- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
NioliKızlar enfeksiyon için bi yağ vardı ismi neydi
benim 2. doğduğunda 1. 7 yasındaydı o zaman ona çok haksızlık ettiğimi düşüyordum şimdi küçük 4,5 yaşında bu sefer de ona kıyamıyorum hala küçük geliyo gözüme demekki kaç tane olursa olsun hep bir öncekine kıyamıyor insan :)) senin küçük de alışır umarım kolayca. Birde bu anneyle ten teması baya bi devam ediyor dokunmak istediği müddetçe dokunsun bi süre sonunda bırakır nasılsaValla bende heyecandan çok korku var. Büyük abimiz bilinçli ama küçük oğlum bana düşkün üzülür diye korkuyorum. Bebek gelecek biliyor ama tam bilincinde değil bence. Hala göğüslerimi eller 28 ay emdi ama doymadı.işte gelirim elini göğsüme sokar hemen. Gece uyanır tutar. Bir yeri acır tutar. Nasıl aşacağız bilmiyorum bebek emerken üzülecek gibime geliyo
aynen benimkiler öyle ikiside tombik doğdu ama şuan ikide minyon anne kısa baba kısa bizden de 180 çocuk olmaz zatenYok bizim ki oğluna aşırı düşkün çocuklarım için yaşıyorum kafasında hiç bir yere koyamıyor onlarıYa işte Allahtan bizim o bakım süresi kısa sürdü de toparlandı. Yoksa bizde de aynıydı durumlar
Kesinlikle öyle akran grubundaki o eğrinin altında kalmayalım yeterZaten çok kilolu doğanlar ileri de zayıf oluyor benim gözlemim. Daha ufak doğanlar çok daha hızlı büyüyor Sağlıklı olsunlar da bizde vitaminlerle büyüdük hep kilo alalım diye, ergenlikte de vermeye çalışıyor insan
Valla bende heyecandan çok korku var. Büyük abimiz bilinçli ama küçük oğlum bana düşkün üzülür diye korkuyorum. Bebek gelecek biliyor ama tam bilincinde değil bence. Hala göğüslerimi eller 28 ay emdi ama doymadı.işte gelirim elini göğsüme sokar hemen. Gece uyanır tutar. Bir yeri acır tutar. Nasıl aşacağız bilmiyorum bebek emerken üzülecek gibime geliyo
benim 2. doğduğunda 1. 7 yasındaydı o zaman ona çok haksızlık ettiğimi düşüyordum şimdi küçük 4,5 yaşında bu sefer de ona kıyamıyorum hala küçük geliyo gözüme demekki kaç tane olursa olsun hep bir öncekine kıyamıyor insan :)) senin küçük de alışır umarım kolayca. Birde bu anneyle ten teması baya bi devam ediyor dokunmak istediği müddetçe dokunsun bi süre sonunda bırakır nasılsa
Benimde kolestrol sürekli böyle çıkıyor doktorum önemsiz dedi, şimdi baktım t4 0.88 çıkmış son tahlilimde ama dahiliyeye git falan demedi hiçEki Görüntüle 3281417
Kan verdim bu 3 değer böyle çıkmış. Asm deki ebe kolestrolü gebelerde önemsemiyoruz yüksek cıkabılır dedi. T4 değeri için dahiliyeye bir görün dedi bu kadarcık değer için gitmeye gerek var mı ki anlamadım .
Bende şimdilik yok şükür alıp arada kullanıcam teşekkür ederim canımNioliben idrar tahlili verdim simdi yine enf yok cok sükür kesinlikle bu yağa baglıyorum
Kolesterol ile ilgili bilgim yok ama t4 referans aralığında görünüyor aslında önlem amaçlı görünmeni istemiş olabilir hızlı düşüp yükselen bir değer belki ondandırEki Görüntüle 3281417
Kan verdim bu 3 değer böyle çıkmış. Asm deki ebe kolestrolü gebelerde önemsemiyoruz yüksek cıkabılır dedi. T4 değeri için dahiliyeye bir görün dedi bu kadarcık değer için gitmeye gerek var mı ki anlamadım .
