- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Maşallah 41 kere yaaa sağlıkla kucağına al canımmmKızlarr günaydınben bir 13 sayfa kadar yoktum inşallah hepiniz iyisinizdir Ankara'ya ayrıntılı için geldik aynı zamanda da birkaç bebek alisverisi gezme tozma derken buralara hiç ugrayamadim. Çok şükür ogluşumuz iyiymiş tek tek her yerine baktı her şey olması gerektiği gibi dedi ve 500 gram olmuş normalde 1 dakika durmayan oğlumun ultrasonda heykelcilik oynayacağı tuttu bir türlü hareket etmedi sıpa doktor öyle dürttü öyle dürttü ki asla bana mısın demedi kıpırdamadı yerinden o yüzden yüzünü tam göremedik ama bu hali bile bizi mest etmeye yetti bakın teyzeley
19 temmuz 21+0 --- 5 aylikÇok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş böyle22 şubat en son adet tarihim
benim karnım o kadar büyük ki ben daha girmeden 6 ya giriyorum yada 7 giriyorum diyorumEvet ben de bu tabloya gore telefonumun takvimine ay bitimlerini işaretledim.
sanirim genelde kafa karisikligi yaratan ifade farki. "5. ayin icindeyim" ile "5 aylik" farkli seyler demek. Mesela Su an 4 ay 3 haftaligim. Yani 5. Ayin içindeyim. Haftaya pazar 21. Hafta bitiyor. Tam 5 ay bitiyor. Yani 5 aylik oluyorum.
23 hafta: 6. Ayin icinde oluyor. 5.5 aylik diyebilirsin. 26. Hafta bittiginde 6 aylik olacaksin.
Kafan karistiginda bebegi düşün. Dogdu 1 gunluk oldu. 1. Ayin icinde ama 1 aylik degil, 1 gunluk daha. Dogali 3 hafta oldu: hala 1. Ayin icinde ama tam 1 aylik degil. Komsu sordu kac aylik? 3 hafta gecmis, 1 ayin cogu gitmis azi kalmis, Istersen 1 aylik dersin, keyfine kalmishamilelikte de ayni hesap. Ben 5. Ay bitti mi 5 aylik diyorum, 2 hafta sonra 5.5 diyorum. Sonra 6. Ayin bitmesine 1 hafta fln kaldiysa 6 aylik diye yuvarliyorum
Insallah daha cok karistirmamisimdir kafani
Sat in ne canim, isterseb ben sana tabloya gore hesapliyayim hangi gun hangi ay bitiyor. Takvime isaretlersin :)
Canım direk bakteri yazıyor zatenYa bende de idrar yolu enfeksiyonu çıkmış.. Antıbıyotık kullandım ama gecmedi, banada manurol verdi acil doktoru.. Bakteri Dediğiniz hangi değer oluyo? Adı ney tahlilde ona göre bakayım.. İlk gebelıkte ıdrar yolu enfeksiyonu olmamıstım yada farkında değildm, bunda da pek inatçı gibime geldi
Kızlar 23. hafta kaç aylık oluyor? 5 bucuk mu 6 mı?
Kafam karıştığında bu tabloya bakıyorum ben
19 temmuz 21+0 --- 5 aylik
23 agustos 26+0 --- 6 aylik --- 2. Trimester bitti
20 eylul 30+0 --- 7 aylik
25 ekim 35+0 --- 8 aylik
29 kasim 40+0 --- 9 aylik saglikla insallah
Iki tarih arasinda hangisine yakinsan onu soyleyebilirsin yuvarlak hesap :)
Merhaba,Kızlar ben evde sling kullanmayı düşünüyorum. Kış bebesi olacakları için dışarda pek kanguru, sling kullanamam gibi geldi. Açıkçası bu sebeple de yüksek paralar ödemek istemedim. Bu sayfada eft ödemeleri için kampanya var, düşünenler belki incelemek ister. Kargoyla beraber 139 liraya geldi
Bu uzun açıklama beni de rahatlattı, arada benim de oluyordu. Kendimi normal diye sakinleştirsem de insan yine de endişe ediyor neden böyle oluyor diye.bende de geçen hafta olmuştu. ayakta fazla kaldım diye mi bilmiyorum. yemek hazırladım sonra yemekleri alıp arkadaşların evine geçtik. yürümekte zorlandım. korktum. geçti birkaç saat sonra. sanki bebek çıkmak istiyor dedim eşime. o kadar aşağıda ki. çoğu zaman oralarda hissediyorum ama bu kez kasılma gibiydi. şu an 24.6'yım ben. sık sık da bu baskı var. batma gibi. arada artıp azalıyor. bebek biraz uzun ona yoruyorum. aşağılara baskı yapıyor pozisyonu. bir de bende miyom var büyük. yarın kontrolüm var. sorucam doktora. derin ve yavaş nefes al gözlerini