2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bebeklerin hareketleri değişti kordonlamı oynuyolar acaba böyle tam tekme gibi değilde teli çekip bırakırsınız ya öyle bişey titreme gibi sizede oluyormu
Evet canim benim de degisti. 19. Hafta da tekme gibi net hissediyordum ozellikle sag asagida. 20. Haftada kayboldu. Simdi 21. Haftada cok daha hafif kelebek cirpinisi gibi gobek cevresinde ortada. Daha iki hafta var detayliya cok merak ediyorum

Evet canim benim de degisti. 19. Hafta da tekme gibi net hissediyordum ozellikle sag asagida. 20. Haftada kayboldu. Simdi 21. Haftada cok daha hafif kelebek cirpinisi gibi gobek cevresinde ortada. Daha iki hafta var detayliya cok merak ediyorum
Benimde sol aşağıda hatta kafası tam rahim üzerindeymiş oğlanın kızda sağ yukarıda oğlan sağolsun oturdukça rahatsız oluyo pıt pıt ediveriyo sürekli ama bugün farklılar dedim kordonla falan mı oynuyolar yoksa yattığımda göbeğim oynuyor tekmelerinde tabi 21 den sonra başladı tabi bu net hissetmek, üst üstteler, seninde ikizdi dimi bana yerleri daralır diye 20 hafta da demişti detaylı için benim sağlıkları iyi çok şükür bi kan akımlarında sorun var, umarım seninde güzel geçer iyi haberler alırsın

Evet canim ikiz kiz. En son gordugumde T seklindelerdi biri digerinin kafasinda bagdas kurmus gibiydi. Simdi ne oldular kimbilir sag asagidaki saga yatmami sevmiyor sanirim. Ne zaman saga donsem iki tekme
22+3 de gidecegim ben oyle cagirdi
Gobegin nasil? Benimki one dogru gidiyor kocaman oldu. Arkadan hala belli degil diyorlar

2 3 damla diyen de var bence sıkıntı olmaz enfeksiyonumuz kronikse hayatımıza dahil edicez bunu öyle görünüyor

Arkadaşlar park yatak içine yatak bakıyorum da yenidoğanlar nasıl yataklarda yatıyor? Bazı markalarda çok ince minder gibi yataklar var
Bende yataş juno vardı reflü yatağı çok güzel yatağının içine onu koyuyordum ama gerçekten küçük maksimum 3 ay kullanır o para verilir mi emin değilim. Belki başka reflü yatağı alınabilir, eğer anne yanı beşiğiyse reflü pozisyonu da oluyor aslında o ince minder gibi yataklarda yeterli oluyor. Park yatak hiç kullanmadım ama ben

Bence de 75 lik için az değerler

Teşekkürler yorumun için, kasım ayında doğum yapacak anneler geceleri kullanılacak kundak vs önerisi olan var mı ? Evimiz kaloriferli ama sanki hep üşüyecekmiş gibi geliyor…
Benim kızım hiç kundak yapmama izin vermedi bebekten bebeğe değişebiliyor aslında. Müslin örtüyle kundak yapılabilir ya da hazır satılan gibilerde var sanırım. İlk zamanlar kundak olması üşümesinden ziyade elleriyle kendini uyandırıyorlar adapte olmak zor onlar için o bakımdan iyi. Biz eve getirdik kundak yaptık ayaklarıyla öyle bir tekmeliyordu ki açıyordu hep, güya yenidoğan gözünü açamaz derler bizim ki doğuştan uykuyu alıp doğmuştu

Benimkide öne doğru sanırım göbegim ilk doğumdan vardı zaten kızımı doğurdum zamandaki gibi büyük geliyor bana eşim falan yok artık o kadar değiller diyor bilemedim yatmak zor oluyor iki taraftanda yiyiyorum tekmeyi ben valla gecede biraz üzerine yükleniyorum sanırım istemsizce daha alışamadım tam yan yatmaya

Kızlar bebeklerin hareketleri değişti kordonlamı oynuyolar acaba böyle tam tekme gibi değilde teli çekip bırakırsınız ya öyle bişey titreme gibi sizede oluyormu
Benim baya baya değişti, kaburgama tekmeler, ani mesane baskıları, dediğin gibi ince bir sızı şeklinde değişik tarif edemediğim hisler. Bazen dur annecim napıyosun diyesim geliyor gerçekte geçen gün uzanırken bir anda öyle bir tuvaletim geldi ki, sonra tuvalete gittim oraya baskıyı azalttı heralde hiç yapamadım mesela

Müslin örtüyle üşür mü acaba ? Müslin örtüyle kundak yaparsak sanırım kat kat mı giydirmek gerekecek ? Bu konuda benim kafam çok karışık :))

Müslin örtüyle üşür mü acaba ? Müslin örtüyle kundak yaparsak sanırım kat kat mı giydirmek gerekecek ? Bu konuda benim kafam çok karışık :))
Ben açıkçası bu konuda en kararsız olanlardandım. Ancak son kararım yarım kundak yapmayı düşünüyorum müslin örtüyle. Üzerine de örtü ya da battaniye. İlk aylarda bu daha mantıklı geldi. Belki hazır kundaklar var onlardan alırım bilmiyorum, 4.aydan sonra ise uyku tulumuna geçerim diye düşünüyorum.

Arkadaşlar park yatak içine yatak bakıyorum da yenidoğanlar nasıl yataklarda yatıyor? Bazı markalarda çok ince minder gibi yataklar var
Yataş twiny aldım ben. En az 10 cm vardır sanırım kalınlığı ben beğendim, bir yüzü 0-2 diğer yüzü 3-6 yaş arası kullanıma uygun.

Senin haftan baya ileride kaburgalar mı ay kızımda tekmelerdi ama çok güzell geçmişti ağrısız sızısız bebek gibi bi hamilelik tek düşündüğüm stresti evhamlarımdı bu kadar nomal nasıl olabilir herşey diye içimin yediği bi hamilelikti o yüzden şuan düşününce çok güzel geçmiş diyebiliyorum tabi bir de ilk annelik duygusu yetebilicekmiyim falan ama ikizler çok farklı yine buna şükür iyice büyüdüklerinde nasıl olucak korkutuyor kaburgamı miğdemi mesanemi bakalım

Yooo bizim kaynana da öyle, oğluna evdeki en rahat sandalyeyi verir, çünkü inşaat işçisi sanki oğlunun adı geçince ağlar filan.. Ama özüne bakınca herşeyi o bilir, kimse hiçbişeyden anlamaz, oğlu bile bişey bilmez, herşeyi o bilir.. Tipik narsist hemde en azılısından

Ben hiç kundak yapmadım annem teklif etmişti ama istemedim bana sıkıcı geliyor yanlışmı yaptım bilmiyorum ama elleri kolları hareket etsin istedim şöyle ama battaniyesi kalındı onu kullandık uyku tulumu kullanılmaz yeni doğanda bence 6 7 8 ayları yaz ayına geldiği için o aylardan sonra fermuarlı kollu uyku tulumu kullandım halada öyle felaket deli yatıyor sanırsın uçuyo ne pozları var şapka önüne geliyodu kafasına oynattıça şapka kullanmadım korktuğum için müslinle önlem alıyodum yada tülbentle örtü yapıyoduk park beşiğin delikli olan yerlerine penye battaniye seriyodum rüzgar gelmesin diye öyle böyle büyüyolar

Aynı seyi bende yasıyorum ya bi anda baskıyla tuvaletim geliyor ama bi anda da geciyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…