Nasıl kullanıyosun ben her gün kullanıyorum yani iç çamaşırımı değiştirdikçe, çamaşır makinasına da damlatılıyomuş bi kere beyazları yıkarken yapmıştım ama bende geçmedi akıntıda oluyor beyaz mantar değildir inşallahNioliben idrar tahlili verdim simdi yine enf yok cok sükür kesinlikle bu yağa baglıyorum
Benimde oğlum 12 gün sonra 5 yaş oluyor çok duygusal bakıyorum hislerimiz tamamen aynı sanırım bu düşüncelerimiz normal genelde etrafımdakikerde böyle düşünüyor sonra doğunca ikisinin sevgisi de aynı oluyor diyorlar ve iyiki yapmışız diyorlar eminim ki bizde öyle olucaz Şuan sadece hislerimiz karışıkMerhaba, benimki ikinci çocuk olacak ve bu konuda ben de dertliyim biraz. Oğlum 4.5 yaşında ve daha düne kadar hiç haberi yoktu. Arada ağzını arıyordum kardeş ister miydin diye, kafasına göre bir isterdim bir istemezdim, ben tek olayım, sen tek benimle ilgilen diyordu. Artık alıştıra alıştıra söylemeye karar verdim karnımda bebek var, doğum gününde (o da Kasım doğumlu) gelebilir, Ağabey olabilirsin diye (kesin bir şey de söyleyemiyorum ki, hamilelik kapalı kutu, hiçbir şeyim garantisi yok diye) İyi falan dedi, çok üzerinde durmadı. Elbette her hamile gibi en büyük temennim karnımdakini sağ salim kucağıma almak ama sonrası için endişeliyim. Hem birinciye haksızlık ediyormuşum gibi geliyor (benimki de bana çok düşkün, memeyi iki sene önce bıraktı ama hala muhabbetini yapar, yanımda yatmak ister ama okul başlayınca yanımda da yatıramam hastalık bulaşma ihtimali yüzünden) hem ya ikinciyi ilki kadar çok sevemezsem veya tam tersi, ya daha çok seversem diye endişeleniyorum.
Ama öte yandan çocuklarımız bizim sandığımızdan çok daha dayanıklı ve muhtemelen bizim baktığımız gibi bakmıyorlar olaylara, onu da biliyorum. Umarım karnımızdakine sağlıkla kavuşuruz ve çocuklar arasında gerektiği gibi bir denge kurmayı başarırız.
Kolestrol bende de (239 du en son) yüksek çıkıyor, doktor önemsemiyor. Tiroid hormonlarını ciddiye alıyorlar bildiğim kadarıyla ama 0.85 çok da düşük değil galiba, hatta benim ASM nin serbest t4 için referans aralığı 0.85-170.Eki Görüntüle 3281417
benim 2. doğduğunda 1. 7 yasındaydı o zaman ona çok haksızlık ettiğimi düşüyordum şimdi küçük 4,5 yaşında bu sefer de ona kıyamıyorum hala küçük geliyo gözüme demekki kaç tane olursa olsun hep bir öncekine kıyamıyor insan :)) senin küçük de alışır umarım kolayca. Birde bu anneyle ten teması baya bi devam ediyor dokunmak istediği müddetçe dokunsun bi süre sonunda bırakır nasılsa
ben de ikinci gebelikte heralde ilki gibi olmaz demiştim ama o da o kadar farklı ki. hareketleri karakterleri. büyük oğlumu başka seviyorum küçük oğlumu başka seviyorum. bir tane çocuk kitabı var bizde. Merve Gülcemal'in Canavar Kalbi ismi. canavarlar ülkesinde artık iki küçük canavar var minik canavar geldi sevimli canavar abi oldu diye. büyük olan kaygılanıyor annesi artık onu sevmezse diye. anne canavarın bir lafı orda çok hoşuma gidiyor ve ara ara hep çocuklarıma söylerim "bir balon gibidir oysa ki benim yüreğim. nasıl büyüyor balon içine hava üfledikçe, benim kalbim de büyüyor daha çok sevdikçe" diyor.Merhaba, benimki ikinci çocuk olacak ve bu konuda ben de dertliyim biraz. Oğlum 4.5 yaşında ve daha düne kadar hiç haberi yoktu. Arada ağzını arıyordum kardeş ister miydin diye, kafasına göre bir isterdim bir istemezdim, ben tek olayım, sen tek benimle ilgilen diyordu. Artık alıştıra alıştıra söylemeye karar verdim karnımda bebek var, doğum gününde (o da Kasım doğumlu) gelebilir, Ağabey olabilirsin diye (kesin bir şey de söyleyemiyorum ki, hamilelik kapalı kutu, hiçbir şeyim garantisi yok diye) İyi falan dedi, çok üzerinde durmadı. Elbette her hamile gibi en büyük temennim karnımdakini sağ salim kucağıma almak ama sonrası için endişeliyim. Hem birinciye haksızlık ediyormuşum gibi geliyor (benimki de bana çok düşkün, memeyi iki sene önce bıraktı ama hala muhabbetini yapar, yanımda yatmak ister ama okul başlayınca yanımda da yatıramam hastalık bulaşma ihtimali yüzünden) hem ya ikinciyi ilki kadar çok sevemezsem veya tam tersi, ya daha çok seversem diye endişeleniyorum.