kapatıp. sakinleş ve güzel düşün. prima uygulamasından gelen mailde okudum sanırım. yalancı sancılar bu haftalarda başlıyormuş. sanki etimi çekiştiriyorlar. kasları sağa ve sola aynı anda çekiyorlar ama altlarda oluyor sadece. belki de idrar yolunda da sıkıntı olabilir. stres kaygı yapmıyorum. gerçek doğum olamaz diyorum. herşey yolundaydı ve ani korku stres vs olmadan da niye erkenden doğsun? böyle düşün ama tabi bir iki saate artarsa doktoruna mesaj at. gerçek doğumda baya sancı oluyor ve geçiyor sonra yarım saat sonra bir daha yoğun sancı oluyor, sonra o aradaki süre kısalıyor vs diye biliyorum. böyle bir durum değil seninki anladığım. kaygı etme derin nefes egzersizleri yap, su iç rahatlatıcı bir müzik açıp uyumaya çalış. kötüleşirsen de eşini uyandırıp acile gidin ama endişe, stres, olmayan doğumu başlatabilir. basit birşeyse yaşadığın, stresten korktuğun başına gelmesin. sakin ol yani. bebeğinle ilgili güzel hayaller kur. karnını okşa. ben öyle yapıyorum iyi oluyor. bir haftadır ara ara sancılanıyorum çünkü
Sonrasında da bacak arasını çok gördüm yoksa test sonucu da olsa insan şüphe duyuyor ay gözümle gördüm çıkıntıyı. Çok komiktiAyyy büyük şok1 nısanda degıl ama hayır ben olsam mecbur inanırdım yaa doktor yalnıs mı bakmıstı dıye senın elınde test sonucun var Allahtan
Ah maşallahKızlarr günaydınben bir 13 sayfa kadar yoktum inşallah hepiniz iyisinizdir Ankara'ya ayrıntılı için geldik aynı zamanda da birkaç bebek alisverisi gezme tozma derken buralara hiç ugrayamadim. Çok şükür ogluşumuz iyiymiş tek tek her yerine baktı her şey olması gerektiği gibi dedi ve 500 gram olmuş normalde 1 dakika durmayan oğlumun ultrasonda heykelcilik oynayacağı tuttu bir türlü hareket etmedi sıpa doktor öyle dürttü öyle dürttü ki asla bana mısın demedi kıpırdamadı yerinden o yüzden yüzünü tam göremedik ama bu hali bile bizi mest etmeye yetti bakın teyzeley
İşini iyi yapan bir doktora rastlamana sevindimBir de bugün kendi doktorum da değil devlete gitmiştim ondanya cihazları gerçekten kötüymüş bence, ama doktor tatlıydı en azından, baya karşılıklı gülüştük cinsiyeti olayında. Bazı doktorlar cidden bu güler yüzü bile çok görüyorlar. Ayrıca takip etmek istedi, detaylı bir kan testi istedi önümüzdeki haftaya. Diğer aya tekrar randevu verdi falan pek bekleyemiyordum böyle bir şey
Çok detaylı ifade etmişsiniz. Benzer sancıları ben de günlerdir yaşıyorum. Sanki otururken kaslarım yapışıyor da kalkınca açamıyorum kasıklarımı gibi. Bende idrar yolu enfeksiyonu da çıktı ama yalancı sancı mıdır nedir bilmiyorum. Evet stres bizim en büyük düşmanımız sanırım. Her şey geçiyor aslında bebeğimizin şu hassas birkaç ayını daha keyifle geçirmemiz lazımbende de geçen hafta olmuştu. ayakta fazla kaldım diye mi bilmiyorum. yemek hazırladım sonra yemekleri alıp arkadaşların evine geçtik. yürümekte zorlandım. korktum. geçti birkaç saat sonra. sanki bebek çıkmak istiyor dedim eşime. o kadar aşağıda ki. çoğu zaman oralarda hissediyorum ama bu kez kasılma gibiydi. şu an 24.6'yım ben. sık sık da bu baskı var. batma gibi. arada artıp azalıyor. bebek biraz uzun ona yoruyorum. aşağılara baskı yapıyor pozisyonu. bir de bende miyom var büyük. yarın kontrolüm var. sorucam doktora. derin ve yavaş nefes al gözlerini kapatıp. sakinleş ve güzel düşün. prima uygulamasından gelen mailde okudum sanırım. yalancı sancılar bu haftalarda başlıyormuş. sanki etimi çekiştiriyorlar. kasları sağa ve sola aynı anda çekiyorlar ama altlarda oluyor sadece. belki de idrar yolunda da sıkıntı olabilir. stres kaygı yapmıyorum. gerçek doğum olamaz diyorum. herşey yolundaydı ve