 gecelik kullandırttı… yani fikir olsun diye yazdımCanım doktorum dönüş yaptı şimdilik bekleyeceğiz dedi. Kültür testi de yapılmış sonucu pazartesi çıkacakmış ona göre ilaç düşünecekmişama benim ağrım fena yürüyemiyorum. Aile hekimi arkadaşım monurol kullan dedi ama bilmiyorum kullansam mı
Gecenin ilerleyen saatlerinde azalınca ağrı korkum geçti şimdi daha iyiyim çok şükür bu kadar açıklama yapıp beni rahatlattığınız için çok teşekkür ederimbende de geçen hafta olmuştu. ayakta fazla kaldım diye mi bilmiyorum. yemek hazırladım sonra yemekleri alıp arkadaşların evine geçtik. yürümekte zorlandım. korktum. geçti birkaç saat sonra. sanki bebek çıkmak istiyor dedim eşime. o kadar aşağıda ki. çoğu zaman oralarda hissediyorum ama bu kez kasılma gibiydi. şu an 24.6'yım ben. sık sık da bu baskı var. batma gibi. arada artıp azalıyor. bebek biraz uzun ona yoruyorum. aşağılara baskı yapıyor pozisyonu. bir de bende miyom var büyük. yarın kontrolüm var. sorucam doktora. derin ve yavaş nefes al gözlerini kapatıp. sakinleş ve güzel düşün. prima uygulamasından gelen mailde okudum sanırım. yalancı sancılar bu haftalarda başlıyormuş. sanki etimi çekiştiriyorlar. kasları sağa ve sola aynı anda çekiyorlar ama altlarda oluyor sadece. belki de idrar yolunda da sıkıntı olabilir. stres kaygı yapmıyorum. gerçek doğum olamaz diyorum. herşey yolundaydı ve ani korku stres vs olmadan da niye erkenden doğsun? böyle düşün ama tabi bir iki saate artarsa doktoruna mesaj at. gerçek doğumda baya sancı oluyor ve geçiyor sonra yarım saat sonra bir daha yoğun sancı oluyor, sonra o aradaki süre kısalıyor vs diye biliyorum. böyle bir durum değil seninki anladığım. kaygı etme derin nefes egzersizleri yap, su iç rahatlatıcı bir müzik açıp uyumaya çalış. kötüleşirsen de eşini uyandırıp acile gidin ama endişe, stres, olmayan doğumu başlatabilir. basit birşeyse yaşadığın, stresten korktuğun başına gelmesin. sakin ol yani. bebeğinle ilgili güzel hayaller kur. karnını okşa. ben öyle yapıyorum iyi oluyor. bir haftadır ara ara sancılanıyorum çünkü
Tek olmadığıma sevindim resmen bu çıkmak istiyo diyodum kendi kendimeBenimde vajinal bölgede aşırı baskı hissettiğim bir hafta oluyor ama bebeğin pozisyonunda kafa aşağıda olduğu için öyle oluyor diye düşünüyorum. Bazen gerçekten çıkmak istiyor gibi batma ve rahatsızlık oluyor. Ama normal bunlar hep normal diye biliyorum
Ayyy büyük şokAy sizi de azcık güldüreyim. Doktor bugün bebeğin cinsiyetine erkek dedi. Hocam dedim mümkün değil hem nipt testinde çıktı hem de sonrasında gördük dedim. Ekranı bana çevirdi bir çıkıntı vardedim nasıl olabilir. Doktor diyor ki şimdi yüreğime inecek. Kahkaha attım hocam her şeyi pembe esas benim yüreğime inecek.
Dur iyice görmeden bırakmam ben bunu diyip evirdi çevirdi ve kordon olduğunu anladıkama kızım küçük bir şaka yaptı bana bugün
Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş böyleEvet ben de bu tabloya gore telefonumun takvimine ay bitimlerini işaretledim.
sanirim genelde kafa karisikligi yaratan ifade farki. "5. ayin icindeyim" ile "5 aylik" farkli seyler demek. Mesela Su an 4 ay 3 haftaligim. Yani 5. Ayin içindeyim. Haftaya pazar 21. Hafta bitiyor. Tam 5 ay bitiyor. Yani 5 aylik oluyorum.
23 hafta: 6. Ayin icinde oluyor. 5.5 aylik diyebilirsin. 26. Hafta bittiginde 6 aylik olacaksin.
Kafan karistiginda bebegi düşün. Dogdu 1 gunluk oldu. 1. Ayin icinde ama 1 aylik degil, 1 gunluk daha. Dogali 3 hafta oldu: hala 1. Ayin icinde ama tam 1 aylik degil. Komsu sordu kac aylik? 3 hafta gecmis, 1 ayin cogu gitmis azi kalmis, Istersen 1 aylik dersin, keyfine kalmishamilelikte de ayni hesap. Ben 5. Ay bitti mi 5 aylik diyorum, 2 hafta sonra 5.5 diyorum. Sonra 6. Ayin bitmesine 1 hafta fln kaldiysa 6 aylik diye yuvarliyorum
Insallah daha cok karistirmamisimdir kafani
Sat in ne canim, isterseb ben sana tabloya gore hesapliyayim hangi gun hangi ay bitiyor. Takvime isaretlersin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?