Ama öte yandan çocuklarımız bizim sandığımızdan çok daha dayanıklı ve muhtemelen bizim baktığımız gibi bakmıyorlar olaylara, onu da biliyorum. Umarım karnımızdakine sağlıkla kavuşuruz ve çocuklar arasında gerektiği gibi bir denge kurmayı başarırız.
50 gr. da ölçme gerekmiyormuş. Yarın kendi doktorumla görüşeceğim zaten o gerisini söyler sanırım2.saat ölçülmeyecek miymiş?
Bebek ileride biraz boyu kilosu falan. 50 gr yüklemede 2 kere kan veriliyo bi önce bir sonra. Kendi doktorumla görüşüp ne olacak ne bitecek anlayacağım işteGeçmiş olsun 3 kez verilmiyo mu normal de, bebek nasıl ileride mi gidiyordu buda belirtiler arasında ben yaptırmak istiyorum ama 3 saat hastanede beklemek gözümde büyüyor
50gr. da 1. saatte en fazla 140 olması gerekiyormuş. Benim 154 çıktı.Canım kac olması gerekiyormus ben de 75lik yaptırdım sonuc bekliyorum cok merak ediyorum
Benimde oğlum 12 gün sonra 5 yaş oluyor çok duygusal bakıyorum hislerimiz tamamen aynı sanırım bu düşüncelerimiz normal genelde etrafımdakikerde böyle düşünüyor sonra doğunca ikisinin sevgisi de aynı oluyor diyorlar ve iyiki yapmışız diyorlar eminim ki bizde öyle olucaz Şuan sadece hislerimiz karışık
ben de ikinci gebelikte heralde ilki gibi olmaz demiştim ama o da o kadar farklı ki. hareketleri karakterleri. büyük oğlumu başka seviyorum küçük oğlumu başka seviyorum. bir tane çocuk kitabı var bizde. Merve Gülcemal'in Canavar Kalbi ismi. canavarlar ülkesinde artık iki küçük canavar var minik canavar geldi sevimli canavar abi oldu diye. büyük olan kaygılanıyor annesi artık onu sevmezse diye. anne canavarın bir lafı orda çok hoşuma gidiyor ve ara ara hep çocuklarıma söylerim "bir balon gibidir oysa ki benim yüreğim. nasıl büyüyor balon içine hava üfledikçe, benim kalbim de büyüyor daha çok sevdikçe" diyor.
dengeler kuruluyor bozuluyor herşey kendi dinamiğinde gidiyor ama bizdeki endişeler hiç bitmiyor şekil değiştiriyor
Sonuç raporunda referans aralıkları yazar genelde. Bazen laboratuvara göre değişebiliyor bazı değerlerin ref. aralıkları ama 75 gr. Şeker yüklemesinde bana söylenen şuydu: açlık 92 1. Saat 180 2. Saat 153 altı olmalı.Canım kac olması gerekiyormus ben de 75lik yaptırdım sonuc bekliyorum cok merak ediyorum
Geçmiş olsun 3 kez verilmiyo mu normal de, bebek nasıl ileride mi gidiyordu buda belirtiler arasında ben yaptırmak istiyorum ama 3 saat hastanede beklemek gözümde büyüyor
İyi ki yapmışız diyeceğimizden benim de şüphem yok aslında. Kendim tek çocuk olduğum için, en başından beri çocuk yaparsam iki tane yaparım diyordum, hatta niyetim araları az tutmaktı ama evdeki hesap çarşıya uymuyor tabii. Soğuk denize ayak sokup da bir türlü dalamamak gibi oluyor bazen çocuk kararının gerçeğe dönüştürülmesi
Yine de insan endişelenmeden edemiyor. Her anlamda. Neyse ki benzer kaygıları paylaştığımızı görerek kendimizi normal hissedebiliyoruz böyle paylaşımlar aracılığıyla
Ne güzel ifade etmiş yazar. O kitabı ekledim alışveriş listeme hemen.
Endişelerin şekil değiştirmesi konusunda çok haklısınız. Sağlık açısından hiçbir sorun yaşamasak bile ileriki yıllarda (özellikle ergenlik ve sonrasında ) bizi bekleyen endişeleri düşününce şimdi yaşadıklarımız resmen gül bahçesi diyor insan kendi kendine ama gönül ferman dinlemiyor işte
Hergün düzenli kullanıyorum kuzum camasırıma bir damla damlatıyorum aksam camasırımı değiştirdiğimde yatmadan 1 damla yapıp yatıyorum ben de hep cıkardı hamile değilken bile kendim bile şaşırıyorum artık masallahNasıl kullanıyosun ben her gün kullanıyorum yani iç çamaşırımı değiştirdikçe, çamaşır makinasına da damlatılıyomuş bi kere beyazları yıkarken yapmıştım ama bende geçmedi akıntıda oluyor beyaz mantar değildir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?