ani korku stres vs olmadan da niye erkenden doğsun? böyle düşün ama tabi bir iki saate artarsa doktoruna mesaj at. gerçek doğumda baya sancı oluyor ve geçiyor sonra yarım saat sonra bir daha yoğun sancı oluyor, sonra o aradaki süre kısalıyor vs diye biliyorum. böyle bir durum değil seninki anladığım. kaygı etme derin nefes egzersizleri yap, su iç rahatlatıcı bir müzik açıp uyumaya çalış. kötüleşirsen de eşini uyandırıp acile gidin ama endişe, stres, olmayan doğumu başlatabilir. basit birşeyse yaşadığın, stresten korktuğun başına gelmesin. sakin ol yani. bebeğinle ilgili güzel hayaller kur. karnını okşa. ben öyle yapıyorum iyi oluyor. bir haftadır ara ara sancılanıyorum çünkü
Ben de skolyoz da var zaten, mont altına sling zor gelir gibi geldi. Bebek arabasıyla giderim gibi geliyor çoğu yere. Ama tabi sling iyi de çıkarsa yine yanıma alırım ne olur ne olmazMerhaba,
Aslında kullanabilenler için yaz kış pratik oluyor kanguru ama şahsen ben ikisini de çok iyi marka almama karşın bebeğin hızla kilo alması ve doğumdan sonra yaşadığım bir takım bel sorunları nedeniyle ikisini de verimli kullanamadım, bebek arabası hep daha pratik geldi. O yüzden yüksek paralar ödemek istememekte çok haklısınız.
Ben de neyse ki atıp satmamışım ikisini de, şimdi kanguru fiyatlarına bakınca kalbime sancı girdisağ salim doğarsa, bu sefer bel mel dinlemeyeceğim, her yere kanguruyla
Sen nipti testi yaptırdın o yüzden kesin ama güzel bir şaka yapmış bebiş size benim yengem hamile doğumu eylülde oğlan oğlan dedikleri kızmış meğerAy sizi de azcık güldüreyim. Doktor bugün bebeğin cinsiyetine erkek dedi. Hocam dedim mümkün değil hem nipt testinde çıktı hem de sonrasında gördük dedim. Ekranı bana çevirdi bir çıkıntı vardedim nasıl olabilir. Doktor diyor ki şimdi yüreğime inecek. Kahkaha attım hocam her şeyi pembe esas benim yüreğime inecek.
Dur iyice görmeden bırakmam ben bunu diyip evirdi çevirdi ve kordon olduğunu anladıkama kızım küçük bir şaka yaptı bana bugün
Şu benim bile kafamı karıştırıyor bir tane doğurdum hala öğrenemedimKafam karıştığında bu tabloya bakıyorum ben
Aynı şeyden mğzdaripim eski bulantılarım geldi resmen acı su geliyor böyle ama iştahımda çok açık yani yemek yemek istiyorum yiyince kötü oluyorum artık bebekler baskı yapıyor sanırım normalKızlar bende de çok kötü mide yanması reflü başladı. Sabah bir dilim ekmeği zor yedim, bulantı gibi de aynı zamandaüşüttüm mü bebekten dolayı mı anlamadım ama çok kötüyüm yarın eve dönüyorum ilk işim gaviscon a başlamak
Gerçekten çok kötü sanki tuvaletim var yapsam rahatlıcam gibi karnım sert ve yer yok yemek için çok bulantım da varAynı şeyden mğzdaripim eski bulantılarım geldi resmen acı su geliyor böyle ama iştahımda çok açık yani yemek yemek istiyorum yiyince kötü oluyorum artık bebekler baskı yapıyor sanırım normal
Aaa bu tablo daha iyiymişŞu benim bile kafamı karıştırıyor bir tane doğurdum hala öğrenemedimaydan anlamıyor hafta söylüyorum etrafımdakiker de haftadan anlamıyor
Benim birde kafası yukarda çok rahatsız ediyor bu durum beni nefes alamıyorum ay inatcı dönmüyor daGerçekten çok kötü sanki tuvaletim var yapsam rahatlıcam gibi karnım sert ve yer yok yemek için çok bulantım da varinşallah geçer son aylarda nefes alamıyordum bebeğim yeri iyice daraldığı için yemekte yiyemiyordum bu erken başladı
Aynen öyleSonrasında da bacak arasını çok gördüm yoksa test sonucu da olsa insan şüphe duyuyor ay gözümle gördüm çıkıntıyı. Çok komikti
Ah maşallahbu bebeler hep böyle ama sağlıklı olsunlar da napalım sonraki ultrasonu bekleriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?